×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас стартира три кампании за справяне с корона кризата


Бургас стартира три кампании за справяне с корона кризата
Общинският съветник от ГЕРБ Иван Гаврилов (на преден план) е председател на комисията по чл.5, която изготви стратегическия документ
24 Юни 2020, Сряда, 20:59 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Флагман.бг

Ще привличаме работещи в хоум офис, ще рекламираме Бургас на големи форуми и предоставим пазар на бургаските производители, гласи концепцията

 

Три кампании ще стартират през това лято в Бургас, за да подпомогнат местния бизнес, пострадал от корона кризата. Това стана ясно на заседанието на постоянната комисия по икономика и инвестиционни политики към ОбС Бургас. Те са част от 9-те мерки в програмния документ за подкрепа на бургаските фирми. 

Предложенията представи Иван Гаврилов от ГЕРБ, който е председател на комисията по чл.5 – за разходването на средства за подпомагане на малки и средни предприятия.

Отбелязва се, че държавните мерки за справяне с последствията от COVID19 покриват максимален брой засегнати фирми и заради това усилията ще бъдат насочени към бизнес средата и стимулиране на потреблението, както и привличане на инвестиции.

Сериозен ефект се очаква от три маркетингови кампании.

Първата ще е под мотото „Произведено в Бургас” – целта е да станат видими и разпознаваеми марките на бургаските производители и те да могат изложат продукцията си пред потребителите, които да осъществят реален контакт с тях.

Другата кампания е „Инвестирай в Бургас” и включва изготвянето на рекламен видеоклип на английски и немски език, който ще бъде спонсориран за таргетирата аудитория в интернет и представен, заедно с презентационен материал на различни бизнес форуми и специализирани издания в Европа.

Предвижда се и започване на маркетингова кампания „Бургас – сигурно и привлекателно място за работа”. Целта е да се привлекат повече служители от компании, които работят в дистанционен режим. Вследствие на корона кризата големи корпорации прецениха, че т.нар.”хоум офис” е работещ модел за тях и запазиха този модел на работа. Това от своя страна дава шанс на градовете край морето да привлекат високоплатени специалисти, които да живеят тук и да харчат парите си в региона.

В концепцията се предвидени още мерки, които предвиждат поемане на таксите за търговски изложения в случаите, в които полза ще имат повече от 5 фирми, регистрирани в Бургас. Организиране на форуми за иновации, с цел въвеждане на ефективни решения за бизнеса, разкриване на постоянна гореща линия в помощ на бургаските фирми и други.


В категории: Политика


Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
18
Коментара по темата
18.
до 7
25.06.2020 16:48:00
0
0
Е къ откъде? Остави си "транспортният и инвестиционен" бизнес, за да става "лице" .....случайни "пръквания" . Плувка!
17.
*********
25.06.2020 14:28:52
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
Не лъжете хората
25.06.2020 11:30:12
0
6
Защо се занимавате с неща от които не разбирате. Не харчете на хората парите за глупости. Така не се създава добавена стойност. Всички знаем че община Бургас пречи на инвестициите. Никой не иска да инвестира в Бургас защото ще бъде подложен на бюрокрация и рекет. Защо не помагате на настоящите инвеститори които осигуряват работни места не за 600-700лв . Всичко е дрън дрън.
15.
*********
25.06.2020 10:02:35
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
мърляч
25.06.2020 08:07:28
0
7
Тия що са без маски?
13.
Дрон
25.06.2020 07:41:03
1
19
Може ли аз да снимам клипа? Колко пари от моите данъци ще струва той? Вий верно ли мислите, че клип ще доведе инвеститори?
1. Кое точно е "Произведено в Бургас", че не се сещам? Производства в Бургас няма, като изключим хенд мейд шуробаджанашките схеми, дето ги правите на Флората.
2. Това с хоум офиса е най-голямата тъпня. Фирмите, които са го въвели - работя в такава фирма, са го направили временно. За тези фирми работят вече установени специалисти, с жилища, с деца, с частни училища. Ще си продам жилището в София, за да си грабна децата да ги домъкна в спрелия ви наркомански град! Ей ся!
3. На всяка крачка тук се продава дрога - не го ли виждате?
4. АКО ИСКАТЕ РЕАЛНИ резултати за справяне с кризата - на първо място си спрете заплатите! Опростете на хората данъците! Вземете реални мерки срещу престъпността в този град. И най-вече - СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ!
12.
въпрос
25.06.2020 05:33:33
0
13
Сладко и пиарско. А със самата криза ще се справите ли? Каквото и да правите, докато има разпространение на вируса, смисъл няма - само напъни. Следете статистиката и помислете!
11.
Bingo
25.06.2020 01:54:21
0
18
Наблюдателен ли си къв си не те знам но, "създаването на условия за нови икономически дейности въз основа на геополитически предимства" не може да се получи без наличието на квалифицирани кадри. А такива кадри от БСУ и ВХТИ няма как да излязат. За това Пловдив и Варна винаги ще са по-напред, заради университетие, а Стара Загора ако не са Мариците за 3 години ще стане като Малко Търново. Това за което са се събрали тези тарикати е да представят някви проекти за "усвояване" на онези 12 милиарда евро дето трябва да получим от ЕС и ГЕРБерасите трябва да ги опънат за да пълнят чекмеджето на Борисов.
10.
наблюдателен
24.06.2020 23:51:14
0
10
Нужно е създаването на условия за нови икономически дейности въз основа на геополитически предимства, които има Бургас и региона. Нужна е програма и нейната основна цел е постигането на ускорен и динамичен растеж, основан на ефективно управление, финасови стимули за интелигентни инвестиции, качество на услугите и създаване на условия за реализация на успешни общности и личности, финасово подпомагане на млади семейства при определени условия и т.н.. Най-важно трябва да се работи за по-ускорено повишаване на доходите. Трябва да се създаде възможност да се работи за собствен бранд, който да превърне Бургас в атрактивна туристическа целогодишна дестинация. Задължително субсидиране на полети до летище Бургас. Всичко друго са добри пожеляния, и политически ПР и ще усвоим едни средства предвидени за борба с коронавируса. За съжаление във Варна, Пловдив, даже и Стара Загора се справят по-добре и като показател за това са по-високите заплати и повечето млади хора.
9.
Ха ха ха
24.06.2020 21:59:49
1
14
ХА ХА ХА...
8.
Фалшив ентусиазъм
24.06.2020 21:58:33
0
24
Седят, седят, па на магарето чуш казват. Как може да мислят подобни простотии? Това ли ви е стратегията? Че тя работата е умряла и няма да се трогне от фалшивият ви ентусиазъм
7.
Иванка
24.06.2020 21:55:05
0
21
Иванчо, къде се пръкна и ти?! Момченце смешно и натегаческо
6.
Deja vu
24.06.2020 21:47:59
0
27
Диоген беше казал: "Нещастник, изпратен от нещастник, отива при нещастник."
Та и тези така: Некадърници, поставени от некадърници, измислят некадърности - друго не умеят!
5.
Boo
24.06.2020 21:47:45
0
26
Пълни глупости. Ще си счупят краката инвеститорите точно в Бургас да дойдат!!! То хора не останаха.
4.
киолпъ
24.06.2020 21:27:08
0
35
Само ако можете да се погледнете отстрани, колко сте прази...какви уникални шашкънии и халюцинации са ви в главите...направо щяхте да се застреляте...кухари. Хоум офиси - без хоум, иновации, мега комуникации и други герб мистификации...тъпанари
3.
Дернев
24.06.2020 21:23:10
6
14
Без стабилно лоби в Сф, всичко това ще сиостане само пожелания, инсциниране на дейност, тъпченена едно място, всичко добре познато от предните мандати. ДН да стяга куфарите за Сф да дменя ББ, че да се надяваме на реални инвестиции и развитие.
2.
Лост
24.06.2020 21:22:39
1
19
Кампания под мотото -"Ще ги оправим с 200".
1.
Xxx
24.06.2020 21:18:53
0
34
Кажи честно? Клипове и да дойде някой да работи в Бургас? Всички бягат в чужбина или София, не сте в час
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
„Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков Такива предавания изграждат модели на поведение за зрителите и особено по-младите се подвеждат и искат да копират въпросните „тв звезди“ Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите 300 военни пазят границите ни, каза  Тодор Тагарев Две години след напускането на бТВ тя фалира Две години след напускането на бТВ тя фалира Журналистката, която се втурна да прави частен бизнес и да развива своя фирма за маркетинг и реклама, е приключила дейността си Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла Районът е отцепен, гъмжи от криминалисти Борисов се доверил на ПП-ДБ за промените в Конституцията, те му предлагат комисия за „Турски поток“ Борисов се доверил на ПП-ДБ за промените в Конституцията, те му предлагат комисия за „Турски поток“ Лидерът на ГЕРБ не хареса въпросите на репортерите и обяви, че "меракли за премиери винаги ще се намерят" Тази звезда от Капките бил алкохолик, щял да срине всичко, което е градил, но... Тази звезда от Капките бил алкохолик, щял да срине всичко, което е градил, но... Алкохола го отказах, защото много зле ми влияеше, почнах да ставам сприхав и неадекватен, призна Панайот Панайотов Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Като влиза в сила Конституцията, трябва да знаят, че са потенциални министър-председатели, коментира проф. Пламен Киров Побиват ли ви тръпки от тази участничка в "Ергенът"? Учила е окултизъм в Судан Побиват ли ви тръпки от тази участничка в "Ергенът"? Учила е окултизъм в Судан Ангелските й карти имат изключително богата история и са й подарък от висш езотерик и тайновидец, разкрива нейна приятелка Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Това е любимото ни предаване, но с тия истерички няма да го гледам, обявиха фенове  Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори