×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Бивш синдикалист „запали“ съседска война в ж.к.“Славейков“


Бивш синдикалист „запали“ съседска война в ж.к.“Славейков“
Съседите са взели соломоновско, според тях, решение и са разделили общите части - коридори и килери
21 Април 2021, Сряда, 18:59 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимки: Авторът

Тодорка Ялъмова е атакувала и отменила решението на Етажната собственост, с което живущите са си разделили части от коридора

 

Пенсионираният синдикалист  Тодорка Ялъмова „запали“ съседска война в блок 5, вх.3 в бургаския ж.к.“Славейков“. За любопитната история научихме от решение на Районния съд, който е отменил подялбата на общите части от Сдружението на етажната собственост.

През май 2019 година съседите от входа са провели събрание, на което са взели соломоновско, според тях, решение – да разделят ползването на килерите и коридорите във входа си.

В 12-етажният блок има по три апартамента на етаж. Тези, които са вдясно, можело да приобщят малко помещение от 3 кв.м., в средата - друг килер – между етажите, а апартаментите вляво – коридор от 10-ина кв.метра, който водил към неизползваем от години асансьор. Съседите считали, че тази подялба била най-практична.

Вляво на снимката е част от заградения коридор, семейството все още прави ремонт
Коридорът води към неползван от години асансьор

На решението се противопоставила Тодорка Ялъмова от третия етаж, която по наша информация е бивш синдикален лидер на КТ „Подкрепа“ в „Елкабел“.

Въпреки че щяла да бъде сред най-облагодетелстваните и да получи 10-ина кв.метра, тя е останала недоволна и атакувала решението от Общото събрание в съда, искайки да бъде анулирано.

През ноември м.г. Районният съд е постановил определение, с което е прекратил производството, но Ялъмова е обжалвала пред Окръжния съд, който е върнал делото за в РС Бургас.

При новото разглеждане съдия Евгени Узунов е отменил решението на Общото събрание от май 2019 година, защото действията й били незаконосъобразни. Етажната собственост е осъдена да прати 370 лева на Ялъмова за направени разноски по делото.

„Не знам защо й беше да прави този панаир. С  тази жена трудно може да се говори. Хората така или иначе си ползват тези общи части, но тя се фиксира и започна да се заяжда“, каза пред Флагман.бг един от съседите.

Друг от живущите във входа е категоричен, че след като има съгласие между съседите няма да се стигне до освобождаване на общите части, които тъй или иначе всички използвали към този момент.

Това е едно от килерчетата, които са раздадени на средните апартаменти
Блок 5 е саниран и изглежда много добре

 


В категории: Бургас


БСП избира предизборен щаб
БСП избира предизборен щаб 15/05/2021, Събота 09:39 0
27
Коментара по темата
27.
До всички компетентни
28.04.2021 11:54:42
0
0
Погледнете себе си! Вие защото сте много праведни и спазващи закона и моралните ценности! Неможе да ползваш обща част в продължение на 40 години и да не позволиш на новодомци даде възползват от това което им се полага по закон. Като немогат да се разбрат по между си , тогава се свиква събрание на входа и се взима решение . За всички трябва да има , неможе едни да имат други да нямат. Другото което е , ако живущите са хора много неща ще са различни! Трудно ли е да има разбирателство и елементарно възпитание! Хората във входа които са си разширили апартаментите и крадат ток и вода са десните апартаменти които са си вкарали стаичките и нищо не се вижда и не се знае какво става там. Другите които са сложили преместваеми прегради , винаги могат да ги махнат или да дадат ключ на другите на етажа , стига да поискат ( предполага) .Но както и да е ! Не се правете на много знаели и не слагайте етикет на хора които не познавате! Ще дойде видьов ден! С риск да бъда груб човек ще кажа - хората които създават проблеми са 2 баби миришещи на пръс! Не се знае колко им остава , тръгнали да се напъват!
26.
до 4
23.04.2021 12:28:39
1
5
много си прав. На ет.3 има един селтак който си изнася миризливите работни обувки пред вратата и торбите с боклуци, а коридорът е пълен с негови вещи. Селяндури прости няма оправия с тях....
25.
Живущ
23.04.2021 12:26:46
0
0
пардон не Димитър, а Стефан Драгнев, моя грешка...
24.
*********
23.04.2021 12:24:11
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
23.
до 22
23.04.2021 12:13:19
0
3
Еми много трябва да си нагъл и да си мислиш, че си над закона. и като си намери прост и нагъл адвокат като калпавата адвокатка Трифонова и един калпав юрист Мирчо Мирчев, който живее във входа и за 5 лева скача на котараците, нещата ти се получават. Крадеш ток, вода, заемаш сериозни площи и всички ти се радват. В това отношение Бургас си доста провинция. хората си мълчат и си траят. те така...
22.
Браво на 17
23.04.2021 11:41:10
1
5
Не знам колко трябва да си нагъл и нахален да заграбиш коридора и да си разшириш апартамента. Такова чудо никъде не е било. Някой май се е взел за Бог, всемогъщ и недосегаем.
21.
до 25
22.04.2021 21:29:49
1
4
1976, когато е строен блока, се е правил на стопански начала и някой от хората, които сега живеят там са помагали с труд при построяването му. Тогавашните дом съвети са взели решение да се разпределят тези стаички на тези хора като възмездие за техния труд. Вероятно някъде в архивите на общината има документи за това. При всички случаи не трябва да се фиксирате върху един от ползвателите, а и върху всички останали, питайте и тях. Няма такова нещо като незаконно ползване когато е заварено положението. Незаконно е да преградиш коридора, който води до асансьора , който е достъпна среда за хора с увреждания. Незаконно е да завземеш стаичката на чистачката, където има ток и вода, да си направиш там банята и да крадеш от общия ток и вод. Те това е незаконно. Да ползваш 1.5 квадрата без ток и без вода между етажите при все че са ти ги дали преди 44 години не е незаконно.
20.
25
22.04.2021 16:48:26
2
1
Странно е, че не се коментират всички точки. Но пак да попитам само по една:

- на какво основание се ползват въпросните 11бр. стаички и тези на етажите. и въпросната? Решено е на общо събрание, ползващите са си ги купили и имат документи за тях???? Отговора е НЕЗАКОННО заключване и използване на обща част.

Удобно!
19.
до Законът не е за всички
22.04.2021 15:55:57
1
4
Всички стаички се заключват - 11 на брой. Питайте и останалите дали ги споделят с друг и кой е сложил ключалката и прочие.
Етаж 3 не се заключва за разлика от ет.2 и още много други етажи. Вратата на ет.3 е широко отворена и винаги е била такава. Не сте наясно явно.... другите теми като приятелки, синове и прочие няма да коментира щото е малко встрани от темата. Във входа не трябва да има никакви преграждения. ова което се прави на етажи 4 и 7 е абсолютно незаконно. Незаконно е да си преграждаш пред вратата и да си правиш банята там. Незаконно е да се водиш професионален домоуправител и да взимаш пари от хората без да си такъв. След окончателно приключване на делата със сигурност ще се вземе сериозно отношение и ще се заведат дела и жалби в общината за събаряне на всичко преградено.
18.
Законът не е за всички
22.04.2021 15:26:24
2
2
Фактите, които умело избягвате:

- въпросната госпожа е заключила обща част и я ползва (може и от 1976г.). Не я споделя с никой друг!!! Вратата е била там, но кой е сложил ключалката и я заключва? Кой я и е дал. Има ли документ.....Мълчание.....
- етажът, на който живее е заключен т.е. с ограничен достъп
- нищо не се споменава за нейната приятелка, която е заключила и ползва две общи части вкл. е преградила и коридора. Там няма ли общ ток и вода?
- относно делата - синът и е адвоката, който ги води и получава хонорар. Сещате се кой е заинтересован....
- защо няма такова отношение към всички преградили и заключили? Може да се заведът още доста дела.
17.
Живущ
22.04.2021 14:00:16
2
6
До коментиращите - не сте много наясно със ситуацията. Цялата работа идва от три семейства - Драгнев на ет.3 и шофьорчето Гошо на ет.4 и 7. Драгнев си е заграбил част от етажа, където попада и една стаичка на чистачката. Там си е го е усвоил и си е разширил банята като естествено ползва водата и тока на входа. Много готино, а Хем прави тапицериите на автобусите от бургаския транспорт щото шефа на градския транспорт му е брат, хем краде от съседите. Много готино. Шофьорчето Гошо има дърводобивна фирма и печели търгове от община Бургас. той е решил, че апартамента му е малък и иска да си загради 10 квадрата от коридора и да си ги вкара в кухнята. това и прави в момента. В коридора има ток, който се плаща от съседите. Сетете се дали няма да дърпа от кабела.... На госпожата искаха с това решение да и вземат 1.5 квадрата стаичка, дадена и още 1976 година. Вратата на стаичката не е слагана от госпожата. Така са всички тези стаички на всички етажи. След като адв.Трифонова и хазартната фирма на сина Акритос ТТ ООД се намести във входа започнаха неприятностите. Акртитос ТТ като професионален домоуправител сезира община Бургас о оттам констатираха, че всички тези заграждения без на госпожата са абсолютно незаконни и трябва да се премахнат. о понеже господата Гошо и Драгнев са от котараците, които се облизват покрай общината са намерили връзки и в писмото са добавили, че тази незаконност може да се оправи с ново решение на етажната собственост. Е да ама не може. Това е ситуацията в груби линии....
16.
Законът не е за всички
22.04.2021 09:02:26
3
5
Няколко факта, които услужливо се пропускат:
-въпросната госпожа използва междуетажна стаичка, която е обща част.
-етажната и площадка е заключена т.е. достъпа до етажа и е ограничен вкл. и асансьора не спира там.
-за нейна съседка и приятелка, която използва обща част - стаичка като е преградила и част от коридора нищо не споменава
- има съседи, които използват по две общи части (стаички) по 1,7м2 и 2м2 и част от коридора. Пак мълчание.
- КЪДЕ Е СПРАВЕДЛИВОСТТА - КОЙ КАКВОТО ЗАГРАДИЛ И ЗАКЛЮЧИЛ КАТО ОБЩА ЧАСТ ВКЛ. И ТЯ ГО ПОЛЗВА ОТ ГОДИНИ И МЪЛЧИ. АКО НЯКОЙ ДРУГ ГО НАПРАВИ Е ПРОТИВ И Е НЕЗАКОННО!
- въпросната госпожа да предложи нова немафиотска фирма за "домоуправител", която да и харесва. Ама отказва.
- относно делата - синът и е адвоката, който ги води и получава хонорар. Сещате се кой е заинтересован....
15.
Кокала
22.04.2021 08:34:22
2
3
Бати тъпия убит селски град хаахахахаха
Нормално, то в Славейков маАла, Изгрев и Меден Х*йник са комплекси само изметта от околията. Само помаци и диви селски цървули, кво да очакваш
14.
Живущ
22.04.2021 01:13:08
4
8
Има си закони и трябва да се спазват. Това заграждане от левите апартаменти е напълно незаконно и самото събрание взе незаконни решения. За такова преграждение трябва да има 100% съгласни, а не беше така! Има гласували против и въздържал се! Всъщност някои от десните искаха да си узаконят незаконното разширение на апартаментите и затова беше събранието. Къде е справедливостта - десните получават стаичка 1,7кв.м; средните получават междуетажна стаичка 2 кв.м; а левите - 7-8кв.м ? Реално взимат целия коридор на етажа! Абсолютно незаконно! Всичко започна с идването на мафиотската фирма Акритос за домоуправител на входа, която така добре ни я набутаха. И започнаха далаверите.
Жената си е абсолютно права, съвестна и добра!
Просто на никой не му се занимава и останалите си правят каквото си искат!
13.
Браво на жената
22.04.2021 00:46:00
0
22
Никой няма право да загражда коридори. Ако стане пожар, няма да има свободен достъп за огнеборците. То си го пише и в закона за етажната собственост, но няма кой да чете.
12.
До 11
21.04.2021 23:08:24
2
3
Кой е тоз Десо Радев ?
11.
До 10
21.04.2021 23:01:27
2
1
Коя е Деси Радева?
10.
Румен Радев
21.04.2021 21:27:24
1
10
Деси Радева е от този блок!
9.
Tuti
21.04.2021 21:04:21
2
2
Оня псевдо смешник ръбъ , скоро ще го чукат с торбичка в пандиза .
8.
Д-р "Чурков"(психиатър) от КЮПРИЯ
21.04.2021 21:03:09
4
3
Ти да видиш....
7.
До петака
21.04.2021 20:51:17
6
9
Не знам какъв ти е проблема с Приморско,ама да сравняваш живота в панелка с живота в къща е налудничаво.
6.
Психиятъра
21.04.2021 20:42:10
6
13
Дуков,..... Айде мойто момче ела да си изпиеш хапченцата утре пак ще ти дадем да седнеш на компютъра и да са правиш на коментатор.
5.
Дуков
21.04.2021 20:07:31
6
24
Жител съм в най добрия град,за живеене.
Факт е, че на всички санирани блокове паднаха с пъти сметките,за отопление.
Смениха дограмите,оправиха мазите,плочките пред входовете, покривките, междублоковите пространства....и прочие.
Да междусъседскте войни наистина са факт...но къде ги няма.
Много хора, предимно млади си мислят,че като избягат от "панелния ад" и отидат на село,ще цъфнат и вържат!?!?
Ще споделя моите наблюдения от личен опит,напатил и прогледнал тази "ГОЛЕМА ЗАБЛУДА".
ПРИМОРСКО ГРАД В ЮГОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ.
КРАСИВА ПРИРОДА, СЪЧЕТАНИЕ НА ПЛАЖ И ГОРА.
ЧИСТ ВЪЗДУХ.... но дотам?
В БЛИЗОСТ ДО НАЙ ДОБРИЯ ГРАД,ЗА ЖИВЕЕНЕ....половин час с автомобил, час с маршрутка.
Отстрани с удоволствие бих сменил панелната си "двустайка" и отишъл да живея на чист въздух,природа и "комфорт"!?
Да ама не, както казваше покойния проф Петко Бочаров.
Фактите,за това "китно селце":
1.Всичкото по оправяно население,обитаващи село.Кюприя отдавна се пресели в Бургас.
2.Останаха само стари ергени (не успели да се задомят и отбият от злобните си и алчни майки, сакън некоя булка да не им вземе имането-имота), култивирани мангали и злобни старчоци.
3.Скъпи магазини,за хранителни стоки, строителни материали (което най вече вълнува тази Кюприйска пасмина),за дрехи-това лично не ги вълнува много, много...
4.През седмица са в Големия град...за пълнене на хладилници, строителни материали..
5. Всичко спастрено от "издояването на бедния български турист",лятоска се влага в хотелите им от Соца с пристроени нужници.
6.Имат по десет стаи лятоска,а зимъска "си миришат пръдните".. максимум в 2.. на приземните етажи...да не бяга топлината...и сакън да не се цапа къщурката, предварително "зазимена,застлана и готова,за следващите балъци... клъвнали през лятоска".
7.Повечето са на дърва ..
Шума на резачки от половин век започва наесен, мръсотия по-улиците, невъзможност,за преминаване по без това тесните и разбити улици
PS: по оправните(стар ПРИМОРЧАНСКИ ЛАФ) попиха от идеите на Големия град и се климатизираха.
8.Единственото забавление на Приморчани,зимъска е да си стоят по по балконите и терасите и одумват всеки един осмелил се да излезе навън на път,за най най близкия хранителен магазин,за един хляб.
9.Лятоска са ербап, щото са неразпознаваеми сред тълпата и осмеляват да се покажат навън.
10.И последно спомнете си през последните години, колко невинни хора си загубиха живота по селфитата на недовършени строежи,по аквапаркове, катастрофи,след побой в дискотеки и нощни клубове...
ЕТО,ВИ ДЕСЕТ ПРИЧИНИ АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО ДА СИ ОСТАНЕМ В ДВУСТАЙНАТА ПАНЕЛКА И ДА НЕ ОТИДЕМ НА СЕЛО...
ЧАКАМЕ С НЕТЪРПЕНИЕ САНИРАНЕТО БА НАШИЯ БЛОК...
4.
пецата
21.04.2021 20:03:34
3
43
Много правилно е направила , селските тарикати го удариха на свободия с тея етажни щуротии, всеки селтак дошъл от къра със силно активен инстинкт за териториалност веднага започва първо с шкафчета за обувки до вратата , чака и гледа че никой нищо не му казва ,запчва да вади портманта, накрая гардероби и само защото има културни хора които не желаят да се конфронтират за да има съседски мир само затова им минава номера, трябва ВЕДНЪЖ за винаги да се регулира този въпрос с коридорите, не може там където минават хора да има шкафчета, перални, хладилници или просто миризливи обувки
3.
Ко Не
21.04.2021 19:52:23
0
12
Да се освободи,съда е решил :)
2.
Кольо
21.04.2021 19:16:20
3
21
Най добрия ебан ставаше на синдикални събирания ....
Големи мръсници
1.
Йоса
21.04.2021 19:14:50
4
23
Синдикалисти ли имало в Бургас ... къде ?!?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Велико Търново се изръси с 1,6 млн. за три електробуса Велико Търново се изръси с 1,6 млн. за три електробуса Китайските превозни средства ще обслужват нова туристическа линия в града Кремен Георгиев: Парното и топлата вода би трябвало да поскъпнат от юли Кремен Георгиев: Парното и топлата вода би трябвало да поскъпнат от юли Няма вариант за поевтиняване, заяви председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Италия отменя карантината за пристигащите от България Италия отменя карантината за пристигащите от България Изисква се те да представят „зелен сертификат“ Бургас подкрепи традиционното семейство с автошествие Бургас подкрепи традиционното семейство с автошествие 40-ина автомобила се включиха в инициативата Олимпийска шампионка чисти Панчаревското езеро Олимпийска шампионка чисти Панчаревското езеро Светла Оцетова и доброволци се включват в акцията Как инвеститорите могат да се защитят от инфлацията? Как инвеститорите могат да се защитят от инфлацията? Kлacичecĸият избop e злaтoтo, ĸoeтo чecтo ce cмятa ĸaтo вaжнa чacт oт пopтфoлиoтo нa eдин инвecтитop Какво се случва на главната в Бургас? Отрупани с лакомства трапези изкушават минувачи Какво се случва на главната в Бургас? Отрупани с лакомства трапези изкушават минувачи От ранните часове по главната ухае на вкусни печива Съдът реши окончателно съдбата на небостъргача "Златен век" в София Съдът реши окончателно съдбата на небостъргача "Златен век" в София Строителството му може да продължи, произнесе се Върховният административен съд Скоро ли ще отпадне забраната за носене на маска на закрито Скоро ли ще отпадне забраната за носене на маска на закрито Проф. Чорбанов: Ще представя българската ваксина срещу коронавирус тази есен БСП избира предизборен щаб БСП избира предизборен щаб Националният съвет на партията се събира на заседание днес
Колко струват вашите стари карти "Покемон" Колко струват вашите стари карти "Покемон" Спортните карти също се търгуват скъпо Гърция отвори за туристи, има опашка от коли на „Кулата” Гърция отвори за туристи, има опашка от коли на „Кулата” В южната ни съседка отпаднаха редица ограничения, наложени заради коронавируса Непознат се опита да проникне в имението на Бен Афлек Непознат се опита да проникне в имението на Бен Афлек Актьорът наскоро се завърна от романтична почивка в Монтата с бившата си годеница Дженифър Лопес Принц Хари в ново интервю: Животът ми бе смесица между Принц Хари в ново интервю: Животът ми бе смесица между В интервюто стана ясно, че Хари се отнася силно критично към начина, по който баща му принц Чарлз го е отгледал   Коронавирус в Индия: Дори адвокатите нямат какво да ядат: еднократна помощ от хранителни продукти за адвокати от Делхи Коронавирус в Индия: Дори адвокатите нямат какво да ядат: еднократна помощ от хранителни продукти за адвокати от Делхи Общо в Индия адвокате наброяват около два милиона, а средния им доход е от 500 до 750 щ.д. на месец   Шок в магазина, цените полетяха Шок в магазина, цените полетяха Зеленчуците също са безбожно скъпи   "Гардиън": Лондон гони българи незаконно "Гардиън": Лондон гони българи незаконно Има и други случаи, при които влизащите нарушават правилата (например забраната за граждани на ЕС да поемат неплатени стажове   Москва размисли,отлага санкции към Америка Москва размисли,отлага санкции към Америка Американкото посолството беше заявило миналия месец, че съкращава консулските служители със 75%   Гърция отваря врати за туристи Гърция отваря врати за туристи Отпадат редица ограничения в страната Мистерия: НЛО като от иконата с Разпятието снимано от МКС Мистерия: НЛО като от иконата с Разпятието снимано от МКС  Обектът, преминаващ край ракетата SpaceX Starlink, удивително много прилича на нарисуването през 1350 година
Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ ГЕРБ не прилича на НДСВ или на някои други партии еднодневки Виц на деня Виц на деня - Защо се разведохте?
- По здравословни причини.
- В смисъл?
- Като го видя и ми призляваше.
Виц на деня Виц на деня Циганка в предродилна зала.
- Ти с контракции ли дойде при нас?
- Не бе докторе, с такси!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори