×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Посолството на САЩ у нас се извини за нахлуването на американски войници в цех в Чешнегирово (ВИДЕО)


29 Май 2021, Събота, 17:05 ч.
Автор: Флагман.бг

По време на това действие не е произвеждана стрелба с каквито и да e било оръжия, се казва в позицията

Посолството на САЩ у нас се извини за инцидента отпреди повече от две седмици, при който американски войници нахлуха въоръжени в производствен цех близо до летище Чешнегирово. В съобщение до медиите от американското дипломатическо представителство заявяват, че са получили информация за инцидента едва вчера.

Уточнява се, че на 11 май американски военни от 173-та въздушно-десантна бригада са провеждали учебна симулация, в рамките на която е трябвало да бъдат овладени и обезопасени сгради на летище Чешнегирово. По време на учението, американските войници са влезли и в сграда до летището, която според тях е била част от зоната за обучение, но в която е имало български цивилни лица, наети от частен бизнес. 

"Поднасяме нашите искрени извинения на частното предприятие и служителите в сградата", пишат от американското посолство и добавят, че в момента се провежда задълбочено разследване на причината за тази грешка.

От българското министерство на отбраната също дадоха брифинг по темата. 

"Случаят в Чешнегирово е недоразумение. Инцидентът въпреки това е повече от неприятен, защото показва някакви пропуски", заяви служебният министър на отбраната Георги Панайотов.

Той обясни, че не е използвано никакво насилие и груби методи. Той обеща, че ако има нанесени щети, собственикът на цеха ще бъде обезщетен.

"Няма прикриване на никаква информация, просто не е имало докладване на такава", добави Панайотов.

Източник: Нова тв


В категории: Политика


Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
10
Коментара по темата
10.
Абориген Балкански
30.05.2021 07:16:44
0
3
Ала бала, на каквото си постелеш на това ще легнеш,
9.
*********
29.05.2021 23:05:02
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
8.
prosti
29.05.2021 21:35:52
1
4
kat shapkari
7.
Натовец
29.05.2021 18:29:07
3
16
Ей, големи сме дупедавци мама му стара
6.
Янчев
29.05.2021 17:48:24
2
18
Всички подлоги от 1989г. досега са за затвора
5.
А някои медии бяха пълен пас
29.05.2021 17:47:05
5
28
То оставаше и стрелба да се проведе :-))
Обаче се бяха снишили и 20 дни никакво извинение. Чак като гръмна скандала по медиите се извиниха. А Флагман пък бяха пълен пас, щото те са само по най-важното
4.
асен
29.05.2021 17:36:20
8
37
Поне руснаците могат да са спокойни! При такава военна подготовка на "великите" американци, най-много вместо Русия, да ударят приятелите си от Украйна!

Между другото какво стана с изборите в Сирия? Защо сирийците преизбраха с огромно мнозинство Башар Асад, а не се довериха на добрите американци, дето им донесоха "мир", че Асад е диктатор и трябва да бъде свален!
Добре, че в Сирия се намесиха руснаците, иначе и там щяха да се радват на демокрацията по американски, на каквато се "радват" в Ирак и Афганистан! Тез хубави американци, раздаващи правосъдие из целия свят!
3.
ГДБОБББ
29.05.2021 17:30:33
24
11
е, ако бяха влезли от Червената армия всички щяха да цвилят в екстаз, някак братско е. Ама, нали са лошите империалисти, при които всички се натискат да бачкат ахаххаха
2.
Братя американци
29.05.2021 17:27:59
9
22
Не е нужно да се извинявате за действията си в колониалната територия наречена България. Тя е ваша, можете да правите каквото си поискате БЕЗ разрешение.
1.
Хм
29.05.2021 17:27:24
3
15
Ами ясно е къде са пропуските. Като се има предвид, че българската страна трябва да предоставя параметрите на учението, както и картите и координатите, вероятно някой от българска страна си е свършил калпаво работата. Не ми се развиват конспиративни теории, че е направено нарочно.
Като се сещам че преди години при учение на Военоморските ни сили за малко щяха да стрелят по хотелите на Милен Велчев в Равда, защото липсваха на картите им, не е чудно, че може други български военни да са объркали залепена до летището сграда с част от постройките за "прочистване".
Но разбира се, всичко това трябва да се провери.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори