×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас направи нова стъпка към здравния проект на десетилетието - детска болница


Бургас направи нова стъпка към здравния проект на десетилетието  - детска болница
Общинските съветници единодушно подкрепиха предложението на администрацията за подписване на договор за безвъзмездна помощ от ЕИБ
30 Юни 2020, Вторник, 09:56 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Георги РУСЧЕВ

Европейската инвестиционна банка ще направи задълбочено проучване за нуждите на Бургас от специалисти и отделение

Бургас направи нова стъпка към реализирането на здравния проект на десетилетието – детска болница. На 11-ото заседание на Общинския съвет, което се провежда в момента в спортна зала „Бойчо Брънзов”, се даде зелена светлина за подписването на споразумение между Община Бургас и Европейската инвестиционна банка за извършването на задълбочено проучване за нуждите на региона от специалисти и отделение.

Финансирането е на стойност 1 млн.лева и ще бъде извършено от световно признати здравни специалисти, които ще обследват здравната инфраструктура, специфичните заболявания, потребности и нужди за бъдещата детска болница.(ПОДРОБНОСТИ ТУК)

Зам.-кметът по образование и здравеопазване Йорданка Ананиева подчерта, че Общината е извървяла дълъг път, който е започнал още с идеята за създаването на Медицински факултет. „Дълго време преговаряме с Европейската банка за безвъзмездна техническа помощ . Първата фаза е преглед на настоящия капацитет и потребностите от здравни услуги, анализът ще бъде направен от експерти, които работят в областта на здравеопазването на световно ниво. Втората точка е оценка на нуждите и потребностите в детското здраве. Организационно и капацитетно планиране, включително потребностите от специалисти,  ще ни даде възможност да видим от какви лекари и медицински специалисти ще се нуждае тази болница”, каза Ананиева.

Д-р Борис Ангелов, общински съветник от ГЕРБ и един от най-добрите педиатри в Бургас допълни, че създаването на детска болница е неотложна мисия, защото липсата й излага в риск много деца.

„Традиция е към Бургас да се насочват деца за лечение от други градове в региона, а и не само. В момента има няколко детски отделение, но се наблюдава подбор на пациентите и децата в тежко състояние се хоспитализират в УМБАЛ Бургас, а там местата почти винаги са заети. Губи се време за добра диагноза и своевременно лечение, което по някога е изключително важно. Специализираната детска болница ще осигури качествена педиатрична помощ. Ще има детска реанимация, ще има връзка с УМБАЛ Бургас, вискокоспециализирана медицинска техника и апаратура”, заяви д-р Борис Ангелов.

Д-р Антонио Душепеев подчерта, че проучване, което ще се направи по линия на ЕИБ ще бъде абсолютно безплатно за града. „Ще се направи анализ на демографските тенденции в областта, както и съседните региони. И ще ни предпази от неправилни решения още от самото начало”, допълни съветникът от ГЕРБ.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина 19/03/2024, Вторник 08:30 0
Флагман.БГ Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция 19/03/2024, Вторник 08:11 0
16
Коментара по темата
16.
майка
06.07.2020 00:27:18
0
1
Бургаските некадърници уморяват и стари, и млади, затова си водим децата в Стара Загора или дори в София за всяка по-сериозна диагноза.
15.
за ЦСМП
02.07.2020 22:48:40
0
1
ЦСМП-то е почти готово за твое сведение
14.
ЦСМП
30.06.2020 17:26:21
0
3
Новата детска болница ще бъде изградена в непосредствена близост до УМБАЛ-Бургас. Т.е в двора и. Това означава,че проекта за строеж на самостоятелна сграда на ЦСМП-Бургас за пореден път пропада,защото изграждането и бе планирано точно там,където ще се строи детската болница. "Честито" на медиците от Бърза помощ.
13.
А
30.06.2020 15:42:34
1
2
Целия град в детски градини,частни болници, детски болници а тия деца родителите им НЯМА къде да работят
12.
До 11
30.06.2020 14:23:02
3
4
Безвъзмездно е само сиренето в капана на мишката.
И Ахмед Доган завива шоколада в станиол...
11.
Д-р Д-р
30.06.2020 14:19:01
2
3
Финансирането от ЕИБ в размер на 1 милион е БЕЗВЪЗМЕЗДНО .
10.
Мнение
30.06.2020 13:43:59
1
6
Кметът много добре използва най-тънките струни и страхове на бургазлии. Няма човек, който да каже, че не иска детска болница. Няма майка, която да каже, че този проект е лош. И точно това е пошлото в тази история - да използваш страховете и надеждите на хората, за да направиш поредната далавера.
Защото хората не мислят с главите си и не могат да преценят разумността и полезността на този грандиозен проект. А такава няма. На България не са нужни две детски болници. за да направиш истинска болница, трябват много пари, много лекари и много медицински сестри. А такива не само в Бургас, в цяла България няма. Грозно е, много е грозно. Най-грозното е, че лекарите в Бургас на напълно наясно с безумността на тази идея, а мълчат. Защо ли?
9.
OMG
30.06.2020 13:35:11
1
6
Ей, не се наядоха! Каква детска болница ми бълнувате? Детска болница се прави с много пари. Поне 100 милиона. Вътре трябва да има около 30 клиники. По изгаряния, Уши нос гърло, ортопедия, раково, и много още други. За всичко това се закупува апаратура, специални детски линейки и други неща. Заблуждават хората за да докопат кинтите.
8.
Ивайло Ценов
30.06.2020 13:33:06
1
3
Бих искал да предложа едно разумно предложение, на вниманието на кмета и местната власт. От години множество организации, лекари и родители в София се борим за истинска детска болница, която да спре разтакаването на хора с тежко болни деца из целия град. Предлагаме проект, който е според всички европейски стандарти. Борим се с Министерството на здравеопазването, което предлага за детска болница да се използва морално остарял негоден строеж, без възможност за разходки, без възможност родителите да бъдат с децата си. На малка България, която се изминава цялата в рамките на ден, е нужна една истинска, голяма детска болница. И без това всички добри специалисти са в София. Лекарите в България не стигат. Молим властта на Бургас и гражданите да подкрепят този проект и да се обединят усилията на всички, живеещи в тази малка държава, за изграждането на истинска детска болница. Децата нямат нужда от никнене на нови лъскави места за лечение, в които няма специалисти. А от разумни управници и родители, които не се поддават на манипулации и мислят с главите си.
Кметът като част от управляващата партия и неин заместник председател, нека да прехвърли амбициите си към изграждането на една, истинска детска болница, която да лекува всички деца на България.
7.
Кмете
30.06.2020 13:13:22
2
5
Голяма градина си пак манипулираш майките с твоята угриженост към децата им
6.
Въпрос
30.06.2020 12:27:33
3
5
Борис Ангелов един от най-добрите педиатри хахахха пази боже по-скоро един от най-добрите лапачи
5.
Любопитен
30.06.2020 12:26:22
3
8
Тя хубаво банката ще отпусне средства, ама после кой ще връща парите?
4.
1 млн. Лв
30.06.2020 11:35:50
2
12
С тези пари детските отделения могат да светнат. А сега ще ги изсипем в канала. А детските отделения в частните болници ще ги закриваме ли? Какво мислят лекарите за това? С какъв персонал ще я правите тази болвица, като дори за детския ви спешен кабинет, дето го открихте преди изборите шумно и тихомълком го закрихте след това не се намериха хора. Рекламирате десет детски отделения, за които дори в София не достигат специалисти. Кажете кой ще строи това поредно грандиозно недоразумение?
3.
Познах
30.06.2020 11:31:40
1
5
Д-р Борис Ангелов, педиатърът на Митьо Очите, който със своя фалшив болничен го изкара от затвора при едно от поредните му дела. Някои хора още помним истории отпреди 15 години, жалко, че медиите не ги помнят. И този доктор-шеф да престане да взима пари в болницата, нали затова си има частен кабинет.
2.
Neznam
30.06.2020 10:55:37
2
9
Не знам,но ми се струва , че е лесно да познае човек кой ще е шефа на тази болница....и че ще изпълни детската си мечта да е шеф-директор.....Д-р Борис Ангелов, общински съветник от ГЕРБ и един от най-добрите педиатри в Бургас ...познайтттеееееее
1.
тони
30.06.2020 10:38:04
1
14
Идеята за детска болница е много добра, предвид факта ,че Бургас е голям град и е много нужна,НО не знам какви специалисти ще има в тази болница, при положение,че повечето лекари в Бургас са некадърници , гледащо на хората като ходещи касички. Не случайно , в София например, като чуят от къде идваме ние бургазлии, с усмивка под мустак лекарите хвърлят всички диагнози от тукашните им колеги, и започват всичко отначало ,с адекватно лечение.
Разбира се има и изключения от кадърни и съвестни доктори, но се броят на пръсти...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина Борис Солитарийски буквално рухна след развода, той много страдал за проваления си брак и че не може да види детето си Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто За какво да ходим на предсрочни избори, като картината ще е същата, пита социологът Петър Чолаков Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция От 1 април става 800 евро  Маскиран обра заведение във Варна Маскиран обра заведение във Варна Откраднатите пари са около 1000 лева Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение  Жената, която ги изпратила по пощата, пожелала анонимност. Тя признава, че постъпката й не е за пример и е написала извинение Изправят Червения пират пред съда Според съда обвиняемият е автор на множество електронни писма Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори