×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Чужденци в Слънчев бряг мизерстват заради спор с инвеститора, останаха без вода и ток


Чужденци в Слънчев бряг мизерстват заради спор с инвеститора, останаха без вода и ток
Водата е спряна, защото инвеститорите твърдят, че сметките не са платени, а това не е вярно, казаха собственици на апартаменти в Слънчев бряг, останали без вода и без ток
19 Май 2021, Сряда, 10:17 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Собствениците на 153 апартамента в комплекса твърдят, че са изрядни платци, а според  Любомир Тахтабов дължат 29 086 евро

Стотици българи и чужденци в Слънчев бряг останаха без вода и без ток, след като инвеститорът закри партидите. Пред Нова телевизия собственици на апартаменти споделиха, че са изрядни платци, но от осем дни мизерстват на сухо и на тъмно. Инвеститорът Любомир Тахтабов пък заяви, че задълженията им до 30 април са в размер на 29 086 евро.

„Той е оставил на сухо и на тъмно хората от трите сгради, в които живеят много българи и чужденци. Някои от тях са там целогодишно“, каза водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев. 

Във всеки един от трите блока има по 54 апартамента, уточни репортерът Цеца Алексова. 

Сред собствениците на апартаментите има британци, израелци, германци, руснаци и българи. 

„Водата е спряна, защото инвеститорите твърдят, че сметките не са платени. Не е така. Платили сме всичко", каза един от собствениците на апартаменти.

„Ние плащаме всичко. През 2018-та плащахме на 100 процента всичко, а през следващата давахме по-малко, защото и обслужването е съкратено. Не знам защо останахме без вода“, сподели рускиня, която от няколко години живее в Слънчев бряг. 

„Сумата за март е само 75 евро. Не знам защо администраторката не е приела парите за потреблението на вода. Всички сме изрядни. Плащаме редовно, а не получаваме добро обслужване. До 2018-та, когато комплексът се обслужваше от „Диневи груп“, всичко беше наред. Хората бяха доволни. Сега за едни душове молим от три години. Попитайте инвеститора за какво плащаме“, каза друга от собственичките на апартаменти в комплекса.

Задълженията на собствениците само за 2020 г. са 29 086 евро, каза Любомир Тахтабов

„Изненадан съм от това, което хората казват. Задълженията само за 2020 г. са в размер 29 086 евро. Основната причина, да не са събрани парите, е че хората нямат разписани договори с фирмата, която изпълнява поддръжката”, каза инвеститорът Любомир Тахтабов.

Заради липсата на договори, собствениците на апартаменти съвсем безцеремонно заявяват на мениджмънта на комплекса, че не знаят защо дължат тези пари, добави той.

Нямаме подписани договори, защото първо трябва да бъдат обсъдени, каза друг от потърпевшите.

„Води се обсъждане от началото на годината. То е публично и е качено в специална Фейсбук страница, в която са включени всички собственици“, отговори Тахтабов. 

„Трябва поне 90% от собствениците да подпишат договорите, за да продължи поддръжката и да се изчистят задълженията от миналата година“, добави той.

„Комплексът е наша собственост и ние държим да си я запазим. Обслужването зависи от платените такси. Няма как като е на 50% да има петзвездно обслужване“, коментира инвеститорът. 

„Абсолютно робство е да инвестираш в такъв имот с поддръжка. Винаги възниква конфликт и не можеш нищо да направиш, ако останеш без вода и ток. Ключът е в инвеститора. Не може да смениш фирмата“, коментира Виктор Николаев.

Не си купувайте имоти в такива комплекси, призова той.
 


В категории: Несебър


Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 0
75
Коментара по темата
75.
Петър
23.05.2021 14:21:45
0
6
Явно въпросното инвеститорче много иска да заблуди хората, че без него няма как да се оправят и трябва да се разберат с него, за да могат да имат вода и ток. Поляага огромни усилия тук да пише и да убеждава. И какво ще стане като им пуснат водата и тока???
Кой ще убеждава тогава? Става напълно излишен. А колкото до поддръжката - наемете си друга фирма, сложете си СОТ и охрана и инвеститора само ще гледа през оградата… Това не е затворен комплекс и никой няма нотариално заверени договори…. В ОУП и в правото на строеж е описано какво включва комплекса към сградите и никой не може да го промени без съгласието на всички собственици ако ще да нямат и 1 кв метър земя. В същото време им дава възможност за ползване и стопанисване на имота.
Така че дали ще продължавате да се занимавате с него след като си извадите индивидуални партиди зависи само от вашето добро желание!
Успех!!!
74.
Лазар
22.05.2021 22:27:39
1
5
Защо въобще коментираме този индивид? Човек, който може да си позволи да остави семейства без вода по време на пандемия не подлежи на коментар! То бива алчност...
73.
До 72
22.05.2021 14:11:35
1
7
Е защо тогава не си е събрал сумата която цитира? Защото го няма правното основание затова!
72.
до 71
21.05.2021 21:24:29
6
2
Явно ти не си разбрал какво си учил. Както е твое право дали да си отваряш банкова сметка или да си купуваш кола, така собствениците на апартаменти са имали право да изберът, дали да си купят апартамент в затворен комплекс!!!
А инвеститорите се наричат инвеститори, защото са инвестирали, съответно от тяхна страна са си прави да си търсят печалба от инвестицията си.
71.
До 70
21.05.2021 20:40:30
2
4
Явно не си учил за право на строеж така наречената суперфикция. Мое право е дали да си отварям банкова сметка в дадена банка или да си закупя мпс за което ми е ясно че дължа данък. В същото време така наречените инвеститори нямат правно основание по което да се иска заплащане!
70.
До 69
21.05.2021 19:11:16
4
3
Без значение е дали ползваш или не, имаш ли право да ползваш плащаш. Ако имаш кредитна карта от банка, без значение дали я ползваш плащаш годишна таксз, само заради това че имаш право да я ползваш.
За колата си задължен да плащаш докато тя е регистрирана в КАТ на твое име, ако не си платиш гражданска застрахователите изпращат инфо в КАТ, после има срок на изчакване и ако продължиш да не плащаш ГО, от КАТ ти свалят регистрацията, но данък за МПС си дължиш и му се трупат лихви.
За прилежащите площи не си прав, инвеститора не е длъжен да им прехвърля правата си. Тези собственици не са собственици, като в блоковете в града, а са на съвсем различен принцип.
69.
До 68
21.05.2021 16:12:34
1
4
А какво става когато собствениците не желаят да ползват басейна поради една или друга причина? Никого неможеш да задължиш да ползва нещо! Какво става когато обикновенния човек, поради липсата на добрия стопанин неможе да достигне до имота си от храсти и трева? Никой не те задължава да плащаш гражданската отговорност на колата, когато си решил да не я ползваш повече нали? Дори нещо повече, собствениците могат да поискат определяне на прилежаща площ към сградата! Сграда включва в себе си озеленени площи, площадки за игра, места за паркиране и други. За да има жилищен комплекс от затворен тип, си има разпоредби на които трябва да отговаря! Успех на собствениците, с един свестен адвокат победата им е сигурна!
68.
до 67
21.05.2021 15:07:31
5
4
Е аз пък ти казвам че нямаш право да косиш в чужд имот.
Кокото до басейна, локва или не (не съм наясно с наличната документация за него), му е нужна поддръжка и тя трябва да се плати от тези които имат право да го ползват. Самия факт че собствениците на апартаменти имат право да ползват басейна води и до задължението да плащат за поддръжата му, без значение колко са го ползвали.
Да обясня за обикновенните хора, ако имате кола без значение дали я ползвате често или рядко, трябва да й плащате данък и застраховка ГО.
67.
До 66
21.05.2021 10:00:53
2
4
Е в предишния ти коментар пишеш че нямам право да кося едва ли не в имота а ето аз ти казвам че когато е в мой интерес не само имам право да шетам ами мога да ти взема и пари за това! Не е лошо да прочетеш повече практика на ВКС за да видиш че така наречения от теб басейн всъщност е една локва защото не е обособен като отделен обект.
66.
До 65
21.05.2021 09:53:31
1
1
Мислиш че е нужно в сайта да го напиша с правни думи?
За мен е по важно да ме разберът хората, които нямат правно образование. Затова го обясних по този начин, все пак не пиша до прокуратура, а в саит! Всеки текст си има насоченост към читател, ако пиша на прокуратура ще пиша с членове от закона и правни думи.
65.
До 64
21.05.2021 09:43:18
1
3
За това шетане си има правна дума нарича се Гесция. Наистина след като не знаете регламентацията и законите не е хубаво да взимате отношение. Така псевдо бизнесмени като този, четат и си мислят че са непостижими, а после в съдебната зала слушат колко разноски трябва да платят!
64.
До 63
21.05.2021 06:35:19
2
2
Сервитут се създава, само когато някой строи на чужда земя. В Случая сградата е строена от бившия инвеститор, когато той е бил и собственик на парцела.
Когато строиш на собствен парцел няма защо да създаваш сервитут. Апартаментите са продадени след това, в съгласие от купувачите да бъдат подочетни. При покупка на такъв апартамент , купувачът подписва и договор за водата, тока, за поддръжка на басейн, тревни площи, алеи и т.н. Купувачите много добре знаят това.
Сега първия инвеститор е продал парцела и правата си на новия, изглежда с новия трябва да се подпишат нови договори и това е проблема.
Реалността е че сегашния инвеститор е собственик на тръбите и водомера за вода, на трафпоста, които вие мислите за общи, а те не са.
Няма и как да наемеш фирма за да коси тревата в чужд имот. Как си мислиш, става това да наемеш някой да шета у нас, без мое позволение?
63.
До 62
20.05.2021 21:16:49
1
4
Когато има жилищни сгради с акт 16, няма вариант да няма сервитут. Тръбите ги е изградил, за да вземе акт 16, иначе никога няма да ги въведе в експлоатация…
Стига сте заблуждавали хората, никакви права вече няма инвеститора!!!
Единствено могат да го наемат като мениджър, да поддържа градинките и басейна, ако има такъв. А могат да си наемат и друга фирма - абсолютно законно е !!! Какви претенции ще има инвеститора - че някой му коси тревата ли??? Само му остава да си праща данъците на земята.
Защото е много хитър!
62.
До 58
20.05.2021 17:19:35
3
2
Сервитут се създава, чрез споразумение, инвеститора има предложение, ще ползват тръбите му, ако си плащат ежемесечно обезщетение. Могат да ползват и ток от неговия собствен трафпост, при заплащане на обезщетение.
В никакъв случай никой не е длъжен, когато продава имот да осигурява индивидуална партида. Можеш да продадеш имот на който въобще не е осигурена вода.
Когато са купували много добре са знаели, че купуват имоти на подотчетен принцип. Има доста вилни зони, които са на подотчетен принцип, един си е платил за трфпост 12-15 хил лв и после подотчетно той осигурява ток на съседните 100 градинки. Така например е във вилна зона Ляската в Айтос, трафпоста е частен, тока е подотчетен и си плащат и около 3-5лв такса на месец такса, за да ползват ток от собственика на трафпоста. И да искат да са отделени ЕВН няма да им постои трафпост. ЕВН строят техен трафпост само ако има достатъчно бъдещи нови клиенти, които ще ползват тока им.
Който иска инвестира 15 000лв строи си трафпост на неговата земя после съобщава на ЕВН да го свържат към високата мрежа и ако има на кого продава подотчетно ток.
61.
*********
20.05.2021 16:52:11
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
60.
До Елън Мъск
20.05.2021 16:41:15
1
7
Да не говорим, че активния сезон е 3 месеца.
по 30 евра на месец добре ли е?
иначе няма водааа
Прокуратура!!
59.
Елон Мъск
20.05.2021 16:35:52
0
11
Докога ще продължава това беззаконие???
Тия крадци са застанали на входа и на изхода и гледат само да смучат кръв от нещастните собственици. Измислят си такси по 600 евро на година и срещу това предоставят някакъв нещастник, който по цял ден се влачи из комплекса като ваксинирана кокошка и гледа тъпо.
Ей!! Осъзнай се малко бе !!!
600 евро по 150 апартамента са ти 90000 евро!!!! И какво получават хората срещу тези пари??
Ретро мутра от 90-те години.
Водата отделно се плаща, да не остане някой с впечатление, че водата и тока са включени в таксата.
Поне да им предоставяш някаква услуга - що годе нормална хората щяха сами да те търсят.
Това да не ти е Кремиковци бе?
Даже и то фалира от такива като тебе!
58.
До 55 и 56
20.05.2021 16:23:48
1
8
Абе вие чели ли сте Закона за Устройство на Територията???
За да се издаде разрешително за строеж на сградата, Инвеститора дава изричното си съгласие през имота му да минават и ВиК и всички останали дружества, необходими за живота в жилищната сграда. Учредява се сервитут. Иначе може да забрави да построи сградата. Да не говорим, че е трябвало да учреди индивидуални партиди за вода на всеки собственик, закупил от него имот.
Ако се организират добре собствениците, не му завиждам на Инвеститора
57.
Българина
20.05.2021 15:34:05
0
7
Трябва много да се внимава, когато си купуваш жилище. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ток и вода на индивидуално партида.

Предлагали са ми предложения като тия в статията. Благодаря!
56.
До 54
20.05.2021 14:57:29
4
3
Само така си миислиш, че инвеститора ще пиел студена вода, до колкото се вижда собствениците на апартаменти нямат достъп да пият никаква вода.
Колкото до съвета Ви да се консултират правно, то незабравяйте че и инвеститора има правен консултант.
55.
До 53
20.05.2021 14:51:12
4
2
Драги юристе, ти защо пишеш неща, за които не си наясно? Разбира се че в имота има тръби, но те са собственост на инвеститора и никой освен него няма право да ги ползва, без негово позволение. Сградите имат акт 16, защото реално имат тръби и кабели, но само инвеститора може да реши дали да се ползват тези тръби и кабели. Собствениците на такива апартаменти нямат собственост над тръбите и кабелите извън апартамента си. Такива апартаменти нямат собственост на общи части като в кооперациите в града, там реално поляната под и около блока е на инвеститора. И само той може да решава кога в неговите тръби ще тече вода.
54.
Юрист
20.05.2021 14:04:31
2
5
Това, че Инвеститорът е собственик на голяма част от земята по никакъв начин не може да ограничи собствениците на апартаменти да ползват земята, след като е в едно УПИ със сградите. Още повече, че там има поне 15 собственика на апартаменти с идеални части от земята!!! Тоест, те са съсобственици с въпросния мутро-инвеститор!
Собствениците могат да се съберат, да гласуват на общо събрание и да си назначат друга фирма да поддържа комплекса и да ги охранява. И инвеститора ще седи и ще гледа мача острани. И повече няма един лев да вземе от тях.
Може да води някакви дела, ама със спорен успех. След като няма обекти в парцела с отделен кадастър и на отделно УПИ, ще пие студена вода.
Така че, консултирайте се правно и го гонете оттам с неговите методи!
МУТРИ ВЪН!!!
53.
ЮОрист до 52
20.05.2021 12:04:59
2
2
Защо пишеш неща от който е видно че не разбираш? Една сграда за да мине образец 16 трябва да бъде захранена с електричество и водоснабдяване за което инвеститора или собственика се е подписал че разрешава през имотя му да минат съответните връзки (включително и телекомуникационната инфраструктура)
52.
Реалист
19.05.2021 23:55:41
4
6
За съжаление, нито ВИК, нито ЕВН имат право да навлизат в имота на Тахтабов, за да извършват ремонтни дейности. По закон ВИК и ЕВН са задължени да докарат съответно вода и ток до първия общ водомер в имота, тръбите в имота са собственост на собственика на земята и ако собственика не желае те нямат право да ги ползват. Дори в панелен блок, собствениците са длъжни сами да си отремонтират тръби и кабели в общите помещения. Никоя фирма няма право да копае за тръби или кабели в частен имот без позволенито на собственика на земята, нито има право да полага кабели и тръби в общите части на споменатата сграда, защото в случая общите части са собсвеност на фирмата.
51.
наблюдателен
19.05.2021 23:19:31
1
7
За да нямат проблеми със управляващи компании, собствениците могат да се обединят и да подадат, но задължително условие на ВИК е всички собственици да подадат заявления за откриване на индивидуални пратиди. При това положение ВИК няма начин да им спре водата. Същото важи и за ЕВН просто откриват индивидуални партиди. След което могат да се свържат с адвокат и да си създадат етажна собственост и да управлават общите части на всяка сграда
50.
ДО ПОТЪРПЕВШИТЕ
19.05.2021 18:01:34
6
15
БРАТЯ И СЕСТРИ, ПРИЗОВАВАМ ВИ УТРЕ 20.05.2021 г. В 9:00 ч. НА ПРОТЕСТ пред ВиК, което се намира на кръговото до стадиона на Несебър. След като в България няма кой да вземе отношение ТРЯБВА САМИ ДА СИ РАЗРЕШИМ ПРОБЛЕМИТЕ! ИНФОРМИРАЙТЕ И МЕДИИТЕ!
49.
ЮОрист
19.05.2021 17:39:24
2
16
Водата няма нищо общо с таксата за поддръжка! Сградата е въведена в експлоатация в закононарушение. Той неможе да застава между собствениците и ВиК Бургас. Те е следвало в всяка сграда да имат водомер и само те могат да изключват водоснабдяването на сградите! Някой си играе с длъжността си и ще носи отговорност по чл.282 пт НК много скоро!
48.
потърпевш
19.05.2021 16:52:22
3
24
Вече не са мутри.
Сега са Инвеститори.
Сега не застраховат.
Сега искат такса поддръжка.
Сега като се смениха управниците ще ги изринат и тях.
Тоя си плаче за Бургаския затвор.
Бай Ставри, 2 етаж, дясното крило.
Да ходи там да му продава вода!
47.
Тодор Бургаски
19.05.2021 16:37:47
0
18
Този ли е инвеститор???
Това недоразумение?
Тоя е като излезнал от семейство Флинстоун???
Само бухалката му липсва
46.
Ольга
19.05.2021 16:03:39
4
17
Наш комплекс один из множества в Динев групп. Меня поражает отношение инвесторов к своим вложениям, так как сейчас их инвестиции стремительно падают в цене, благодаря господину Тахтабову. Мало того, что он собирает деньги вперед, так еще и нас называет должникам. За три года управления Тахтабовым, комплекс просто развалился. Сейчас дошло до абсурда, по указанию Тахтабова сорваны все замки на водах в корпусе, отключена вода и ток на общие части, и ему не важно, что вся страна и весь мир находится в чрезвычайной эпидемиологической ситуации. Отключив ток в наших корпусах, он не забыл оставить включёнными камеры видеонаблюдения и каждый день наблюдает за нами, как мы выживаем в этой сложной ситуации. Ни у кого не остаётся сомнений, что Тахтабов безграмотный руководитель и профессиональный вымогатель. Вопрос почему во всех других комплексах Динев групп уже более 10 лет один договор, и такса поддержки 500 евро и в новых комплексах 600 евро, и хватает денег и на сады и на бассейны и на паркинг и на обслуживающий персонал, а у нас Тахтабов хочет каждый год все больше и сумма дошла до 850 евро в его желаниях? Цивилизованное решение спорных вопросов не для Тахтабова. Еще надеюсь, что господа Диневы здраво отреагируют на нашу ситуацию и не дадут Тахтабову окончательно разрушить комплекс.
45.
Николай Петров
19.05.2021 15:46:15
1
17
Сезирайте НАП!!!
Нека му организират една хубава данъчна ревизия за 5 години назад!!!
И на него и на всичките му фирми!
Така нещата ще се изяснят много бързо
44.
Динко Динев
19.05.2021 15:43:28
0
16
На тоя Тахтабов скоро ще му спра тока!!!
Съвсем се оля това бившо сервитьорче
Ще му пръсна дисплея и панела
43.
Петър
19.05.2021 15:39:39
5
18
Този нагъл селски феодал явно се чувства недосегаем, за да се гаври с хората по този начин... Да не говорим, че размахва някакви листчета, по които той си е изчислил че хората му дължали хиляди евра. И то не, че дължали сметки за вода - там всичко е чисто. За такса поддръжка, която той е решил ме всички ще изнудва да му плащат на цена която си измисля. Иначе ви спирам водата...
НАГЪЛ. БОКЛУК !!!!
42.
Бот
19.05.2021 15:14:16
5
6
Тези може и да плащат, но кой знае колко не плащат, за това страдат всички.
41.
ХА, ХА, ХА
19.05.2021 14:36:28
0
9
Питайте балъците от Бахами да ви кажат как си свалиха гащите, надупиха се на Варт и Славка Калайджиян като му броиха по 1000.00 лв. за откриване на партиди и сега чакат да ги оноди. Ама на него тези пари не му стигат, та им иска още по 400 лв. И тогава ще им пусне тока...
40.
*********
19.05.2021 14:36:23
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
39.
ВЪПРОС
19.05.2021 14:30:32
2
8
ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ СЕ САМОСЕЗИРА ЛИ? Или пак ще се спотайва като БУБА В НОВИ ГАЩИ?
38.
АБЕ,
19.05.2021 14:25:25
1
7
ПУСТА ДРЯНОВИЦА, ЧЕ ПО-ГОРЕ, ЧЕ ПО-ДОЛУ, ЧЕ ПО СРЕДАТА... И ОТНАЧАЛО!
37.
до 33
19.05.2021 14:19:56
1
6
БСУ право ли си учил ? Глупости големи си написал ! Отивай да буташ носещите колони !
36.
До 34
19.05.2021 14:16:32
8
4
Свиквай комунистите като вземат власта така става , скоро и ток няма да има .
35.
*********
19.05.2021 14:09:38
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
34.
!!!
19.05.2021 14:03:33
1
5
Всички сме без вода!
33.
До 28 и 29
19.05.2021 13:40:17
10
8
Собственик само си мислиш, че си, купил си си няколко кубика въздух над земята, а земята е на реален собственик.
Все едно да си купиш няколко декара море в отдалечен от бреговете район.
Така че в такива случаи инвеститора е собсвеника, вие сте собственици на няколк кубика въздух. Ако сградата вземе че се срути вие отивате на улицата, нямате и право на нов строеж върху неговата земя. Не ви го пожелавам, но осъзнавате ли, че ако много му се дърпате и не искате да си плащате, може "без да иска" да събори сградата, бута в подземието няколко носещи колони и готово.
32.
1223
19.05.2021 13:35:57
21
18
Това са затворени комплекси и там се сключва договор още с покупката на имот в комплекса. Мизерните руснаци искат да ползват всички благинки, басейни, зелени площи, алеи, охрана, ток, вод, но не искат да плащат затова, въпреки, че повечето ги дават под наем на други руски талибани и печелят. Ами който не плаща, няма и да получава, това е положението, ако не им харесва да си ходят в масква в мрачните комуналки и държавата там да им плаща всичко. Руските мизерници- най-мизерните мизерници на света.
31.
АЛО,
19.05.2021 13:28:14
0
13
Инвеститорчетата, дошло е време да се завърнат онези години в които като няма реакция от държавните институции - лично разрешаваш проблема!
30.
до 23от 21
19.05.2021 13:25:32
8
15
Как да няма значение кой е собственик на земята след като за да си прокарат тръби и кабели за собствени партиди за ток и вода трябва да имат разрешение от собственика да копаят за полагане на тръби и кабели в земята му!!!
Наличните тръби в имотите са на фирмата на Тахтабов.
Блоковете са въведени в експолатация не като блокове, а като една сграда, а собствениците на апартаментите са всъщност собственици на процент от сградата, но нямат собственост над земята. Те слизат по неговите стълби, отвън вървят по неговите алеи. Специално апартаментите в подобни сгради се продаваха много евтино по 500 евро кв а имат право на ползване и на басейна пред сградите, точно защото имат такса поддръжка. И в така наречениете от теб "нормални държави" има сгради и комплекси с подобна поддръжка, особенно в Америка това е масово. Повечето панелни блокове в България земята е на общината. Тахтабов не им е прибирал пари, те не са му дали пари и затова им е спрял тока и водата, а собствениците ревът да им пълни басейна, да им коси тревата, но да не им взема пари за това.
29.
Аз да продължа
19.05.2021 13:19:03
3
21
НИЕ ОТ СЪСЕДНИЯ ХОТЕЛ "БАХАМИ" СМЕ ОТ 8 МЕСЕЦА ТАКА (БЕЗ ТОК И ВОДА ОТ 22.10.2020 г.) Истината е само една. В НАШАТА "ПРАВОВА ДЪРЖАВА" АКТ 16 Е ПОДПИСАН В ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ! А това как се случва - с парички под масата! И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - НЯМА ПРОКУРАТУРА, НЯМА СЪД, НЯМА ПОЛИЦИЯ, НЯМА "ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ ЗА РАЗРЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ!
28.
Аз да продължа
19.05.2021 13:11:53
2
16
Относно спирането на водата и тока в такива комплекти. Ние собствениците от съседния на този комплекс БАХАМИ бяхме със спрени ток и вода от 22.10.2020 г. На 29.04.2021 г. "собствениците" пуснаха тока и водата, но два дни по-късно спряха отново ел. ток. Истината е, че има издаден акт 16 за въвеждане в експлоатация, без да са открити индивидуални партиди на отделните имоти (тъй като те струват допълнително пари, които трябва да се платят). И в момента няма "институция в държавата", която да реши проблема. НЯМА НИТО ПРОКУРАТУРА, НИТО СЪД, НИТО ПОЛИЦИЯ...А акт 16 е подписан в ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ!
27.
Baywatch73
19.05.2021 13:04:05
3
24
То само мутрата му да видиш на тоя "инвеститор"и ти става ясно що за измамник е
26.
Боби
19.05.2021 12:50:05
8
20
„Комплексът е наша собственост и ние държим да си я запазим“
Е как така аз съм си купил апартамент е комплекса е твоя собственост? Хммм
Мирише ми на измама.
25.
Боби
19.05.2021 12:48:20
3
36
Така нареченият “инвеститор” нарочно не им прави индувидуални партиди за ток и вода за да може после да ги цака както си иска и да им спира тока и водата.
Как така ще продваш апартаменти без електромер и водомер.
Че ти после може да кажеш че да ползвали вода и ток за 1 милион.
Мошеник на 100%
24.
Боби
19.05.2021 12:45:44
6
20
Че като не са платили нека Енергото и ВИК да ги съди?
Какво общо има тоя “инвеститор” той какво право има да им спира водата и тока?
Какъв се явява? Освен мутра изнудвач.
23.
до 21
19.05.2021 12:43:00
5
23
Не е съвсем така. Няма никакво значение кой е собственик на земята под блоковете. Важното е защо нямат индивидуални партиди за ток и вода и защо тези блокове са въведени в експлоатация и съответно инвеститорите са ги продали и са прибрали парите. В нормалната държава нямаше да се допуска да се продават обекти с такава зависимост. Има хиляди начини да се принуди Тахтабов да им оформи такива партиди или да им върне парите които е прибрал.
22.
Калина
19.05.2021 12:29:34
13
17
Ако Аз не си платя тока и водата другия месец няма да имам нито ток , нито вода . 2 години хората не плащали /или сами си намалили таксите защото така преценили/ и сега телевизия ... По едно време бях наемателка в един 18 етажен блок в Славейков - 4 пъти Ни спираха водата от ВиК заради неплатени сметки от блока /6 апартамента не плащаха перманентно/ , 2 пъти им платихме сметките всички и около 5-6 пъти Ни спираха асансьора пак по същата причина . Та не е много забавно до 14 етаж пеш и след година мъки си намерихме друго жилище. Защо когато бяха ирландци и англичани собствениците нямаше такива проблеми ? Защото хората спазват закони и договори и си плащат . Руските цървули с огромни претенции решават да минат тънко и сега без ток . Еми да си стоят в романтична обстановка като са толкова хитри и нагли . Много е гадно усещането , но като не им харесва да продават апартаментите и да си ходят обратно
21.
до 123
19.05.2021 12:28:17
6
13
Никоя институция не може да им помогне, дори съда, дори съд в Стразбург не може. Собственик на партидата за вода и ток е Тахтабов и никой не може да го задължи да си пусне водата или тока си в имота си.
Да оплакващите са собственици на апартаменти, но те няма да имат ток и вода, без да плащат на собственика на земята под блоковете, партидата за водата е една и тя е на фирмата, те нямат право на отделни партиди по апартаментите. Нямат право, нито да прокарат други тръби за вода, нито кабели за ток.
Когато са купували евтини апартаменти много добре са знаели какво купуват, а и когато Диневи са продавали земята под апартаментите им са можели да се съберът да обсъдят те да купят земята, но те не са си мръднали пръста.
20.
Флегмани
19.05.2021 12:27:12
2
9
Сменям ip and im coming back!!!!
19.
Az
19.05.2021 12:25:44
1
9
флагмааан пак съм тук макар да ме блокирате
18.
Az
19.05.2021 12:24:38
1
8
Флагман капууууути
17.
Az
19.05.2021 12:23:54
1
8
флагман ебалнициии продажни
16.
.
19.05.2021 12:22:01
4
27
Явно собствениците на апартаменти нямат собствени партиди за ток и вода и затова ги рекетират по този начин. Няма нищо общо Закона за етажната собственост с този случай. Не трябва да се допуска въвеждане в експлоатация на обособени апартаменти с подотчетни ток и вода ! Предприемачите умишлено са допуснали това за да могат да изнудват клиентите си в бъдеще до живот ! ВиК и ел. да разкрият самостоятелни партиди за всеки апартамент и всеки да си плащи консумативите. Тахтабов ДГД !
15.
*********
19.05.2021 12:09:31
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
Иван
19.05.2021 12:06:55
4
27
В странни времена живеем, циганите НИКОГА не са плащали за вода, а тя тече без контролно в гетото. А чужденци, редовни пладци са без вода.... Явно циганите са ни по-свидни от нормалните хора.
13.
*********
19.05.2021 12:02:05
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Българските бизнесмени и брокери са пишман!
19.05.2021 11:47:19
15
18
Ш*баните брокери вместо да продават апартаментите на чужденците по 400-500 евро на кв.м, те ги продават по 700-800 евро на квадрат и прецакват българските купувачи. Ако имахме държава и брокери, досега сумати бедни и безимотни българи да си бяха накупили евтини жилища от чужденците. Но българин на българин услуга не прави!!! Иначе всички се пишат за патриоти и мразят турците и се кълнят във Васил Левски и Хан Аспарух!!! Освен това ш*баните софиянци с крадените пари от държавата идват и изкупуват евтините апартаменти, все едно пазаруват в Била и пълнят кошницата догоре, като така оставят бедните купувачи на улицата! Нотариусите не трябва да допускат продажбата на евтини имоти за многоимотни собственици. Трябва да се прекъсне възможноста едни хора да притежават по 140 апартамента ( като онзи наскоро умрелия бизнесмен от София), докато други нямат дори един апартамент. Държавата трябва да вдига десеторно данъците на всеки собственик с над два апартамента и да вдигне данъците десеторно на имоти, които не се ползват целогодишно с доказани сметки за ток и вода! В момента десетки хиляди нови апартаменти стоят празни, докато половината млади хора живеят с мама и тате в панелни блокчета и стари счупени къщи!!! Също така ш*баните инвеститори да намалят таксите за поддръжка, като съкратят огромната администрация на комплексите!!!
11.
Мафията
19.05.2021 11:32:11
2
19
Тоя закон е писан от Николай Пехливанов. Тоя има комплекси по море и планина и когато беше депутат си опече нещата
10.
123
19.05.2021 11:20:35
5
35
Не знам кой на кого и какво дължи. Но да оставиш толкова семейства без вода е нечовешко. Тук трябва да се намесят институциите. Къде е РЗИ Бургас? В и К Бургас има ли нещо общо? Или Гахтабов самоволно е врътнал кранчето? Мутренско изнудване!
9.
Росица
19.05.2021 11:18:13
4
31
Трябва да има поправка в закона, без такава правото е в инвеститора.
Таксата поддръжка си е чист рекет, те си определят крайната сума и нищо не се прави, и изнудват собствениците!
Пишете до Министерството
8.
O.
19.05.2021 11:09:25
2
37
Всички тука коментирали да си останат без вода и тока в собствената си къща за една седмица, въпреки че са платили всичко и ще ги видя как ще реагират. Много сте умни да пишите тъпотии в коментари. Хора са останали БЕЗ ВОДА в напълно неохраняем комплекс без ток по сгради и градината, има хроа с деца, има хора със здравни проблеми, някои са чужденци, някои са българи, по време на пандемия да оставиш хора без вода е нечовешко!!!! А всичко е за това, че г-н Тахтабов пращаше угрози на собсвеници, ако не подпишат абсурдения му договор, ще спре водата. Цялата история е много дълга и дойде до тук!
7.
Заглавие във флагман
19.05.2021 11:07:11
2
22
The Sun: "Слънчев Бряг си остава най привлекателната дестинация по осем основни показателя"
Парад на шизофренията и оксимороните
6.
О. А.
19.05.2021 11:02:03
0
26
Името на инвестора е Любомир Тахтабов, давате грешна инфориация.
5.
3
19.05.2021 11:01:33
3
40
Те от такива инвеститори чужденците продават масово имотите си и не искат да чуят за България. Туризъм ли?!
4.
ДО 3 КРАДЕЦА СИ Е КРАДЕЦ
19.05.2021 10:59:56
4
15
ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ БЕ ИДИОТ !!!!!!!!!!!ЩЕ МУ ПРИКРИВАМЕ КРАЖБИТЕ И БЕЗЗАКОНИЯТА ЧРЕЗ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС ЛИ ПО ГЕРБАДЖИИСКИ !!!!!!!!!ГРОБАРИТЕ КРАДЪТ И СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ОВЪРТОЛЯТ НЕЩАТА ЧЕ КРАЖБИТЕ ИМ ДА ИЗГЛЕЖДАТ КАТО БЛАГОПОДАЯНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!
3.
Belia
19.05.2021 10:52:51
33
4
Na Viktor moga da mu kaja che e edna tupa ovca koiato vmesto da zashtiti bg investitor kato nai obiknoven dupedavec e pak na greshnata strana protiv Bulgaria
2.
ХАХА КОПУВАЙ НАРОДЕ
19.05.2021 10:38:56
16
8
НЕ ЗНАЕЛИ ЗА КАКВО ПЛАЩАТ ХАХА ??????????ПЛАЩАЙ И НЕ ПИТАЙ И ЗА ВЪЗДУХА ДЕТО ДИШАТЕ НА СЛЪНЧАКА ЩЕ ПЛАЩАТЕ СКОРО ХАМА ХА ИДИОТИ ТРЪГНАЛИ ДА СЕ ОПЛАКВАТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.
!!!
19.05.2021 10:31:46
0
32
Този не е Гахтабов, а Тахтабов, дето го уволниха от борда на Пристанище Бургас.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас Неделина Роселинова и Десислава Минчева-Тодорова спечелиха награди от Международен фестивал за млада публика "Вълшебната завеса" Вълненията със "SoLiSiMi" продължават в Дома на НХК Вълненията със "SoLiSiMi" продължават в Дома на НХК Входът е свободен С гаф Гордана Силяновска положи клетва като президент С гаф Гордана Силяновска положи клетва като президент По време на церемонията тя не използва официалното наименование – Република Северна Македония Луно, Луно, земьо македонска или рисковете за нас  Луно, Луно, земьо македонска или рисковете за нас  Знаете ли кои са ОМО „Илинден” и как реагират нашите управляващи на новоизбраните управляващи в РСМ Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Мотоциклетът е регистриран, а водачът му е бил правоспособен, каза началникът на „Пътна полиция” към ОДМВР- Перник Симеон Георгиев Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Изстрелът е бил произведен с боен пистолет Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Идат бури, гръмотевици и... сняг, прогнозираха от НИМХ Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Движението в посока към жилищния квартал е затруднено Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Рискът е, когато се превърне в постоянен и хроничен проблем Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно В аферата е замесен изкуствения интелект, ръководен от хомосапиенс-изроди, разкри бившият шеф на екологичното министерство
Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори