×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Рояци мушички подлудиха Бургас, няма спасение трета седмица


Рояци мушички подлудиха Бургас, няма спасение трета седмица
Малки мушички, тип винарки, нападната Бургас в нощта на 24 срещу 25-ти май и оттогава няма спасение от тях
10 Юни 2020, Сряда, 10:24 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Георги РУСЧЕВ

Ресторантьори и търговци готвят подписка до Общината

Рояци мушички подлудиха Бургас и вече трета седмица няма спасение от напастта, която буквално е изправила на нокти хиляди граждани. От 25-ти май ежедневно на редакционната поща получаваме сигнали от различни точки на Бургас. Известно затишие имаше в дните от 26 до 29-30 май.

Вчера ресторантьори потърсиха Флагман.бг, за да алармират, че имат сериозни проблеми с клиентите си и особено в дни на безветрие положението било нетърпимо.

„Клиентелата и без това е намаляла след като отворихме. Опитваме се да работим, да запазим персонала си, но с всеки ден става все по-трудно. Губим клиенти, защото няма как да им обясним, че в храната им са влезли мушички, след като е сервирана. Предприемаме локални мерки, пръскаме, но очевидно трябва да се действа по-сериозно, с големи мащаби, защото само след няколко часа мушичките се завръщат. Има дни, в които виждаме как наши клиенти си тръгват, защото не могат да изтърпят и 20 минути”, каза собственик на ресторант на морския булевард „Алеко Богороди”.

Оплаквания има и от ресторантьори в Морската градина, ж.к.”Изгрев” – около парка, в ж.к.”Славейков” и до Борисовата градинка във ж.к.”Възраждане”. Заради това собственици на ресторанти, както и търговци на бързи закуски готвят подписка до Общината. Настояват час по-скоро да се предприемат крути мерки срещу напастта, която нападна Бургас.

Необичайното явление вероятно тръгва от дърветата, където има някакъв вид малки мушички, подобни на листна въшка, които са се излюпили, вероятно заради влажния и топъл въздух. Препаратът срещу комари изглежда не върши работа, защото от седмица целият град се пръска, а мушичките не са намалели. Подобрение имаше само за няколко дни след пръскането на 25-ти срещу 26-ти, но след това ситуацията отново стана кошмарна.

Вижте още по темата:

Огромни рояци от дребни мушички нападнаха Бургас

Предприемат спешни мерки срещу рояците мушички в Бургас, довечера започва пръскане

 


В категории: Бургас


13
Коментара по темата
13.
*********
17.01.2022 00:27:10
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
12.
матрьошкин
10.06.2020 16:13:30
1
9
Такова чудо не е имало от години. Нито корона вирус нито мушички а още по-малко лъжливи "овчарчета" яли филии с мас а сега се къпят във пари. Имат си собствен футболен клуб+ собствена охранителна фирма и собствена мафия. Всяка прилика с действителни лица е възможна.
11.
Brehh
10.06.2020 16:06:30
0
10
Pruskat s voda a ne s preparati .Parite za preparatite se kradat .Elate da vidite v Germaniq tuka ne mojete da vidite i edna mushichka ,muha i kakvoto i da e podobno...
10.
АБЕ,
10.06.2020 14:56:14
2
4
Я, бързо служителките в общината с по един вентилатор в ръка (може и с по два вентилатора) по улиците да правят вятър и да изгонят мушичките!!!
9.
коко
10.06.2020 14:27:26
1
7
между другото, препарата за комари не върши работа и срещу комарите, явно. рано сутринта налитат озверели от глад.
8.
Въй
10.06.2020 14:16:24
0
9
Кой знае кви боклуци има я новия немски експериментален дезифенктиращ НАНОразтвор с които Общината пръска града вместо да убива вируси и микроби май НАНОразтвор стимулира растежа на насекоми и мухи
7.
гражданин,но не от бургасъ
10.06.2020 12:28:33
3
6
Всикчи знаме ,къде ходят мухите-не е на меда ;)
6.
Мухамед
10.06.2020 11:33:21
1
5
Добре се пийва в Бургас. Бапастта е вследствие на пре-дезинфекцирането на жителите. В други градове са плъзнали мухи тип "лайн*рки", те какво да кажат.
5.
Км
10.06.2020 11:09:55
0
7
Флагман, намерете експертите на тази тема по света не някакви селяни които нямат никаква идея как се контролират тези неща във други курортни градове като Монако Барселона Хамбург Хонг Конг Сингапур.
4.
Така е
10.06.2020 10:42:46
0
13
Докато вървя и ми влизат в очите
3.
Еми стадо сте
10.06.2020 10:39:17
1
14
Сега е модерно на такива статии да се казва, че журналистите са идиоти. Иначе одеве минах покрай Коджакафалията уличката и не се върви от мушици, хората пресичат от страната на Калината. Така е навсякъде, защо да са идиоти или просто искаме да сме модерни
2.
Бойко
10.06.2020 10:31:28
4
9
Ще изпратя веднага министъра на околната среда на проверка, казах им че така не може, имам разговор и с Николов, ще спасим българския народ, както го направихме с Ковид-19, африканската треска и чумата, също и още няколко стотин подобни болести.
1.
БС
10.06.2020 10:27:15
0
13
Цялата странджа планина е в такива мънички мухи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед На какво се дължи рязката промяна? МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево Местно РУ и администрацията на Общината започват усилена работа, за да осигурят спокоен летен сезон за туристите  ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Ст. и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори