Как да приготвим най-вкусния език с винен сос
Резултатът ще ви накара да си оближете пръстите
Предлагаме ви една лесна и същевременно много вкусна рецепта за приготвяне на телешки език. Необходимите продукти са: 1 говежди език, 50 г сушени гъби, 1 глава лук, 10-12 зърна черен пипер, 1 дафинов лист и 3-4 зърна бахар. За соса ще ви трябват 500 мл бульон, 200 мл вино, 200 г задушени гъби, 3 с.л. сметана, 2 с.л. брашно, сол на вкус и черен пипер.
Езикът се вари с лука, сушените гъби, дафиновия лист, бахара и черния пипер. Когато е готов, се изважда, обелва и нарязва, като парчетата се нареждат в подходящ съд.
Прецежда се бульонът и се поставя на котлона да заври. Брашното се разбива с малко вода и се прибавя към врящия бульон. Добавя се сметаната, задушените гъби, виното, черният пипер и солта. С полученият сос се заливат парчетата език и се поднасят.
Белгия замразява заплатите на депутатите за четири години печалба нарастващия бюджетен дефицит
Деница Сачева: Удължителният бюджет ще бъде приет, заради БСП внесохме редовния
Асен Василев заплаши с нов протест, този път заради удължения бюджет
Разказ за доброто или как полицаи помогнаха на незрящо момче
Цените на петрола скачат след блокадата на Тръмп върху танкери от Венецуела
Кои са зодиите със силна интуиция
Млади художници от Бургас вдъхват образ поезията на Петя Дубарова
Гъста мъгла по „Тракия“, а видимостта е до 50 м в Старозагорско
Заподозреният за антисемитската атака в Сидни е обвинен в 59 престъпления
Ник Райнер може да получи смъртна присъда, убил е родителите си
