×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Предложение: Намаляване на грантовете с 50 мрлд. евро за сметка на заемите


Предложение: Намаляване на грантовете с 50 мрлд. евро за сметка на заемите
Надявам се днес да успеем, да излезем единни, силни и да се справим с предизвикателствата, които и в момента действат, заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел
19 Юли 2020, Неделя, 13:50 ч.
Автор: Флагман.бг

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в днешните дискусии в рамките на Европейския съвет

Надявам се днес да успеем, да излезем единни, силни и да се справим с предизвикателствата, които и в момента действат, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел преди началото на днешните дискусии в рамките на Европейския съвет. Премиерът Борисов изрази категорична подкрепа за европейските си колеги, които също са за върховенството на закона. По думите му трябва да се отчитат и страховете на някои от държавите-членки, като например Словения.

„Надявам се да се намери компромис, за да вървим към Многогодишната финансова рамка. Отделните стълбове са важни, пандемията върлува със страшна сила, всички казват, че есента ще бъде много тежка“, заяви още премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят потвърди позицията се, че ЕС трябва да има общ медицински протокол и да се концентрира върху следващите шест месеца, когато ситуацията ще бъде най-тежка.

„Важно е да има бюджет за следващите седем години“, категоричен беше премиерът Борисов преди началото на Европейския съвет. По думите му няма да има нито една държава, която да е доволна, защото като цяло парите са по-малко. Министър-председателят подчерта, че въпреки намаления европейски бюджет, средствата за селскостопанската и за кохезионната политика за България са запазени на същите нива. Страната ни е заявила и интереса си за участие в подкрепата, която може да бъде отпусната и за по-слабо разбитите региони. „Ако се запази това, което сме договорили, мисля, че при толкова трудно взимане на решение, за нас ще е приемливо“, отбеляза Борисов.

Премиерът посочи, че предстои тепърва обсъждане и на съотношението на европейско ниво между грантове и заеми, като към момента предложението е намаляване на грантовете за сметка на заемите  с 50 млрд. евро., без това да влияе на общия размер на средствата. Борисов изтъкна още, че пазарите възприемат ЕС като прекрасен клиент. Същевременно министър-председателят подкрепи т.нар. „пестелива четворка“, които имат известни притеснения по отношение на разходването на средствата от отделните страни. „Подкрепям „пестеливата четворка“, защото нашата политикa е  такава -  да харчим колкото изкарваме“, заяви Борисов и напомни, че България е една от най-спестовните държави. Министър-председателят посочи, че страната ни е сред най-стабилните във финансово отношение в ЕС, все още не е изтеглен заем и се справяме със собствени ресурси, въпреки световната криза, породена от коронавируса.

„Продължаваме, надявам се да има решение. Ако си тръгнем без бюджет, не знаeм как ще се развива пандемията, което е опасно“, заяви още премиерът Бойко Борисов. Той изтъкна, че БВП на ЕС спада, а това са огромни загуби за европейската икономика. „Ако сме европейско семейство, трябва да вземем решение, така че всички да са защитени и да се чувстват членове на това европейско семейство“, заяви Борисов. Премиерът добави също, че счита, че държавите трябва да излязат с единна позиция, категорично подкрепяща върховенството на закона.

По отношение на пандемията от COVID-19, премиерът Бойко Борисов отбеляза, че България е единствената държава, в която хората мислят, че няма пандемия, което се е отразило негативно на позиционирането на страната ни спрямо другите държави в ЕС. Според Борисов е време в обществото ни да се проведе дебат по темата. „Ако не се прилага здравият разум, всички последици са за нас“, ацентира премиерът Бойко Борисов. Той изтъкна, че в редица държави мерките срещу коронавируса продължават да бъдат строги.


В категории: Политика


15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
ХХ
19.07.2020 23:15:44
0
0
"няма да има нито една държава, която да е доволна, защото като цяло парите са по-малко." - фактите показват, че парите предложени от ес са повече. Въпреки брекзит.
14.
3a КороноТъпакa
19.07.2020 23:04:24
0
1
╔═══╗╔═══╗╔════╗╔═══╗╔═══╗─╔╗─╔╗╔═══╗──╔═╗╔═╗─╔╗─╔╗╔════╗╔═══╗╔╗───╔╗ ║╔═╗║║╔═╗║╚═╗╔═╝║╔═╗║║╔═╗║─║╚═╝║║╔═╗║──║║║║║║─║║─║║╚═╗╔═╝║╔╔╗║║║───║║ ║║─║║║║─╚╝──║║──║╚═╝║║╚═╝╚╗║╔══╝║╚═╝║──║║╚╝║║─║╚═╝║──║║──║║╚╝║║║──╝║║ ║║─║║║║─╔╗──║║──║╔═╗║║╔══╗║║╚══╗║╔═╗║──║║──║║─╚══╗║──║║──║║══╝║║─╝─║║ ║╚═╝║║╚═╝║──║║──║║─║║║╚══╝║║╔═╗║║║─║║──║║──║║─╔══╝║──║║──║║───║║╝──║║ ╚═══╝╚═══╝──╚╝──╚╝─╚╝╚════╝╚╝─╚╝╚╝─╚╝──╚╝──╚╝─╚═══╝──╚╝──╚╝───╚╝───╚╝
13.
българи
19.07.2020 20:58:09
1
7
Вижте какъв простак ни управлява и какви хора е внедрил в управлението точно копие на него. Простотия отвсякъде.
12.
Тежко ще е
19.07.2020 17:37:38
1
14
Есента щяла да е тежка. Да тя ще е тежка за тези, които по принцип живеят тежко и бедно. За хората на ГЕРБ няма да е тежко. Достатъчно откраднаха за да им е лек живота. Със здраве.
11.
МУТРИ ВЪН
19.07.2020 16:51:26
2
10
.
10.
флойд
19.07.2020 16:30:45
1
10
ГЕРБ МАСОВО РАЗДАВАТ ИЗМИСЛЕНИ ЗЕМЕДЕЛСКИ И ЖЕВОТНОВЪДСКИ СОБСИДИИ И ДЪРЖИ НА РАБОТА ПЕНСИОНЕРИ КОИТО ДА ПОЛУЧВАТ И ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА , КАТО СЕ ПОЗОВАВАТ НА РЕШЕНИЯ НА ТЪЙ НАРЕЧЕНИНОТО "ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА ВЕ БРАТ , ЗАКОН БЕ"
9.
флойд
19.07.2020 16:27:00
2
10
ЕВРОПА ДА СПРЕ СУПСИДИИТЕ ЧЕ МАСОВО ИЗТОЧВАТ ЗАКОННО И ПОЧТЕННО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ВОНДОВЕ.
ЯВНО И ТАМ ИМА КОРУПЦИЯ.
8.
Хахаха
19.07.2020 16:06:02
2
9
Този път май не ги "тако'А с 200" !
7.
КороноТъпак
19.07.2020 15:41:21
1
22
По време на поредният си "Монолог на вагин_ата" във фейсбук (малка част която е израдактирана тук) това глупаво шопско нЯщо изръси невъобразимо количество глупости ! Как заради дядото на пребитото момче зад колоните той не могъл да учи в Брюксел или Хага. Как него го карали с червена врътовръзка по време на Чернобил да марширува. Как ще събере медицински светила да убеждават българите в короновируса и т.н. и т.н. БОЙКО БОРИСОВ НЕ Е НАРЕД С ГЛАВАТА !!! Не се шегувам. Опасен е и за себе си и за нас ! Всеки ден, който този психично болен човек прекара начело на държавата може да има тежки последици за всички ни !
6.
????
19.07.2020 15:25:38
1
12
И сега с какво ще платя на манго за изборите??? Абе ще взема на заем от Доган и ШИШИ пък ще връщам като ме изберете пак!!!!
5.
боко борисоФ
19.07.2020 14:23:40
2
24
Надявам се днес да успея, да изкрънкам няколко милиона от тия дето ги таковам с 200, че лошо ми се пише в Бг.
4.
Валя
19.07.2020 14:07:08
4
32
Боже -те в село не го пускат ,той пита за поповата къща .Направо си оставай там хич не се връщай.
3.
До къде в докара
19.07.2020 14:06:44
3
23
Зор голям ,,,Не му е лесно..
Ама Буров го е казал ...
В България който се занимава с политика --'един ден е на въжето ..Какъв ли ще е края .????
2.
Спасител
19.07.2020 14:06:25
2
5
В статията за курортите има статия за някакъв албанец който имал пицария искате ли да му отидем на гости?
1.
Спешно!!!
19.07.2020 13:59:30
4
35
На Баце спешно му трябват тия пари за да купи изборите. Не му се вади от чекмеджето.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори