×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Индийският COVID-19 бил на границата ни, проф. Витанов плаши с нова вълна


Индийският COVID-19 бил на границата ни, проф. Витанов плаши с  нова вълна
COVID-19 ще продължи да съществува, но без да създава толкова големи проблеми, прогнозира проф. Николай Витанов
14 Май 2021, Петък, 09:11 ч.
Автор: Флагман.БГ

Пуснем ли го в страната, спокойствието ще свърши, защото щитът ни е още 40%, предупреди математикът

Индийският вариант на COVID-19 е на нашите граници, пуснем ли го вътре - спокойствието ще свърши, защото щитът ни е още 40%, тоест има 60% от хората, които са податливи, а то е достатъчно да се вдигне още една вълна. Това каза в "Денят започва" по БНТ математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов.

Той прогнозира, че след два месеца българите може да имат колективен имунитет. 

В момента щитът срещу заразата расте и ако вървим така, след 60 и няколко дни ще стигнем 70% обхват на щита от изградилите имунитет, заяви професорът. 

„Третата вълна отмина, то се вижда. Излизаме от зоната на турболентността и влизаме в зоната на хаоса, където нещата са по-контролируеми“, добави той.

„Прогнозите са добри, благоприятният сценарий тази година, за разлика от миналата, не беше дестабилизиран по празниците, тоест ние си бяхме на 1200 преди празниците, паднахме на 1000, сега падаме на 500, посока 300 и 100, ако внимаваме“, коментира Николай Витанов.

Не трябва много да се уповаваме на сезонния ефект, защото гледате какво става в Индия и там температурите са високи, допълни той.

„Когато бяхме при министър-председателя Бойко Борисов, той ми каза един път седмично да ходя на брифинги и аз мълчаливо не изпълних това нещо, защото знаех, че в момента, в който се появя там, ще почнат едни такива работи... Трябва да знаете, че в тези 14 месеца аз седях в окопа, а в гърба ми се стреляше от тези, които трябваше да пазя“, сподели математикът. 

„Имаше някои мои колеги, които се опитваха да изместят Витанов, ходят приказват, разговарят. Да, ама Витанов всеки ден си дава прогнозите, началниците гледат и така - ето ме тук! Сега ме обвиняват, че съм ги изоставил в труден момент точно тези, които ми стреляха в гърба. Аз излизам от окопа, влизайте вие, изкарайте 14 месеца с такава точност, отблъснете 2-3 вълни и тогава ще говоря с вас“, добави той.

„Славата за мен никога не е била самоцел, не съм искал да правя политическа кариера, да ставам депутат, въпреки че ми предлагаха. Рано ми е да ставам депутат, това е мръсна работа според мен“, изтъкна професорът. 

Мястото ми в Националния оперативен щаб е свободно, който иска да го заема, подчерта той.

„Има си ново правителство, нов министър-председател, той трябва да организира управлението на кризата, по принцип водещо в управлението на кризата е здравното министерство. Аз никога не съм давал съвети на политици. На хората ще кажа, че каналът във Фейсбук ще остане отворен и те ще получават информация от там“, заяви проф. Витанов. 

„Имунитетът не е вечен и ако ние плеснем с ръце и се прегърнем, той ще започне да намалява поради факта, че антителата си заминават и от 70, той ще стане 60-50-40% и отново може да се получи някаква следваща вълна наесен, ако не внимаваме“, предупреди той.

Според него, около 1 милион и 600-700 хиляди са тези, които са се срещнали с вируса у нас.

„Вирусът мутира натам да отслабва, но да става по-прилепчив. Аз съм сигурен, че фармацевтичната индустрия ще измисли и лекарства. Така че, благоприятният сценарий е, че този вирус ще продължи да съществува, но без да създава толкова големи проблеми. Ще дойде време и то няма да е далече, когато смъртността ще падне на под 10 случая на ден“, каза още Витанов.
 


В категории: COVID-19


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
11
Коментара по темата
11.
2pac
14.05.2021 12:09:17
1
2
Чака Виза !!!
10.
До 9
14.05.2021 11:56:14
4
8
Да,Мишо само ти си умен,слагай си парцала на муцуната и марш в мазето докато новият щам на “страшната зараза” не е минал границата,чака да му издадат виза:)
9.
Мишо
14.05.2021 11:47:11
6
7
Чудя се,тъпи ли сте от 1-8
или е писано от един човек.
8.
.
14.05.2021 11:19:08
4
5
Е как, че ако няма ковид, тоя как ще го дават по телевизията
7.
_nib_
14.05.2021 10:40:57
5
9
Ей го едно професорче,което няма работа и цял ден се разгелдисва да всява паника.Тоа е информационен терорист.Яаа да го окаушите малко.
6.
Та как разбра
14.05.2021 10:18:49
5
11
г-н "експертът" по вируси, пардон математикът? Посрещна го на границата? Видя му индийския паспорт?
5.
Той
14.05.2021 10:17:40
6
9
Той тиз,е ненормален бе Станахте за,смях.Луд професор тъоак някой си.Говири пълни глупости
4.
Д-р Фройдщайн
14.05.2021 10:07:50
6
16
Скрийте тоя изкукуригал чукундур. Срамота бе дами и господа журналисти, да се възползвате от болния човек, не го ли виждате, че не е добре с главата- хлопа му дъската, не е нужно човек да има докторантура по психология за да го диагностицира. Този и много побъркан и вместо да го разкарвате по телевизии и радиостанции, като танцуваща мечка.....вземете и го въдворете в някой психодиспансер.
3.
3
14.05.2021 09:46:22
8
18
Щитове, окопи, стрелби плюс математика, статистика и неграмотни редактори и направо си таковало таковата.
2.
_|_
14.05.2021 09:36:42
11
19
Бнт е държавна тв, забранете на кошлуков да кани този мръсен противен измекяр бе. Най гнусния от всички. Математик и вируси.... Долни измекяри.
1.
Циркът продължава!
14.05.2021 09:32:09
11
24
Пак го извадиха тоя да подготви стадото за затваряне,психоза и фалити,а също и за ново боцкане с “безопасните” ваксни.Тъй като за нов щам-нова ваксина!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа  Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала 
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори