×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Общината да се отърве от акциите си в ПФК „Нефтохимик Бургас”, зове съветник


Общината да се отърве от акциите си в ПФК „Нефтохимик Бургас”, зове съветник
Манол Тодоров (вляво) до екстреньора на шейховете Христо Янев във времето, когато бе на щат в "Нефтохимик" и застъпваше друга теза за прякото финансиране на клуба
30 Юни 2020, Вторник, 15:41 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Като даваме пари на клуба не им помагаме, пречим, смята Манол Тодоров от Движение „България на гражданите”

Община Бургас да излезе от ПФК „Нефтохимик Бургас 1962”, където е мажоритарен собственик и държи 82 % от акциите. Това призова съветникът от Движение „България на гражданите” Манол Тодоров на днешното заседание на ОбС.

Тодоров взе думата по повод докладната за оторизирането на представител на Общината за Общото събрание на акционерите, което ще се проведе на 2 юли.

Според него не трябвало да се подпомага  финансово клуба, защото така по-скоро му се пречило. Общината трябвало да потърси вариант – да продаде, подари или просто да джироса акциите си на човек, който иска да развие „Нефтохимик”. В противен случай се удължавала агонията, а настоящото ново ръководство изобщо не било ясно докога ще издържи.

Според Тодоров, кметът Димитър Николов бил подведен през 2016 година, че Нафтата трябва да играе в „А” група. Тогава клубът бе вкаран служебно в елита. 

Интересна подробност е, че точно в този период Манол Тодоров бе назначен за пиар на „Нефтохимик” и в продължение на цял сезон получаваше заплата за работата си при „шейховете”.

В същия сезон Общината придоби мажоритарна собственост в клуба срещу две солидни субсидии, а от преслужбата, в която работеше самият Тодоров изпращаха писма до бургаските медии, в които се твърдеше, че ако Общината не финансира клуба, то той ще фалира.

Тодоров днес има различна теза. Той вече е общински съветник, няма нищо общо с „Нефтохимик” и е маркетингов специалист на бизнесмена Кристиян Киров, който има интереси в сферата на туризма, плажното концесионеране и погребалния бизнес.

Припомняме, че той влезе в листата на ДБГ от гражданската квота и по време на предизборната кампания едно от основните му обещания бе да реши проблема със стадионите на Бургас.

В 16:30 часа Манол Тодоров поиска да внесе уточнение по темата. Публикуваме позицията му без редакторска намеса:

"Тъй като съм работел и в двата клуба, когато са били общински, съм категоричен, че възможно най-бързо трябва да потърсим и намерим реален спонсор за Нефтохимик, на който да бъдат продадени акциите от Общината! В последните 10 години видяхме, че модела общински клуб е крайно грешен и не води до нищо добро, нито за отборите, нито за техните фенове. Надявам се и господин Николов, и колегите от общински съвет да приемат сериозно този проблем и заедно да търсим бързо решение"


В категории: Спорт


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
11
Коментара по темата
11.
До 10
01.07.2020 11:47:28
0
5
Манолчо, не се напъвай да пишеш коментарчета, всички те разбрахме каква си к*рвичка! Собствената си майка ще продадеш за някой лев, неграмотнико! Научи се да пишеш, че всички ти се смеем на образУванието!
10.
За
01.07.2020 08:29:12
4
5
Абсолютно правилна позиция, общината е лош стопанин. А това, че въпросното сайтче се опитва да вади от контекста изрази с цел да бъде много интересно е пошло, но пък това е характерно за кафевите уж медии.
9.
Боко тиквунчето
01.07.2020 01:09:21
3
6
Точно така мони.общината отдавна трябва да излезе от ад-то.тия се сляха да искат и да си крадат.
8.
Космоса
30.06.2020 23:02:09
0
1
Така Тодоров е общински съветник и може да си предлага каквото иска.

Общинския съвет решава.

Но може някой да го ползва да предлага определени неща.
7.
До 8
30.06.2020 22:37:08
2
6
То тука кавал до кавал пишат,няма един разумен коментар ,но какво да очакваш от селяни и кавали,да не говорим за този който е написал статията едно време на стадиона чакаше да пие една бира от кетеринга
6.
Бургазлия
30.06.2020 20:45:50
4
12
Маноле, докато беше в Черноморец им ..... г..з..е. След това се обърна на 180 градуса и повтори същото в Нефтохимик. Като фурнаджийска лопата си - за пари всичко правиш. Работи си за несебърската мутра, изнудвай хората и не прави още поразии.
Ако отборът бъде даден на частно лице, ще бъде затрит след време, както бяха затрити и двата стадиона. На бизнеса тук не му се занимава с футбол, освен ако няма някоя далавера с Общината. Общината като собственик защо не осъществява никакъв контрол върху отбора последните години ? Минават едни пари - Тодоров, Джамбазов, Москов и сие въртят далавери, представителите на Общината си затварят очите и всичко е точно.
5.
бургазлия
30.06.2020 18:38:42
9
20
Всеки нормален човек с някакъв минимален праг на интелигентност само като прочете името на отбора "Нефтохимик" му става пределно ясно що за отбор е и кой трябва да му държи акциите и да го издържа. Общината не само трябва да се освободи от акциите, но и някой трябва да обясни защо досега е тази меко казано странна загриженост към един заводски отбор и пълно неглижиране на традиционния градски отбор, което е нормалното за една Община и което правят всички други Общински съвети.
4.
Ултра Нафта
30.06.2020 18:37:55
6
21
Община Бургас абдикира от проблемите на всичко.. всеки да умира. В града останаха една шепа схемаджии, администрацията на общината, разни строителни фирми и това е. Всичко друго в чужбина и действителоста е .. мангали, пенсионери, убити от житова лелки и чочковци и младите наркомани,безмозъчни батки и бъдещи проститутки. Светло бъдеще за столицата на странджанските селяци.. и играем ръченица на първия чартър.. като туземци пред рвжисьор на филм от цивилизацията. Няма ли един да каже.. не можем, некадърни сме, пари има само за глупости, всички сме бедни,болни и луди. Приятно лято на миризливите капани, яжте гняс с олио от рапица и си пригответе нощниците за болниците!
3.
Община бОргаЗ
30.06.2020 17:37:03
4
13
Всичките до един в общинския съвет сте едни далавераджии ! Затова нищо в града не работи повече от 5 месеца! Защото правите всичко да е еднодневка от която да лапнете парче пай!
2.
Joro
30.06.2020 16:21:07
6
28
И освен всичко друго този Манол обикаля моргата, гробищата и болниците и изнудва близки и пострадали при катастрофи да сключват договор с sos-птп на Кристиян Киров, и ги заплашва, че ако не изберат тяхното сдружение с шефа им ще направят така, че да не получат обезщетение. Ето такива ни управляват, а за да предложи той такава доклад а има на каква скрита далавера
1.
Браво
30.06.2020 16:01:49
16
18
Нормално. Тогава е защитавал частният интерес, все пак за това му е плащано, а сега вече е узрял, че това е неправилно и некоректно спрямо другите спортове и клубове в града.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Пик на заразените с коклюш се очаква в края на май Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" "Метрополитен" обяви конкурс за строител на продължението към Околовръстния път Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Докладът е изпратен на прокуратурата  Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози За сметка на това Екатерина получи две рози - една от срещата си с Алек и втора от вечерта на елиминациите Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа  Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие
„Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака 
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори