×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нефтохимик е обект на задкулисни игри, бях саботирана


Нефтохимик е обект на задкулисни игри, бях саботирана
Кметът на Бургас е добър човек, но има хора около него, които го подвеждат, каза мажоритарният собственик на Нефтохимик Анелия Златкова
24 Май 2021, Понеделник, 11:34 ч.
Автор: Флагман.БГ

Видях, че в клуба преди мен не са били хора, които да работят за каузата, а са били в клуба просто, за да взимат едни солидни заплати без да правят нищо

Президентът на Нефтохимик Анелия Златкова посочи какво е бъдещето на Нефтохимик. В интервю пред колегите от Novapress тя хвърли повече светлина за предстоящия сезон и призова бизнес и община за сериозна подкрепа. Бизнесдамата бе посрещната много враждебно, след като пое изцяло отбора, но в крайна сметка успя да направи така, че тимът да бъде спасен от изпадане в аматьорските групи.

– Г-жо Златкова, как се стигне до там, че вие всъщност да се съгласите да поемете Нефтохимик и то в тези трудни и тежки времена на пандемия?

– През миналата година, когато клубът беше общински се стигна до момент в който тогавашното ръководство, от което бях част и аз, реши отборът да изпадне доброволно във Втора лига. Сметнах, че не е правилно това нещо да се случи реших да се заема със спасяването на Нефтохимик и неговия професионален статут. По това време се намесиха в този процес доста личности, които са пряко и непряко свързани с Община Бургас и които не са дали един лев за отбора. Клубът за пореден път имаше големи задължения, макар че общината бе дала добър бюджет. Всъщност през последните години този клуб не спира да трупа задължения и то от предишни ръководства, макар че в годините преди аз да поема нещата Община Бургас е давала в пъти по-голям бюджет. Преди няколко години, когато отборът беше във В група, на хартия са се давали заплати между 1500 и 2500 лева, а в същото време клубът е трупал задължения. Можете ли да си представите? И сега вместо старите ръководства да си поемат и изчистват нещата, аз се налага да чистя техни задължения. Има много футболисти на които се изплащат стари задължения, включително от времето през което отборът играеше в А група. Веднага ви давам пример с Николай Дюлгеров и Венци Христов, който дори игра при нас през втория полусезон на вече изминалата кампания. И на двамата съм изплащала стари задължения, които са от времето на А група!

– Получихте ли подкрепа от Община Бургас?

– Знаете ли, аз получих обещания от кмета на града Димитър Николов, че ще бъде помагано. В момента, в който взимах акциите на Нефтохимик, бях разколебана. Беше трудно тези задължения и цялото бреме, което клубът имаше зад себе си. Бях на косъм да не ги взема. Но точно тогава при мен дойдоха председателя на спортната комисия на Бургас и други хора. Имаше спонсори, които бяха готови да окажат голяма подкрепа във финансов аспект, но те се отдръпнаха, когато се забави предаването на акциите и започнаха всички скандали. И това беше умишлено, за да се попречи на Нефтохимик. Тогава те буквално ми казваха „Какво правиш? Защо не отидеш да подпишеш“. И след като ми бе обещана помощ и от тяхна страна, и от страна на кмета Димитър Николов, аз се доверих и взех акциите. Помощта, която дава общината обаче, не е изобщо достатъчна. Не получихме дори малка част от средствата, които са се давали на Нефтохимик преди години, когато са се разхищавали за щяло и нещяло. В крайна сметка реших да рискувам и да взема акциите на клуба, защото в противен случай Нефтохимик щеше да бъде заличен!

– В този случай какво ще бъде бъдещето на отбора?

– Няма да крия, че е много трудно за един човек да издържа футболен клуб и то от калибъра на Нефтохимик. Аз бях подведена, наистина подведена. Беше обещана помощ и то адекватна, но такава няма. Бъдещето на Нефтохимик зависи изцяло от желанието на Община Бургас и бургаската общественост отборът да има професионален статут и изобщо да съществува. Ако ни дадат обещаната помощ като бюджет за целия сезон, аз съм готова да помагам и така да гоним високи цели, а именно клубът да се бори за челно класиране. В противен случай ще ми бъде много трудно да обещая, че всичко ще бъде наред и отбор ще има. Както вече казах, Нефтохимик е голям клуб, който не заслужава да бъде обект на задкулисни игри и и лични интереси. В противен случай съм готова да върна акциите на клуба на Община Бургас, но ако това се случи то на практика ще означава, че с клуба ще е свършенo, защото в него ще се върнат отново същите хора и ще има същите проблеми.

– Нека да коментираме и нещо положително. Вие все пак си свършихте работата през сезона и макар всички трудности успяхте да спасите отбора от изпадане в Трета лига.

След няколко мои грешки относно избор на спортен екип и футболисти все пак събрахме един много добър екип.и дадохме старт на нещо креативно. Футболистите ни бяха истински колектив и когато има резултати видяхте, че има и доста фенове по трибуните. За стастиката само ще отбележа, че през сезон 2017/18 е имало сред от 40 до 90 души по трибуните на наш мач, а това е официална статистика от БФС. Точно в този период отборът е бил с най-високия си бюджет от години насам. За същия период отборът има 2 победи за целия сезон, 25 загуби и 3 равни мача. В последните ни мачове през този сезон обаче е имало средно между 300 и 400 души на мач, като това също е официална статистика. За последните 10 кръга ние имаме 6 победи, 2 равни мача и 2 загуби. Това е напълно нормално. Вярвам, че в момента феновете са зад мен, защото видяха, че аз не искам да задгробя отбора, а напротив.

Искам Нефтохимик не само да го има, но и в клуба всичко да е наред и да играе в професионалния футбол. Но както вече казах има и доста неща, които трябва да се кажат. И го правя в името на Нефтохимик, защото не искам после аз да излизам лошата отново. В момента футболистите имат да получават по пет премии заплатата за месец април с която сме в срок, това е истината. Каквото можахме изчистихме. Изплатени са над 70 хиляди за стари задължения за заплати на треньори и футболисти. Но както се вижда момчетата показаха характер и се спасихме. Сега обаче предстои по-трудното, а именно да видим какво ще предприеме Община Бургас и бургаската общественост, за да подкрепи футбола в града.

– С какво се сблъскахте по време на управлението си на Нефтохимик до момента?

– С какво ли не… бяха ми извивани ръцете да давам заплати напред, включително. Като цяло видях, че Нефтохимик е обект на задкулисни игри от разни хора. Видях, че в клуба преди мен не са били хора, които да работят за каузата, а са били в клуба просто, за да взимат едни солидни заплати без да правят нищо. До момента не е инициирана среща от зам. Кмет на спорта да се запознае с проблемите на клуба. Въпреки разногласия и разменяни реплики между мен и директора на спортната дирекция г-жа Девиджиева се оказва, че тя е единственият човек, който влиза в проблематиката и има визия за развитието на спорта като цяло в Бургас. Бях бойкотирана с базата данни на ДЮШ, бяха изтрити картотеките на децата. И благодарение на това, че дойде човек като Тодор Киселичков, който пое ДЮШ и хвърли неимуверни усилия вкарахме в ред цялата документация. В момента върви нормален тренировъчен процес в детската школа и даже обмисляме провеждането на детски футболни турнири. По темата могат да се кажат още много неща, но мисля на този етап да приключа с това.

– Все пак не очаквате ли бизнеса да помогне? Има еуфория около отбора. Резултатите са налице. Феновете се върнаха по трибуните.

– Надеждата умира последна. Очаквам, разбира се, но очаквам и обещаната помощ от Община Бургас. Готова съм за диалог. Надявам се да се получи такъв, защото Нефтохимик не заслужава това, което му се случва. С неистови усилия бяхме осигурили на футболистите неща, които ги има в много малко клубове, а именно спане в хотел, храна, професионален тренировъчен процес и възстановяване. Поради липса на собствен комплекс се налага да плащаме наем за спортни съоръжения, включително и за провеждане на спортния процес на детската школа. Стремяли сме се каквото можем да изплащаме и каквото е по силите ни. Да, не сме перфектни, но както вече казах трябва помощ и от други места. Заварихме три неизплатени заплати на треньорите от ДЮШ, които бяха с унизително ниски възнаграждения. В момента според възможностите ни тези заплати са увеличени, въпреки че таксите от детската школа не са достатъчни само за заплатите на ДЮШ. Ние обаче продължаваме да поддържаме отбори в елитните групи, което бе едно от изискванията при предаването на акциите от Община Бургас. С по-голяма помощ от Община Бургас и с помощ от бургаската общественост нещата ще се получат, но трябва действия, а не просто приказки.

– Кметът на града г-н Димитър Николов по принцип е човек, който обича спорта. Какви са вашите отношения с него и вярвате ли, че ще получите помощта, която очаквате, от него и от Община Бургас?

– Кметът е добър човек, но има хора около него, които го подвеждат. Аз не съм от Бургас и беше най-лесно да ходят при него разни хора и да ме хулят. Но аз показах, че искам само доброто за отбора. Беше най-лесно да оставим тима да изпадне и да си „измием ръцете“ с него, но с неистови усилия го спасихме. Готова съм да седнем с г-н Николов и да говорим за това какво ще бъде най-добро за Нефтохимик и вярвам, че след голямата подкрепа към отбора от страна от феновете Община Бургас може да помогне отборът да го има и да върви напред. Надявам се да се върнат и спонсорите, които виждат, че в момента в отбора има стегната финансова дисциплина и няма излишни разхищения на средства и нещата се правят рационално и професионално. Загубени пари се връщат, но загубено време – не!


В категории: Спорт


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
18
Коментара по темата
18.
Бургас
29.05.2021 21:09:06
0
1
И к'во излезе отново пак. На гол тумбак чифте пищови. Бе гру-па, Бе гру-па... Келеши.
17.
мазут
29.05.2021 14:49:22
0
1
Аз като писах, че договорите на абсолютно всички футболисти и на щаба изтичат в края на месеца и има риск на 1 юни Нефтохимик да няма нито треньори, нито отбор то не беше триене, блокиране на IP-то ми. Голямата тайна. Ама ето, стана факт. Няма да има нито Б група, нито В група, нито Нефтохимик догодина.
16.
бай Оня
27.05.2021 17:02:38
0
0
То един смислен коментар имаше и вие го изтрихте
15.
бургазлия
26.05.2021 08:37:07
4
8
Тази госпожа с чужда пита помен прави. Кмета продължава да плаща всички сметки на Нефтохимик, независимо че вече и официално е частно дружество. Вярно е, че Общината трябва да отделя много повече средства за футбола. Вярно е също, че Бургас като град няма потенциала да издържа 2 отбора на високо ниво. Неслучайно перманентната криза във футбола на града започна с появата на 2-ри отбор с претенции в града. Също както е и вярно, че средствата в последните 10-ина и повече години се насочват изключително към грешния отбор. Нефтохимик нито като произход нито като същност има потенциала да се превърне някога в градски отбор на Бургас. Това изглежда не се разбира сало от 50-ина човека в града измежду които за нещастие на бургаския футбол е и кмета. Когато дойде човек, който да постави нещата по реалните им места, футбола ще тръгне да се оправя. Дотогава ще е така. Ще се появяват отвреме-навреме и такива госпожи за един ден.
14.
*********
25.05.2021 18:53:13
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
13.
Г.МАРИНЧЕВ
25.05.2021 17:47:01
0
4
А моята помощ защо не се отчита?
12.
Спонсори
24.05.2021 18:21:50
0
12
Къде сте бе, пишман бизнесмени. Вземете двата отбора и ги върнете в А група.
11.
Аз
24.05.2021 17:36:24
2
18
Всъщност е права.Кметът се е за обиколил с некадърници, които често го подвеждат.
10.
Върнете футбола в Бургас
24.05.2021 17:33:07
6
9
Кмета да върне Порточанов с треньор Херо.Стига с тези игри в кой ще е кокала
9.
*********
24.05.2021 16:49:36
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
Атанас
24.05.2021 15:06:00
3
8
Така ли" Мадам " ?
7.
Нафта
24.05.2021 14:42:10
7
11
Тая каква лицемерка е.кмета бил обичал спорта,смях.била осигурила отбора .смях.ама оуууу,добре че бяха няколко човека да ти дадат предизборно малко лев.преди два месеца пари за бензин нямаше ма,оуууу.подиграваше се с треньорите в школата.не отговаряше на обаждания.за какво си ни на,оууу.сега като си секнат поръчките и ще се изпариш с 200,и ще ни оставиш още куп задължения .аре стига,аман от такива мошеници за собственици.вън от нафтата.
6.
Бургазлия
24.05.2021 14:34:44
5
17
Точно по същия начин ревяха след всеки сезон предните ръководители.абе крадци,не разбрахте ли че общината не ви е длъжна с нищо.колкото дават на Черноморец,толкова и за Нефтохимик.вие пак искате да крадете общински пари,Ами няма вече да стане.оправяйте се сами.като няма лев слизате в долната група.в този клуб вече 25г само крадене и схеми.
5.
Жител
24.05.2021 14:28:02
7
15
Откъде накъде Общината трябва пари да ви дава ? Има много други проблеми , други спортове и т.н. Вие сте едни нагледни и крадци . Вие сте срам за града .
4.
Fantafen
24.05.2021 14:20:48
4
9
Платен рекламни интервюта.
Нищо ново не казва госпожата .
Отборът пак се разпада , футболисти си тръгват,треньори си отиват
Какъв бе смисъла?
3.
Ти да видиш!
24.05.2021 12:44:09
1
11
С неистови усилия бяхме осигурили на футболистите неща, които ги има в много малко клубове, а именно спане в хотел, храна, професионален тренировъчен процес и възстановяване.
2.
До 1
24.05.2021 12:37:49
15
20
Да с име Черноморец,както е от 102 години насам. Всичко друго фалшиво,изкуствено,натрапено на Бургас
1.
Z
24.05.2021 12:21:00
19
10
Бургас трябва да има един клуб за да може да поддържа един добър бюджет а от там и силни футболисти и успехи. Това е за съжаление. Колко време двата клуба тънат в мизерия.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори