×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

САЩ създават коалиция за спиране на „Северен поток 2“


22 Септември 2020, Вторник, 19:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Изявлението направи държавният секретар Майк Помпео в интервю за вестник Bild

 

Властите на САЩ възнамеряват да сформират коалиция, за да предотвратят завършването на газопровода „Северен поток 2“. Това заяви в понеделник държавният секретар на САЩ Майк Помпео в интервю за вестник Bild, предава Агенция "Фокус".

„САЩ вярват, че газопроводът „Северен поток 2“ представлява риск за Европа, тъй като тя става зависима от газа, идващ от Русия, а също така заплашва Украйна. Надяваме се, че газопроводът „СП 2“ няма да бъде завършен, ние работим за създаване на коалиция, за да се предотвратим това да се случи“, заяви първият дипломат на Вашингтон.

Разговорите за спиране на изпълнението на „Северен поток 2” започнаха в Германия след инцидента с Алексей Навални. Засега германското правителство предложи да не се свързва случаят Навални със строителството на газопровода.

Едва след като германските военни токсиколози съобщиха, че руският опозиционер, според тяхната информация, е бил отровен с вещество от групата Новичок, тонът се промени донякъде. Германският външен министър Хайко Маас заяви, че позицията на Берлин по „СП2“ може да зависи от по-нататъшните стъпки на Русия във връзка със случая Навални. Канцлерът Ангела Меркел подкрепи позицията на Маас.

Дмитрий Песков, официален представител на президента на Руската федерация, заяви, че Москва е готова за всестранно сътрудничество с Берлин. Той отбеляза, че преди транспортирането на Навални в Германия не са открити токсични вещества.

Проектът „Северен поток 2“ включва изграждането на две линии на газопровод с общ капацитет 55 милиарда кубически метра на година от брега на Русия през Балтийско море до Германия. Към днешна дата изграждането на проекта е завършено на почти 94%.

Пускането в експлоатация се очакваше в края на 2019 г., но полагането на тръби беше спряно поради санкциите на САЩ. Ръководителят на Газпром Алексей Милер заяви, че тръбопроводът ще бъде завършен със собствени сили.


В категории: Политика


4
Коментара
Флагман.БГ Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд 18/04/2024, Четвъртък 10:57 0
4
Коментара по темата
4.
Моше
23.09.2020 06:55:56
2
2
До 2:
Паляк, ти новини не четеш ли ве мърсол? Русия и Украйна подписаха договор за още 5 години за транзит на газ през Украйна в началото на годината. Защото Боко не завърши Патока за Сърбия и няма откъде другаде да изнасят за Европа. Та единственият който го духа мазният си ти в случая, каскет.
3.
Дернев
22.09.2020 21:47:51
3
5
САЩ правят това, което тази Европа им разрешава. Европа за европейците ще спре това. И европейците трябва да го направим.
2.
Mного просто
22.09.2020 19:49:46
4
11
Защото след разтурването на суверената държава Украйна,американски компании изкупиха всичко печелившо,както и в целия източен блок,но има едно НО!В Украйна американския посланик,чрез фирма на сина си купи тръбите за доставка на газ до Европа,обаче Кремъл им показа среден пръст и се оказа,че са си купили фабрика на 8-ми септември 1944г..Заобиколиха ги и от север и от юг и сега се запознаха с Любо Пенев и духат мазно супата!Нали бе кретени евроатлантически!
1.
Дааа
22.09.2020 19:42:36
3
8
Нека някой евроатлантик-мазен седераст,да обясни защо се прави това!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас Министрите разкрачени между президентството и парламента? Министрите разкрачени между президентството и парламента? Румен Радев не хареса ограничаването и през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна, коментира доц. Наталия Киселова Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Пътният инцидент стана рано тази сутрин Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим ГЕРБ и ПП-ДБ се развеждат, има още какво да покажат и скандалите продължат, прогнозира зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Валежите ще са значителни и в източните Родопи, има риск и Арда да излезе от коритото си Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения В шест области е обявен жълт код за опасно време 
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори