×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Забраняват паленето на огън в Гърция
  • Баба хвърли през терасата торба с близо 50 бона на ало измамник
  • Гешев иска очна ставка с Борисов за атентата срещу него
  • Започна регистрацията в ЦИК на партии и коалиции за вота през юни
  • Алла Пугачова празнува рождения си ден в бункер в Израел
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Избягалият от реанимацията на УМБАЛ-Бургас пациент е починал


Избягалият от реанимацията на УМБАЛ-Бургас пациент е починал
34-годишният мъж с прозвището Краси Тумбака е издъхнал от дихателна недостатъчност, при скока от прозореца не е получил допълнителни травми
07 Юли 2020, Вторник, 12:05 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Още при постъпването в болница, му е направен антигенен тест за коронавирус, каза д-р Паздеров

Помориецът, който вчера вдигна на крак УМБАЛ-Бургас и полицията, скачайки от прозореца на реанимацията, където е лежал от дихателна недостатъчност, е починал. Това съобщиха току-що източници на Флагман.бг от лечебното заведение. 

34-годишният Красимир П., известен в ромската махала на Поморие с прозвището Краси Тумбака, е издъхнал още снощи, след като състоянието му се е влошило и бил интубиран. 
Както Флагман.бг пръв съобщи, пациентът е бил настанен в болницата преди дни с дихателна недостатъчност и пневмония. 

Избягалият от реанимация на УМБАЛ-Бургас е със съмнение за Ковид-19

Вчера той скъсал системите и избягал, след като е разбрал, че трябва да плати за PCR тест, тъй като не е здравноосигурен. В продължение на два часа полиция и персонал на болницата го издирваха. Открит бе в района на луксозния комплекс „Перла“, след като е бил забелязан от случайни минувачи, които са сигнализирали в полицията. При скока пациентът не е получил допълнителни травми, върнат е обратно в реанимацията.

Флагман.бг се свърза с директора на Регионалната здравна инспекция в Бургас – д-р Георги Паздеров. Той обясни, че на още при приемането му в болница на пациента му е направен бърз антигенен тест, който е бил отрицателен. Поради тази причина не му е направен PCR тест. 

„Има алгоритъм, по който се изследват хората, постъпили в болница. Болницата разполага със скъпи антигенни тестове, когато резултатът е отрицателен, PCR не се налага“, обясни д-р Паздеров. 

Той уточни още, че пациентът е бил в изолатора на реанимацията на УМБАЛ-Бургас и не е имал досег с други пациенти. „Всички грижи са полагани за него. Няма да позоля да изкарат виновен медицинския персонал и болницата за това, че някой е разстроен от факта, че той е бил неосигурен“, категоричен бе директорът на РЗИ. 
 


В категории: Бургас


Само три съставки - Салата „Нищо“
Само три съставки - Салата „Нищо“ 15/04/2024, Понеделник 21:00 0
Как да се справим с мазната кожа
Как да се справим с мазната кожа 15/04/2024, Понеделник 20:40 0
27
Коментара по темата
27.
Така е
08.07.2020 08:18:54
0
1
Като бягаш от лечение, умираш.
26.
Евалла
08.07.2020 07:34:15
0
1
Умряха го
25.
до 24
08.07.2020 01:14:10
0
2
В деня на инцидента пациента се е влошавал. Никой не е твърдял че преди бягството е бил здрав.
Попринцип като си болен постъпваш за лечение по собствено желание и съгласие в твоя болница по избор. Освен ако нямаш настойник.
Колкото до теста. Написано е в статията. Не му е правен PCR тест нито са щели да му правят тъй като е имал отрицателен антигенен тест. Антиген тест който се прави по желание на пациента и не е задължително, но е метод за изключване на възможна диагноза. Нещо което при прием с подобни симптоми в разреза на пандемията е нормално да се провери като възможен приченител на симптомите му.
Ситуацията е нелепа тъй като сам е потърсил помощ. Или живее за сезона/попринцип в Бургас или е решил да търси специално това заведение. Но е дошъл, здравно НЕосигурен. Въпреки това е приет под наблюдение. И в деня на инцидента му е обяснено че ще пуснат още тестове за да разберат причинителя на симптомите. Пациента вече е минал антигенен тест за Covid-19, тъй като с неговите симптоми ако е бил положителен трябва да отиде в специалното отделение за вируса.
От информацията се казва че след като е разбрал е тръгнал през прозореца. Наистина не се разбира каквое очаквал. Че като отиде там за лечение, няма да го лекуват ли? Че ще отиде, ще му кажат магически какво му има и изведнъж ще оздравее? Ако няма законов настойник могъл е просто да подпише отказ на лечение и да си ходи. Къде му е бил акъла че да скача от вторият етаж не знам.
Лекарите не учат 8 години за да гонят 34 годишни мъже, по памперси, в храстите.
24.
Приказки от Шипковият Храст
08.07.2020 00:04:53
0
2
Като постъпил не бил зле, после след бягството обаче се влошил.
Е той да не постъпил по собствено желание като в санаториум бил е докаран от Поморие с пневмония и дихателна недостатъчност и защо при постъпването му, му е правен тест COVID-19 антиген-антитяло който е излязъл отрицателен? И решили да правят още един този път PCR, ама трябвало да го плати пък той не искал и избягал.
Интересно е къде в Законът за Здравето присъства понятието принудителен тест/взимане на проби за тест без съгласието на изследваният/донора на пробата, като посоченият тест се заплаща от този който е тестван принудително?
23.
до 20
07.07.2020 22:27:39
0
0
Първо не е бил болен от коронавирус. Което автоматично изключва точно това отделение в ММБАЛ Поморие. Второ къде е влязал за да търси лечение си е негово решение. Колкото до състоянието му. Болницата не е излизала със становище че е бил в критично състояние. За пред Флагман казаха че в деня на инцидента състоянието му се е влошавало и той е решил след това да бяга.Скочил е от вторият етаж върху линейката. Оригиналната статия има снимка. Флагман грешно брои партера за първи етаж невеждайки хора на мисълта че скока е бил от по високо. Скок върху ударопоемаща ламарина на линейката не е нещо невъзможно. Предвид че хората скачат от по-висока върху бетон.
22.
до 19
07.07.2020 22:19:19
0
0
Имаш ли си на идея колко са 40 метра? Няколко крачки са това.
Човека е слязал от прозореца върху линейка. и от там отишълдо близък храст. Голямо бягане сигурно цял ден го извършва.Това може и за 10 минути да го направи.
Всичко останало от твоя страна е спекула. Без да му имаш картона не знам как разбираш какъв му е ритъма дали има проблеми с темепературата (която въобще не беше 30 градуса във въздуха).
21.
МБАЛ
07.07.2020 21:59:17
0
0
МБАЛ е не УМБАЛ
20.
Въпрос
07.07.2020 21:51:13
0
2
Тоя защо не е закаран в УМБАЛ ПОМОРИЕ, там още от Март имат обособенно отделение за COVID-19 с 21 легла с апарати за белодробна вентилация и друга необходима апаратура. В УМБАЛ-БУРГАС от Поморие би трябвало да карат само критични тежки случаи. Този ако е бил критичен, тежък случаи как както зададе въпросът Пенгасиус става като Лазар, скача, бяга и се крие в тези жеги.
19.
Пеленгасиус до 18
07.07.2020 21:41:09
0
1
Ами като 40 метра не са много, утре следобед след като термометър закове около 30 градуса, ударете един спринт 40 метра или совалки 4х10 да видим може за Вас и да не са много, но дори тези които тренират редовно гледат да го правят рано сутрин или надвечер по обясними причини.
Не знам да ли сте виждали човек с остра респираторна недостатъчност такъв едвам изкачва стълбище и то не е сигурно дали няма да припатка, без достатъчно кислород в кръвта, учестено дишане и тахикардия.
Ефектът на хормона Адреналин е до 30-40 мин, а и високите нива на Кортизол и Адреналинпри стрес увеличават артериалното налягане и сърдечния ритъм с 40%.Тоя дето е на системи и с респираторна недостатъчност след такова бягство да е сгънал чадъра, а не да стои два часа в горещините без капка вода и да го намерят контактен на всичкото отгоре.
Абе тоя дето е бил на системи и принудителна вентилация рязко е станал от интензивно легло, метал се е през прозореца и е ударил един спринт и то с пневмония и остра дихателна недостатъчност. Ако беше клинично здрав сигурно щеше да и издуха Бен Днонсън и Стефка Костадинова. Хайде стига приказки от Шипковият храст.....
18.
до 15
07.07.2020 19:22:25
1
0
"едни 35-40 метра" Не са много.
"Озаптяване" е използвано от флагман, а не от полицията.
В инкубационнен период няма симптоми. Теста за антигенни не открива нищо, тоест не може да се твърди че белодробните му проблеми са в резултат на Covid-19 и никъде никой от болницата не е твърдял че са. Предполагам че при остри дихателни проблеми отказа на лечение съвкупнно със стреса от бягството му което си е причинал на тялото, дори и адреналина да му го прикрива в момента. Води до ускорено влошаване на общото му здраве. Активното бягане от лечение води до смърт кой би предположил..
Да му правят аутопси.я може да му измерят акъла.
17.
Пеленгасиус до 15
07.07.2020 18:56:26
4
5
Директорът на РЗИ-Бургас, който е и с медицинско образование и доктор, може ли да обясни как човек поставен на системи с пневмония и остра дихателна недостатъчност, става от леглото в интензивното и бяга, провисва се от прозореца на 3 метра, скача и удря едни 35-40 метра на спринт(толкова е минималното разстояние до съседният жилищен комплекс) в жега 33-34 градуса. И в същата тази жега се крие два часа и органите на МВР го "озаптяват" т. е оказал е някаква съпротива. Ми това е някакво медицинско чудо, той тогава ако е бил с нормален белодробен капацитет.
Хайде ти или Директорът отидете на някоя спортна площадка утре след обяд и направете две обиколки бърз крос в 35 градуса.
Не ни ги пробутват тия глупости за инкубационен период, в инкубационен период при нито една заразна болест не се проявяват симптоми той затова е инкубационен, ами беглец от интезивното като прибраха обратно в и сгъна за по-малко от 24 часа-то от Ебола да беше болен не може е да умре толкова бързо. И имал съмнение за COVID-19 ама теста му бил отрицателен, ама бил с остра дихателна недостатъчност и на системи, ама избягал от интензивното с двеста и т. н.Абе ние да не сме мисирки всичките бе...
Аз ако бях на мястото на наследниците нямаше да подписвам никакъв смъртен акт, щях да наема адвокат и чрез прокурор да изисква повторна аутопсия и анализ в рефертна лаборатория, защото много странни факти и обстоятелства изкачат....
16.
Смрт
07.07.2020 17:49:40
5
5
Цигани умрете !!!!!!
15.
до 11
07.07.2020 17:29:56
1
1
PCR тест не му е правен. Четете моля. Човека идва с тежки симптоми, а няма антигенни. Тоест и да има Covid-19 той е още в икнубационен период и симптомите му са несвързани с вируса, защото той още не е активен. Затова и PCR не е правен. Каквото му има на човека не е този вирус. И директора на РЗИ правилно го каза.
Колкото до първият ти въпрос. Задължителното здравно осигуряване е, както името подсказва, задължително. И лекарите ако щяха да правят PCR тест, който се покрива от касата за осигурените, нямат нужда да питат защото по закон се подразбира че си осигурен. За жалост има такива несериозни индивиди като пациента, и затова лекари и администрация губят ценно време, най-вече за пациента, в разпити имаш ли, нямаш ли.
14.
До 5
07.07.2020 17:22:40
2
3
Те и българите не плащат здравни, не са само ромите. Разликата в двата ваши сценария е факта че вие сте имали температура, а другият човек далеч по-тежки симптоми. Ако и двамата бяхте осигурени и сте за един и същ специалист. Вие пак щяхте да чакате защото не сте в спешност. Но да, плащайте си здравните за бога.
13.
до 4 "ГЕРБ HEвидими резултати"
07.07.2020 16:26:10
1
0
Мечтай си! По-скоро ще се получи обратното!
12.
Учебник по икономика
07.07.2020 14:56:39
3
14
Не стига че е здравно неосигурен, ами и след като му направили тест и излязъл отрицателен, решили да го тестват още веднъж с PSR. Значи правят му 2 теста, а може и 4-5 да решат, и накрая плащай... Ей това е бизнес, внасяш си тестове, сам си на пазара, без конкуренция и цената е определена на среща в мъглата с отговорен фактор...
11.
Малоумници
07.07.2020 14:51:52
4
14
"Вчера той скъсал системите и избягал, след като е разбрал, че трябва да плати за PCR тест"

Защо му правят PCR тест, като не е ясно дали има пари да го плати? Щом се налага да се правят PCR тестове заради сериозността на заболяването, те трябва да са за сметка на държавата. Нашиват му тест за 100лв, без да го питат и после плащай... Сега да излезе министърът на здравеопазването и да обясни защо се налага да се плащат PCR тестовете и то без да се предупреди пациента. Всеки има право да откаже да си направи платен тест. Ако пък толкова се налага държавата да си направи една сметка и да се разплаща с болниците.
10.
До Пеленгасиус
07.07.2020 14:39:06
5
17
Мисля, че в хаоса от несвързаните писания на Флагман, си загубил основната идея, или внушение да го наречем. А то е - млад мъж без придружаващи заболявания умира от ужасяващ смъртоносен вирус за броени часове. Вчера успял да спринтира, днес го изкараха с краката напред. Да почива в мир човека, какъвто и да е бил. Обаче гаврата с болни хора по медиите и намеците, които се правят, това е много гадно.
9.
Пеленгасиус
07.07.2020 14:20:35
2
10
Интересно първо Флагман ни съобщи, че бил в общото отделение за заразно-болни, а после че бил избягал от спе ализираното, избягал бил гол. Пациенти обикновено са голи от кръста на горе при поставянето им на принудителна белодробна вентилация и мониторинг на сърдечно-съдова дейност. Интересно как ако помориийският ром е поставен на принудителна вентилация са му съобщили, че трябва да ди плати PCR теста, и как същият е щял да извърши плащането-да слезе долу до рецепцията или да изтегли пари от банкомата на входа, Сестрата да му донесе ПОС терминал до интензивното легло или банковите реквизити на здравното заведение, след което Ромът с остра респираторна недостатъчност и тежка пневмония поставен на изкуствена вентилация ще напише чек или ще плати с онлайн банкиране. Да ама не Ромът поставен на изкуствена вентилация за да не плати разкача апаратурата за ИВЛ, и другите системи, става бяга и провисва и скача като Фантомас от височина 3 метра и удря един лек спринт с отсечка 30-40 метра в 33 градусова жега....
8.
Пеленгасиус до 35
07.07.2020 13:56:57
3
15
Задавай си един друг въпрос. Вчера пациент мъжки пол на 31 години с остра респираторна недостатъчност ,откача се от системите, става от леглото и излиза, скача от 3 метра, бяга спринт 30-40 метра при жега над 30 градуса, МВР го издирва 2 часа и "озаптява" и го връщат обратно след което 24 по-късно почива от остра респираторна недостатъчност. Същият е с отрицателен тест антиген-антитяло за COVID-19, при приемането му, щели да му правят повторен PCR тест но избягал.Според СЗО Инкубационният период за COVID-19 е средно 14 дни, тоест ако човек със съмнение заразен с COVID-19 развие симптоматика, то имунната му система би трябвало да изработва антигени срещу вируса. PCR обикновенно се прави на хора без симптоматика, които са в т. нар прозоръчен период т. е. все още без антитела или за окончателно референтно потвърждение на положителни резултати от тест антиген-антитяло. Някой журналист най-накрая да вземе да зададе някакви обективни въпроси около случая защото е изключително странен,а не да се измества въпроса около здравно-осигурителният статус на починалият и да не се пита аджеба как пациент с остра респираторна недостатъчност скача и тича в 34 градуса жега и после, същият млад 31 годишен мъж, и след връщането му за период по-малък от 24 часа изпада в критично състояние и почива вследствие на остра респираторна недостатъчност и е със съмнение за коронавирус ама тестът антоген-антитяло е отрицателен
7.
Елена
07.07.2020 13:40:49
2
29
Да,за пореден път е ясно,че в България е най-добре да си циганин или куче.
6.
до 5
07.07.2020 13:36:05
7
24
Защото българите си изгубихме държавата на 10.11.1989г. ! От тогава нищо не зависи от българският етнос. Ние сме длъжни да сме толерантни и да заплащаме сметките на покровитстваният етнос. Пълнят нощните шкафчета на колониалната управа и напред.
5.
Въпрос
07.07.2020 13:05:10
11
81
Искам да задам един въпрос към МБАЛ Бургас в частност и като цяло към всички лечебни заведение. Този циганин не е здравно осигурен защо тогава го приемате за лечение ? Аз съм българин 20 години съм бил здравно осигурен и за целия си живот веднъж за 3 месеца са ми били прекъсвани осигуровките поради една или друга причина. Защо мен ме връщате и не искате да ми обърнете внимание с температура? А мангала дето никога не е пращал, осигуровки, данъци, сметки за ток и вода го приемате ???????
4.
ГЕРБ HEвидими резултати
07.07.2020 12:40:23
17
16
Починал от съпъстващо заболяване 2 куршума в тялото от полицейски ''Глок''
3.
kaputt
07.07.2020 12:21:36
35
10
Как пък си го измислихте , "краси тумбака " , флагмани голямо пропагандиране на тоя вирус , от вирус няма да умрем ама от глад ще умрем, минах днеска покрай бюрото по труда имаше поне 50човека сутринта, голям глад се задава а мерките все не се отпускат заради тази измислена лъжа на века, после като има народен съд както си има на около всеки 100г , да не ревете
пишете откровенни лъжи да травмирате обществото и си мислите че ще ви се размине, и на вас са ви изцапани ръцете ,бойко каза - "мойте ще ги дам веднага "
2.
kaputt
07.07.2020 12:21:26
26
16
Как пък си го измислихте , "краси тумбака " , флагмани голямо пропагандиране на тоя вирус , от вирус няма да умрем ама от глад ще умрем, минах днеска покрай бюрото по труда имаше поне 50човека сутринта, голям глад се задава а мерките все не се отпускат заради тази измислена лъжа на века, после като има народен съд както си има на около всеки 100г , да не ревете
пишете откровенни лъжи да травмирате обществото и си мислите че ще ви се размине, и на вас са ви изцапани ръцете ,бойко каза - "мойте ще ги дам веднага "
1.
Възмутен
07.07.2020 12:13:28
7
50
А така, за неосигурен манго скъп антигенен тест, а българите кучета ги яли
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас 31-годишният Димитър Димов разби боксова круша и машина за топчета 4 мъжки комплекса в секса, ето как да не го съсипете 4 мъжки комплекса в секса, ето как да не го съсипете Повечето от представителите на силния пол знаят, че "не е важно колко дълго е зарядното, а колко всъщност издържа батерията" С какво силните жени плашат мъжете и ги отблъскват С какво силните жени плашат мъжете и ги отблъскват Силните жени са откровени и прями Това са царете на флирта: Тези зодии могат да разтопят и най-студеното сърце Това са царете на флирта: Тези зодии могат да разтопят и най-студеното сърце С безупречното си чувство за баланс и хармония, Везните знаят точно как да накарат другите да се почувстват специални и оценени Зловещо: Това е мястото, където отриха трупа със свинските опашки в София Зловещо: Това е мястото, където отриха трупа със свинските опашки в София На място веднага пристигнали медици, които установили смъртта на 44-годишния мъж Войната между Израел и Иран се отлага за друг път Войната между Израел и Иран се отлага за друг път Атаката на Техеран се провали, а отговорът на Йерусалим беше оставен, за когато му дойде времето Само три съставки - Салата „Нищо“ Само три съставки - Салата „Нищо“ Вижте рецептата Как да се справим с мазната кожа Как да се справим с мазната кожа Експерти дадоха ценни съвети как да предпазим кожата от прекомерно омазняване Разкарайте тези вещи от дома си, иначе ще останете стара мома Разкарайте тези вещи от дома си, иначе ще останете стара мома Те са езотерични вещици и плашат всеки ухажор, прекрачил прага на жилището ви Живко Коцев е извикан на разпит в националното следствие Живко Коцев е извикан на разпит в националното следствие
Местят церемонията по откриването на Олимпиадата Местят церемонията по откриването на Олимпиадата Най-вероятно церемонията ще се състои на "Стад дьо Франс” Арестуваха петима заради инцидента с кабинков лифт в Анталия Арестуваха петима заради инцидента с кабинков лифт в Анталия Разследват се причините за смъртта на един човек и раняването на 17 Баба уби брутално 5 новородени кученца на съседката си Баба уби брутално 5 новородени кученца на съседката си "С една пръчица колкото пръста ми може ли да се убие? Аз само ги шибнах малко и толкова беше. Исках да ударя майката, да се наплаши, защото ми изяде кокошката. Но, когато отидох, майката я нямаше”, казва Василева МВР с подробности за тази брутална катастрофа МВР с подробности за тази брутална катастрофа Лек автомобил навлязъл в насрещното и блъснал тир  Натресоха му три кучета и две котки в дома, но той мълчи, защото я обича Натресоха му три кучета и две котки в дома, но той мълчи, защото я обича Евгени се съобразява с капризите на  Принц Хари и Меган стават продуценти, готвят две нови предавания Принц Хари и Меган стават продуценти, готвят две нови предавания Продукциите са свързани с готвенето и с американския шампионат по поло Защо зрителите попиляха тази двойка от "Един за друг" Защо зрителите попиляха тази двойка от "Един за друг" За повечето хора Галена и Петър прекаляват с драмата и ако не плаче единият, то плаче другият Самсунг е най-купуваният телефон, измести Епъл от челното място по продажби Самсунг е най-купуваният телефон, измести Епъл от челното място по продажби Делът на корейската корейската фирма на световния пазар на смартфони е достигнал 20,8 на сто през първите три месеца на годината Атаката срещу Израел била съгласувана със САЩ Атаката срещу Израел била съгласувана със САЩ Има промяна на правилата на играта спрямо присъствието на Иран в Сирия, коментира  Мохамед Халаф Съветът за сигурност демонстрирал лицемерие Съветът за сигурност демонстрирал лицемерие Реакция при атаката срещу посолство в Дамаск нямаше, припомня постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя
Делян ДОБРЕВ Делян ДОБРЕВ Към ПП: Научете си уроците вкъщи, не в министерствата Виц на деня Виц на деня -- Мацко, в с*кса каква поза предпочиташ?
- Отгоре.
- Защо?
- Като ми писне, ставам и си тръгвам.
Виц на деня Виц на деня Студент праща телеграма до сестра си:
"Скъсан по математика, подготви баща ни!"
На другия ден получава отговор:
"Баща ни подготвен, подготви се ТИ!..."
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Каква е разликата между ерген и семеен?
- Ергенът хапва каквото иска, семейният каквото му наготвят!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори