×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проф. Николай Габровски: Питайте тези, за които такъв вирус няма, защо е толкова висока смъртността


25 Ноември 2020, Сряда, 08:37 ч.

Експертът коментира ситуацията с новия коронавирус в България

Въпросът защо имаме толкова голяма смъртност трябва да бъде зададен на хората, които твърдяха, че такъв вирус няма, които твърдяха, че маските са излишни и към тези които палиха маски по площадите.

Това заяви в предаването "Здравей, България" по NOVA зам.-директорът на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" и зам.-председател на БЛС проф. Николай Габровски.

"Експертите твърдим от самото начало на този вирус, че той е много сериозен и потенциално смъртоносен", посочи той.

Той добави, че в неговото лечебно заведение има заболели медици. Те се откривали на ежедневна база. 

Специалистът обясни, че повечето от тях се заразяват извън болницата, където рискът е значително по-голям. Ако в болницата мерките се спазвали, там рискът от зараза бил относително нисък.

Проф. Габровски изтъкна, че страната ни е имала един относително либерален режим на рестрикциите свързани с овладяването на пандемията. Като основен проблем в обществото професорът посочи, че липсва единно отношение към спазването на мерките.

"Струва ми се, че всички изказвания относно тежестта на мерките доведоха до това, че повече хора бяха недисциплинирани. Мерките са ефективни само, когато се спазват от цялото общество. Ако 10 от 100 не ги спазват, то застрашени са и останалите 90. Именно защото 10 души не искат да носят маски, сега ще трябва да ходим със скафандри", каза той.

Специалистът изказа категорична подкрепа към предложението за по-сериозни мерки в страната, предава vesti.bg.

"Като лекар смятам, че по-сериозни мерки трябва да бъдат въведени, но причината за това е най-вече, че въведените сега не се спазват. От медицинска гледна точка това е абсолютно задължително, за да се въведе в контрол ходът на това заболяване"“, обясни проф. Габровски.


В категории: COVID-19


15
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 4
15
Коментара по темата
15.
Христо Злобата
04.12.2020 23:45:13
0
1
Запознат, ПОЖЕЛАВАМ ТИ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ, УМ И ДУША ЛИЧНО ДА СЕ ЗАПОЗНАЕШ С МОЯТА ЛЮБОВ 19-КАТА И ДА СТАНЕШ КАДЪРНИК В ПЪКЪЛА! И НЕ САМО ТЕБЕ, ГЛУПОСТ ДА НА"ДРЪНКА" ТЯ, НО И НАЙ-БЛИЗКИТЕ ТИ СЪЩО!!! КАЗАХ И НЕПРЕМЕННО ТАКА ЩЕ СТАНЕ! НЯМА ДА МОГА ДА ДОЙДА НА ПОГРЕБЕНИЕТО ВИ, ОБАЧЕ, ТВЪРДЕ ЗАЕТ СЪМ В ДЖАМИЯТА..... ОБЕЩАВАМ ТИ! МАЛИК.
14.
питанки
25.11.2020 14:55:41
2
1
Колкото повече се дава думата на българските лекари толкова повече се убеждавам, че тези хора трябва да мълчат ! След вчерашните глупотевини на Председателя на БЛС, днес поредният МАЛОУМНИК в бяло ! На въпроса със смъртността вие трябва да отговорите на обществото ! Къде са тези 350 болници, които всяка година точат и точат по 5 млрд от касата ? Къде са ? Къде са им лекарите, сестрите и санитарите ? Май само на хартия са "болници". ЛИШИХТЕ БЪЛГАРИТЕ ОТ ЗДРАВНИ ГРИЖИ И СЕГА ПРЕХВЪРЛЯТЕ ОТГОВОРНОСТТА ВЪРХУ НАСЕЛЕНИЕТО ! А ГЕШЕВ се е сврял незнайно къде и Прокуратурата никаква я няма днес, когато трябва да се даде отговор КОЙ НОСИ ОТГОВОРНОСТТА ОТ ЛИШАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ОТ НОРМАЛНИ ЗДРАВНИ ГРИЖИ ? КОЙ БЕ ???? Търгаши в бяло !!!
13.
Кико
25.11.2020 12:44:17
1
4
Президента ( и жена му) казаха да се качим всички на Бузлуджа!!! Да се весели, танцуваме и целуваме за празника! Той знае, затова е Президент на "народа"!
12.
Евгени
25.11.2020 12:38:31
0
2
В контекста на казаното вече, ще се аргументирам, че в началото, когато народа нямаше мнение и правителството взе мерки, без да се съобразява с такова, знаем какво се случи, а сега....
11.
Евгени
25.11.2020 11:48:20
2
6
Хората, които продължават да не спазват мерки, да отричат опасността, да си навират главата в конспиративни теории, да говорят и вършат каквото им е удобно въпреки реалността , не са просто тъпи егоисти, а престъпни елементи, които с действията си убиха и убиват лично много хора. Защото на тях се пада честта и отговорността за 3/4 от заразените, съответно смъртните случаи с covid-19. Правителството е виновно, че управлява много тъп народ съобразявайки се с тъпите му аргументи, че образованието е по важно, че икономиката е по важна и куп други неща, за които не е проблем да платим с така маловажното здраве и живот на хиляди сънародници!
10.
До 9
25.11.2020 11:41:09
2
2
А ти как така разбра че е бил болен след като не си е направил тест , явно имаш качества на квартална врачка :))))).Човека по долу ти е обрисувал цялата картинка за нашето здравеопазване и плюс пандемията .А ти си заразил хем си носил маска , хем си спазвал дистанция и накрая пак болен. Извода , вируса си го има и съществува , маски и тн , нищо няма да го спре .Над 75 % процента от населението ще го мине и засъжаление ще има хора които ще са изтеглии късата клечка.
9.
До 6
25.11.2020 11:25:17
1
4
АЗ СЪМ С ОБИКНОВЕНА ХИПЕРТОНИЯ! И СЕ ЗАРАЗИХ ОТ ЧОВЕК КОЙТО Е БОЛЕН, НО НИТО СЕ ТЕСТВА, НИТО МАСКА НОСИ! И АКО СЕ БЯХ УСЛОЖНИЛ, ЩЯХ ДА УВЕЛИЧА СТАТИСТИКАТА ЗА СМЪРТНОСТ ДОЧЪЛНИТЕЛНО! БЕДАТА Е ЧЕ ДЕБЕЛИ ГЛАВИ КАТО ТЕБ НЕ ГО РАЗБИРАТ! ХАЙДЕ БЪДИ ЗДРАВ И СИ ЗАПАЗИ ДЪРВЕНИТЕ ФИЛОСОФИИ ЗА ЛИЧНО ПОЛЗВАНЕ!
8.
Демони в бяло
25.11.2020 10:52:56
1
5
Защото изроди, хората с животозастрашаващи заболявания, нямат достъп до болница и умират като кучета, на затова мършо.
7.
Д-р Хаус
25.11.2020 10:08:42
4
6
Защото умишлено и престъпно се оповестява Напълно фалшива статистика с единствената цел, наивните и невежите да бъдат толкова наплашени, че с радост да тичат да си сложат от ваксините със съмнително качество и без нито едно доказателство за ефективност и безопаснот. Това е "скъп" цирк, а единствената причина за смъртните случаи е недостатъчният брой, некадърността и невежеството на известна част от медицинският персонал. Ето това трябваше да бъде казано на Народа, а не лъжи, откровени глупости и явни манипулации, каквито се дрънкат ежеминутно от почти всяка медия на територията на държавата.
6.
Кцицижи
25.11.2020 09:34:34
0
9
Защото сме с най -много с хронични болести в ЕС, защото сме най застаряващата нация , средната продължителност на живота е почти с 10 години по-ниска от останалите в ЕС, защото сме с най -ниски доходи в ЕС , или с най -ниско качество на живот .
5.
Анализата
25.11.2020 09:23:37
1
6
Вирус че има, има.
Да вземе да каже обаче уважаемия професор на кое място по смъртност в света бяхме преди пандемията!
За да не се трудите да търсите ще ви подскажа: на 1-во!
За това първо място пак тея без маските са виновни, нали?
Що никой не споменава за това неудобно 1-во място преди бе?!
4.
Запознат до всички по долу и селянин
25.11.2020 09:10:23
2
6
Нали това искам да кажа бе КАУНИ КУХИ!Народа умира от некадърни псевдо лекари като тоя и сие.
3.
Селянин
25.11.2020 09:04:50
4
4
Запознат Ганьо,
отвори си сайта на статистиката. Всяка сряда излиза информацията за починалите от предходната седмица. За миналата седмица починалите са двойно повече от средното за последните четири години. Вярвам, че дори и такива като теб ще го разберат, защото е с картинки. Другата седмица ще е още по зле, по другата също, защото маските са да мълчите и къпането е в неделя и вирус няма.
2.
Аз
25.11.2020 08:54:13
5
9
До 1
Вие от позицията на специалист по какво преценихте, че професора е некадърник и дрънка глупости? Точно заради такива турбо селяци се докарахме до най-висока смъртност. Вие всичко знаете, всичко можете и са ви важни само ракията, киселото зеле и бахура. А и те морят вируса, който всъщност го няма.
1.
Запознат
25.11.2020 08:45:43
10
7
Ай стига дрънка глупости бе некадърник.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво 33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво Събран е спешен екип и е взето решение за абдоминално родоразрешение по витални индикации чрез секцио – установява се мъртъв плод БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа Тя е била секретарка на Борислав Попов ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори