×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Татяна Лолова се заразява в Операта с Ковид-19


26 Март 2021, Петък, 17:19 ч.
Автор: Флагман.БГ

Актрисата искала да избяга от „Пирогов” дни преди да издъхне

„Сбогом, Слънце...“, „Угасна Светлината“, „ От днес сцените ще са малко по-пусти, по-тъжни и по-вглъбени без нея!“, „От сега на света ще има по-малко смях, доброта и талант“. С тези емоционални думи стотици творци изразиха скръбта си от смъртта на царицата на смеха – Татяна Лолова. Легендарната актриса почина на 22 март вечерта в „Пирогов“ след усложнения, породени от коварния коронавирус. Вестта за кончината й бе абсолютен шок за гилдията, тъй като малцина знаеха, че тя се е заразила.

87-годишната достолепна дама прихваща заразата в края на февруари по време на многобройните си срещи с хора и посещения в театри и заведения. Най-близките й са убедени, че тя се е заразила в Операта, където се появява в края на февруари на разпределението на ролите за мюзикъла „Баща ми, бояджията”. Впоследствие се оказва, че двама от танцьорите и един от хористите са били заразени. Самата Лолова признава пред приятели, че още на следващия ден се чувства неразположена. Тя обаче до последно не вярва, че е пипнала Ковид-19 и дни наред не взима мерки, въпреки че кашля и има лека температура.

Лолова, която имаше своите хронични заболявания, се колебаела дали да се ваксинира и изчаквала, макар че получила предложение от директора на Сатиричния театър Калин Сърменов да се имунизира заедно с трупата. Актьорите от Сатирата бяха сред първите, които се ваксинираха. Вечно усмихнатата Татяна вярвала, че вирусът ще я пощади и насред пандемията се съгласила да ходи и на репетиции в Софийска опера. Тя бе на път да осъществи мечтата си и да пее в Операта. Директорът и режисьор акад. Пламен Карталов откликнал на огромното желание на голямата Лолова да блесне на сцената на Софийската опера и й предложил роля в мюзикъла „Баща ми бояджията“, който той поставя по емблематичната кинокласика, в която участват Коста Цонев, Невена Коканова, Славчо Пеев, Ицхак Финци, Георги Парцалев, Джоко Росич. Уви, царицата на театъра не успя да осъществи детската си мечта.

87-годишната кино и театрална звезда постъпва за лечение в „Пирогов" на 6 март 2021 г. с Ковид-19. Докторите успяват да овладеят бързо коронавирусната й инфекция, няколко дни по-късно PCR тестът й е вече отрицателен, но възникват усложнения със стари хронични болести. ВИП пациентката е със силно увредени дихателна система и кръвоносни съдове и я местят в друга клиника. Уви, там състоянието й не се подобрява от медикаментозната терапия и минути след 21 часа на 22 март великата актриса предава Богу дух. Трагичната вест обаче бе съобщена ден по-късно.

Татяна не се чувства никак добре по време на престоя си в болницата. Лекарите се виждат в чудо от нея, тъй като тя непрекъснато говори по телефона с приятели. Отказва да си слага и маска. Дни преди да се влоши дори планира да избяга от „Пирогов” и звъни на свои приятели, за да я измъкнат. За това свидетелства и Георги Тошев, който беше сред най-близките й хора.

Лолова почти цял живот страдаше от здравословни проблеми. На всеки три месеца тя ходеше при джипито си, за да й изписва рецепти за лекарства. „Основната ми мъка са бъбреците – така е, откакто съм 17-годишна. Като тийнейджърка за първи път отидох с една много притеснена физиономия в болница и то със смъртоносна диагноза. След като ми направиха изследвания, се оказа, че имам камъни в отделителната система. Винаги съм ги имала. В театъра бяхме няколко души с тази диагноза. Когато бях зле, се обаждах в Сатирата по телефона, че няма да мога да отида да играя. Тогава идваше зам.-директорът Благой Хаджиянков с лекар. Но не защото не ми вярваше, че съм зле. Водеше доктор, който да ме вдигне да изиграя представлението, тъй като салонът беше претъпкан. На много от нас, актьорите с болни бъбреци, ни биеха инжекции, за да излизаме пред публиката”, сподели Таня приживе в интервю за сп. „Биограф”.

Тя беше и непоправима хипохондричка, спомнят си нейни познати. Гениалната артистка все се притеснявала, че е болна от нещо, от каквото де факто не страдала. Страхувала се и да не пипне някоя зараза на улицата, затова най-редовно увивала лицето си с шалове и отбягвала почитателите си. Втълпила си била, че от целувките и прегръдките на феновете може да хване я жълтеница, я грип. Дори се шегувала, че ще наеме бодигард, за да я брани от народната любов. Веднъж Лолова отишла да си купува лекарство в кварталната аптека и някаква солидно простудена жена без да иска й кихнала в лицето. След това цял месец Таня живяла с мисълта, че е заразена. Проклинала се, задето на младини не послушала баща си и не станала докторица, та да се лекува сама.

Въпреки хроничните си болести, дори прехвърлила 80-те Татяна Лолова изглеждаше отлично за годините си. Комшиите й си обясняваха завидния й външен вид с редовната консумация на плодове и зеленчуци. Актрисата често можеше да бъде забелязана да се разхожда из кв. „Гео Милев” с торбичка, пълна със зарзават. Всяка пролет наблягаше на зелената салата, краставичките и пресния лук. Купуваше си само екопродукти, за които бе сигурна, че не са пълни с нитрати.

В петък от 11 часа в Сатирата ще има своеобразно прощаване с великата комедиантка под наслов „Цвете за Таня“. Ще бъде поставен неин портрет и който иска, може да сложи китка или да напише нещо в специалната книга за спомени. „От 11 до 13 ч. да заповядат хората, който желаят да я почетат. Иначе погребението ще е в тесен семеен кръг заради епидемиологичната ситуация”, сподели директорът на театър „Алеко Константинов“ Калин Сърменов.


В категории: Лайфстайл


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Тиквун
27.03.2021 08:25:10
3
1
"...прихваща заразата в края на февруари по време на многобройните си срещи с хора и посещения в театри и заведения.."

Да, ама в началото на последното предизборно форсиране на заразата се чуваха други твърдения. В УЧИЛИЩА, КИНА, ТЕАТРИ, КРЪЧМИ, ФИТНЕСИ, и ЗАЛИ ЗА ТАНИЦИ нямало зараза! Забележете, тия отворковци, водени от финансовия си интерес твърдяха тия безумия. Те (моля ви се) отваряли прозореца и така борели заразата. И Тиквун, заради предизборни сметки, ВКАРА ВЪЛКА В КОШАРАТА, за да прибере гласовете на гореспоменатите комерсиални отворковци.
А оная, с КОСАТА започна своята жътва. Заради ПАРИ и ПОЛИТИЧЕСКИ сметки.
И сега какво стана? Пак затваряне, а уж всичко беше "ПОД КОНТРОЛ". Нали обясняваха - "няма страшно"! Нали бореха заразата с ОТВАРЯНЕ НА ПРОЗОРЦИ! И тази трагедия, всъщност ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, се извърши не от избягали от лудницата хора, а от безскрупулни типове, които заради ВЛАСТ и ПАРИ са готови да СТЪПВАТ ПО ТРУПОВЕ. Половината от дадените жертви можеше още да са живи, но... УМ ЦАРУВА, УМ РОБУВА, УМ ПАТКИ ПАСЕ!
Кой ще поеме отговорност за тази трагедия? Ами - никой! В България е така!
1.
Айде пак
26.03.2021 17:32:18
7
8
изсмукани от пръстите лъжи и съшити с бели конци ковидски панаири, и то след като беше изрично казано че няма нищо подобно!

То при средната продължителност на живота в България, а и по цял свят, от 200 години, да си отиде човек на 87 е просто нечувана новина!

Не оставиха жената на мира! Почивай в мир! Късмет имаш че поживя в по-нормален свят и си отиде по-навреме!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори