×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Добра новина за Бургас! Кметът и Европейската банка подписват договор за новата детска болница


Добра новина за Бургас! Кметът и Европейската банка подписват договор за новата детска болница
Срокът на дейностите е 24 месеца от подписване на договора, а възможните дати за подписване на споразумението са 6 или 7 юли
29 Юни 2020, Понеделник, 12:42 ч.
Автор: Флагман.БГ

Тя ще бъде в непосредствена близост до УМБАЛ-Бургас, за да има топла връзка с УМБАЛ-а и да ползва целия й ресурс

Община Бургас и Европейската инвестиционна банка ще подпишат споразумение за изграждането на модерната и Специализирана детска болница. За това се разбраха след проведени разговори кметът Димитър Николов и представителите на Европейската инвестиционна банка. Извънредната докладна, касаеща подписването на споразумението, ще се разгледа на утрешното заседание на Общински съвет - Бургас.

Документът ще позволи да започне планиране на дейностите за изграждане на специализираното детско лечебно заведение.

Здравеопазването и изграждането на модерна специализирана детска болница са основен приоритет на Община Бургас, а тъй като обектът има и стратегическо значение за българското здравеопазване, услугите на Европейската инвестиционна банка ще се предоставят безплатно на Община Бургас. Срокът на дейностите е 24 месеца от подписване на договора, а възможните дати за подписване на споразумението са 6 или 7 юли.

Подписването на споразумение между Община Бургас и Европейската инвестиционна банка представлява втората важна стъпка към реализирането на проекта за изграждане на Специализирана детска болница, след като в началото на година стартира процедурата по промяна на устройствения план на ж.к. "Зорница", с който се отрежда терен за изграждането й. Избраното място е в непосредствена близост до УМБАЛ-Бургас, за да може бъдещата детска болница да има топла връзка с УМБАЛ-а и да ползва целия й ресурс.

Документът е разделен на две фази. Първата касае преглед на капацитета и потребностите от здравни и педиатрични услуги в Бургас, оценка на нуждите, потребностите от човешки ресурси за дейността на бъдещата педиатрична регионална болница, източниците на финансиране и икономически анализ на бъдещата инвестиция. Втората фаза е свързана с съответствието с европейското и националното законодателство, функционално планиране, предварително проектиране, етажно разпределение, списъци с оборудване и др.

Идеята е Специализираната детска болница да обедини всички педиатрични специалности на едно място и да позволи комплексно лечение на децата, не само от община Бургас, а и от цяла Източна България.

В нея ще има отделения по педиатрия, пулмология, гастроентерология, ендокринология, офталмология, ушно-носно-гърлени болести, алергология, дерматология, рехабилитационна медицина, анестезиология, интензивно лечение, образна диагностика, клинична лаборатория, микробиология, спешна медицина. Чрез тях болницата ще осъществява диагностика и лечение на заболявания и болестни процеси, рехабилитация, консултации, поискани от лекар от друго лечебно заведение, диспансеризация, учебна и научна дейност.


В категории: Бургас


11
Коментара по темата
11.
на гол корем...
29.06.2020 16:55:11
0
3
Ама много станаха пищовите на тоя гол....бургаски корем...дали няма да поотънее..
10.
До 6
29.06.2020 16:47:36
0
5
Май никой не разбра кой ще работи. Само медсестри трябват стотина за тази детска болница. А общо 300 сестри не достигат на всички болници в Бургас. За лекарите няма да говорим - не са нужни само педиатри, а други специалисти. Тези хора са много малко и вече са се установили в университетските градове. Напр. детска ендокринология има само в УМБАЛ Св. Марина - Варна. Там работи проф. Йотова. За да има тук детска ендокринология, трябват поне трима такива специалисти. В Бургас има един такъв, който работи във второ детско отделение. С един лекар цяла болница ли ще направят?
Трябват също УНГ, ортопеди. Кой ортопед е специализиран като детски? За да има отделение и да се въртят смени, трябват поне 3-ма.
Прозира поредното "строителство" и заробващ заем за бургазлии. Очаквайте пак вдигане на данъци, такси и скубане със сини зони и глоби.
9.
невеж
29.06.2020 16:20:48
0
3
Ами кой ще плаща...ние...вие...
Болници има...специалисти няма..и организация...всичко е на парче..
То да ще трябва Ковид отдение..има 5 новозаразени в Нефтохима...познавам го човека...знаете ли колко хора работят там...
8.
ХХ
29.06.2020 15:22:38
0
3
Какво общо има тази банка със строителството на болница, освен да предостави заем (което не го пише в статията).
7.
ЕИБ
29.06.2020 15:12:44
1
3
Ще ви докарат специалисти от Индия и Турция
6.
А някой разбра ли
29.06.2020 14:58:50
1
3
Кой ще работи там, а?
Хайде- ясно е кой ще плати, кой ще строи.Ама кой ще работи, ей това ми е много интересно.Хора, цяла детска болница- имате ли представа колко народ трябва, за да работи добре?
5.
А някой разбра ли кой ще строи
29.06.2020 14:28:54
0
3
Щото аз вече знам.
4.
Питащ
29.06.2020 14:27:40
1
6
Понеже чета тука, нали, и моля някой от кметския екип да ми обясни туй премъдро изречение "ще събере всички педиатрични специалности на едно място". Това изречение е ЕДНО КЪМ ЕДНО ПРЕПИСАНО от мотивите за изграждането на детската болница в София. И там има резон, защото детските отделения са пръснати в цяла София - детска хематология е в ИСУЛ, други специалности са в детската болница и пр.
Но в Бургас, НИКОГА НЕ Е ИМАЛО "педиатрични специалности". В Бургас има няколко детски отделения в различни болници в града. Които не лекуват деца, а прибират пари от Здравната каса, и като зазлее някой дете - хайде на линейката и към УМБАЛ. Тук има няколко души, които се броят на пръстите на едната ръка, които имат специалности освен детски болести, и други - инфекционисти - 1 бр., детски кардиолог - 1 бр. Тях ли ще събирате на едно място? В Бургас има огромен брой легла за лечение на детски болести и всички са празни! Реално тежки случаи се лекуват единствено в окръжна болница и шефът на детските отделения много добре знае това, но нали е общински съветник от Герб и са му обещали и на него да му напълнят чекмеджето - мълчи и предава колегите си.
А в Бургас да не преписват софийските проекти, които не са пригодни за града, а да изчистят, ремонтират и обновят детските отделения в окръжната болница. Парите за това ще с а в пъти по-малко от грандиозния кредит, който кметът ще тегли, а ние ще плащаме!
3.
величко
29.06.2020 14:12:48
6
6
Айде , разбирачите да пият по едно в кръчмата и да обсъдят корупцията и международното положение!
Тук да не цапат , а и , без тях , си е навалица !
2.
gtd
29.06.2020 13:17:48
2
7
Хайде прочетете отново и напишете някъде да става ясно, че скоро ще се строи такова детско заведение, въпреки, че би било много хубаво?
От написаното ПР съобщение от пресцентъра на общината, става ясно, че ще се направи „преглед на капацитета и потребностите от здравни и педиатрични услуги в Бургас, оценка на нуждите, потребностите от човешки ресурси за дейността на бъдещата педиатрична регионална болница, източниците на финансиране и икономически анализ на бъдещата инвестиция“. Икономически анализ на бъдещата инвестиция…Някой ден близките години може и да започне строителство.
„Втората фаза е свързана сЪС съответствието с европейското и националното законодателство, функционално планиране, предварително проектиране, етажно разпределение, списъци с оборудване и др.“ Това със сигурност не е строителство.
Относно финансирането, Европейската инвестиционна банка „взема назаем средства на капиталовите пазари и с тях кредитира при благоприятни условия проекти, подкрепящи целите на ЕС“.
1.
Любопитен
29.06.2020 13:00:11
1
11
Някой разбра ли кой ще плаща ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори