×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заключиха семейство в магазин заради липса на маска


Заключиха семейство в магазин заради липса на маска
Затруднява ми дишането, тъй като съм с астма и носенето на маска може да предизвика пристъп, сподели Николай Георгиев, който е бил заключен в магазин в Сливен
14 Юни 2021, Понеделник, 08:35 ч.
Автор: Флагман.Бг

Потърпевшите определят случилото се кaто "незаконен граждански арест"

Николай Георгиев от Сливен и близките му са били заключени в магазин, заради това, че не носил маска. Пред Нова телевизия мъжът каза, че това е незаконен граждански арест. Служителите на магазина пък споделят, че заради страх от глоби и липса на охрана като в големите вериги, се налага постоянно да влизат в обяснителен режим с клиентите си. 

До ситуацията се стига, след като Николай и неговото семейство влизат в магазин. Той е без маска.  

"Бяхме с малкия и жена ми по центъра, направихме си разходката, жена ми се сети, че трябва да вземе нещо от магазина. Минахме от там. Малкият влезе с нея, аз влязох вътре да го издърпам да стане по-бързо просто, за да не бяга в магазина, при което една от служителките вътре ми се развика "Сложете си маската", разказва Николай Георгиев.

"Колежката му е направила забележка, съответно той я игнорира и продължава да влиза в магазина. Тя звъни на звънеца. Отивам аз, виждам го, и му казвам: "Може да влезете или само ако сте с маска, или да излезете". Видях че няма да се случат нещата, а не мога да си позволя да оставя хора да влизат без маски. Трябва да взема някакво отношение и затова се наложи да извикам полиция. Той дори беше съгласен и каза: "Извикай ги да видя дали полицаите знаят законите". И аз ги извиках", посочва управителката на магазина.

Служителите в магазина споделят, че заради изискването клиентите да са с маски работата им се удвоява.

„Полицаите бяха игнорирали изцяло проблема със заключването. Бяха дошли с нагласата, че трябва да ми напишат акт за нарушаване на противоепидемичните мерки. Синът ми беше много неспокоен. Това е един вид унижение на родителите пред детето“, споделя Николай. 

След сигнала той се сдобил с акт за неспазване на мерките. Той твърди, че от обекта не са осигурили маски за клиенти, които нямат такива. Оказва се, че има трудности при носенето на маски, тъй като е с астма. 

Затруднява ми дишането и може да предизвика пристъп, сподели мъжът. 

„На мен не ми харесва да стоя по 10 часа на ден с маска втора година подред. Много е трудно в тази жега“, споделя управителката на магазина.

Николай обжалва наложената му глоба. Подал е сигнал и в прокуратурата за незаконния арест на семейството му, а служителите в магазина.

В "Денят започва" по БНТ пък УНГ специалистът д-р Станислав Йорданов каза, че маските са особено проблемни при пациенти с хронични, дихателни и сърдечно-съдови заболявания.

Според него всички видове маски имат сходни проблеми. „Всички маски, особено тези с високо ниво на защита, затрудняват дишането. Доказано е, че намаляват, макар и с малко, кислородното съдържание, насищането на кръвта с кислород и повишават въглеродния диоксид, което за един здрав организъм може да не представлява проблем, но при пациент с хронична дихателна недостатъчност може да затрудни дишането“, изтъкна д-р Йорданов.

Той препоръча маските, които носим, да се сменят колкото се може по-често. „Ако една маска се носи доста дълго време, създава проблеми и предпоставки за хронични фарингити, хреми, ларингити“, посочи специалистът.

"По отношение на носенето на маски навън, аз съм категорично против. Не виждам никаква логика в това, освен ако няма някакво струпване на маси хора, когато не се спазва дистанция. А по отношение на носенето им на закрито - трябва по-скоро да се съобразяваме с епидемичната обстановка. При нейно обостряне и при по-голямо струпване на хора, би било редно да ги носим", допълни той.

"Нормалният ритъм на работа се върна, върна се е и нормалната патология. Имаше изказвания, че коронавирусът потискал други вируси и наистина имаше нещо такова - самите мерки, които се взеха за ограничаване на контактите между хората, ограничиха и нормалната патология. Затова, когато срещнахме пациент с оплаквания от страна на горните дихателни пътища, първото нещо, което мислехме, че е коронавирус. Но вече не е така - оказва се нещо банално", каза д-р Йорданов. В момента е сезонът на алергичните ринити, поленовите алергии, хрема, дразнене в очите, каза още той.


В категории: Сливен


Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 1
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 0
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
19
Коментара по темата
19.
Някой
14.06.2021 13:35:39
1
3
Като не може да носи маска в магазина да влезе само жена му. Той се перчеше много тоя палячо, а сега и той болен се изкара. Болен му е само мозъка. А жена му пълна мухла. Мълчеше до него и не й се чу гласчето. Бащата стресира детето си с излишния цирк който направи. Какво си търси виновни после. Смешник.
18.
ss
14.06.2021 11:57:10
1
0
Страх лозе пази.
17.
8-ми
14.06.2021 11:45:19
0
1
Абсолютно си прав....!!!!!
16.
ссс
14.06.2021 11:30:05
4
0
Браво на един смел мъж. Обжалвай акта, веднага ще падне в съда, защото маските са незаконни. Не обръщай внимание на дебилните коментари по-долу, от дебили друго не може и да се очаква. С дебилщината си в момента си копаят гробовете. Умните и смелите ще оцелеят.
15.
Господ
14.06.2021 11:27:58
5
4
Кретенизъм във висша форма. Простотията взема връх. Всички овце станахте доброволни участници във филма, но за ваше нещастие само някои ще накажат от него. Вие продължавате да се карате с разумните хора просто защото сте глупави. Носенето на маски в магазин е върха на световната простотия, просто искаха да проверят колко от вас са достатъчно тъпи да го направят, а най-тъпите даже се караха и с останалите, които проявяват здрав разум да не го направят. Все пак... щом ви харесва да ходите с маски, ходете бе. Ако искате и използвани чорапи си слагайте в устата, ще убият бактериите, чрез своите собствени, просто проявете благоразумие като не си налагате простотията и на останалите.
14.
Camazotz
14.06.2021 10:57:05
7
8
Хахахаха, Циркът с маските и ваксините продължава и цялата вина за това носят Овцете. Ако овцата знаеше до какво води носнето на маска дори и да е само за 15 минути........щяха да ги горят, но овцата не разбира от Биология, а за Медицина не може и да става дума. Овцата умира да слуша шутовете и невежествата от телевизора, които лъжат ли лъжат, защото Фарма мафията им плаща щедро за това. За овцата онези там с престиликите са божества. Пълна трагедия. Овцата смята, че хората умират от Коронавируса и умира от страх, обаче не се замисля, че причина за смъртта на повечето хора може да е резултат от ширещата се лекарска некадърност и пълно невежество, а не от митичен вирус за чието съществуване се съди по PCR тест за който собственият му откривател твърди че е неподходящ за доказването на Коронавирус. Горкият човек беше убит седмица след това. Сега следва и майтапът с ваксините . Оцата трябва да знае че НЕваксината няма как да ги отърве от нещо, за чието съществуване още се водят люти спорове, но пък може да ги отърве от болестта предавана по полов път наречена Живот. Овцата трява да е наясно, че ако не са ваксините..... фармацевтичните корпорации, аптеките и болниците щяха да фалират, а лекарите щяха да продават чорапи, картофи и тикви по пазарите. Медицината е далавера, лъжа и индустрия за милиарди в която повечето бели престилки нямат никакво намерние да лекуват когото и да било, а овцата е потребител, защото пациенти се наричат едни други хора в едни специфични здравни заведения. В заключение.......от изключителна важност е овцата да се осъзнае, че е овца и да се превърне във вълк пък защо не и във върколак и да вземе мерки срещу Овчарите, преди да е станало късно.
13.
До 7
14.06.2021 10:11:47
3
8
Ако болестта беше нагазила теб или някой твой близък , някой да почине,тогава щеше да видиш "естествения ход на пандемията" !
Тогава щеше да квичиш, че не се вземат никакви мерки !
12.
Do 10
14.06.2021 10:06:07
4
2
Така е, Иване, то си е "Параграф 22"...
ББ от къде е произлязъл, нали от същата тази среда, тя възпитава кретени, после те я управляват и правят така, че идиотите в нея да се увеличат !
11.
До 8
14.06.2021 09:58:08
0
6
Това е добре. Но, а на бас, че у нас ще го побългарим. Първо - ще има ревящи, че им нарушават правата, защото ги карат да носят гривни с конспиративна цел. И второ - ще има сума ти фалшиви картончета със слънчоглед и зелена лентичка.
После се чудим защо на границата с Гърция правят бързи тестове и на хората със сертификат за ваксинация и отрицателни ПСР-и. Просто не ни вярват комшиите...
10.
Иван
14.06.2021 09:57:43
1
16
Е така се отглеждат деца-идиоти. Но после ББ е виновен, нали? Ами хубава страна е България ама не случила на хора.
9.
бай х.й
14.06.2021 09:56:15
6
2
До 3 Майка ти носи ли маска? Нищо лично. За един приятел питам
8.
До 2
14.06.2021 09:41:44
2
10
За ваше сведение в чужбина като бели хора разбират проблемите на болни хора. Специално в Англия социалните служби(които както в България се занимават и с проблемите на болни) дават на хора, за които е невъзожно да носят маски поради някаква болест зелени ленти със слънчоглед и картонче. При наличност на такава лента тези хора са допускани в транспорта и магазините без никакви проблеми. В други страни има други отличителни знаци. Просто за хората с медицински проблеми не е помислено. Или за хора с диабет, алцхаймер, сърдечни продават съответните метални гривни на които може да се гравира и номер. Ако такъв човек припадне или е неадекватен спешните служби знаят как да реагират. Ако тук се продават такив медицински гривни или се предоставят такива ленти ще се спестят много нерви.
7.
Наблюдател
14.06.2021 09:37:47
17
6
Странно докога Раята ще допуска да я правят на Овце!!!? Как в крайна сметка не разбраха, че маските нанасят повече вреда отколкото полза? Всъщност носят полза само за вносители и тръговци! Епидемията следва естественият си ход... И всичко останало е цирк и пунта мара
6.
до бургазлия и 2 коментар
14.06.2021 09:29:17
6
19
Напълно съм съгласен с вас......
Поредния глупак ганьовец,който се прави на голямата работа.......,,ти ли че ми кажеш на мене,,
Предупредили го ,той ги игнорира....???
Еми...хак му е.....Сега да ходи да се оплаква на на арменския поп....
5.
До 3
14.06.2021 09:24:30
16
13
Само идиоти, олигофрени и кретени все още не са разбрали, че маските предпазват !
Колкото до това дали е измама или не, можеш да го обясниш лично на близките на измрелите ...
А колкото до мълчанието ...От това по тъпо няма ! Какво ти пречи да си плещиш глупостите и с маска ?Или пък да си крещиш тъпото мнение тук, което си и направил...?
Маската не се слага В устата , а ВЪРХУ устата , да не би да не си разбрал?
4.
Tsatsata
14.06.2021 09:18:37
7
20
Като че ли родителите не трябва първо да възпитават децата си в спазване на законите и правилата, дори и да не им харесват, а след това да се загрижат дали са унижени пред детето, ако не са спазили нещо?!
По тази логика, ако катаджията ме спре за превишена скорост , не може да ми състави акт, защото ше ме унижи пред детето!
3.
Az
14.06.2021 09:12:28
30
15
МАЛОУМНИЦИ….САМО ИДИОТИ,КРЕТЕНИ И ОЛИГОФРЕНИ НОСЯТ МАСКИ…МАСКИ СРЕЩУ ИЗМАМАТА-КОВИД…..МАСКИТЕ СА ЗА ДА МЪЛЧИТЕ…ОВЦЕ БЕЗМОЗЪЧНИ
2.
До 1
14.06.2021 09:12:13
8
29
Прав сте. Поредният бабаит, който се блещи по Ганьовски маниер: "Санким, кого ще уплашиш?"
Видял, героят, две жени и се изрепчил, а после се обяснява надълго и нашироко, как му нарушавали правата. Такива като отидат в чужбина не смеят да гъкнат, да не им друснат глоба, ама тук се изживяват по медиите, че и акъл раздават. Смешници!
1.
бургазлия
14.06.2021 08:58:07
11
48
Ебати и нагляра! Той бил униженията, а че говори на управителката, че трябвала да извика полицаите да ги изпита,не е наглост, така ли? Ей за това децата ги правим идиотчета, защото такива хора ги възпитават вкъщи. Кой знае какви глупости говори на жена си вкъщи, как детето му ще уважава законът, когато той не го уважава.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април Похвално! Ученичка от Музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от Музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1"
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори