×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов: Учениците след 4 клас да не ходят на училище, нужни са ограничения!


Валери Симеонов: Учениците след 4 клас да не ходят на училище, нужни са ограничения!
Здравната система е претоварена. Нужно да предприемем мерки, за да ограничим заразата с коронавирус, каза Валери Симеонов
05 Ноември 2020, Четвъртък, 08:45 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Да се забранят всякакви обществени мероприятия, настоява лидерът на НФСБ

Трябва да се ограничат и учебните занятия за учениците след 4 клас, защото разпространението на заразата с коронавирус се извършва основно от приносители, които нямат нямат симптоми, а това са децата. Те се прегръщат, играят и в един момент предават заразата на своите баби и дядовци. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов. 

„Трябва да се спазват мерките, които препоръчват от специалистите. България е в критично състояние и указанията им е нужно да се спазват. Не става въпрос за затваряне на държавата. Има препоръки, които биха могли да спасят или да помогнат на вече доста натоварената здравна система“, добави той.

„Над 4000 са заразените на ден. Имаме над 3400 пациенти в болниците. В някои лечебни заведения вече няма свободни легла. Имаме и области, в които не може да се приемат нови пациенти с коронавирус. Положението е много сериозно. Трябва да казваме истината и да настояваме за ограничителни мерки“, заяви лидерът на НФСБ. 

Трябва да се забранят всякакви обществени мероприятия – спортни, културни и т.н., защото те представляват гнезда на заразата, подчерта той.

„Тази епидемия не може да бъде ограничена с политически лозунги. В момента няма рестрикции, защото носят негативи на този, който ги наложи“, коментира Симеонов. 

„Премиерът също е сериозно потърпевш от тази болест. Преди ден му предложих по-сериозни мерки от страна на държавата. Избягвам да препоръчвам за ограничения, които може да засегнат икономиката, тъй като тя е тази, която ще гарантира постъпления на данъци“, добави той.

Още тази седмица да се наложат ограничения на всички обществени мероприятия, призова лидерът на патриотите. 

Водещият Виктор Николаев припомни, че Симеонов е подал сигнал в прокуратурата заради купонът в Пловдив, на който са присъствали и политици. Общински съветник станал на 30 години и в нарушение на наредбите са се събрали много хора в заведение. 

При мен сигналите бяха за силна музика, каза лидерът на НФСБ. 

„Заместник-кметът Тодор Чонов е отрекъл да е присъствал на купона. Казал е, че само е минавал оттам“, добави водещият. 

„Поисках проверка. Ако Чонов не е бил там, ще му се извиня публично. Това е парти на политическия елит на Пловдив. Там е имало не един общински съветник, а поне двама-трима“, каза пък Валери Симонов. 

„Разбирам здравният министър, главният държавен здравен инспектор, д-р Кантарджиев, д-р Балтов и всички тези хора, които се разкъсват в желанието си да спасят държавата. За съжаление те се сблъскват с непреодолимата съпротива на политиците“, коментира той. 

„Осигуряват се необходимия финансов ресурс, заплати и средства за защита, но не и най-важното – съпричастност за нужните мерки, за това, което искат ангелите с бели пристилки. Това са хора, които спасяват хиляди човешки животи и ние трябва да ги уважаваме“, заяви лидерът на НФСБ.

„Хората носят отговорност за разпространението на епидемията. Скоро видях хора, наблъскани в едно заведение. Какво чакат – здравната система да ги спасява ли? Нека всеки да поеме своята отговорност и да прави това, което трябва, за да не се разпространява тази болест!“, добави той.

„Има един голям проблем, който се замита от хората, кълчещи се по дискотеките или в болниците. Вече има не малко лекари и медицински сестри, които отказват да изпълняват своите задължения, свързани с епидемията от коронавирус“, коментира заместник-председателят на парламента. 

„Ако не вземем мерки, ще умират над 100 души на ден. Кой ще поеме отговорността? Каква ще е тогава реакцията на изпълнителната власт и на обществото? Пак ли ще продължаваме да е преструваме, че нищо не се случва?“, попита той.

"Трябва да се прецизират мерките в заведенията за хранене. Нужно е да се наказват медици, които отказват да изпълняват своите задължения", заяви Симеонов. 

„Нали си спомняте какво се случваше в САЩ по средата на епидемията – лекарят решава кой да живее и кой – не? Това ни чака, ако продължим да сме безотговорни“, добави той.

„Чувалите с трупове бяха факт по коридорите на американските болници. Ще станат факт и в България“, предупреди той.

„Трима депутати от НФСБ са с положителни проби за COVID-19. Единият не е добре, има затруднения с дишането. Дай Боже да се оправи!“, каза още Валери Симеонов. 


В категории: Политика


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
40
Коментара по темата
40.
До 16
06.11.2020 08:26:53
1
0
Не се разбра защо ще ти се наложи да напускаш. Детето ти не е малоумно, а ти не си Исус че да се саможертвата за нещо.
39.
До 16
05.11.2020 22:09:50
2
3
Аз лично съм един никой със 700 лв. заплата, която няма да я има ако пуснат децата онлайн, защото ще трябва да си пусна неплатен отпуск или да напусна, защото никой няма да ме търпи да отсъствам дълго време. А учителите до колкото знам взимат около 1000-1200 с бонусите. И не аз съм човекът който трябва да им осигури адекватно лечение и място в болницата, а тези които се биеха в гърдите цяло лято, че всичко ще е ОК и здравната система ще издържи. А тя рухна още съвсем в началото. И пак казвам всеки има избор. Могат да напуснат например, за да са сигурни, че няма да се заразят от децата ни.
38.
Джибрева
05.11.2020 16:38:42
1
1
С кеф да му напълниш устата с монтажна пяна и да му я зашиеш без упойка
37.
Далаверко
05.11.2020 15:51:51
1
2
Ма мноу ясно бря
За какво да учат повече от 4 клас
Ши земат да станат ногу учени и да ни вземат местата у парламентя
Ний голумити ги изтървахми и са изучиха, ама малките няма да им простим, пък голумите ши ги изгоним от страната сетне
36.
Тодор
05.11.2020 15:47:20
0
2
Много простотии от 1 до 4 да се разболяват ли .По добре се скрий някъде дълбоко
35.
Без коментар
05.11.2020 13:10:44
0
3
„Разбирам здравният министър, главният държавен здравен инспектор, д-р Кантарджиев, д-р Балтов и всички тези хора, които се разкъсват в желанието си да спасят държавата. За съжаление те се сблъскват с непреодолимата съпротива на политиците“, коментира той.
НАПЪЛНО ВЯРНО!
34.
Да
05.11.2020 13:04:13
5
5
Мисля, че всички деца, без първокласниците трябва да учат онлайн. За най малките да се сформират паралелки с по-малък брой деца, с голяма дистанция между тях в часовете и на различни етажи в училищата, които да не напускат през междучасията.
Така е в Турция и имат много по-малко заразени на глава от населението от нас.
33.
до 21-22
05.11.2020 12:20:52
2
6
Човек само от своята камбанария може да разсъждава. Само да уточним че през март се наложи извънредно. Учебни материали, електронни, реално нямаше, ако не използваше Просвета за да си направиш хонорариума преди това. Затвърждаваха се знанията до епедимичната обстановка. И не се изпитваше на друго. Сега е по-различно.
Училищата се доснабдиха с техника и си оганизираха MS Teams / Moodle комбото което министерството предоставя. Студентите ни са раздадени .edu пощите. Предполагам е така и за гимназистите. Естествено някои учебни заведения са го карали през просото, но те така са си го карали и преди,просто сте имали възможнсот да го видите. А оценките които децата получават, дали са коректни или не, те си знаят.
Не пуснаха малките в началото защото знаят че ще им липсва организацията да учат от вкъщи, но и това се учи. И е време да побързат защото заради тях утре родителтие им могат да останат без работа. Детето ви ще се научи, но дали ще се нахрани? От малките деца се изисква 45 минути игра/участие в часа, от удобството на техният дом, с повече сън и свободно време защото не пътуват и/или не чакат родител да ги вземе. И дургото е, ако щат да учат тоси е за тях. Иначе масова неграмотност при по-възрастните има, просто е по различни теми. Специално по биология тази година много наби на очи.
32.
Бургазлия
05.11.2020 12:19:17
3
7
Какво правят пенсиите всеки ден на кафе Калина в Бургас без маски???
Кафенето е пълно с пенсионери,плащат по 2лв за кафе,а подле рват,че пенсиите им били малки!
Да си пият кафето по домовете поне по време на пандемията!
Затворете ги тия кафета!!!!!!
31.
до 30
05.11.2020 11:59:39
2
8
Ми ако не знаеш учителя е в час 45 минути дава нов материал и домшано и отива в друга паралелка.И повтаря. Защо да е по-различно и дистнационно? Та нали тази система толкова ви харесва в присъствена форма?
30.
Не Учител
05.11.2020 11:53:32
4
14
Нивото на детето ми се вдигна, след lockdown-a през март-април-май...факт! Учителите, се включваха за 1-2часа преди обяд, даваха тонове домашни със нов учебен материал, а аз освен че ходя на работа, след работа трябваше да ставам учител...то така е много лесно! Като родител няма как да не помогна с каквото и колкото е нужно на детето си, но да получават пълна заплата за 2 часа работен ден, ай сектир!
29.
*********
05.11.2020 10:53:59
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
28.
Язон
05.11.2020 10:21:45
1
10
Аз като си плащам за здраве искам да получа адекватно здравно обслужване. А когато ти плащам за СКАТ телевизия получавам такава. Щом не плащам не получавам. Не ме интересува системата а искам да получавам това, за което си плащам.
27.
Крис
05.11.2020 10:02:44
7
17
Гърция 10 мил. население днес са в шок с рекордно заразени 2800 човека и затварят всичко от събота с вечерен час , а България с двойно по малко население вече втори ден с над 4000 заразени без никакви сериозни мерки и малкото които има въобще не се спазват ....
26.
Крис
05.11.2020 10:02:34
9
12
Гърция 10 мил. население днес са в шок с рекордно заразени 2800 човека и затварят всичко от събота с вечерен час , а България с двойно по малко население вече втори ден с над 4000 заразени без никакви сериозни мерки и малкото които има въобще не се спазват ....
25.
*********
05.11.2020 10:01:10
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
24.
999
05.11.2020 09:58:29
0
22
Страх ви да спрете всички ученици от училище защото обещахте да дадете пари на родителите които ще ги гледат и няма да са на работа ...... къде са парите и обещанията мошенници долни ОСТАВКА!!!!!!!!
23.
До 21
05.11.2020 09:57:06
4
9
Браво, звучиш като интелигентен млад човек, но се учудвам че разсъждаваш така. Искам да Ви кажа, че миналата година детето ми както и други негови съученици завършиха с успех 6:00, но аз лично не смятам че е оправдано. Вярно положиха се доста усилия от страна на родителите, учителите и децата, но ефекта не е същия. Във Финландия например знам, че децата си ходят на училище. Както се казва животът не може да спре, който се страхува да се самоизолира. А друг е въпросът че управляващите спаха цяло лято и не подготвиха болниците за сегашният момент. Дълга тема с много гледни точки!
22.
До 21
05.11.2020 09:50:36
11
13
Разсъждаваш от твоята камбанария.Аз като родител на петокласничка ще ти кажа, че сега берем плодовете на така "ефективното" онлайн обучение от по 20 мин при четвъртокласниците.Ще ги осъкатят и в пети клас явно.То цялото образование е сбъркано щом половината клас са НЕГРАМИТНИ.Разбирам да има 1-2 деца изоставащи, но ракава мадова неграмотност по мое време нямаше.
21.
до 15
05.11.2020 09:43:02
10
15
Нямам дете в училищна възраст. Имам нещо по-добро. Факта че доскоро бях ученик, а сега студент. Технологично основание да не могат да бъдат дистанционно няма. МОН предоставя на всички ученици които нямат нужното, а те са малък процент. Учителите имат служебни машини също, далеч преди пандемията.
Изискването да ви се предостави не е тромаво, трябва да си ученик, да нямаш това което ти е нужно, и след приключване на процеса да го върнеш. Колкото до това дали си длъжен като родител да отдадеш устройство за учебни цели. Питай социалните при обявено дистанционно обучение с техническа възможност дали детето ти не е задължено да присъства.
В обществения транспорт. извън час пик можеш спокойно да седнеш сам. Сега се замисли какво създава час пик. Ученици и работещи в учебните заведения. Остави ги тях дистанционно и час пик няма да е толкова натоварен. Естествено няма да реши проблема. но ще го облекчи. А и без това всички си блеят в телефоните в час. А тези които внимават, блеят в проектора цял ден. Не си мисли че правят нещо друго.
20.
Тк
05.11.2020 09:35:33
21
19
Училищата трябва да се затворят.Децата няма да станат по малко умни за един сезон дистанционно обучение.Все пак ситуацията е извънредна и става въпрос за животи
19.
Till Eulenspiegel
05.11.2020 09:31:09
3
9
Позволявам си да напиша и под тая статия едно мое мнение от друга посветена на Гърция.
Като се върна малко назад в историята и се замисля за съдбата на двете съседни страни виждам нещо много показателно. И през двете световни войни Гърция е на страната на победителите ние на страната на губещите. Сега отново е война - биологична и отново нашите тикви , начело с главната тиква се правят на герой и ни вкарват в лагера на губещите страни. Значи има една проста поука- по време на световни катаклизми, ако си толкова прост и неспособен за печеливши решения, просто следвай решенията на гръцкото правителство.
18.
оффф...
05.11.2020 09:20:30
7
23
Флагман, знам че НФСБ ви плащат заплатите, ама и три пъти на ден да ни пробутвате Валери Симеонов, слупостите му няма да станат по-смислени
17.
*********
05.11.2020 09:17:19
0
24
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
16.
До 4-ти
05.11.2020 09:12:16
6
6
А ти кой си да обричаш учителите и техните семейства на смърт?! Като се изпонатръшкат всичките и онлайн няма да има! Ще му осигуриш ли място в болницата- не, нали?! Ще забравиш, че е съществувал и да се спасява! Миналата седмица са починали 8 учители, 34 процента е смъртността при учителите, дори по-висока в момента от тази при медицинския персонал.
15.
До 9
05.11.2020 09:11:29
16
27
Деца в училищна възраст имаш ли? Аз съм против децата ми да са пред компютъра по цял ден!!! И само между другото моите не са се виждали с баба си и дядо си от края на лятото, така че има начини! А колко до това че предоставят компютри и интернет сигурно е така, за малцинствата, а за нормалният работещ човек ще искат да се представи освен доход, и разни други документи сигурно и родословно дърво. Не им ги искам имам си 3, но въпросът е че не съм длъжна да ги ползвам с тази цел. А да, а за градския транспорт нямам думи. То една дистанция..... Спирайте всичко и да скачаме всички дружно в морето!
14.
004
05.11.2020 09:08:42
16
25
В Европа училищата работят, тук не.На обратно.И там хората са на обезщетения и карантина, а тук обратното, защото 200-300 лв помощ стига ли за нещо?Много сме зле.Аз съм за присъствено обучение.Защо да затваря училището като нямаме болни?
13.
Г-н кмет
05.11.2020 09:03:39
9
13
Ограничете събирането на възрастни хора поне. В морската се събират 15 тина изпушили бабички и правят някви идиотски упражнения без маски без нищо. После се прибират и виждат с близките си.
12.
Хаха
05.11.2020 09:01:33
3
10
Да ходи да се застреля ще е най- добре.Изобщо масови самоубийства и нищо пренатоварено няма да има
11.
Гражданинът Кейн
05.11.2020 08:58:05
3
15
Давай Валерка. Сега е времето да зарибяваш с интернет към Скат. "Само 5 лв. за гимназисти с пряка връзка към учителите".
10.
Ваксина
05.11.2020 08:56:56
2
6
Какво се случва с тази ваксинаааааа?
9.
До 4
05.11.2020 08:56:20
17
12
Никой не ги обрича да са прости.
МОН предоставя техниката ако такава липсва. Както и интернет свързаност. Така че да си стоят вкъщи. Най-малкото за да освободят местата в градският транспорт.
8.
Pay day
05.11.2020 08:55:20
0
26
До вчера беше надъхан срещу домуса, сега е абонат и в нова и в пик. Колко сте явни и нагли.
7.
tony
05.11.2020 08:51:53
8
29
Защо до 4 клас? Нима по-малките деца не са преносители и не могат да заразяват близките си?? Поредното малоумие в държавата. Въпрос на време е всички ученици да минат в дистанционна форма, но докато министри и разни политици разсъждават какво трябва да се направи , докато го направят и ще стане още по-зле положението. Бай Ганьо не е свикнал да спазва правила, той винаги е компетентен и има мнение по всикчи въпроси , включително по астрономия, ядрена физика и миграцията на колорадския бръмбар... Валерката е типичен пример...
6.
666
05.11.2020 08:51:25
1
12
както и над 65 у дома. Скуката е за предпочитане пред заразата
5.
Стамбата
05.11.2020 08:50:46
2
17
Наи големия проблем си ти.Хазарта е платил за теб.
4.
Анан от разбирачи
05.11.2020 08:47:50
10
30
Тъй като гледам голяма полза от това, че гимназистите не ходят няма. Положителните “проби” са все повече и повече. А това че обричате децата ни на невежество е противоконституционно. Не всеки има възможност и не е длъжен да има компютър!!!
Или ги спирате да ходят изобщо и да не учат, или да си ходят на училище!
3.
Ивайло
05.11.2020 08:47:39
1
34
А защо не и Вие всичките в парламента да спрете да ходите на работа и разбира се да спрете да получавате пари?
Това,че се събирате по над 100 умника заедно и нищо не правите не е ли проблем?
2.
:)
05.11.2020 08:44:34
4
18
Добре, г-н. Капацитет !
1.
И не само!
05.11.2020 08:43:07
35
30
И под 4-ти клас! За обикновените грипове ги разпускахте, а сега за този смъртоносен вирус се подигравате със здравето на хората! Животът е най-важен!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори