Експерти съветват да не се прекалява с мандарините
Мандарините съдържат големи количества фруктоза
"Прекалената консумация на мандарини може да бъде опасна за хората с алергии, страдащите от затлъстяване, диабет или със стомашно-чревни заболявания". Това обяви диетологът Олга Григорян за телевизия РТ.
Мандарините съдържат големи количества фруктоза, благодарение на която са лидери по съдържанието на прости въглехидрати, които се усвояват бързо от организма.
В същото време въпросните цитрусови плодове оказват положително въздействие върху нервната система, благодарение на аромата си и подобряват настроението.
Все пак трябва да бъдем внимателни при консумацията на мандарини, съветва експертът. Хората с наднормено тегло, за съжаление, ще трябва да се откажат от тях заради високото съдържание на захар.
Те могат да си позволят не повече от два плода на ден, като същото ограничение важи и за децата. При хора с алергии цитрусовите плодове може да предизвикат обриви, алергична хрема или задух, а тези със стомашни проблеми са застрашени от обостряне на заболяването.
Източник: БГНЕС
На 17 декември почитаме Свети пророк Даниил - покровител на вярата, дома и благоденствието
Мъгливи сутрини и слънчеви следобеди: Температурите тръгват нагоре до уикенда
Гъсти мъгли, заледени пътища и ограничения по магистралите в навечерието на празниците
МВР предотврати имотна измама за стотици хиляди лева в "Малинова долина"
"Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара
Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари
След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година
България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа
Изискана рецепта с яйца и хайвер
Пиян поляк намушка българка след скандал в апартамент в Германия
ЦСКА финализира втори трансфер преди Коледа - централен защитник от Португалия

а,как е при бананите и кайсиите положението
по колко на ден