×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Треньорът на арестуваният в Бургас Мохамед: Не е терорист, обвинението е измислица


Треньорът на арестуваният в Бургас Мохамед: Не е терорист, обвинението е измислица
Мохамед е добро и отговорно момче, каза треньорът Николай Дачев. Той показан снимки на обявения за теорист борец, когато става за първи път шампион на България
Тема в развитие
Съденият за тероризъм Мохамед кара ареста вече у дома си в „Меден рудник“ Съдят за тероризъм Мохамед от Бургас, убивал за джихадистите в Сирия Съдът остави под стража Мохамед от Бургас, обвинен в задграничен тероризъм Окончателно: Обвиненият за тероризъм Мохамед от Бургас остава в ареста Майката на Мохамед от Бургас проговори: Баща му не е джихадист, а снимките са просто поза Обвиненият в тероризъм младеж от Бургас имал и таен профил в мрежата – самообявил се за джихадист Съдът реши: Обвиненият в тероризъм Мохамед остава в ареста Обвиненият в тероризъм Мохамед с пранги на краката, иска делото да е пред медиите – съдът не е съгласен Мохамед бил от джихадистката групировка „Султан Мурад“, знамето го издало Треньорът на арестуваният в Бургас Мохамед: Не е терорист, обвинението е измислица Официално: Спецпрокуратурата обвини арестувания в Бургас Мохамед Абдулкадер в тероризъм Арабист шокиран от ареста на Мохамед в Бургас, цел ли е България на терористите? Лелята на арестувания за тероризъм Мохамед – Виолета, проговори ексклузивно пред Флагман Какви ги е вършил в Сирия арестуваният за тероризъм Мохамед Адвокатът на Мохамед: Той е шокиран, смята, че го набеждават заради снимка с автомат Ето го арестувания за тероризъм в Бургас - Мохамед от Спортното училище Гешев за днешната акция в Бургас: Касае тероризъм, това е чувствителна тема Само във Флагман.бг: Бургаски борец е арестуван за тероризъм Първо във Флагман.бг! Разпитват 15 в ОД на МВР в Бургас във връзка с евентуален терористичен акт у нас Извънредно! ГДБОП провежда мащабно разследване на територията на Бургас
виж още
скрий
03 Юли 2020, Петък, 08:31 ч.
Автор: Флагман.Бг

Той спеше в моята къща, играл е с детето ми и изведнъж от едни снимки стана терорист, каза Николай Дачев

Обвинението на Мохамед Абдулкадер за участие в терористично престъпление зад граница е пълна измислица. Това дете не е никакъв терорист и фактът, че го свързват с баща му не го прави такъв, каза пред бТВ дългогодишният треньор по борба на 21-годишният обвиняем - Николай Дачев.

Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за задържания за тероризъм в Бургас шампион по борба. 21-годишният Мохамед Абдулкадер е обвинен за участие в терористично престъпление зад граница.

Лелята на задържания Мохамед каза пред бТВ, че племенникът ѝ не е терорист.

За „Тази сутрин“ Дачев подчерта, че Мохамед никога не е бил с нещо по-различен и от малък тренира борба.

„Той спеше в моята къща. Играл е с моето дете, ял е от нашата храна и изведнъж от едни снимки стана терорист“, подчерта Дачев.

По думите му познава Мохамед от 6 клас като добро и отговорно момче, винаги стриктно в тренировките. Той беше категоричен, че и други учители в спортното училище могат да потвърдят това.

Треньорът Николай Дачев показа снимки на Мохамед от Бургас, когато става за първи път шампион на България по борба

„Да, той позира, за да може да се покаже в Бургас какви оръжия има в Сирия. Той не е ходел постоянно там – веднъж в годината за 15 дни. Нали има учебен план, може да се провери кога е отсъствал от училище“, обясни той.

Когато е ученик в седми клас Мохамед се качва на почетната стълбичка. Тогава на състезание в Сливен се класира трети

Според него 21-годишното момче винаги е било възмутено от войната в Сирия. Дачев изтъкна, че Мохамед не е искал да ходи там, но е пътувал, за да се вижда с баща си.

Треньорът показа снимки на бореца, когато става за първи път шампион на България.

„Защо не го задържаха в първия ден, когато се е върнал в България? Целият град го познава. Никой ли не забеляза нещо през това време?“, запита той.
 


В категории: Бургас


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
35
Коментара по темата
35.
Светла Стоанова
04.07.2020 16:39:54
1
4
Абе ей шматка явно имаш много зъб на Дачев щом плюеш толкова по него явно много те е яд че може да застане и да каже квото мисли и явно е по добър треньор от теб а ти се криеш зад инициали
34.
Петко
04.07.2020 16:32:26
0
5
Евала на треньора че подрепя момчето то нищо не е доказано няма никакви доказателства за това че е терорист от 30 човека разпитани никой не казал нищо подобно отново отклоняване на вниманието
33.
Запознат
04.07.2020 09:47:13
5
0
Дачев калпав борец за чеп на зелето не ставаш
32.
до 30
03.07.2020 16:41:59
0
4
Не бъркай Николай Дачев с Николай Далакмана от бандат с кирките с шеф Мечков
31.
simo
03.07.2020 12:29:16
3
1
До 30 large

Прав си, същият е
30.
Large
03.07.2020 12:08:32
5
6
Този Дачев, не беше ли патерица на Данчо ларша и на Мечков?
29.
Радев
03.07.2020 11:49:16
6
14
Какво чакате да убие някой за да стане терорист.Тоя има профила на потенциален терорист.Ако убие някой простия тренер ли ще ги съживи.
28.
haha
03.07.2020 11:31:18
6
14
абе ей паляк много знаеш ти дали е терорист или не. Или какво си мислиш, че ще дойде и ще ти каже, че е ли? Много ясно, че ще се крие и никой в обкръжението му няма да знае! Можеш ли да гарантираш, че не е ? И ако го пуснат и избие съмати хора какво ще говориш? Или тайните служби ей така от нямане на работа са го хванали?
27.
До 9 и подобни псевдо защитници...
03.07.2020 11:09:32
0
14
Има закон (разбира се) който забранява на български граждани да участва във военни и параваоенни формирования естествено и в терористични организации зад граница!
Снимките доказват, че младежа в някакъв период от време и то не веднъж е бил сред такива групи!
Дали е убивал хора е въпрос вече на друго престъпление!
Вие защо не отидете там да се снимате просто хей така?
26.
_nib_
03.07.2020 11:05:10
4
11
Чакай бе тренер.Духай си там в свирката и недей се прави на капацитет.А за младите лекенца чифте войводата,Каракачанката,отваря казарма по желание за шест месеца.И пак няма да е същото като преди.Да те блъска калашника в бъбреците,докато търчиш в пълно бойно снаряжение.
25.
Koko
03.07.2020 11:01:28
8
8
В залата от 6 клас абсурд да е терорист подкрепям тренйора му по голяма превенция от спорта няма отгоре на това и с високи постижения,всичко е за отвличане на вниманието тренйора да го поеме момчето и скоро ще му се радваме като борец
24.
Тренер, не се излагай!
03.07.2020 10:58:51
3
19
Този наговори толкова много глупости по телевизията, че доказва вицовете за борците!
" той като малък бил добро момче"
Хахаха всеки убиец преди да стане такъв е бил безобидно бебе....!
Нямаш право, тренер да си толкова вдлъбнат!
23.
Дачеееев
03.07.2020 10:50:59
3
14
Ако някой баничар или хлебар ти дава оценка, като треньор, как ли ще изглежда отстрани?
Айде момченце си гледай твойта работа и недей, като всички ганьовци да разбираш "от пирони та чак до космически програми"!
22.
:-)
03.07.2020 10:49:42
11
9
Тя цялата Мара втасала в БГ, опряли до това хлапе.
21.
kaputt
03.07.2020 10:34:52
5
18
Който защитава това бясно куче на исляма не е в ред с главата, баща му е модел за подражание какъв е всеки баща за сина си, днеска е добро момче а утре нещо няма да му хареса в нашата държава или в нашия народ , ще се окичи с бомби и ще се взриви в мола или някъде в някоя тълпа, последните 10г всички терористични актове в европа се правят от араби родени или израстнали от малки в държавата в която после правят атаките
Ето ви пример с онези двамата братя които стреляха в редакцията на "Шарли ебдо" и двамата са израснали до Рен от деца после по същия начин пътуват за да воюват в сирия и ирак
20.
pr
03.07.2020 10:29:02
11
20
Тъп опит за отвличане на вниманието от скандалите в управлението!!! Оня каскет заспал само поръчкови разследвания и измислени обвинения. А, че от ЕС питат за снимките на Боко- мълчи!
19.
Сорм
03.07.2020 10:14:32
4
16
Казва, че бил добро и отговорно момче... Ами то не е задължително да си лош и безотговорен, че да бъдеш обект на радикализация. Съвсем наскоро в Пловдив ученик от елитна гимназия и произхождащо от уважавано семейство от града, също стана ясно, че е било радикализирано след някакви чатове с ислямисти. А тук даже говорим за бащата на момчето. На всеки може да му бъде промит мозъка.
18.
Ghost
03.07.2020 10:11:05
7
24
Трябва да познаваш манталитета на арабите. Бащата е водач на терористична група. Името и се знае. Участвал е в друга такава още по-рано. И нейното име се знае. Зад имената на тези 2 групи стоят много погубени животи на цивилно беззащитно население. Друго разузнаване дава снимките на момчето върху танка, с картечницата. Психологията е такава. Детето отива при баща си няколкократно. Бащата ще е горд да се похвали, пред останалите терористи, че сина му също е бунтовник. Затова го облича, снима и разпространява снимките. Детето няма как да откаже, защото ще злепостави баща си и не знае какво ще мус е случи сред онези човекоподобни там. При тях това е гордост да си терорист. Да си убил някого или колкото си може повече. Основният въпрос е да се докаже убивал ли е хора в името на баща си и на Алах. Трудно е, но е доказуемо. Детето е едно тук в България, съвсем друго е там в Сирия, където убийството е едва ли не гордост и признак на мъжественост. Психология - нищо друго. И познаване психиката на джихадистите. Колективната агресия, а когато са по един те са си нормални хора. Небръснати наведени глави редовномолещи се. Съберат ли се под изявен реакционен лидер стават неузнаваеми. Европа помни заспалите клетки когато се събудиха през зимата на 2015та 2016та година. Вълната от терористи в сърцето на
Европа. Нека треньорът му се занимава с обучение на борба и да не тика следствието в грешна посока. Момчето е вербувано от баща си за идеологията на тероризма това се доказва с камуфлажа върху танка, и вдигнатата картечница нагоре: симвила. Готов съм да убивам. Остава да се докажае убивал ли е по нареждане на баща си. Правено ли му е кръщене? Ако не този път като е бил, дали не е колил и убивал предните пъти като е бил там. А че е заспала терористинчна клетка на джихадистите си е така. И не леля му която не е била поне от 20 години в Сирия, не треньора му, а компетентните органи да се занимаят с детето докъде е стигнал в джихадизма. Детектор на лъжата. Естествено става дума и за неговия живот, но и за живота на цивилни. невинни граждани. Така се случи в Ница и по другите пазари и публични места. Да не го оправдават невежите. И докога българина ще разбира от всичко друго само не от това, за което е учил и трябва да парви. Прост народ, слаба държава, нали? Простият по-добре да мълчи, за да изглежда по-интелигентен.
17.
Петров
03.07.2020 10:05:39
6
19
Резаците и чалмите да мълчат ,като им харесва близкия изток има различни видове транспорт, самолет, влак, автомобил, автобус. Еднопосочен билет , без да се връщат тук, хайде в диарбекира рязани бурми педалски.
16.
543
03.07.2020 09:57:29
5
11
Сигурно това говно дето е обвинено е ходило в Сирия да играе футбол в някое от местните отборчета на терористи с червено знаме като на червените хмери.
15.
Запознат до 7
03.07.2020 09:56:55
7
14
Недей да хейтиш педал.Каква отговорност да поеме Дачев бе малоумнико? А ако се окаже,че е невинно момчето кой,ще поеме отговорност???
14.
Dra
03.07.2020 09:55:37
6
20
Евала на момчето за победите. Евала на треньора, че го е обучил. Снимките с с автомата, танка и тн. са притеснителни. Дали трябва да се постави под наблюдение, определено да. Дали трябва да се задържи, не е много сигурно. Проблема е, че въобще не вярваме на каскетурата и на държавата въобще. Дреме им на тях за това момче. Казали са им пускайте новина и те вадят от резерва. Накрая дори и да е невинен като му лепнат етикета и го размотават пет години дали няма да стане наистина баш теро реро.
13.
Запознат до 5
03.07.2020 09:52:37
11
8
Слушай гей утрепан.Баща ти,ако е халка и ти ли си същия гей? За един приятел питам.
12.
Peso
03.07.2020 09:52:12
5
11
Abe toi kakto e mnogo hubavo momche izvednag moge da se seti che e miusiulmanin I da zapochne da izbiva hristiani oste poveche e v takava vuzrast v koiato za da se pravi na mug moge vsiakakvi gluposti da napravi
11.
Същият
03.07.2020 09:23:22
1
26
Няма лошо, че е бил на гости при баща си, нито снимките с оръжие. Но! Ако се докаже, че е бил в Сирия за да се обучи и е участвал във военни действия, това вече е престъпление.
10.
:-)
03.07.2020 09:20:09
7
10
Силно съм притеснен. В 6-7-8 клас разглобявахме и сглобявахме калашници за време. Преди 2 години в Морската градина пред очите на полицаите пак разглобих и сглобих един. Почвам да се ослушвам и озъртам вече...
9.
ИДИОТИ ОТ КОМЕНТАР №7 И 8
03.07.2020 09:14:58
10
4
ПЪЛНИ ИДИОТИ СТЕ !!!АМА ТЯ ПРОСТОТИЯТА И ЗЛОБАТА НА ПРИНЦИПА """"И СТО ТОЯГИ НА ЧУЖД ГРЪБ СА МАЛКО""""""РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СЕ СТОВАРЯТ И НА ВАШИЯ ГРЪБ
8.
до 5 завършения ИДИОТ
03.07.2020 09:10:04
12
19
ЗАРАДИ ТАКИВА ИДИОТИ КАТО ТЕБЕ БЪЛГАРИЯ Е НА ТОЗИ ХАЛ!!!!!!!!!!!!!!!!ЩОТО И ПРОКУРАТУРАТА РАБОТИ НА ПРИНЦИПА """АЙДЕ ПЪК НИЩО ДА НЯМА СИГУРНО ИМА ХАХА–ИДИОТСКО""""И СЕТНЕ РАЗБИТИ ЧОВЕШКИ СЪДБИ –С ЦЕЛ ДА СЕ ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО //примерно от чекмеджета със злато и пари///И НАКРАЯ ЩЕ СЕ ПЛАТИ МАСРАФА С НАШИТЕ ПАРИ ///при дело по ЗОДОВ///
7.
temida
03.07.2020 09:00:47
12
23
Ми то така се започва, със снимки с военни дрехи, по-късно с оръжие и накрая с отрязани глави.
6.
Проверявайте си текста!
03.07.2020 08:57:04
0
10
Явно копирате от няколко свързани медии едно и също и затова имате еднакви изречения по няколко пъти в текста. Редактори нямате ли в тоя Флагман?
5.
Да да
03.07.2020 08:56:47
14
26
Големи разбирачи по тероризъм станаха всички сега.Бащата е терорист и сина е ходил редовно при него, айде пък хич да няма нещо , а!
4.
Бг пародия, Пародия Бг
03.07.2020 08:56:28
7
18
Няма как да е терорист щом не е извършил терористичен акт. Но превантивните мерки са възможни при условие на подобни намерения и нагласи, няма как да се установи на 100%.Явно има някаква уличаваща го и изпреварваща информация.
3.
Бг пародия, Пародия Бг
03.07.2020 08:56:21
12
16
Няма как да е терорист щом не е извършил терористичен акт. Но превантивните мерки са възможни при условие на подобни намерения и нагласи, няма как да се установи на 100%.Явно има някаква уличаваща го и изпреварваща информация.
2.
От село
03.07.2020 08:50:48
7
32
Абе как се познава дали някой е терорист ? Треньора казва не, прокурора да.
1.
Marinero
03.07.2020 08:42:00
19
33
Нарочен е. Мръсна политика.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори