×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Добавка от 50 лв. за пенсионерите и през април плюс 120 лв. за най-бедните


10 Март 2021, Сряда, 12:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет

„С над 1 милиард лева са подпомогнати българските пенсионери по време на пандемията, причинена от коронавируса“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, на което кабинетът осигури 105 млн. лева за изплащането на добавката от 50 лева към пенсиите за месец април на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет.

„Над 2 100 000 пенсионери получават добавката от 50 лева, която изплащаме от август м. г. Но и преди това правителството е подкрепяло пенсионерите и за Великден, и за Коледа като за целта се осигуряваха по 50 милиона лева“, припомни премиерът Борисов. Министър-председателят бе категоричен, че стриктно спазваната в последните години финансова дисциплина и доброто функциониране на пенсионната система позволяват днес - във времето на пандемията, пенсионерите, които са сред най-уязвимите, да бъдат активно подкрепяни от правителството.

„През месец април ще изплатим и по 120 лева на 392 000 пенсионери, които имат пенсия между 300,01 лв. и 396 лв., както е заложено в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване“, добави министърът на труда и социалната политика Деница Сачева в хода на правителственото заседание.

Премиерът Борисов отбеляза също, че поддържаният нисък дефицит у нас и фактът, че България е втората държава по най-нисък външен дълг в ЕС след Естония, гарантират още осигуряването на средства както за изграждането и ремонти на църкви, манастири, джамии, но и за антикризисните мерки за нуждаещи се групи като културните дейци, както и за всички общини в България.


В категории: Политика


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
Чекмедже войвода
10.03.2021 16:48:08
1
2
Купува и продава гласове
10.
Така ли си купуваш изборите
10.03.2021 16:34:41
1
3
Толкова е тъжно да гледаш бедните наивни старци как се усмихват с беззъбите си усти (от безпаричие!), благодарят на бащицата, задушават се и се разболяват от мръсните парцали на лицата си, и накрая и ще отидат да "гласуват" за него! Не че "изборите" имат някакво значение в която и да е държава, но картинката е все пак толкова грозна и цинична...
9.
Раздаване
10.03.2021 15:33:16
1
2
пенсии на парче, което си е чиста дискриминация. Необходимо е осъвременяване на всички пенсии, а не вдигане на най-ниските, което нарушава всякакъв баланс и справедливост. Наистина се получава, че хората с най-ниски пенсии, получават незаслужено по-висока пенсия от останалите. Ако искат да направят по-плавен преход между най-ниската и средната пенсия, трябва да има разумен коефициент на нарастване на в няколко диапазона. Абсолютна несправедливост е за хората, които са се пенсионирали с 35-37 години стаж и възраст 60-61 години в сравнение с тези, които се пенсионираха на 55 години с по-малък стаж.
8.
Математик от щаба
10.03.2021 14:30:01
1
5
по 120 за пенсионерите....значи са откраднали 5 млрд. от нас. Оказа се че задмина Доган и обръчите от фирми. Ако падне от власт ще има пари за всички дейности в България, а не на парче тук и там.
7.
Реалист
10.03.2021 13:37:04
1
5
Значи онзи който има пенсия 397лв ще си вземе 397лв, а онзи който има 395лв ще получи 515лв за април.
6.
Нямам против, но защо само веднъж на 4 години?
10.03.2021 13:21:34
1
7
+120лв през Април... Що? Да не би да има избори? Тия хора да не би да живеят по 1 ден на 4 години?
5.
Знае Боко, знае
10.03.2021 13:19:13
2
9
Тъй се печелят избори, а иначе купуването и продаването на гласове е престъпление.
4.
Продан
10.03.2021 13:19:09
2
11
Какви 50лв, какво увеличения? Аз не съм получил никакви 50лв върху пенсията досега. С това непрекъснато добавяне на най-ниските пенсии излиза, че тези, които цял живот не са внесли нищо във фондовете ще вземат колкото пенсионер работил и внасял над 30години! Не може да бъркаш в кацата повече от другите, ако не си я пълнил.
3.
DJARO
10.03.2021 13:15:26
2
12
Да го видят КОЛКО Е ЛАРЖ.....сега раздава за да гласуват за него.....а 11 години 6-7 месеца откакто е на власт пълни ЧЕКМЕДЖЕТО......за себе си...много го е страх.....да не загуби щото тогава и имунетет НЯМА ДА ИМА....Лаура Кыовеши ще го арестува за УСВОЯВАНЕ–КРАДЕНЕ-на Еврофондове......Много добре го знаят в Европа.....чак документални филми има за него.....
2.
един нормален
10.03.2021 12:36:07
2
18
Изрод! Така ли си купуваш изборите, Тикво?
1.
ГОЛЯМО ПАЗАРЕНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10.03.2021 12:29:19
2
22
НА ВОТ С НАШИТЕ ПАРИ !!!!!!!!!!АЙ СИКТИР БЕ!!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори