×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой кога сваля маската в Министерски съвет (СНИМКИ)


Кой кога сваля маската в Министерски съвет (СНИМКИ)
Премиерът влезе без маска, стоящите до него министри снеха предпазните средства (вляво), пиарката Севделина Арнаудова и кметицата Фандъкова също не спазват мярката
08 Юни 2020, Понеделник, 13:48 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимки: Авторът)

Кирил Ананиев така и не отмени заповедта за носене на предпазното средство, премиерът и половината министри не я спазват

Какво е правилото за носене на маски в Министерски съвет?

На предното правителствено заседание – на 3 юни, премиерът Бойко Борисов скастри много сериозно и унизи публично здравния министър Кирил Ананиев, понеже не охлабил мярката срещу коронавируса Covid-19.

Тогава Борисов влезе с маска, нахлузена само на устата, но не и на носа, както е заповедта. Седна ядосано на мястото си и започна да се кара на министъра, смъквайки напълно маската от главата си: „Ананиев, виж недомислието в заповедта как ни се отрази и на нас! Щото не искате да седнете, на заповедта да почетете малко и да направите това, което трябва! Сега, ако донесеме по една чиния с ядене, може да сте без маски. Това пише в заповедта. Значи, ако е ресторант това, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски. И колко пъти помолих - бе изчетете ред по ред и си представете как изглежда това! Ето сега сме се маскирали! А ако внесат ядене - вече да кажеме "това е ресторант", може да сме без маски.“

Борисов тогава остро разпореди на Ананиев: "И те моля след това, братко мой, отиваш и оправяш тези недомислици! Защото всеки ден някъде, на някой човек му създаваме проблем с нещо недомислено. И ако тука вие имате редкия шанс да мога да го разпоредя, веднага да се случи, на друго място ще се чудят какво да направят и как да го направят. (...) Така че по най-бързия начин това го отрегулирайте - още днеска, щом свършим..."

Оттогава минаха пет дни, но здравният министър не отмени заповедта си за носене на маски на закрито.

Какво стана на днешното заседание на Министерски съвет?

Бойко Борисов влезе на него без маска, както и няколко от придружаващите го министри. Другите, които чакаха на място в заседателната зала, обаче носеха предпазните средства за лице.

Борисов и няколко министри влизат без маски, чакащите в заседателната зала обаче са си ги сложили

Вицепремиерът и външен министър – Екатерина Захариева, стояща до премиера, взе бързо пример от него и веднага си свали маската.

След няколко секунди я последва и другата вицепремиерка – Марияна Николова.

Захариева в началото е с маска...
... после обаче я сваля...
... примера следва и колежката й Марияна Николова.

Останалите министри като че ли избираха да носят или да не носят маски според разстоянието от Бойко Борисов. Най-близките до него бяха без предпазните средства, останалите - със. 

Изключение беше вътрешният министър Младен Маринов, който чинно спазваше правилото за маската в закрито пространство.

Както и енергийният – Теменужка Петкова, която пък бе сред по-отдалечените от премиера министри, но бе без предпазно средство за лице. Като причина може да се приеме, че тя бе сред членовете на кабинета, които влязоха заедно с Борисов в началото на заседанието.

Колкото си по-близко до премиера, толкова повече не носиш маска. Изключението е Младен Маринов.

Маска не носеше и особено прочулата се през последните дни пиарка на премиера Севделина Арнаудова, която се оказа, че се е сдобила със семейна къща за над 1 млн. лв. през 2019 г. Арнаудова бе засегната и от постовете във „Фейсбук“ на бизнесмена Васил Божков, който обясни, че тя всеки месец посещавала офиса му.

Останалите служители на пресцентъра на Министерски съвет днес носеха маски, както и началничката на кабинета на премиера Деница Желева.

Особено прочулата се пиарка Севделина Арнаудова не носи маска - като началника си
Кметицата Йорданка Фандъкова също е без маска, за разлика от Деница Желева - началник на кабинета на премиера

На заседанието бе дошла и кметицата на София и зам.-председател на партия ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Тя бе решила да е без предпазно средство за лице.

Чинно, както обикновено, обаче мярката се спазваше от служителите на Националната служба за охрана, която институционално е отдалечена от премиера и е подчинена на президента.

И цялата картинка с маските


 


В категории: Политика


12
Коментара по темата
12.
Гарантирано от Шайката ГЕРБ
08.06.2020 19:47:21
0
4
Зам.-министър на земеделието е с коронавирус, затварят сградата на министерството.
Da му мисли борисоф, който е без маска!
11.
Всичката ни работа е такава
08.06.2020 18:49:06
0
5
И аз тия се зачудих дали не са отменили маските. Влизам в магазина с маска, а продавачката без маска, другите клиенти и те без маска и си викам сигурно аз не съм чул кога са ги махнали. Отделно го гледам тоя толуп, че не слага маска от началото на пандемията, с едно изключение когато си я нахлузи на челото. Дончев и Горанов и те подражават на Бойко и н слагат маски. А жената, която прави симулантния превод няма как да е с маска, защото там и движението на устните е важно. Може би е трябвало да е леко настрани или да е в друго помещение и да наслагват превода върху самият запис в реално време. Я сега всички, които са без маска на закрито и не спазват дистанция от 2м да се глобят по 300лв. (май всички са за глоба). На жената със симулантния превод Бойко да и плати глобата, че тя не е виновна че такава организация са направили
10.
Аз
08.06.2020 16:04:37
1
8
Държава в която и управниците не спазват заповедите не става за нищо. Само крадене и точене. Справка госпожа МЕЛ ИНВЕСТ-Сливенската к'рва живееща в Котел при м'нгалите
9.
гражданин
08.06.2020 15:53:18
1
10
Тези маски да си ги наврат...там дето слънце не огрява !
8.
маската
08.06.2020 15:42:01
0
6
кой кога си я сваля у мин. съвета.......??????

ми то е ясно.....

КОЙ КОГАТО СИ ИСКА........
7.
Гарантирано от Шайката ГЕРБ
08.06.2020 14:51:13
3
9
Министърът на земеделието Думите на Десислава:
Бългaрcкaтa държaвa дa криe, чe ce cлучвaт нaрушeния c пaритe oт eврoпeйcкитe фoндoвe, зaщoтo в прoтивeн cлучaй мoжe Eврoпeйcкият cъюз дa cпрe финaнcирaнeтo.
6.
Елена
08.06.2020 14:45:22
5
9
Само едно уточнение,моля! Сега с маски ли да ходим или не? На никой не е ясно това.Постоянно противоречиви мнения.
5.
Гарантирано от Шайката ГЕРБ
08.06.2020 14:36:40
4
9
Шибаняка дано да се зарази и да го затворят за 24 дни под карантина!
4.
Bs
08.06.2020 14:14:53
4
7
Козлодуй,
Кръста и отговорността, май все ние ги носим, тия носят сами сакчета и куфари с пари!
Отвратителни хора са това!
3.
Флагман
08.06.2020 14:11:20
3
9
Нагли коп...та и к...и!
С апартаменти по половин милион и вили за по един!
Прокуратура, която доказва, че никой не можа да ги пипне, няма какво да се учудваме...
Който може да емигрира, тая страна умря :(
2.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
08.06.2020 14:11:17
4
8
всеки си носи кръста и отговорноста БРАВО и БЛАГОДАРИМЕ на преводачките с жест и мимика към съюза на глухите вБЪЛГАРИЯ
1.
може би
08.06.2020 14:07:14
4
5
вече има невидими маски.Технологиите страшно са напреднали...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Преобразяваме гарсониерата с 35 000 лв.
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори