Емпанада – вкусното изкушение на Аржентина
Емпанада е вид печено или пържено хлебче със сладък или солен пълнеж
Чували ли сте за емпанада? Ако не сте, значи следващите „вкусни“ редове са за вас. Непременно трябва да опитате, пише Дарик.
Емпанада е вид печено или пържено хлебче със сладък или солен пълнеж.
Произхожда от северозападния регион на Испания - Галисия. Името идва от испанския глагол empanar, което означава да опаковаш, да обвиеш нещо в хляб. За първи път се появява в каталунска готварска книга през 1520 година, с плънка от морски дарове.
Това изкушение се приготвя в много страни от Латинска Америка, Португалия и Испания с огромно разнообразие от вкусове.
Вижте във видеото една рецепта за четирима души за много вкусна емпанада с говеждо месо.
Eто и необходимите продукти:
БРАШНО - 430 гр
СОЛ
МАСЛО - 100 гр
ВОДА - 100 мл
МАСЛО
ЛУК - 2 глави
ЗЕЛЕН ЛУК - 4 стръка
ЧЕРВЕН ПИПЕР – на вкус
СОЛ – на вкус
ЧЕРЕН ПИПЕР – на вкус
ЧИЛИ – на вкус
РАМСТЕК - 430 гр
ТВЪРДО СВАРЕНО ЯЙЦЕ - 1 яйце
ЗЕЛЕНИ МАСЛИНИ - 50 гр
ПЕЧЕТЕ ВЪВ ФУРНАТА 200-220 °C 10 минути
Украински подводен дрон удари руска подводница за 400 млн. долара в Новоросийск
Две лекарки осъдени за смъртта на дете в Сливен
16-годишна наръга ученичка с нож в Атина
Синът на Роб Райнер арестуван след смъртта на родителите си в имението им в Калифорния
Сватбена игра в Германия завърши с бой и ранена булка
Националния исторически музей връчи наградата „Лъв - Пазител на наследството“ на кмета на Царево
Русия съди Euroclear за над 229 млрд. долара заради замразените активи
Трик с алуминиево фолио зад радиатора пести топлина и смъква сметките
Елегантно мезе с яйца, хайвер и шпроти за празничната трапеза
Германия въведе радар за 230 000 евро срещу джигити – глобите вече летят
Балъков откри "Каса Бала" в София с послание към болните герои от САЩ'94
Булка в болница след масов бой на сватба в Германия – 30 участници, арести и напрежение
