×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Куриоз! Бургазлийка яхна Аудито си надрусана, полицията я хвана два пъти за ден


Куриоз! Бургазлийка яхна Аудито си надрусана, полицията я хвана два пъти за ден
При проверката тя е била силно притеснена и със забавени реакции, сама се е издала
10 Април 2021, Събота, 12:02 ч.
Автор: Флагман.бг

Втория път дори е била вече със свалени номера

26-годишна бургазлийка е хваната да шофира надрусана два пъти в рамките на няколко часа. Куриозният случай е от 8 април. Около 16:50 ч. в района на хотел Диамант в Слънчев бряг служители от РУ-Несебър са спрели Ауди А4, шофирана от младата жена. По време на проверката служителите установили, че бургазлийката, движеща се от Свети Влас към Несебър, била силно притеснена и със забавени реакции. 

Тестът за употреба на наркотични вещества бил положителен за канабис и метамфетамин. 

Жената отказала да даде кръв за химичен анализ. Табелите на управлявания от нея автомобил са свалени, а след полицейско задържане, бургазлийката е освободена. По случая е образувано бързо производство. Няколко часа по-късно - около 22.00 ч. в района на кръговото кръстовище на бургаския кв. Сарафово, служители от Пето Районно управление-Бургас спрели автомобила на 26-годишната бургазлийка, движещ се без регистрационни табели. Водачката отново е тествана за употреба на наркотици, тестът отново бил положителен, но този път бургазлийката дала кръв за химичен анализ. Тя е задържана за срок до 24 часа. По случая  е образувано бързо производство. 

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени още четири случая. Водачите са на възраст от 20 до 32 години.

Двама от водачите - на 22 и 24 години, шофирали след употреба на метамфетамин, един 32-годишен водач от кюстендилското село Слокощица карал т.а. „Форд Транзит”, със софийска регистрация след употреба на амфетамин, един водач от сунгурларското село Костен пък е хванат зад волана на л.а. „Фолксваген Голф”, с бургаска регистрация, след употреба на амфетамин, метамфетамин и кокаин.


В категории: Крими


32
Коментара по темата
32.
_nib_
11.04.2021 19:49:07
0
0
Пет пъти я хванете.Утрепете я първият път още този друсан боклук.
Абе вие във флагман да не сте друсаняци че ми триете коментара?
31.
do 30
11.04.2021 14:09:29
0
0
Аре умирай е негро гнусно!
30.
Даслим
11.04.2021 12:04:18
0
1
Много водачи смятат, че са в безопасност когато шофират със съдържание на алкохол в кръвта, което е под законовата граница. Те, обаче, не са прави: не е нужно да си пиян, за да бъдеш опасен на пътя. Рискът да попаднеш в пътнотранспортно произшествие нараства едновременно с количеството на алкохол в кръвта. Тъй като алкохолът пречи на съзнанието да функционира пълноценно, дори едно питие може да повлияе на способностите за шофиране и правилната преценка на ситуацията. Замислете се: дори 2 секунди забава в реакцията може да е разликата дали ще спрете навреме пред внезапно изкачило на пътя дете или не.

Въздействие на алкохола върху способностите за шофиране



Ниво на алкохола 0,2-0,5 на хиляда

Преценката за дистанция и скорост на приближаващите превозни средства е изкривена. Водачът ще е склонен към поемане на по-големи рискове, особено при опасни маневри като изпреварване или шофиране прекалено близо до предното превозно средство.



Ниво на алкохола 0,5-0,8 на хиляда

Зрението е засегнато, което води до затруднена ориентация в динамичната пътна обстановка, до грешна преценка на разстоянията, включително при наближаване на завой, забавена реакция. Водачът е склонен да кара твърдо бързо. За мотоциклетистите е трудно да карат по права линия.



Ниво на алкохола над 0,8 на хиляда

Водачът е склонен да надценява способностите си. Зрителното възприемане е дотолкова засегнато, че водачът може да не забележи навреме велосипедисти, пешеходци или паркирани коли, за да ги избегне.
Никой човек не е твърде опитен, твърде възрастен или твърде умен, за да избегне ефектите на алкохола, когато зад волана.
29.
Фреди
11.04.2021 12:02:04
0
0
Много водачи смятат, че са в безопасност, когато шофират със съдържание на алкохол в кръвта, което е под законовата граница. Те обаче не са прави: не е нужно да си пиян, за да бъдеш опасен на пътя, пише в сайта на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението
Според действащия у нас Закон за движението по пътищата зад волана не може да сяда водач на превозно средство, който има в кръвта си повече от 0,5 промила алкохол.
Оттук обаче започват и неволите на шофьорите, тъй като едни и същи количества алкохол не се отразяват еднакво на различните хора. Експертите обаче са категорични - алкохолът пречи на мозъка да функционира пълноценно и дори едно питие може да повлияе на способностите за шофиране.
Нивото на алкохола в кръвта се влияе от много фактори: вид и количество на питието, пол, тегло, лични навици на консумация на алкохол, дали човекът се е хранил, Двата основни фактора за влиянието на алкохола върху организма все пак са половата принадлежност на шофьора и телесното му тегло, обяснява уебстраницата като предлага два примера - двама шофьори - мъж и жена, изпиват еднакво количество бира, но нивото на алкохол в кръвта на двамата се различава почти двойно.
Ако човекът е пил много предната вечер, алкохол в кръвта му на следващата сутрин може все още да е над законовата граница. Процесът не може да се ускори с пиене на чай или кафе, припомнят специалистите.
28.
Зимнинаѝ
11.04.2021 11:49:34
0
0
Много шофьори, дори с голям стаж зад волана, попадайки в катастрофа, дълго време не се чувстват комфортно на пътя.
Дори и от катастрофата да е минало много време, се стресират всеки път, когато попаднат зад волана.

Подобна реакция към шофирането има множество минуси.

Първо, човек, който се страхува да шофира или изпитва други отрицателни емоции, в такова състояние излага на опасност не само своя живот, но и този на пасажерите.

Причина за това са негативните емоции, преживени от шофьора, които не му позволяват да се концентрира по време на шофиране.
Второ, страхът на шофьора, попаднал в ПТП, му отнема бързината и обективността на реакциите.
Ако водачът се бои, шансовете от повторна автомобилна катастрофа се увеличават значително.

На пътя, където човекът зад волана отговаря не само за своя живот, но и за живота на другите, не трябва да има място за съмнения, неувереност и страх.
Как се измерват нивата на стрес след ПТП?

Някои от нас са свикнали да живеят в постоянен стрес и престават да забелязват неговите проявления и просто свикват към него, не се опитват да се борят с отрицателните му последствия.
В такъв случай трудно разбират по какви причини изпитват страх зад волана или страх преди началото на шофирането.
Не всички след ПТП преживяват толкова силен стрес, че да се затрудняват с шофирането.
Някои са много устойчиви на стрес.
27.
сервиз
11.04.2021 11:41:59
0
0
Въпреки че бюджетът отпусна щедро на ДАБДП бюджет от 3 млн. лева и цели 39 души нови чиновнически щата, резултат от дейността на въпросната агенция все още е твърде невидим. Около агенцията се заговори основно около тестваната и отхвърлена екзотична идея да се въведат тестове за шофьорите над 60 години.
Въпреки че при Своге загинаха цели 20 души при едно единствено ПТП, а тази година няма катастрофа с толкова много жертви, общият брой на загиналите вече е по-висок от миналогодишния. При това през последните години броят на хората, намерили смъртта си на пътя, непрекъснато намаляваше. Пак според статистиката на МВР към 15 декември 2017 г. жертвите на катастрофи са били 643.
Според данни на Евростат България е на първо място в ЕС по брой загинали при катастрофи с леки автомобили на 1 милион жители. Страната ни се нарежда с най-висок дял смъртност в категорията на леките автомобили с 64 смъртни случая на милион жители. Това е почти шест пъти повече от най-ниското съотношение в Малта - 11. Средният показател за ЕС е 23 смъртни случая на 1 милион души население.
26.
*********
11.04.2021 11:41:33
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
25.
Кирвиз
11.04.2021 09:35:22
0
0
Къде са проблемите – при обучението на водачите или при инфраструктурата?

Ако някой излезе да твърди, че проблемът е само с обучението на младите шофьори или само с пътищата ни, ще греши много. Проблемът е много широк, много всеобхватен и не по-малко сериозен. Ние имаме способността да отричаме единия или другия проблем. Като пример ще ви дам, че в Европейския съюз 60% от ПТП са свързани с превишена скорост, а за сравнение в България за 95% от катастрофите като основна причина се посочва превишената скорост. В страните членки на ЕС за 30% от ПТП се определя като причини инфраструктурата и грешки при планирането, при нас само за под 1% от катастрофите признаваме, че причини са инфраструктурата и грешки при планирането. Аз бях шокирана, когато през 2018 г. при тежката катастрофа край Своге такава причина не беше изтъкната, а на всички беше ясно, че именно инфраструктурата е причината за произшествието.
24.
Георги
11.04.2021 09:24:47
1
0
Все по-честата поява на видеокамери в магазини, офиси и общи части от жилищни сгради не само трябва да бъде обозначавана, а и да бъде обосновавана. "Съгласно практиката на Съда на ЕС дори камери, поставени в лични имоти – апартаменти, къщи и други подобни, попадат под общите изисквания, ако позволяват заснемане на трети лица извън имота", казва д-р Мартин Захариев. В своята практика КЗЛД посочва, че поставянето на камери в общи части в сгради етажна собственост – на входа в блока, на площадки между етажите, също трябва да се подчини на общите изисквания за защита на личните данни и съответно е необходимо решение на етажната собственост за монтирането на такива системи за видеонаблюдение, както и съответното адекватно уведомяване за наличието на видеокамери.
23.
Георги
11.04.2021 09:19:20
0
0
Нарастващата тенденция сред водачите на моторни превозни средства (МПС) да си позволяват шофиране в нетрезво състояние е притеснителна. Именно, поради тази причина бяха приети промени в Наказателния кодекс. Съобразно тях вече няма възможност нетрезвият шофьор да бъде освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание. Това означава, че когато контролните органи установят шофиране след употреба на алкохол над определени нива или под въздействието на наркотици, се образува наказателно производство, което приключва с присъда (оправдателна или осъдителна).

Ето затова, днес ще поговорим малко по – подробно за административноправните и наказателноправните последици при шофиране в нетрезво състояние.
22.
Do 21 i ostanalite zlobari
11.04.2021 08:45:40
3
1
Не съм била дрогирана. Карам от 7 години пушила, без нито едно ПТП. А точно този ден не съм пушила дори, дрегерите показват с дни назад. Спестете си клетвите за някой реален престъпник. Полицаите си пазят техните хора, защото преди да ме спрат бях в районното да пускам жалба срещу техен човек. А за полицай, който предлага да му правят свирки в районното никой не пише? И, че в условия на пандемия те вкарват в арест , който последно е бил чистен като е бил направен.
21.
KAT-Бургас
11.04.2021 07:26:05
3
2
Дрогиран шофьор : Стоян Тузлуков - учител по физичето в СОУ " Кирил и Методий" - Бургас. Кат да вземат отношение.
20.
Шино
10.04.2021 20:51:49
0
3
Готено ми стана да чета за такива бойни мацки!
Аз продадах Бавареца ма аз и толкова го карах,ся от Шрека ши напрая някой лев и ши искоча с някоя нова бегачка,пак ще мяукат котетета по мене,о е
19.
Немо
10.04.2021 20:47:49
0
0
Възмутен, искаш ли да ми лапаш?
18.
До15
10.04.2021 19:19:05
0
3
Само веднъж ми опърдя кочана,и остави малко ако
17.
Даг
10.04.2021 19:14:43
0
4
До 16:

Сус ма пa4a, значи си друсала, седнала са са отваря тука, отивай в Карабаир, Брус Ли та бе вгзъ!
16.
Koito kulne da mu se vrushta na semeistvata
10.04.2021 18:50:18
8
1
Дрегера отчита резултат от дни назад, първите полицаи ме пускат да си прибера колата, а втория път дрегера отчита различен резултат? Сега кого кълнете, глупаци?
15.
Брус Ли
10.04.2021 16:54:14
1
7
Ако е хубъва боргазликата може ли дая бем с Сали вгзъ
14.
Ненадрусан бургазлия
10.04.2021 16:46:02
0
16
Много боклуци, много. Утайката на обществото.
Какъв е този закон, които дава възможност за отказване на кръвна проба?! И защо боклуците не се водят директно в бунището (затвора)?!
Хайде, депутати, променете този закон! Нали затова ви избрахме отново!?!
13.
*********
10.04.2021 16:27:15
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
*********
10.04.2021 14:06:55
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
В
10.04.2021 13:48:10
0
20
нормолните държави при такива случаи солите се конфискуват в полза на държавата,обаче трябва закон,но никога няма да го приемат в парламента,защото дъщеричките и синчетата им ще останат без коли,това е истината.
10.
закони
10.04.2021 13:46:52
0
19
Законодателството реве за промяна отдавна. Без право на отказване на проби. Директно затвор или общественополезен труд, зависи кой с какво са го сгащили и за кой път. Да има дежурни 24/7 съдии. Бързо разглеждане на случая и решение. Да отиват да отрезняват на топло. И без това изтрезвител отдавна няма.
9.
*********
10.04.2021 13:43:29
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
възмутен
10.04.2021 13:34:08
3
22
Ей за това говорим. Да дойде някой който да сложи ред в МВР. Те вечно нямат мотивация за работа. И всички пенсионери да си отиват в къщи барабар с началника им Калоянов.
7.
Царевичак
10.04.2021 13:33:33
0
22
Боклуци дрогирани, не се спряха! Тук трябва да е като във Сингапур, или въже или на топло за 20 години! Гнусна напаст!
6.
Може и да са искали да топнат чушлето
10.04.2021 13:23:11
7
16
Полицаите сигурно са се влачили чяз ден след нея, ако може и 5 пъти да я глобят. Нещо сбъркано има в подхода на полицията при подобни случаи
5.
gipsa
10.04.2021 13:17:39
1
7
Znachi ili purvite sa q pusnali metar ili oshte ne i e lichalo tolkova mnogo
4.
*********
10.04.2021 12:45:11
3
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
..............
10.04.2021 12:44:30
1
37
Нямам думи!!! Закони за чудо и приказ! А защо тя не е в ареста и колата прибрана? И защо има право да отказва кръвна проба? И защо няма кой да вкара в пътя всички тези хора? Ако искат да се самоубиват, има много други начини да го сторят. Но когато се превръщат в потенциални убийци и държавата нехае- това вече е много страшно. Никой не им дава право да отнемат невинни човешки животи с неадекватните си действия. Защото обикновено те оцеляват в предизвиканите по тяхна вина произшествия. И понеже законите са доста щадящи към тях, могат спокойно да си правят каквото си искат. Да се родиш в България е лесно, но да успееш да опазиш живота си в България било от пияни и крадливи цигани, било от пияни и надрусани идиоти или от всякаква подобна престъпна сволоч е въпрос на много, много голяма доза КЪСМЕТ! Защото на институции и правила не може да се разчита. Още по-малко на нечия съвест.
2.
Хахахаха
10.04.2021 12:32:59
0
30
Е*ати кухата манерка
1.
1
10.04.2021 12:16:44
1
9
Куриоз! Бургазлийка яхна Аудито си надрусана, полицията я два пъти за ден-
поне заглавието да напишете правилно
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори