×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Превръща ли САЩ Черно море в зона на конфликт?


11 Април 2021, Неделя, 09:38 ч.

Покрай украинската криза се формира фронт срещу Русия

Русия, чиито бивши съюзници в рухналия Варшавски договор сега са членове на НАТО, която те са заобиколили от запад, сплашва Украйна, която иска да се присъедини към НАТО.

А САЩ правят всичко възможно, за да затворят веригата на обкръжаване и да накарат да се усети военното им присъствие в Черно море.

Поради това от страна на двете световни сили валят взаимни заплахи във връзка с кризата в Донбас. Разбира се, възникват различни въпроси относно войната между Украйна и Русия, предава днес.бг.

Например какво ще се случи, ако Русия влезе в директен сблъсък с Украйна? Ще се намесят ли САЩ и НАТО, подкрепящи Украйна? Или какво означава предупреждението на Русия към НАТО: "Вие ще ни принудите да предприемем допълнителни мерки"?

Има обаче и други важни въпроси, които остават на заден план. Особено предвид плановете, измислени от Съединените щати, и на какво те са способни, за да изпълнят тези планове. Освен това всички знаят за опитите на САЩ да навлязат в Черно море и да използват проливите по време на руско-грузинската криза през 2008 г. С други думи, говорим за многопластова ситуация, която изглежда като напрежение между САЩ-НАТО и Русия около Украйна, но всъщност съдържа вечните изчисления на САЩ да убият няколко зайци с един куршум.

Преподавател от университета в Истанбул Айдън, бригаден генерал от запаса , д-р Наим Бабюроглу коментира тази тема:

"Подсилвайки и провокирайки напрежение в Украйна, САЩ искат да привлекат на своя страна страните от ЕС, предимно Германия, която има обширни търговски връзки с Русия.

Турция вече има добри отношения с украинското ръководство, има някои икономически споразумения. На 10 април президентът на Украйна ще посети Турция. Турция никога не е признавала анексията на Крим и подкрепя членството на Украйна в НАТО. Сега, на фона на нагнетяваното от САЩ напрежение, Турция и Русия ще се отдалечат една от друга.

Друга цел на Съединените щати е в това, че като засилят своите военноморски сили и военно присъствие в Черно море по предлога за украинската криза и с цел намаляване на влиянието на Русия тук, така да превърнат и Черно море в зона на конфликт. По такъв начин ще направят от Русия страна, която непрекъснато е заета с кризи в региона. За целта обаче САЩ трябва да използват Дарданелите, Мраморно море и Босфора.

С други думи, трябва да се заобиколи Конвенцията за проливите от Монтрьо. По време на грузинската криза през 2008 г., когато САЩ искаха да нахлуят в Черно море, Турция отказа да пропусне американските военни кораби през проливите. Следователно САЩ сега смятат, че с нарастването на напрежението между Турция и Русия заради Украйна Турция ще смекчи режима на Монтрьо и ще им позволи да навлязат в Черно море. По този начин, с получаването на такова разрешение от Турция, САЩ се надяват да осигурят превъзходство в борбата за влияние срещу Русия и да формират фронт заедно с такива крайбрежни държави като Румъния, България и Грузия. Поради тази причина Съединените щати искат да прекроят Конвенцията за проливите от Монтрьо в своя полза. И това е капан за Турция и капан за конвенцията от Монтрьо. Турция трябва да види този капан и да не споделя ключа към този документ с никоя държава".

"Член пети от договора за НАТО гласи, че атака срещу една от страните членки на алианса се счита за атака срещу всички страни членки. Разбира се, това важи за онези страни, които са членки на НАТО. Украйна не е член на НАТО. В момента тя е партньор на НАТО, член на програмата „Партньорство за мир“, но не и съюзник или член на алианса. Това е само етап на подготовка. Следователно, както през 2014 г. НАТО не можеше да се намеси, когато Русия анексира Крим, така и сега алиансът не може да го направи. Използват се само някои дипломатически, политически механизми. Но Съединените щати, ако желаят, могат да се намесят заедно с няколко държави, например Великобритания, и да помогнат на Украйна. Само че е невъзможно това да се направи под егидата на НАТО".

Накратко, зад известното ни състрадание на Съединените щати знаем, че има дълбоки изчисления, като например: да се възползваме от украинската криза, да принудят ЕС, включително Германия, да формира фронт срещу Русия и отчуждаването на Турция от Русия, превръщайки Черно море в зона на конфликт./БГНЕС




22
Коментара
22
Коментара по темата
22.
ХХ
12.04.2021 20:19:35
0
1
ако украйна изпълняваше договорите, които е подписала, нямаше да има напрежение. но и там има продажници, готови да продадат страната си както българомразците соломон паси и александър йорданов у нас.
21.
Интересно
11.04.2021 16:27:12
3
1
Защо ли се увеличава броя на заразените в държавите в които се стоварват огромен брой американски войници? В Италия по време на бума 37000 американски войници и техника,сега в Черно море 28000 . Нормално ли е подобно действие или е умишлено направено.
20.
Горски дух
11.04.2021 14:17:11
6
7
Този пасквилец в руското посолство ли са го писали? Останало е само да напишат, че в Русия само пеят псалми на бога и се молят денонощно за мир, а САЩ са световен агресор, империалист и манифестация на злото. хехе Евтината пропаганда от студената война не е забравена явно. Човек, четейки тази статия, би си казал, че САЩ ей така - чудят се как да си организират масово военно присъствие в Черно море и да разпалят война. Ама кажете, че Русия нападна 2008 г. Грузия и окупира грузинска територия; кажете, че в 2014 г. нападна Украйна и окупира Крим и Донбас, при това в нарушение на договор, който самата Русия е подписала и по силата на този договор се явява гарант за териториалната цялост на Украйна.
19.
ядрени
11.04.2021 14:07:15
0
2
Не бой се, такива няма, защото е технически невъзможно. С тях само дружно плашат гаргите от десетилетия.
18.
до 16
11.04.2021 12:55:42
2
6
айде...айде.......не американците,блядовете и хохолите дрънкат оръжие и по-скоро от тях ще тръгне войната ,а не от американците.....
Щото по същия начин Адолф ,разпали Втората световна......
С аншлуса на Австрия и Судетите.......
Както Путин анексира Крим.....( той си бил руски де,ма това е друга тема)
17.
Сигурно се озъртат яко
11.04.2021 12:10:27
9
6
Не се превръща, защото Русия държи контрола. На щатските военни сигурно им радсават памперси като навлизат в Чёрное море
16.
_nib_
11.04.2021 12:09:41
6
5
Бахти мръсния хамериканец,ще ни вкара във война.
15.
А ТАКЪВ
11.04.2021 11:54:38
3
7
Много филми гледате ве......да ви са и ,,разбирачите,, и ,,професорите,,......
Що не си гледате насраните задници и кочината в която сме всички.....а......
То затова 2 милиона и кусур нашенци емигрираха на Запад,в това число и Щатите....щото е ,,кофти,, ,ма никой не драпа да оди в любимата ви Раша...а....
Що бе.....?
Само питам и отговор не искам......
14.
бай Оня
11.04.2021 11:46:27
9
7
За съжаление войната изглежда неизбежна. За съжаление района около Сарафово, включително и Бургас най-вероятно ще пострадат лошо. Не че партнерите ще предприемат нещо сериозно в Черно море. Шансовете на Щатите срещу руснаците в Черно море са нулеви и те го знаят много добре. Офанзивата ще е по суша и въздух. Първоначално с дронове, подобно на скорошната успешна война на азерите в Карабах, а после нещата ще ескалират, докъде никой не знае. Летището в Сарафово е основна логистична база на НАТО в района, съответно и основна мишена за руските ракети. Твърде вероятно района около Сарафово да бъде превърнат в пустиня минути след ескалацията. Новите руски ракети американската ПРО не ги лови. Най-добре са тези, които живеят в Сарафово, Изгрев и Лазур. Няма да се мъчат много. Много зависи с какви бойни глави ще са оборудвани ракетите. Ако са ядрени, дали си в Изгрев или Непал, все тая.
13.
КЪДЕ СА ТРЪГНАЛИ НЕЗНАМ
11.04.2021 11:33:41
5
6
Ама си играят с огъня и ще се опарят лошото е че малки държави като нашата са между чука и наковалнята а те там си живуркат и пращат къде ли не по света уж миротворци я стига Русия няма да търпи
12.
Байдън тоз дъртак изкуфял
11.04.2021 11:26:26
7
7
Ако пратят кораби и направят интригата заслужават ненадейно покрай бреговете им да изплуват руските подводници ама съвсем неочаквано така на учение
11.
DJARO
11.04.2021 11:20:19
7
6
Краварника си гледа интереса.......за сметка на милиони българи;румънци;украинци.....който ще загинат при война .....американците ще гледат по ТВ само.....всичко ще се случва от базите които си направиха в Румъния.БГ.бленуват за Украйна-държава пд-голяма от Франция на територия-житницата на Европа......да заградят Русия с Американски -Натовски бази по цялата и граница.....и когато са готови ще нападнат
10.
ТЕЯ БОКЛУЦИ САЩ
11.04.2021 11:19:28
7
8
Тея бъркачки пак са намесени и ще направят някоя война .КАКВО ОБЩО ИМАТ С УКРАЙНА КАКВА ИМ РАБОТАТА ТУКА . И тези които много ги харесват американците да ми кажат кво правят пак тука тея боклуци
9.
Путин
11.04.2021 11:08:41
5
10
САЩ Е ЕДНА СВЕТОВНА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА ДЪЗДАВАНЕ НА КРИЗИ ВОЙНИ И ПРИСВОЯВАНЕ НА ПРИРОДНИ РЕСУРСИ .МАРШШШШШ ОТ ТУКА
8.
жестоката истина
11.04.2021 11:02:00
9
12
На всички дървени философи - русофилистици искам да припомня, че на 14 октомври 1915 година руски кораби и самолети вероломно нападат Варна и я бомбардират.
Нападат не военни обекти, а цивилно население!
И сред жертвите от цивилното население (забележете) е и жената - рускиня на най-върлия местен русофилистик.
Т.е. като пишете простотии и глупости, помнете че ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА СИ МЕНИ, НО НРАВА - НЕ!
7.
ЕССР
11.04.2021 10:59:56
2
4
Дернев,тя тази европейска армия ей така се прави и най-вече подържа.Отделно не гледаш ли,че и Германия и Франция години наред скатават от вноските за НАТО.Ако им изнасяше икономически теб щеше да чакат да им кажеш за армията.Тръмп даже им предложи като не искат да си плащат вноските да си направят собствен военен съюз.Дали го послушаха?
6.
Дернев
11.04.2021 10:28:58
2
6
Щатите си гонят интртеса. Ние, европейците кога ще запопнем да ги правим за да не допуснем някой да запали война в Европа. Имали такава, за това ще са вновни както за предните две Франция и Германия. Глобализацуята измества центъра от отделните държави, към континентите. Европа е нашият и такъв трябва да си остане. За това нито НАТО, нито САЩ са ни необходими, а само две силни армии- на СЕЩ и Русия. Времето ну изтича с много бързи темпове. Не само Щатите, а и Китай работят в тази насока. Поведението на Турция го доказва.
5.
Мюсюлманин
11.04.2021 10:17:38
12
7
За байрама пак ще запълним широките улици на Москов .До 2050 г всеки втори войник в Русия ще е мюсюлманин .Амин
4.
Балкански Турчин
11.04.2021 10:12:56
10
4
Само ЕРДОАН .Амин
3.
Хм
11.04.2021 10:04:17
18
6
Ако Русия не заплашваше Украйна, украинците нямаше и да помислят за НАТО и съответно нямаше да има подобни конфликти в региона.
Така че причината е в политиката на Русия. Останалото е следствие... за малки и големи...
2.
Тъпите кравари
11.04.2021 10:00:24
9
20
По-добре погледни местните кравари, които вкараха страната в НАТО, построиха базите тук и ще ни подпалят чергата!

Повечето хора се връзват на Хегеловата диалектика "разделяй и владей", по всякакви възможни показатели. Това е най-голямата грешка. Светът е сцена и всички "държавни" актьори участват в една и съща игра - заробването на човечеството! Вече сме в последния стадий на играта, 3-та световна война, пробутана на тъпаците под формата на "вирус".
1.
11.04.2021 09:48:19
8
15
Тъпите кравари идея си нямат, какво ги чака в Черно море. Добре е да се запасят с мнооого памперси... Гадове мръсни
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Пострадалата е в болница с множество травми, а известният рокер отказал да даде кръв за химичен анализ Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС "Всеки депутат има право да постъпва, както намери за добре", заяви председателят на ГЕРБ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата На Председателски съвет не се постигнало съгласие за почитане на жертвите Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, каза Калоян Методиев Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Дават ги на калпак и никой не знае дали тези пенсионери, които са на минимална пенсия, нямат други доходи, призна Иванка Шалапатова
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори