×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Премиерът Борисов: Не искам да има недостиг на линейка, лекарство, легло!


Премиерът Борисов: Не искам да има недостиг на линейка, лекарство, легло!
В още три града ще бъде създадена възможност за даряване на кръвна плазма от преболедували коронавируса, отбеляза министър Ангелов
11 Ноември 2020, Сряда, 14:57 ч.
Автор: Флагман.бг

България е на 16 място в света по заболеваемост от коронавирус

„Не искам да има недостиг на линейка, лекарство, легло! Успокойте хората, в такива моменти има нужда. А през това време икономиката и финансите да действат, за да покриваме разходите и да се измъкнем от пандемията. Най-лесното е да излезеш с една заповед - локдаун. Но защо трябва да е със заповеди, защо трябва да е с извънредно положение или насила? Трябва да пазиш себе си - това правят по света!“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното онлайн заседание на Министерския съвет.

В дискусията по темата за справянето с коронавируса освен министърът на здравеопазването Костадин Ангелов участваха също главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов и началникът на COVID-отделението в столичната Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров. Премиерът Борисов подчерта, че трябва да се разчита на личната отговорност на всеки един при спазването на противоепидемичните мерки и е убеден, че българите ще го сторят. „Пази себе си, а като дойдеш при другите хора, ще си сложиш маска. Да даваш пример - това е важно“, изтъкна министър- председателят Бойко Борисов.

Премиерът отбеляза още, че държави, които още в средата на октомври затвориха всичко, към днешна дата по отношение на епидемичната ситуация са по-зле от България. В този контекст главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че 14-дневната заболеваемост от COVID-19 към днешна дата в България е 518 на 100 000, което ни нарежда на 16-о място в ЕС, докато в страни като Чехия този показател е 1200 на всеки сто хиляди от населението, Люксембург е с 1300 на сто хиляди, Словения - с 960 на сто хиляди, Белгия - с 950 на сто хиляди, Франция - 908 на сто хиляди. Здравният министър Ангелов докладва на премиера Борисов за активната реорганизация в здравната системата с цел оказване на необходимата помощ на всеки един нуждаещ се пациент.

„От лятото досега следваме стриктен план според заболеваемостта. Сега сме на втората стъпка - при заболеваемост над 300 на 100 000 души от населението“, отчете министър Ангелов. Той посочи, че цели лечебни заведения се превръщат в COVID-болници като в Благоевград и Пловдив, в белодробния диспансер в Шумен, който е бил закрит, ще се разкрият допълнителни легла, увеличава се също капацитетът на болничните легла в Бургаска област. В хода на онлайн заседанието премиерът Борисов постави специален акцент върху създаването на такава координация в лечебните заведения, че за всеки пациент с COVID-19, нуждаещ се от болнично лечение, то да бъде осигурено. Борисов изиска също още в понеделник и във Варна при абсолютно всички изисквания за безопасност да бъде създадена възможност за даряване на кръвна плазма от преболедували коронавируса, която да помага на новозаболели. Към момента такава възможност има в столицата. Министър Ангелов се ангажира необходимата апаратура да бъде инсталирана и в още три града: Пловдив, Стара Загора и Плевен.

В рамките на дебата доц. Атанас Мангъров изрази мнение по отношение на мерките за карантинирането на положително доказаните българи с коронавирус и техните контактни лица. Бе затвърдена позицията, че за да са правилни решенията и в името на здравето и живота на гражданите, те трябва да стъпват на науката и резултатите от изследванията, както изтъкна министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Премиерът Борисов нареди при необходимост правителствените хеликоптери да се използват за транспортирането на тежкоболни пациенти с цел възможно най-бързо достигане до лечебни заведения, в които могат да бъдат спасени. „Да се действа като един. Всеки да бъде обгрижен“, подчерта премиерът Борисов.


В категории: COVID-19


16
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 0
16
Коментара по темата
16.
!!!!!!!!!!!!
12.11.2020 15:49:52
0
2
НЯМА ЛЕКАРСТВА ОЛИГОФРЕН ТАКЪВ , НЕЗНАМ КАК СИ НА ТАЗИ ПОЗИЦИЯ БОКО!!!! ЗАЩО НЕ ОТРАЗЯВАТЕ РЕАЛНАТА ОБСТАНОВКА, НЯМА АЗАКС В АПТЕКИТЕ, НЯМА ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ ЛЕКАРСТВА ПО БОЛНИЦИТЕ, 70 % ГО ИЗКАРВАТ ТЕЖКО КАК НЕ ВИ Е СРАМ! КАКЪВ Е ТОЗИ ГЕНОЦИД! ЗАЩО ОСТАВИХТЕ ЗАВЕДЕНИЯТА ДА РАБОТЯТ В ПЪЛНА АГОНИЯ, КЛИЕНТИ НЯМА, ГОСПОД ЩЕ ВИ СЪДИ
15.
.....
12.11.2020 06:43:32
0
2
Частните проблеми са функция на нерешения общ, системен проблем. Опитите да решаваш частните проблеми, като страхливо избягваш да се изправиш пред генералния проблем, не е нищо друго, освен отказ да решиш фундаменталния проблем, който генерира малките.
14.
....
12.11.2020 01:54:56
0
2
Римският клуб казва в един свой доклад преди 40 години нещо, което важи в пълна степен за България, българите и българския "експертен елит": най-голямата драма на съвременността не е екологичната, демографската, икономическата или друга, а неосъзнаването на това, което се случва. Българите продължават да не осъзнават това, което им се случва. Те продължават да бъдат вкарвани в този тип оперети, в които пребиваваме всички ние, и ще имаме този резултат, който имаме. Ако не осъзнаем драмата на собственото си битие, заслужено ще отидем там, където ни е мястото - в небитието.
13.
аз
11.11.2020 20:13:59
0
0
а лекарихи учители ще има ли,или те са странични жертви на твоята некадърност
12.
До 5
11.11.2020 19:19:31
0
0
И ти ще оздравееш като на някои бащиците, че и майчиците, че и детенца!
Въпрос на време е!
11.
Активист на ГЕРБ
11.11.2020 18:36:14
0
6
Нашият Лидер на Шайката ГЕРБ, г н Борисов е БЕЗ АЛТЕРНАТИВА !!!.
Въпреки, че е ПРОЧЕЛ САМО ЕДНА КНИГА, Той е ИЗДАЛ МНОЖЕСТВО НАУЧНИ ТРУДОВЕ. Toй е Дипломат, Политик, Полиглот, Икономист, Вирусолог и др.
Лидера ни "Управи" напълно България и вече започна да спасява Света от Коронавируса!!!
10.
От # 7
11.11.2020 18:31:49
0
7
Благодаря на флЕгман за многото минуси, които ми поставихте за няколко секунди!
9.
Всеки иска повече от живота
11.11.2020 18:00:24
1
3
И аз искам да не го виждам тоя вече, но няма отърване от него
8.
ртрт
11.11.2020 17:07:17
1
11
Бреййй, тролове, защо така нацвъкахте негативни коментари на 7 коментар? Нещо не се хареса истината на бащицата ви ли?
7.
Гарантирано от Хунтата ГЕРБ
11.11.2020 16:30:17
24
21
Здравната система е в Колапс !
Държавата се Разпада!
...И всичко това е заради Кражбите и Престъпленията на ГЕРБ и борисоФФ!
А престъпника вижда всичко в розово.
Тоя или се прави на луд, или има Ментални проблеми!
6.
Батак
11.11.2020 16:27:43
1
11
Само некадърници! Всичко е в тотален Батак. Хората търсят по други градове антибиотици. Нищо няма от тва дето си изброил. Да идват млади и кадърни хора, без да се делят на партии и да св приключва с тия мизерници в затвора.
5.
сдшдш
11.11.2020 16:04:41
5
6
Важното е, че бащицата оздравя и се оправи. Щом бащицата сега е на линия, всичко ще се оправи, кога бащицата е лъгал или се е провалял в нещо?
4.
Морски
11.11.2020 15:45:59
1
9
Господ говори със себс си !
3.
възмутен
11.11.2020 15:20:04
1
32
Г-Н Борисов Вие къде живеете,вие въобще незнаете каква е действителността
2.
Бичето
11.11.2020 15:07:47
1
30
Говори си говори си ....Ние друго виждаме пъпеш..
1.
Трол
11.11.2020 15:06:23
1
35
На думи всичко е цветя и рози, на практика е л@йн@. Вожда изобщо няма представа каква е реалността...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори