Сиропиран тиквеник с канела и орехи
Рецептата е традиционна и много лесна
Приготвяне:
Почистете тиквата. Настържете я. Сложете я в дълбока тенджера с малко мазнина и я задушете на котлона. Към нея прибавете 1 чаша захар и канелата. Разбъркайте добре. Добавете орехите и отново разбъркайте. Свалете от котлона и оставете да изстине.
Разделете корите по две. Сложете плънка във всяка кора и навийте на руло. Подредете в намазана с олио тава за печене. Подредбата може да е тип охлюв, като права баница или охлюв с нарязани парчета. Изборът е ваш.
Печете до златиста коричка на 220 градуса за около 45 минути. Извадете тиквеника от фурната да изстине. Междувременно направете сироп, като на котлона смесите останалите две чаши захар с 1 чаша вода. След като заври го свалете от котлона. Залейте изстиналата баница с него и оставете да поеме няколко часа или за през нощта.
Продукти:
1 пакет кори за баница
2 кг тиква
3 чаени чаши захар
1 чаена чаша олио
1 супена лъжица канела
2 чаени чаши орехи, счукани
На 17 декември почитаме Свети пророк Даниил - покровител на вярата, дома и благоденствието
Мъгливи сутрини и слънчеви следобеди: Температурите тръгват нагоре до уикенда
Гъсти мъгли, заледени пътища и ограничения по магистралите в навечерието на празниците
МВР предотврати имотна измама за стотици хиляди лева в "Малинова долина"
"Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара
Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари
След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година
България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа
Изискана рецепта с яйца и хайвер
Пиян поляк намушка българка след скандал в апартамент в Германия
ЦСКА финализира втори трансфер преди Коледа - централен защитник от Португалия
