×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Жена и близките й в безизходица, лекуват ги от коронавирус по телефона


Жена и близките й в безизходица, лекуват ги от коронавирус по телефона
Боряна Николова от София сподели, че вместо лекарска помощ, съпругът й е получил консултации по телефона от медик от Спешна помощ. Той вероятно е с коронавирус
30 Октомври 2020, Петък, 08:27 ч.
Автор: Флагман.Бг

 Мислех да тръгна за Русе, но ми се обадиха, че и там нямат места в болниците, разказва Боряна Николова от София

Жена и близките й са принудени да се лекуват от коронавирус у дома, въпреки че състоянието на съпругът й се влошава. 

Пред Нова телевизия Боряна Николова от София сподели, че е в безизходица, защото от една страна болниците не приемат пациенти без PCR тест, а от друга - лабораториите са натоварени и личните лекари не дават направление. Така се налага Боряна и близките й да се лекуват вкъщи. Личният им лекар им дава напътствия по телефона. В един момент обаче мъжът й се влошава и се налага хоспитализирането му.

„Мъжът ми се почувства зле. През цялото време бяхме под индиректното наблюдение на личния лекар. По негова преценка се стигна до извода, че вероятно е по-добре да бъде настанен в болница. Аз набрах тел. 112, за да заявя посещение вкъщи. Описах всички симптоми и цялостното състояние на съпруга ми. От Бърза помощ веднага ми заявиха, че не знаят кога ще могат да дойдат”, сподели жената.

Семейството няма направени PCR тестове по няколко причини – лабораториите са натоварени, личните лекари не дават направление, РЗИ също не са направили тест. Настаняване в болница обаче без направен тест за коронавирус е невъзможно.

„Единственият начин, ако нямаш направен PCR тест, е да извикаш Спешна помощ. Смятам, че щом имаш всички налични симптоми, най-разумното е да си останеш вкъщи, на домашно лечение, а не да се редиш по опашки, където голяма част от хората може и да не са заразени. За това ние си останахме вкъщи и решихме, че това е правилната преценка”, каза още Боряна Николова.

След 3 часа жената решава отново да позвъни на тел. 112. Оттам обаче получава отговор, че преди нея има заявен пациент с коронавирус от 9 часа сутринта. В крайна сметка семейството е консултирано по телефона от медик от Спешна помощ да останат на домашно лечение.

„Ако го беше взела линейка, оказва се, че можеше да прекара над 4 часа в буферно помещение или в самата линейка. Защото през това време леглата се запълват, ако има свободни.  Бях в безизходица. Даже мислех да тръгна за Русе, но ми се обадиха, че и там нямат места”, сподели още Боряна Николова.
 


В категории: COVID-19


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
12
Коментара по темата
12.
Читател
30.10.2020 12:11:21
1
2
Живея в Италия и искам да споделя, че тук е същата работа. Мой познат, италианец, и цялото му семейство са болни от коронавирус. Той и жена му са на над 50 години, а синът им е на 20. И тримата са с температура над 39 градуса, много трудно дишане и едвам успяват да станат от леглата си. Отказват да ги приемат в болницата, въпреки положителни PCR тестове и въпреки всичките симптоми. Всеки ден им се обажда личният лекар и дори не им дава напътствия с какви лекарства да се лекуват и каквото и да било друго. Болниците отказват да ги приемат, под предлог, че още не са в тежко състояние, т.е. не са пред умиране. Близко е до акъла, че ако са пред умиране няма да има кой да се обади на бърза помощ, нали? В момента се извършва геноцид над обикновените, бедни или от средна класа хора, и в това са замесени всички правителства. Защо, нямам абсолютно никаква идея.
11.
възмутена
30.10.2020 11:39:43
1
5
Това е някакъв кошмар.Мобилизация на всички лекари и да се обяви извънредно положение.Държавата е без кормило.Хората са в ужас от това, че няма кой да ги лекува.Няма нужда лекарите да ходят на мисии в чужбина, а да дойдат да лекуват българите.
10.
Точно тази
30.10.2020 11:03:15
2
10
В социалните мрежи заливаше със психопатичните си теории, че Ковид не съществувал, че бил измама. Наричаше всички които вярват "глупаци" и какви ли не още. Плюеше държавни лидери, евреи, лекари и кой ли не,а сега търсила помощ. Да я попитат сега "Защо иска лечение от нещо, което, не съществува?"
Нека се направи такава база данни и хора които, не вярват в Ковида въпреки милионите жертви, да заявят официално и да нямат право на лечение от Ковид, те и семействата им.
Така всеки ще си носи отговорността.
9.
иво
30.10.2020 10:46:30
0
15
Непрекъснато ви се казва че трябва да се носят маски да се спазва дистанция защото системата се претоварва Половината народ вярва на Мнгъров и не спазва мерките Ами какво искате Толкова лекари имаме не може да си нарисуваме повече Вчера отидох на пазара възрастни хора без маски се трупат на сергиите Нямам думи за нашата безрасъдност
8.
Пак
30.10.2020 09:14:07
37
26
гласувайте за ГРОБ,кои буквално ни загробиха!!!
7.
Точка.
30.10.2020 08:48:23
1
34
Само ще ви кажа, нещо, което е абсолютна истина….

Преди 3 седмици, сестра ми влиза в болница с бъбречна криза, правят и тест за Covid и се оказва (+), „хвърлят“ я в изолатор и 1 денонощие не и се обръща никакво внимание.

На другия ден зет ми отива и вижда, че е бледа като мъртвец и благодарение на връзки, я изкарва от въпросната болница, като я кара в друга болница, там отново и правят тест и се оказва отрицателен, та дори с антитела….

От там се прави спешна операция на бъбрека, защото е получила гърч, а бъбрека и е бил с гной…

Така, че моля да си спестите цирковете, че ми се повръща от медици, като тези от първия вид.

Доктора, е казал, че ако се е забавила още няколко часа, е щяла да загуби не само бъбрека, но и живота си, а тя е майка на 2 деца.
6.
Мръсници
30.10.2020 08:43:53
29
32
Българоубийците от гроб еоод и оп оод, на съд.
5.
56
30.10.2020 08:41:41
2
24
Единственият ефективен метод е превенция, стойте си по домовете, особено хората над 65год възраст! После се изпада в такива ситуации, когато е късно!
4.
Pidal
30.10.2020 08:40:02
30
16
До 1
Няма значение вярваш или не. Всеки има право на медицинска помощ. За да се стигне до тука главния виновник е Тиквата. Тези освен за рейтинг за друго немислят(и да напълнят и съхранят шкафчето). Никакви мерки няма и не се контролира. Министъра на здравеопазването излиза сутрин и казва всички с маски навънка, следобед Тиквата излиза и казва маски само когато си на разстояние по-малко от 1.5м.Много много вредни са сегашните управляващи
3.
до 2
30.10.2020 08:39:01
8
30
Държавата разкри леглеа според предвидената крива със спазване на мерките. Уви Бай Ганьо не ги спазваше. Ама държавата си е казала думата и си работи по програмата. Знаеше си възможностите още от Март защото легла има, но екипите винаги ще са ограничаващият фактор.
2.
Pidal
30.10.2020 08:35:52
31
18
Гербава работа. Имаха колко месеца да се подготвят за това, а те какво правиха? Занимаваха се да раздават пари, с кръчмите се занимаваха и всякакви незначителни работи. Тия некадърници ще уморят много хора
1.
Хех
30.10.2020 08:33:57
7
16
Обзалагам се че са били от. Онези дето хич не им пука нито са вярвали в, короната!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори