×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

638 казина, бинго и зали с ротативки ще бъдат закрити, ако законът на НФСБ влезе в сила


638 казина, бинго и зали с ротативки ще бъдат закрити, ако законът на НФСБ влезе в сила
Кучетата ще си лаят, но керванът ще върви, обяви Валери Симеонов по повод очакваното недоволство
05 Юни 2020, Петък, 12:15 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка: Авторът

Идеята е хазартът да се ориентира към чуждестранните туристи, обясни Валери Симеонов

До края на 2025 г. ще бъдат закрити точно 638 казина, бинго зали и такива с ротативки, ако бъде одобрен новият законопроект на НФСБ. Това стана ясно от изявление на лидера на партията и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов на пресконференция в парламента.

Припомняме, че вчера от НФСБ обявиха идеята си.

„Конкретно става въпрос за 638 обекта, като само за следващата година трябва да бъдат затворени 49 поради изтичане на лиценз“, каза Симеонов.

Законопроектът фактически предвижда поетапно закриване на хазартните търговски обекти. 

Предложението на НФСБ е оттук нататък такива да могат да работят само на определени места - по границата, в петзвездни хотели, в национални курорти. Идеята по думите на Симеонов е да се преборим с широко разпространената хазартна зависимост у нас, а този бизнес да се преориентира основно към чуждестранни туристи. 

В момента в градовете, включително и малките, имало твърде много казина, бинго и игрални зали с автомати. 

Валери Симеонов изрази надежда, че законопроектът ще бъде приет "радушно" и от другите политически сили в парламента. 

Идеята е хазартните обекти да бъдат закривани с изтичане на техните лицензи, които да не бъдат подновявани. Преходът трябвало да е плавен, като се имат предвид и инвестициите на предприемачите, както и за да не се спират рязко постъпленията в държавния бюджет. 

Симеонов очаква реакция от засегнатите, но по думите му "кучетата ще си лаят, но керванът ще върви". 

След въпрос дали предложенията им са одобрени от ГЕРБ, той обясни, че не може да говори от тяхно име. От партията на Бойко Борисов обаче готвели друг законопроект, който предвиждал закриване на Държавната комисия по хазарта. 

Симеонов все пак прогнозира подкрепа от страна на ГЕРБ, тъй като сегашната инициатива била продължение на битката с Васил Божков, който държеше фактически монопол над лотарийния бизнес. 

Лидерът на НФСБ увери, че в случая не се действа избирателно. 

На въпрос на "Флагман" дали в бизнеса с казината има голям играч, какъвто бе Божков при лотарииите, Валери Симеонов отговори: "Нямам информация, но знам, че има собственици на по 20, 30 игрални зали, на по 5, 6, 8 казина. Има и такива. Между другото, процеси на монополизация на пазара протичат навсякъде, във всяка държава."

Лидерът на НФСБ прозря друга идея на въпроса: "Кажете го направо - "не играете ли в полза на някой играч". Не, нямате основание за такова съмнение. Аз също нямам казина."

Според Валери Симеонов в националните курорти няма монополизация на хазартния бизнес. 

 


В категории: Бизнес , Политика


16
Коментара по темата
16.
Христо
05.06.2020 22:41:10
0
2
По тази логика да забранят алкохола, защото води до зависимост.
Валери Симеонов ли ще намери работа на десетките хиляди, които могат да останат без работа. Тези десетки хиляди плащат данъци на тази държава, отделно държавата взима 166 лева на месец от един игрален автомат. Нали се сещате колко игрални автомати има в България.
С данъците от работниците и таксите от работодателите държавата плаща заплати на държавните служители.
Това е абсурдно да мине, а и дните на Валери Симеонов в парламента са преброени.
15.
baihui
05.06.2020 19:13:54
1
2
Нищо,че гласувах навремето за Валери Симеонов и след това бях разочарован, но сега е напълно прав! Време е хазарта, наркотиците, религиозните секти и партиите да бъдат изкоренени от българското общество !!!
14.
N---
05.06.2020 16:55:34
5
6
Точно никога няма да мине този закон през Парламента, а на Валерката са му много меки зъбите да казва, кой ще кара влака...
13.
А дано ама...
05.06.2020 16:22:26
0
13
Хиляди разбити семейства и съдби поражда зависимостта от хазарт. Който не е виждал как се хабят десетки и стотици хиляди за часове, как човек не става от автомата по 10-12 часа и как пилеейки семейните пари го прави пак и пак докато не остане на улицата ..Който не го е виждал не може да си представи какво е хазарта. Да всеки си има право и никой не е вкарвал на сила. Но едно е игра, друго е ограбване. Фалирали хора много,но фалирало казино няма.
12.
Бедрум бийч
05.06.2020 14:55:03
0
8
Успех...
11.
Дидо
05.06.2020 14:28:49
3
19
"идеята е хазарта да се ориентира към чуждестранните туристи"
Валерко,абе сподели тука ти нямаше ли хотел между Малко Търново и КПП-то и преди години като си говорихме с тебе ми спомена ,че и игрална зала ще правиш и турците ще ти избият хотела за 6 м ,я я си спомни хитрецо
10.
Бургас
05.06.2020 14:02:15
5
10
Тези са много дашни в обещания и предложения. А пък, че нищо не вършат и са на хранилка при вожда си е отделен въпрос
9.
Marinero
05.06.2020 14:01:32
4
18
Ще ги затворите в шестък, те от ДДС са освободени и още куп преференции ползват. Долу ръцете от най-переспективния бизнес за нашата икономика - комарджийство, кръчмарство и проституция.
8.
хаха до 1 ДРУГАДЕ Е СЪРБЕЖА???????????
05.06.2020 14:01:31
3
14
ХАЗАРТА Е МЯСТО ЗА ""ПРЕПИРАНЕ""НА ЕДНИ НЕЗАКОННИ ПАРИ!!!!!!!!!!!!СХЕМА СИ Е !!!!!!
7.
*********
05.06.2020 13:53:47
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
6.
Диди
05.06.2020 13:51:50
2
11
турски комарджии може турски бабички не не може
5.
*********
05.06.2020 13:45:36
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
ДОБРЕ ДЕ,...?
05.06.2020 13:29:26
5
22
Като закриете казината,ще започнат да залагат в интернет сайтовете. Вярно не всички ще могат,но ще се научат с времето.
3.
Той и царя обеща навремето, но....
05.06.2020 13:20:13
4
21
Нищо няма да закрият.
Който следи творчеството на Валерката трябва да е наясно, че само пушилка вдига. Така се отвлича вниманието на избирателите, които са гласували за обещание от 300лв пенсии, но надали ще дочакат. Той и Волен обеща 1000лв пенсия ако го изберат, но пък е хитър и знае че няма да го изберат. Тия сега ще се оправдаят че не са били избрани като първи и затова не са могли да си защитят предизбораната кампания. За нас не е нещо ново, но има много хора които са им повярвали. Той и царя обеща навремето, но обезщаното не е като даденото
2.
Бург
05.06.2020 13:18:34
3
30
Да ги затварят, аз съм за
1.
Ввпо
05.06.2020 13:05:24
3
32
По добре да ги закрият че колко познати имам се занулиха не е истина. Даже имам познат комарджия отиде в Норвегия да работи и там ходи да играе в казина обаче там имат лимит 100 Евро На месец а не като тука апартамента да ти вземат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори