Сиропиран тиквеник с канела и орехи
Рецептата е традиционна и много лесна
Приготвяне:
Почистете тиквата. Настържете я. Сложете я в дълбока тенджера с малко мазнина и я задушете на котлона. Към нея прибавете 1 чаша захар и канелата. Разбъркайте добре. Добавете орехите и отново разбъркайте. Свалете от котлона и оставете да изстине.
Разделете корите по две. Сложете плънка във всяка кора и навийте на руло. Подредете в намазана с олио тава за печене. Подредбата може да е тип охлюв, като права баница или охлюв с нарязани парчета. Изборът е ваш.
Печете до златиста коричка на 220 градуса за около 45 минути. Извадете тиквеника от фурната да изстине. Междувременно направете сироп, като на котлона смесите останалите две чаши захар с 1 чаша вода. След като заври го свалете от котлона. Залейте изстиналата баница с него и оставете да поеме няколко часа или за през нощта.
Продукти:
1 пакет кори за баница
2 кг тиква
3 чаени чаши захар
1 чаена чаша олио
1 супена лъжица канела
2 чаени чаши орехи, счукани
Мъгливо начало и слънчев край: стабилно време в четвъртък с до 13 градуса
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме
Последното Новолуние на 2025 носи неочаквано чудо за тези 5 зодии
Орлин Колев: Президентът няма срок за третия мандат, изборите остават неясни
