×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

13 милиона COVID ваксини ще има за България


13 Ноември 2020, Петък, 20:20 ч.
Автор: Флагман.БГ

Решението на кабинета е следствие на заявеното от страната ни солидарно участие в инициирания от Европейската комисия фонд за борба с COVID-19

 

България участва в пълното портфолио с всички седем ваксини от общата европейска инициатива за производство и доставка на бъдещи ваксини срещу COVID-19. Това беше потвърдено на днешното извънредно заседание на Министерския съвет, на което правителството прие решение за участие на страната ни в преговори за закупуване на поредния договор по темата – този с компанията “Johnson”.

Решението на кабинета е следствие на заявеното от страната ни солидарно участие в инициирания от Европейската комисия фонд за борба с COVID-19, чрез който да бъде подпомогнат научноизследователския сектор за разработването на ваксини и лекарства срещу COVID-19. България, наред с останалите държави членки на ЕС, стана донор във фонда и участва в този изключително сложен, динамичен и скъп процес. Целта е българските граждани да имат равен достъп до ваксина, когато тя бъде открита, с гаранции за качество, безопасност и ефикасност, като ваксината се предвижда да се поставя само по желание.

В рамките на заседанието министър-председателят Бойко Борисов подчерта, че България участва във всички видове разработки като инвеститор, както абсолютно всички други европейски държави членки на ЕС – дисциплинирано, изпълнявайки указанията на ЕК. „За да имаме готовност по най-бързия начин, яви ли се ваксини да можем да я придобием, да я приложим. Затова днес реагираме светкавично“, категоричен беше премиерът Борисов. По думите му сумите, които се отделят за целта са наистина изключително високи, не само за България, но и за всички държави членки, но най-важното е страната ни да има готовност за бърза реакция.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов изтъкна, че към настоящия момент има 7 ваксини в напреднала фаза на разработка, като от тях всяка страна има квота за определени количества дози. За България определената квота надхвърля нуждите и е на стойност близо 380 милиона лева. Ако към стойността на ваксините се добавят и останалите разходи за логистика и за съхранение, разходите се предвижда да надхвърлят половин милиард лева. „Страната ще има изключително голям брой ваксини – 12-13 милиона ваксини“, посочи министър Ангелов. Министърът на финансите Кирил Ананиев потвърди позицията на правителството, че по темата е необходима и санкцията на Народното събрание.

„Нямаме друг полезен ход освен да се включим солидарно с всички европейски страни. Добре е да имаме различни набори от ваксини. Смущаващо е, че ще се сдобием с толкова голям брой ваксини и на такава огромна цена. Но явно така е измислен механизмът, по който се работи в ЕС“, заяви от своя страна председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев също изрази опасение, че страната ни ще получи прекалено голямо количество ваксини, които няма да можем да използваме. Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб Тодор Кантарджиев изтъкна, че на този етап ваксината изглежда единствения изход от пандемията и е важно страната ни да разполага с различните видове ваксини – както антигенни, така и „живи“ ваксини, които са приложими и за различни контингенти от хора.


В категории: Политика


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
...
14.11.2020 00:14:31
0
1
А като има ваксини- не си водят децата на задължителните имунизации. Сега нямало ваксини. Явно тенденциозно предпочитат да си водят децата при ваксинирани и да се перят кой е с повече антитела- ваксинирания или преболедувалия без ваксина.
Тъпотиите им нямат край. Те и жилища нямат и не им е проблем да се разполагат с чуждите частни собствености.
Докато заплаче бебето и бабата го взема и в стоматологичния кабинет, без да се съобразява с чакащите и заетостта на стоматолога. Да му намажел венците да не плаче. Докато чаках аз, два пъти дойде с това бебе да му мажат венците.
После питах стоматолога за интервала между намазванията. В чудо се видял- нямало да излезе от кабинета докато не му намажел венците.
8.
Петък 13
13.11.2020 22:36:25
18
14
На 13 март 2020 г. правителството обявява извънредно положение в цялата страна за срок от един месец, който на 3 април е удължен до 13 май 2020 година...сега 13 милиона ваксини за 5 милиона население.
7.
дори и съхранение не могат да им организират
13.11.2020 22:32:08
20
15
За 2 години няма да успеят и 500 хил. да използват. Тия 380 милиона са хвърлени в морето все едно. Ако не успеят да препродадат поне 5-6 мил дози ще формират сериозна финансова щета за държавата. Предлагат каквото артиса да го бият на Бойко, за помни как се водят преговори и да се сеща
6.
До короно тъпака
13.11.2020 21:44:54
5
16
не говори като не знаеш. Има кораби - ето :)
https://www.mediapool.bg/ima-sdelka-voenni-korabi-za-miliard-news314383.html
5.
КороноТъпак
13.11.2020 21:04:29
29
16
Най-добре ще е несъздадените ваксини да бъдат транспортирани от САЩ със непроизведените самолети Ф16. А тук за най-сигурно да ги съхраняваме във фризерите на непостроените ни бойни кораби ! Борисови разходи за несъществуващи неща : несъществуващи ваксини - 300 млн (засега), несъществуващи Ф16 - 2 млрд; несъществуващи кораби - 1млрд. До тук - 3 300 000 000 лева. Честито да ни е ! И да не забравите за БГ Коледа да пратите ДСМС !
4.
...
13.11.2020 20:51:09
10
10
Не са предвидени реимунизации, значи ще има ваксини и за покойните ни роднини и предци, ако не са планирали и ваксини за миграцията в страната.
3.
Дo 1
13.11.2020 20:47:51
5
5
Мани го тоя смешен "стопанин". Същия като флагман е - трия и цензурира всички коментари които не му изнасят. Само гледа как да си продаде книжките и глупостите. Как има хора дето да му вярват на глупостите дето пише незнам! Според него ще чакаме злия робот който чрез неговите поданици нано-роботите вкарани у ваксините да ни вземе душите... но стамо стопанина ще ни спаси - тръст ми :)
2.
КороноТъпак
13.11.2020 20:42:30
21
9
Ше требе на всеки българин да турят по две ваксини и пак ще хартисат ! Браво, Баце ! Две ваксини = два печата в Ковид Пашапортите на БайДън, дето иска да прави ! Само ПРОСВЕТЕН в масонска ложа мозък като твоят да измъдри такваз умнотия ! Ама Баце, каквото чуеш там недей го вика в жипката, че става малко явно бре ! Тъй "РАБОТАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ", дет днеска го викА в жипката, твойте братя го бяха турили на едни немски в едни лагери с едни пещи в тях ! Или от Шалом че се направят със спукани тъпанчета ?
1.
first
13.11.2020 20:34:43
3
1
https://www.otizvora.com/2020/10/12545/ot-smurtonosnite-vaksini-do-kontsentratsionnite-lageri/
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г. Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп Главчев с нова порция смени на заместник-министри Главчев с нова порция смени на заместник-министри Александър Йоловски става зам.-министър на електронното управление Правят бързи печалби от имоти Правят бързи печалби от имоти Строителните предприемачи предлагат различни схеми на плащане Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Трябва да си пълен идиот, за да си съчиниш история и се оказваш с охрана и пореден враг на Петков, Василев, Иванов и сие Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса (НА ЖИВО) Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса (НА ЖИВО) Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба 36-годишната бургазлийка, с виетнамски корени, и нейният избраник Стоян са заедно от 4 години Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Той временно е отстанен от работа Как да кандидатстваме успешно медицина и фармация Как да кандидатстваме успешно медицина и фармация Innovation Center предлага специализирани курсове по химия и биология, ориентирани към ученици и кандидат-студенти за специалностите медицина, фармация и дентална медици
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори