×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо Мартин Хубенов от Айтос не се разкая за смъртта на Георги Костадинов


Защо Мартин Хубенов от Айтос не се разкая за смъртта на Георги Костадинов
Близките на загиналия Георги Костадинов не виждат никакво разкаяние в Мартин Хубенов (на снимката)
Тема в развитие
виж още
скрий
03 Октомври 2020, Събота, 18:32 ч.
Автор: Флагман.БГ

Мартин връхлетя с Мерцедеса си със 181 км/ч върху колата на Георги Костадинов и го уби на място

 

Животът на бургаското семейство Костадинови след 6 април м.г. не е същият. Вестта за тежка катастрофа, която отнема живота на Георги – техният син и брат и го остави завинаги на 27 години, преобърна света им, пише вестник "Черноморски фар".

Мъката е неописуема след трагедията край Айтос! Бургас изпраща 28-годишния Георги, Мартин все още се бори за живота

Тежкият инцидент става около 20.10 часа на пътя I-6 Айтос – Карнобат. Два мерцедеса, шофирани от млади мъже-връстници, се сблъскват челно. Инцидентът е  вследствие на неправилно изпреварване от страна на айтозлията  Мартин Хубенов,  който се е забива челно в колата на Георги Костадинов. Ударът е толкова жесток, че Георги издъхва на място, а Мартин е приет в УМБАЛ-Бургас.

Айтозлията Мартин връхлетял с Мерцедеса си срещу Георги, бургазлията нямал шанс да се спаси

Лекият автомобил „Мерцедес Е200“, управляван от Мартин Хубенов, се е движил със скорост около 181 км/ч и е предприел изпреварване, навлизайки в пътната лента на насрещното движение – посока Карнобат. В този момент там се е бил другият мерцедес, управляван от Георги, със скорост около 92 км/ч, последвал челен удар. Пристигналият на мястото екип на „Бърза помощ“ констатира смъртта на Георги Костадинов и откарва в болницата Мартин Хубенов, сочат данните за катастрофата.

Изготвената съдебно-медицинска експертиза от д-р Константин Янков - ординатор в отделението по съдебна медицина в УМБАЛ – Бургас сочи като непосредствена причина за смъртта на младия мъж несъвместимите с живота увреждания на сърцето и черния дроб.

Всякаква логика сочи, че ако Мартин  не беше карал с тази зверски висока скорост и навлязъл в насрещното, нямаше да се случи този сблъсък. Такива са жестоките факти, които променят живота на едно бургаско семейство. Сега делата се точат. В началото на октомври е насрочено ново заседание.

Георги си отиде твърде млад, а сега близките му се надяват да има справедлива присъда за виновника, който го прегази

„Както и да протече това заседание – брат ми няма да се върне. Болката на нашата майка няма да намалее. Лично мен ме учудва по-скоро поведението на Мартин Хубенов. Той не се призна за виновен, не говори в съда, а и в държанието му не виждам доза разкаяние“, коментира д-р Николай Костадинов, брат на загиналия.

Въпреки че лекарите са корави хора, защото са свикнали да гледат по-различно на живота и смъртта, да ги приемат без излишни емоции, медикът не скрива болката, която се появява в ъгълчетата на устата  и очите му. Скованият жест към чашата с кафе също го издава.

Не търся публичен линч. Говоря за болката от загубата. Двама души да се замислят, че животът е безценен и да отнемат крак от педала на газта. Още един да се спре преди да предприеме рисковано изпреварване и да се сети за смъртта на брат ми – пак е полза“, обобщава братът.

Връзката между този, който  остана за винаги на 27 и баткото е много силна. Разликата им е осем години. Така че грижата за по-малкото братче, помощта в дома и училище, всичко това изгражда усещането за братската обич и го прави неповторимо.

Връзката ни бе осъзната и винаги сме разчитали един на друг. Той бе техникът в къщата. Помагаше повече на майка ни, просто защото отначало учих в друг град, после създадох семейство. Сега имам две деца. По-малкото той не успя да види“, надмогва болката  ендокринологът  д-р  Костадинов пред колегите от "Черноморски фар". Започва да говори за брат си като за жив човек: „Той обича кучетата – има боксер и питбул. Сега за тях се грижи приятелката му. Обича природата, приятелите…“

Все още Николай и майка му чакат Георги да се върне от работа от ВиК, където работел  като оператор. Да видят усмивката му.

Докторът често наум си води и диалог с Мартин – пита го дали се чувства велик на пътя, когато кара с непозволена скорост. Дали безотговорността му носи имунитет. Убеден е, че каквато и да е присъдата – болката за семейството няма да утихне.

„По-скоро ми се иска да видя в очите на този човек разкаяние, мъничко болка за нашата загуба. Но такива индикации няма“, разсъждава докторът и допълва факта, че въпреки установеното в обвинителния акт, Мартин не се признава за виновен.

В съда показанията на неговите близки пък граничат с абсурд, възмущава се докторът и дава за пример, как роднина споделя по време на заседанието, че му е дала тенджера, пълна с храна, която той закрепил на пода в колата. По нейната логика няма как Мартин да е карал с висока скорост, защото е трябвало да пази храната да не се разлее.

 Очите на майката Славка след катастрофата са винаги пълни със сълзи. След загубата на съпруга си, който е починал преди време, сега тя изпрати в отвъдното и малкия си син. „Синът ми беше обикновен човек, който остави много недовършени дела. Имаше много идеи за бъдещето си. Беше привързан към всички. Обичаше да играе с племенничката си. А в други моменти оставаше сам в стаята си – за да си подреди мислите, плановете“, разказва, давейки се в сълзите си тя.

Георги пораства много бързо след смъртта на баща си. „Той беше нашата опора, а ние неговата грижа. Георги полагаше грижи за 80-годишната си баба“, като в унес реди жената. Работата й малко я отклонява от черните мисли, но те нахлуват неканени по всяко време Тя се надява, каквато и да е присъдата – да даде време на онзи, който й отне момчето, да осмисли постъпката си. Да послужи и за урок на други, които също търсят адреналин в безразсъдното шофиране.

Този човек отне правото ни да живеем, защото душите ни са  пусти и сякаш никога не е имало живот в тях. Ние всички толкова много обичахме Георги, че никога няма да има забрава", казва почернената майка. Тя знае, че за себе си никога няма да прости безразсъдството, дори за миг.


В категории: Айтос


16
Коментара по темата
16.
Въпрос.
05.10.2020 15:41:03
2
1
Кои са били тия пишлемета ?
Защо доктора не казва нищо за това?
Заради такива мърши стават катастрофи напоследък.
15.
До Пецата
04.10.2020 15:58:38
2
9
Много си противоречиш,явно и ти следващия убиец!Когато Мартин ага е тръгнал да изпреварва и не е могъл да надмогне Opela, с лизинговия си базов Мерцедес,защо НЕ е върнал газта и да се прибере в лентата,а както казваш се е получила Гонка,?Защо не е карал с ограничението ,и сега защо искате Убиеца да го направите жертва ,че отсреща е идвал Правилно се движещ автомобил?Или за Мартин Ага е позволено да си кара в двете платна ?Правосъдие ще има и то няма да се плаща с финикийски знаци ,!!!!!
14.
Пецата
04.10.2020 10:44:23
11
8
Какво е станало на въпросната вечер всъщност:
Мартин (водачът на мерцедес) движейки се към гр.Айтос, предприел изпреварване на чипосан Опел с четирима дрогирани пишлемета от с.Кликач. Водачът на опела подал пълна газ. Буквално е станало е гонка. Въпросният Георги е пътувал сам също в мерцедес в отсрещната лента. Приятелката е му пътувала в друга кола и той е изостанал от тях. Те пътували в посока гр.Карнобат. Било е на здрачаване. Станало е челен сблъсък. Между автомобилите на Мартин и Георги. Сблъсъкът не е бил чисто челен, защото Мартин е реагирал и се отклонил навън към пътния банкет, а Георги без никакви реакции (не че е длъжен да реагира).
Въпросния доктор (брат на Георги) за да посочва километри в час, значи има достъп до експертизата. Нека да сподели, че Георги е бил без колан и включени светлини. Съдът също взима впредвид реакциите на водачите, защото никой не тръгва да се самоубива ей така. Мартин е имал дълъг спирачен път, Георги никакъв.
Само да се подчертае, че Георги е бил любител на високите скорости и е имал проблеми с родителите относно това.
Мартин е бил инженер работещ в енергийния сектор.
Моите съболезнования към семейството на Георги, но доктора да не се опитва да вдига шум чрез обществена реакция, без да е разкрита истината.
13.
CROWN
04.10.2020 01:47:12
2
7
Няма възмездие да върне Георги,но винаги може да се погаври смешната му фамилия кредитни бедни и надути резаци
12.
Мустафа
04.10.2020 01:35:50
1
6
Тоз боклук да го доведат,ша спретнем четири коня - по един за всеки крайник,и ше им бийм камшиката! Боклуците НА боклуката!!!!!!!!
11.
Ибрик ага
03.10.2020 22:36:59
2
14
Тъп топъл айтоски помак... Обрязан накриво...на прасетата да го хапнат...малък амуджа... Как му е ибрикчийското има на момченцето кисело...
10.
Тоз
03.10.2020 22:15:18
2
17
Мамин дрисльо, помислил се за Шумахер . Да го съдят до дупка мекерето.
9.
9.
03.10.2020 20:49:20
3
46
Да сте чули някога помак да се извинява и да съжалява?Той вярата си продал ,че за човек ще съжалява.
8.
калпава пара не се губи
03.10.2020 20:44:27
1
41
Повечето богаташчета в Айтос са копие на Мартин.От тях полза няма ,само вреда за обществото.Храним ги с парите си ,за да ни убиват децата.Измет.Дано Георги е на едно по-хубаво място.Жалко за погубения стойностен ,млад живот.
7.
Stin
03.10.2020 20:16:12
2
19
Gospod shte my go varne tapkano na toq nadrysan maimyn
6.
Stin
03.10.2020 20:16:03
2
13
Gospod shte my go varne tapkano na toq nadrysan maimyn
5.
Г. Илиев
03.10.2020 20:08:06
2
35
Този убиец от снимката с тъпия поглед и празно изражение е от онзи тип тъпи батки които искат да са ганкстери.
Обаче не им стиска и правят такива поразии за да си избият комплексите.Всички, които се възхищават, възхваляват или подръжават на тези прости момчета, които са назначени от службите за гангстери, носят вина за тяхното поведение и последиците от ТЪПОТИИТЕ им, с които искат да изпъкнат сред останалите.Всички трябва да се замислим какво поведение поощряваме, възхваляваме или осъждаме в другите и до какво води това когато то се мултиплицира в обществото ни.Помислете си утре вашите братя, сестри, деца,братовчеди или родители ще са на мястото на жертвата в случая Георги.
4.
Бургас
03.10.2020 19:34:38
3
23
Троша му кокалите до две
3.
Гражданка
03.10.2020 19:32:57
2
38
Пациентка съм на д-р Костадинов ,а и не само аз, а и цялото ми семейство.Винаги съм виждала в излъчването му благородство ,но в очите му винаги някаква тъга ,но сега като прочетох статията ми става ясно .Аз съм весел човек и дори ,когато говорим ,той се усмихва ,но и в усмивката му долавях тъга....Това е бъдещото светило в ендокринологията на Бургас.Дано бургазлии ,да не го изпуснем,да излети някъде другаде!И както казва той ,както и да протече заседанието брат ми няма да се върне ,аз само искам да допълня ,че и справедливо и несправедливо да е наказанието ,което ще получи този младеж ,той ще живее ,а другият никога повече няма да види светлина....Докато мозъкът е на ниско, примитивно ниво,няма да спрат нито гонките ,нито катастрофите причинени от високите скорости ,нито убийствата и т.н.Съзнание трябва ,а не излъскани празни глави!!!!!!
2.
АЗ
03.10.2020 19:02:44
2
51
ЗАЩОТО Е МРЪСНО И ДОЛНО КОПЕЛЕ......В ЕДНА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА,ТОЗИ БОКЛУК ЩЕШЕ ДА ЛЕЖИ ПОНЕ 20 ГОДИНИ......ИЗРОД МРЪСЕН
1.
Сарая
03.10.2020 18:47:09
2
56
Защото в обществото цари морален и духовен упадък !
Парите не променят а показват какъв си всъщност ....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори