×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бербатов към клубовете: Светът ви се смее, не трябва да ви е страх!


Бербатов към клубовете: Светът ви се смее, не трябва да ви е страх!
Димитър Бербатов обяви, че ще се кандидатира за президент на БФС и иска да наследи на поста Михайлов, който управлява четвърти мандат
30 Април 2021, Петък, 18:20 ч.
Автор: Флагман.Бг, Снимка: Lap.bg

 Футболът ни е заложник на шепа хора, които си мислят, че може да правят каквото си искат, коментира кандидатът за президент на БФС

Димитър Бербатов, който преди дни заяви желанието си да участва в изборите за нов президент на Българския футболен съюз, направи обръщение към клубовете и феновете чрез личния си блог, съобщава бТВ. 

Той призова още веднъж да има промени в родната централа, като заяви, че ще подкрепи всеки един клуб, който предприеме действия за свикване на извънреден конгрес и се обяви против сегашното ръководство. 

Ден след като Бербатов обяви кандидатурата си за президент, шефът на централата Борислав Михайлов оттегли своята оставка, подадена през октомври 2019 г. и заяви, че ще довърши мандата си. Последва отмяна на насрочения за 25 юни извънреден изборен конгрес.

"Безочие, наглост, постановка... Взимам назаем само част от заглавията в медиите! Това, което се случи ден, след като казах, че се кандидатирам за президент на БФС, е най-грозното морално падение и акт на страхливост, което българският футбол е виждал! И ако ние позволим това да се случи, значи ние сме глупаците... Но тук идва важната роля и на върховния орган - Клубовете! Казах го много пъти. Трябва да има някаква реакция, декларация на несъгласие, свикване на конгрес с подписка...“, коментира Бербатов. 

„Има и клубове, които ги е страх. А не трябва! Казах ви, аз и моят екип сме с вас! Не бъдете заложници на страха“, призова той.

„Това, което се случва, е подигравка с нашия занаят, с нашия любим спорт! Светът ни се смее. "Скай Спортс" е в потрес. Мен ме питат хора от чужбина: "Защо няма реакция на клубовете, след като искат промяна, а така се подиграват с тях?!", "Защо расисти, които не знаят от коя страна се рита топката, са все още в управлението, а цяла България има непоносимост към тях?" Чудя се какво да им кажа...", пише Бербатов.

Той добавя, че реакция трябва да има и от феновете, които също категорично да заявят, че искат да видят промени.

„Фенове, вие сте в силна позиция! Сигурен съм, че не сте съгласни с това, което се случва. Виждам какво пишете и публикувате. Но вие имате и по-голяма роля в случая. Можете да я изразите, защото знам, че сте за промяната! Не е задължително да сте за мен и екипа ми, но трябва да сте за промяната! А сме показали, че сме силни, като се обединим! Какъв по-добър момент от сегашния?!", са казва в позицията на бившия футболист на "Манчестър Юнайтед", "Тотнъм", "Фулъм" и "Монако".

В заключение Бербатов цитира решение на Изпълнителния комитет от октомври 2019 г., в което се казва, че ръководител на БФС след подаването на оставка от страна на Михайлов и Михаил Касабов и той трябва да изпълнява тази длъжност до провеждане на Конгрес.

"Накрая, ако излезем от чисто моралната част и погледнем от другата - правната страна, ще видим, че на 18 октомври 2019 г. Изпълнителният комитет на БФС реши: Правомощията на Президент на БФС се изпълняват от Михаил Касабов - вицепрезидент, до провеждането на конгрес на съюза. До провеждането на конгрес на съюза!!! По мои сметки конгресът не е минал, и това решение продължава да е в сила! Още повече, че в Устава никъде не пише за процедура по оттеглянето на дадена оставка...“, коментира Димитър Бербатов.  

„Върховният орган е конгресът! Изпълнителният комитет има изчерпателно изброени правомощия и с това действие се прави опит за изземване на функциите на върховния орган и реално "избиране" на Президент, което решение може да се вземе само от Конгреса! Нито Законът, нито Уставът допускат това“, подчерта той.

Бербатов обяви, че ще се кандидатира за президент на централата и иска да наследи на поста Михайлов, който управлява четвърти мандат. В щаба на бившия футболист влизат и двама от съотборниците му в националния тим - Стилиян Петров и Мартин Петров.
 


В категории: Спорт


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
Окопали са се яко
01.05.2021 16:42:01
0
1
Не е най-точният човек за шеф на БФС, защото още е на невръстна възраст и има да си извърви пътя, но със сигурност не е удобен на задкулисието във футбола. Убеден съм че някой се е обадил на Михайлов и му е казал да се връща, за да не се изтърве контрола в БФС. Убеден съм че яко се краде и такъв като Бербатов може да ги разхвърля яко. Има си пари, направил си е име, не е кукла на конци. От такива най-много се страхуват на места като БФС. Убеден съм също че Бойко има позиции в БФС и дирижира все още каквото може. Надявам се и оттам да го наритат!
8.
ave mishko
01.05.2021 08:22:40
0
2
кой футболист има отбелязани най много голове за националния отбор, за един приятел питам
7.
1-и май ден на труда
01.05.2021 08:22:37
0
4
ПРОЛЕТАРИИ.............
Стана си ебало майката......
6.
ИВАН СЛАВКОВ-БАТЕТО
01.05.2021 08:01:11
0
6
Загубихме идиентичноста си ......
Ще отида на мач и от трибуната ще викам....
Айде наште......
Кои наши...????
мБоу от Мозамбик......Нгоро-нгоро от Уганда.........????
Айде наште.......???? Айде моля ви се....това е несериозно......
5.
до мишо 3
01.05.2021 07:48:47
1
4
зад всеки успял българин,стои друг българин ,който мърмори....
-откъде толкоз пари ве......мам*********

бербатов го знае цял свят и винаги му се радват и го аплодират където отиде....
пък ти си един никиму неизвестен бай никой....,т.е. просто една голяма мишка.....
4.
Абориген Балкански
01.05.2021 07:30:25
1
3
С нихилизма насаждан от цяла плеяда публични личности/ ''политкомисари на новото време''/,трябва да стане чудо за да се събуди ''средновековния диаспор'',единствения лъч на надеждата са хората докоснали се до манталитета на европейската цивилизация,а те са повече от 3млн.Баста с тази наша балканска простотия и ''олелия'',станахме нарицателно име как не трябва да се управляват процесите на обществените интереси ! ! ! !
3.
Мишо
01.05.2021 06:18:51
6
2
Промяна, няма лошо.
Но точно това намусено момченце да я направи, не я виждам.
Може да е бил голям футболист,но за кого? За чужди отбори, не за националния ,от който се отказа и рано рано.
Не,че Перуката и компания са читави.
Но защо един герой,истински национален герой като Емил Костадинов да не поведе нещата към промяна?
2.
коментатор
30.04.2021 21:40:53
0
7
Честен човек и професионалист! Боклуците трябва да бъдат изринати! Много са и ще е трудно, но все някога трябва да се започне! Цялата държава, до най-дребното е пропита от корупция, завист, злоба и непрофесионализъм. Открай време БСФС е обладано от ДПС и сега явно пак са се активирали!
1.
Емигрант
30.04.2021 20:24:12
5
2
Айдееее Бербооо! Прави протест —> яхни протеста—> и стани шеф на БФС!
Славчо, Манолова, Хаджигенов и др. го направиха и накрая стана тяхната работа. Явно сега е модерно да се правят протести и да се влиза в управлението.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев Петър Чобанов заяви, че консултациите са на етап, в който няма директно решение, и намекна за други хипотези Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Председателят на Българския олимпийски комитет с послание за почетния председател на ДПС Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Инцидентът станал малко след празника Благовещение, когато на гости й дошъл бившият й съпруг Венци Мартинов Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев поздравява всички лесовъди и приятели на българската гора по повод Седмица на гората 2024 г. Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Пацо Килията обещал на бившия шеф на БФС да проучи по свои канали кой е извършил удара
Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори