×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов след рекордния брой заразени: Никога не сме казвали „корона, чао“, но без паника!


Борисов след рекордния брой заразени: Никога не сме казвали „корона, чао“, но без паника!
Мерките няма да се затягат, обяви премиерът
19 Юни 2020, Петък, 13:21 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Забраните няма да се връщат, хората няма да го понесат, обяви премиерът

"Никога не сме казвали, че коронавирусът си е отишъл. Никога не сме казвали „корона, чао“, както казват някои. Никога не сме ви подвели, че пандемията е свършила. Но към днешна дата считам, че по никакъв начин не трябва да се паникьосвате." Това обяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет.

По повод рекордния брой заразени днес, министър-председателят обясни защо хората не бива да се паникьосват.

"Защото многократно повече са се увеличили оздравелите, хората с антитела. По-леко минава вирусът. Имаме цялата подготовка - облекла, маски, лекарства... за хората на първа линия. Над 20 милиона повече заплащаме на медицинския персонал", каза Борисов. 

Той заяви и че няма да се затягат отново мерките. Това щяло да доведе до паника сред населението и до много по-голям риск за стопанския живот. Всички починали шестима (днес - б.а.) били с тежки съпътстващи заболявания. 

Бойко Борисов повтори тезата, че в момента коронавирусът Covid-19 е много по-малко агресивен, което бе потвърдено от доктор на брифинга, на който присъстваха още здравният министър Кирил Ананиев и представители на Националния оперативен щаб (НОЩ). 

Премиерът настоя да се спазват трите "Д" - дистанция, дезинфекция и дисциплина. Набляга се на убеждаването на хората, а не на забраните, стана ясно от думите на Бойко Борисов. 

След въпрос - не е ли било грешка охлабването на мерките, Бойко Борисов не се съгласи. Той посочи, че в момента имало рекорден брой оздравели, а населението щяло да се поболее, ако се остави по-строгият ограничителен режим. Хората нямало да могат да понесат, например, ако се върнат КПП-тата на изходите на София. 

Коронавирусът продължавал да тормози и Европа. 

На въпрос дали очаква дълбока рецесия наесен, Борисов отговори с "да". 

 


В категории: Здраве , Политика


14
Коментара
Флагман.БГ Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите 21/05/2024, Вторник 07:13 0
Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 10
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
14
Коментара по темата
14.
Искрен
19.06.2020 18:38:36
0
1
“Очаква те ли дълбока рецесия - Да”.
Браво Боко, за първи път да бъдеш честен с хората, започваш да ми се издигаш във очите!
13.
Гарантирано от ГЕРБ
19.06.2020 18:15:31
0
4
На въпрос дали са истински снимките от спалнята му с милионите евра и скандалния запис с обиди към ЕС и караянчева, Борисов отговори с "да".
12.
боко борисоФ
19.06.2020 18:12:26
0
3
Шефът на Пирогов Асен Балтов, който заплаши, че наистина яко ще се мре е под карантина...
Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов е с положителни проби за наличието на антитела за COVID – 19.
Това съобщи на брифинг Бойко Борисов.
11.
Народа на Бг.
19.06.2020 17:32:06
1
7
Борисов Никога не е казал „корона, чао“
Но Българите вече зазаха: борисоФ Чао...
10.
Перко с пагони
19.06.2020 16:07:14
2
6
Перкото с костюма и Ачо къде са? Единият разбрахме,че е в Гърция на почивчица.Перкото да не се е присъединил?В разгара на "епидемията с невиждана ярост".Която още не си е заминала.От Щаба ще направят ли забележка на Борисов и ГЕРБ,че онзи ден се бяха скупчили един върху друг на брифинга им?Що за пример е това?
9.
Chepa
19.06.2020 15:35:50
9
3
Мачкай червения боклук, Бойко. С теб сме
8.
!
19.06.2020 14:42:48
2
9
„Съществуват сериозни данни, че военни и правителствени самолети са използвани от експремиера Бойко Борисов и дясната му ръка Цветан Цветанов за изнасяне в чужбина на огромни суми от престъпна дейност“, обяви пред „Монитор“ лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Той подчерта, че тази информация ще бъде подробно проучена от създадената вчера анкетна комисия в НС за проверка на полетите с Авиоотряд 28 и военните въздухоплавателни средства при управлението на ГЕРБ. За неин шеф бе избран съпартиецът на Сидеров Венцислав Лаков.
7.
xfsnbdfnmzn
19.06.2020 14:32:27
1
1
https://www.youtube.com/watch?v=0O17WECD6-4&feature=youtu.be
6.
Крадлив урод
19.06.2020 14:22:36
2
18
Върни парите мършоооооо
5.
Haha
19.06.2020 14:22:29
2
14
Няма нищо сърашно.Просто ЕС не дава повече пари за вируса затова няма мерки.То си бе схема за 1 клас.Ако бяха тествали всички щеше да има поне пет пъти повече болни
4.
*********
19.06.2020 13:59:33
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
Лъжеца Бойко
19.06.2020 13:54:21
3
24
Няма пари, недей лъжи. За да затвориш всичко, трябва да бъркаш в нощното шкафче, а ти си свикнал там само да прибираш краденото от държавата.
2.
Nostradamus
19.06.2020 13:43:19
3
33
Колко е жалко, че благосъстоянието на българската нация се намира в нощното шкафче на премиера_пожарникар!
1.
Какво се случва с България
19.06.2020 13:40:46
5
29
Така е, и ще става по-лошо!
Започнахте да се ровите в далаверите на Вожда, показвате неща от живота му, разкривате истинската му същност...
И той се разсърди и СПРЯ да ни пази от Коронавируса.
И резултата не закъсня!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Апелативният съд гледа мярката й Почитаме светците Константин и Елена Почитаме светците Константин и Елена  Днес в Странджа нестинарите ходят по огън с техните икони в ръце 28 плажа може да останат неохраняеми 28 плажа може да останат неохраняеми Липсва интерес за много от плажните ивици във Варненско заради промените в наредбата за водноспасителната дейност Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала
Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори