×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Прокуратурата закова Динко Вълчев за ужасяващо убийство в Бургас, дадоха му 18 години затвор


Прокуратурата закова Динко Вълчев за ужасяващо убийство в Бургас, дадоха му 18 години затвор
Динко Вълчев се оказа истинско чудовище и щеше да се измъкне, ако наблюдаващият прокурор Георги Чинев (вляво) не бе направил всичко възможно, за да го уличи в жестокото престъпление
Тема в развитие
Бургаският окръжен съд: Наложихме мярка за неотклонение на Динко Вълчев по наша инициатива Как съдия Ангел Гагашев позволи на жестокия убиец Динко да избяга от правосъдието Кой остави да се укрие един от най-жестоките убийци в последното десетилетие в Бургаско Осъден за жестоко убийство в Бургас бил на свобода срещу гаранция от 1000 лева Прокуратурата закова Динко Вълчев за ужасяващо убийство в Бургас, дадоха му 18 години затвор Пуснаха на свобода брутален убиец и некрофил от бургаското с. Банево Ето го Динко от Банево, убил и запалил с гуми фермера Бехчет Ахмед (обновена) Убиецът Динко: Не искам в ареста, защото съм инвалид и гледам овце! Брутално! Лудият Динко нахранил кучетата с червата на убития животновъд Динко разбил с метален кол главата на животновъда Бехчет от Айтос преди да изгори тялото му Разследват кой е убития край Банево, Айтос в шок заради изчезналия Бехчет Ахмед Зловещо! Намериха убит и изгорен с гуми край Банево Откритата Стойка починала от тежка болест, синът й я заровил в полето Търговец на животни изчезна в Айтос, две седмици е в неизвестност
виж още
скрий
16 Юни 2020, Вторник, 19:50 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Психопатът Динко е убил приятел, след което изгорил тялото му и захвърлил останките на сметището

Динко Вълчев от квартал „Банево” бе признат за виновен в жестокото убийство на Бехчет Исмаил-Мечо и днес бе осъден на 18 години затвор от Бургаския окръжен съд.

Присъдата е изключително постижение на прокуратурата, която успя да докаже по безспорен начин, че Вълчев първо е умъртвил Бехчет Исмаил, а след това е изгорил тялото му.

Убийството може да се определи за едно от най-жестокото в новата история на Бургас, защото действията, които психопатът Динко предприема са като от филм на ужасите.

Той не просто е убил Мечо, а умело се е опитал да покрие следите си и само добрата работа на разследващите и прокуратурата доведе делото до успешен край. Днес всички работили по случая може да са доволни -  убиецът ще си получи заслуженото и ще прекара дълго време зад решетките.

Процесът продължи близо 5 години, направиха се няколко тежки експертизи, включително митохондриална ДНК експертиза в Австрия, а обвинението бе изключително затруднено, защото реално труп нямаше – само шепа изгорели кости.

Припомняме, че жестокото убийство на Мечо стана на 20 март 2015 година в землището на село Изворище, а разплитането му се оказа истинска сага.

По делото стана ясно, че Динко и Мечо били познати. Скарали се заради неуредени финансови взаимоотношения. Скандалът ескалирал,  стигнали до бой, след което Динко, тъй като бил доста по-дребен и не можел да се защитава с голи ръце, взел метална тръба и ударил няколко пъти Бехчет Исмаил в главата. Буквално го оставил на място. Разбирайки какво е направил, той се опитал да скрие трупа. Неслучайно обаче прякорът на Бехчет бил Мечо – той бил здрав и огромен мъж, чието тяло Динко трудно можел да премести. Заради това го вързал за колата и дърпал през полето. Закарал го до огнище, където изгарял мъртви и болни животни, след което хвърлил няколко автомобилни гуми върху него и запалил.

Огънят тлеел няколко часа и от трупа останали само черепът, гръклянът и торсът. Динко събрал тленните останки и ги хвърлил на сметището в Банево, а колата на Мечо нарязал за старо желязо и също унищожил, прикривайки дори най-дребните следи.

Няколко дни по-късно близките на Мечо подали сигнал, че е изчезнал. Едва в края на юни 2015 година – 3 месеца след зверското убийство, полицейски служители били уведомени за зловещата находка – човешки кости.  

След това започва сериозната работа на разследващите. Медиите узнаха за случая след ареста на Динко Вълчев, който за пред обществеността влезе в ролята на отруден животновъд, но се оказа истинско чудовище.

По време на делото стана ясно, че Динко е заровил собствената си майка край село Изворище, след като тя е починала от онкологично заболяване.  Той я увил в найлон и захвърлил в малка дупка – на 40-50 см дълбочина. Местните са я открили няколко седмици след импровизираното погребение.

Задачата на държавното обвинение бе изключително сложна. Наблюдаващ прокурор бе Георги Чинев, който е настоящ административен ръководител на ОП Бургас.

Най-трудно бе да се докаже, че откритите кости са на Мечо, тъй като без труп няма престъпление. По инициатива на прокурора се направи антропологична експертиза, дала косвено доказателство, че това са останки от тялото на Бехчет Исмаил.

Още в досъдебното производство, отново по искане на прокуратурата, бе назначена митохондриална ДНК експертиза, която бе направена в Института по съдебна медицина към Медицинския Университет в австрийския град Инсбрук от двама университетски професори – д-р Рихард Шайхауер и д-р Мартин Щайнлехнер.

Митохондриална ДНК експертиза бе направена и по делото „Белнейски”, а експертите отново бяха двамата уважавани австрийски лекари.

От малкото годен ДНК материал, който бе намерен на сметището край Банево, бе доказано съответствие и съпоставимост с майката на Бехчет – Разие Халилова, което е безспорно доказателство, че тялото е на Мечо. 

Прокурор Светослав Маринчев се яви в зала и защити по блестящ начин написания обвинителен акт

 „Постановеното от съда е в съответствие с исканото от прокуратурата и присъдата е удовлетворителна за нас.”, каза Георги Чинев пред Флагман.бг. Той подчерта и заслугата на Светослав Маринчев, зам.-административен ръководител на ОП Бургас, който се яви в съдебно заседание и защити по блестящ начин написания обвинителен акт.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор, се посочва в днешното решение на БОС.

 


В категории: Темида


21
Коментара по темата
21.
бай Хой
19.06.2020 19:04:13
0
0
Сега в кауша при бай Стамат с големия к...алкан.Да му прокарва пръстчета по цепката на гъза и Динка да стиска бузи, като за последно...хахаххаха.Ще убива,а!? Уби Бончо, уби тоя фес...кой го знае колко още е затрил.Трябва да продължи работата по него.Тоз е сериен убиец.Българският Чикатило.
20.
До Прокурор
17.06.2020 16:21:10
4
3
Хвърлиха, след като съдилищата на две инстанции отмениха постановлението на Чинев за прекратяване на разследването, защото нямало данни за престъпление. Айде да не излитаме чак.
19.
Прокурор
17.06.2020 08:16:49
1
10
Просто се удивлявам на простотиите, които неграмотници и “доброжелатели” сипят в несвяст. Засрамете се! Знам колко усилия хвърлиха радследващите и Жоро Чинев, за да може делото да влезе в съд. Дело, по което доказването е изключително трудно и поне в Бургас няма аналог.
18.
Най-сетне
17.06.2020 07:54:57
1
13
Трябва да се научим да признаваме и уважаваме усилията на хората, работещи в полза на обществото, а не само по типично български да плюем.
Поздравления за всички работещи по случая полицаи, както и за прокурорити. Отлична работа!
17.
Колега до Ташак
17.06.2020 07:35:57
5
8
Анонимен злобарю, с хора като Чинев прокуратурата може само да се гордее. Срам са такива страхливи, подли и завистливи душички като теб. Толкова ли е трудно, когато някой си свърши добре работата да му се признае?
16.
БАТИ
17.06.2020 07:21:17
0
2
ТОЗ ПЪК ПАЛЯК САМО ТЪПОТИИ ГОВОРИ
15.
*********
17.06.2020 07:08:08
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
Kolio
17.06.2020 02:50:30
0
0
Вие сте най жестоките журналисти
13.
Дурхан
16.06.2020 22:23:06
0
2
Някой знае ли как се излиза от мафията
12.
Ахмед Емин ДПС
16.06.2020 22:21:47
1
1
Динко ни е виновен Бехчет се е самозапалил
11.
Ей, 9
16.06.2020 22:06:48
1
5
Няма нищо необичайно един прокурор да наблюдава делото и да напише обвинителния акт и при невъзможност да се яви той в съда, друг да го направи.
10.
до 8
16.06.2020 22:05:19
0
12
Точно, подкрепям те- наистина Бончо беше едно кротко момче, като го викнеш не отказваше работа, ама изведнъж изчезна, намерили само част от гърба му, навярно диви животни са го изяли, а прокуратурата да се самосезира и съдът да го остави до живот !
9.
zashto
16.06.2020 21:53:57
3
6
nali uj 4inev bil prokurora, a v syda se qvil Marin4ev,
8.
Баневския
16.06.2020 21:41:45
0
11
Прокуратурата защо не разрови за беследното изчезване на Бончо. Работеше при Динко цяло Банево знаеше какъв е Динко и че той затри Бончо
7.
хаха до 6.
16.06.2020 21:27:54
1
13
невменяем ,ще лежи в някоя болница ,хората без пари получават най справедливата присъда ,а други се издигат в очите на слепите.Нищо лично ,само констатирам.
6.
Браво
16.06.2020 21:17:19
3
15
Ей така се вързват връзки на обувки и се прави кариера, облизване отгоре до долу. Не че нещо, ама сте пропуснали да кажете дали присъдата е влязла в сила, както и не е вярно, че най-трудното е да направиш ДНК експертиза на останките. Най-трудното е да докажеш убийството. С мъгляви предположения, че са се скарали и без оръжието на убийството не е ясно какво ще стане. Ясно е, че тоя не е добре и няма пари за.адвокати ама само за това трудно ще го осъдят
5.
Трябва
16.06.2020 21:12:23
2
17
Да се признае отличната работа на полицаите и прокурорите, защото в случая тази присъда е безспорен техен успех. Адмирации!
4.
Браво
16.06.2020 20:48:01
0
16
На полицията и прокуратурата!
3.
Ха ха
16.06.2020 20:39:05
3
15
Искам и Аз да съм говорител...да разследвам като давам интервюта....
2.
Айде стига!
16.06.2020 20:17:34
3
23
Де да бяхте "заковали" за поне едно убийство и наркобоса любимец на бургаската полиция. Че те са доста, а има и жена и дете сред жертвите.
1.
Didko
16.06.2020 20:03:50
3
37
Браво на прокурора !

Ех, къде така да доказваха вината на Бойковци,Пеевски,Догановци ...Земята щеше да бъде рай ,ще бъде...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори