×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Жителите на Бургас – вече с по-бърз интернет до края на извънредното положение


Жителите на Бургас – вече с по-бърз интернет до края на извънредното положение
Услугата носи огромни ползи за всички в условията на работа и обучение от вкъщи
04 Май 2020, Понеделник, 15:15 ч.

Бургас е един от 27-те града в страната, в които Виваком има изградена оптична мрежа

Живот вкъщи- домовете ни се превърнаха в офиси и класни стаи, в тях работим и учим, забавляваме се, пътуваме виртуално, общуваме и виждаме близките си от дистанция чрез екрана на устройствата си. В рамките на един месец животът на всички ни се промени кардинално, а добрата интернет връзка придоби първостепенно значение, за да можем да се свързваме със света.

Добрата новина е, че до края на извънредното положение, клиентите на оптичен интернет от Виваком в Бургас ще могат да ползват скорости до 500 Mbps за download без да плащат допълнително. Телекомът обяви, че увеличава скоростта за всичките си потребители на FiberNet автоматично, а Бургас е един от 27-те града в страната, в които има изградена оптична мрежа.

Услугата носи огромни ползи за всички в условията на работа и обучение от вкъщи. Клиентите на по-ниски планове вероятно са усетили, че с обявяването на извънредното положение през март, скоростта на интернета у дома вече не е достатъчна за нуждите на цялото семейство.

Ако вашето домакинство е четиричленно, възрастните работят от вкъщи, а децата се  обучават дистанционно, ще имате нужда от интернет със скорост над 100 Mbps. Облачните платформи, които в момента се използват за дистанционното образование, изискват   висока скорост за качествено видео обучение в реално време, без насичане и губене на връзка. В същото време за  видеоконферентна връзка на родителите с техни колеги и обмяната на документи по мейл или в други платформи, също е необходима сигурна връзка. Когато сваляте или качвате файлове в облака, този трафик се приоритизира и всичко друго "страда". Например, ако искате да качите видео с размер 1 GB и използвате цялата налична скорост това ще отнеме известно време, през което видеото и аудиото, които се изпращат към останалите участници в конферентния разговор, ще насича, защото няма да има достатъчно ресурс за нея. Ако обаче скоростта се увеличи двойно, този проблем автоматично изчезва.

Интернет връзката в момента е основен „съюзник“ и за запълване на свободното ни време, през което всички членове на семейството сърфират в мрежат, ползват социални медии,  гледат интерактивна телевизия в HD качество, слушат музика от стрийминг платформи или се забавляват с онлайн гейминг.  В обичайните дни преди COVID-19 домашното интернет потребление беше много по-малко и фокусирано предимно вечер или през уикенда, когато сме си вкъщи. А сега всичко се случва онлайн и едновременно.

Увеличаването на скоростта, което осигуряват от Виваком, става автоматично, без нужда потребителите да го заявяват или да предприемат някакви действия. Максимално достижимата скорост е за download при оптична интернет свързаност на физическо ниво между абоната и мрежата, като е възможно да варира. Важно условие за достигане на максималната възможна скорост е клиентското оборудване, крайните устройства и вида на физическа свързаност. За достигане на по-високите скорости, които Виваком осигурява в момента, има определени изисквания, които сa описани на сайта на компанията. Повече информация може да намерите на https://www.vivacom.bg/bg/fibernet


В категории: Бургас


34
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
34
Коментара по темата
34.
измамен съм от виваком многократно
05.05.2020 07:01:51
1
4
тов всичките мобилни оператори са измамни, и целта им е да превземат българския пазар, както циганите превзеха обществото. В следващия момент те ще са бсолюта и ще определят колко да получаваме а в същия момент цените ще се увеличават. Със тези си увъртания човек веднага може да се сети за рекламата-Фирмената работа никога не надминава рекламата. Най важно е провайдера да гледа как да не оставя без свързаност абонатите се , за да може да не се ограничават в тези времена от възможностите на свързаността.
Това всичко е една шибана реклама за да може въпреки ограниченията които ни наложиха, да се чувстваме ограничени и към скоростите на връзката които ни предлагат, а в същото време да се стремят да залеят от претоварващи международния трафик хакнати абонатни машини за да скапят останалите провайдери в цялата страна. Vivacom, A1, Telenor - всички го играят комбина за да могат да си ни поделят на 3
33.
вивашит
05.05.2020 06:38:32
3
6
То не е само до скорост. Я им вижте ping-a! А колкото до скоростта, трябва и добър рутер, по възможност не на виваком. Другото, което е където имат оптика им е до таблото на входа, нагоре са с уплетени двойки. Бях им клиент и не бях доволен от нета им. А заради тарикатите в офисите им закрих един куп услуги към тях, скоро време ще ги лиша изцяло от присъствие.
32.
Fifi
05.05.2020 04:07:50
1
2
Реклама на Vivalom,ами който не е?!?!?
31.
Her Fliick
04.05.2020 21:34:42
3
1
До 25 и 26. Не съм служител на vivacom, клиент съм им, доволен. По принцип всички интернет провайдъри са търговски дружества и в това им амплоа е нормално да искат да имат печалба от клиентите си т.е. Ако цената за пускане на оптичен нет до определен адрес е по-висока от очаквания приход за максималния период на договора е нормално да откажат. Доколкото знам големите провайдъри в България могат да пуснат колкото си искаш скорост до всяка точка в държавата, но при съвсем други цени. Пазарна икономика.
30.
Не е така
04.05.2020 21:28:32
1
2
Не може нормален търговец да ми каже - нямам интерес. Аз му правя услуга, като му давам възможност да ми предложи услугите си. Срещу което ще му дам МОИТЕ пари. Има нещо сбъркано в такъв тип търговци /които впрочем не са рядкост по нашите земи/. Най-ниската такса на V...ком в момента е 15 лева на месец. За година - 180 лева, почти 100 евро. Срещу 10 метра оптичен кабел по 32 стотинки метъра и 1 час труд на 1 работник /това с транспорта до и от нас/. Е, аз ли не съм в час или т.нар. "търговец"???
29.
Не е така
04.05.2020 21:23:35
1
1
Не може нормален търговец да ми каже - нямам интерес. Аз му правя услуга, като му давам възможност да ми предложи услугите си. Срещу което ще му дам МОИТЕ пари. Има нещо сбъркано в такъв тип търговци /които впрочем не са рядкост по нашите земи/. Най-ниската такса на V...ком в момента е 15 лева на месец. За година - 180 лева, почти 100 евро. Срещу 10 метра оптичен кабел по 32 стотинки метъра и 1 час труд на 1 работник /това с транспорта до и от нас/. Е, аз ли не съм в час или т.нар. "търговец"???
28.
САЩ са изключение
04.05.2020 21:05:53
0
4
Там ценитеи м са високи защото средата на държавата им е гола пустуш и тамкъдето има хора е без конкуренция или със договорени условия от хазяйните на апартаменти. Тука въпроса е технически, цената всеки си знай за себе си.
27.
От САЩ
04.05.2020 20:52:44
3
4
Нета в БГ е супер и е много по-бърз от моя тука в САЩ. Преди доста години в България плащах 32 лв на Виваком за нет, телевизия и домашен телефон с включени 3600 минути до САЩ към всички телефони. Сега плащам $44.95 крайна цена само за нет от 300 мб, който въобще няма такава скорост, но няма и конкуренция в нашия район. Чакаме с нетърпение 1гб нет, който го има на много места, но и цената му е $100-150 в зависимост от района. Мой приятели са на същия интернет като мене и плащат $64.99 крайна цена. Така че Виваком наистина е ок.
26.
Така е
04.05.2020 20:46:07
0
1
Попринцип ще ти кажат че нямат интерес въпреки че нищо не им пречи.
25.
До хер Флик
04.05.2020 20:35:40
1
5
Бате, не знам дали си служител на V......ком, ама аз досега поне 10 пъти съм ги молил /sic/ да пуснат оптика вкъщи. Комшиите до нас имат, тези отсреща - също. Знаеш ли какъв отговор получавам 10 пъти - нямаме интерес да прекарваме оптика за 1 абонат!!! Правилно прочете - НЯМАЛИ ИНТЕРЕС. Чакам да ми изтече договора и се измитам оттам.
24.
до 23
04.05.2020 20:22:43
0
1
Тази година при преподписване наистина смятам да питам. Просто ми е странно че въобще са се занимавали със 100. И то не е като във Варна до дома ами до вход. Преместих се и не съм очаквах да е толкова назад Бургас. Смисъл AON а не PON хем близко хем далеч ми се вижда ситуацията. Особенно в днешно време.
23.
Her Fliick
04.05.2020 19:12:44
3
1
До 22 - що преди да пишеш не отидеш до някой офис и да питаш. Може и да не стане за ден-два, но до седмица става. Аз живея в Славейков и имам 1 Gbps заради децата, въпреки че виждам голям смисъл от това. Т.нар.GPON мрежа в Бургас е налична във Възраждане и центъра. В др. квартали е оптика до входа (а не до дома), но като сменят суича с нов по-модерен такъв стига и там до 900Mbps. Аз съм по този начин. Освен това в офиса ми казаха, че до няколко месеца ще има възможност за GPON във всички квартали.
22.
до 21
04.05.2020 18:59:26
0
3
Мисля че е ясно че е на добра цена и е стабилен. Но е ъпсурт дори когато са обновявали да поддържат само 100мбпс нелогична финансова постъпка е. Сега нито имат покритие за един гигабит като хората да не говорим 10. Аз например бих сменил на повече от 100. Защото нямам устройство от последните 10 г което да не поддържа 1 гигабит. Проблема е че не обновяват въобщетази мрежа. Фокуса им е само върху мобилната мрежа.
21.
Her Fliick
04.05.2020 18:51:03
7
6
До всички разбирачи - що не скочите до Западна Европа или САЩ, да поцъкате малко от тяхния интернет, да си платите 1-2 пъти от техните сметки и тогава пак плюйте. Нета в BG е в топ 5 на Европа по качество и бързина и един от най-евтините като цена. Нета на vivacom е много добър и доказателство за това е че поне половината (ако не и повече) купуват от тях на едро и ни го препродават на дребно. Да не говорим, че поддръжката на виваком също е доста бърза и професионална.
20.
висок
04.05.2020 18:42:49
2
5
Глупости! Клиент на Виваком съм. Преди пандемията твърда скорост 17-20..... сега 1,5-2!!!!
19.
До 17
04.05.2020 18:11:02
3
1
Имай предвид коментара на номер 6!
Инфраструктуратае с две генерации назад на повечето места.
18.
демократ
04.05.2020 18:01:47
0
6
дано не е като на скат,че откакто я увеличиха гледаме клиповете с ръчно превъртане!
17.
777
04.05.2020 17:45:43
1
9
Не виждам промяна на скоростта. Download 84, upload 96(не, не са объркани стойностите). И да, около 20 мегабита са заделени за ИПТВ.
16.
Гражданин
04.05.2020 17:45:35
4
16
по умряла фирма за интернет от Виваком няма на бургаския пазар!
15.
Ганю
04.05.2020 17:35:22
1
11
Бърз друг път! Едно порно не мога си пусна само забива и спира! И съм принуден да гледам жена ми и майка й!
14.
да ама не
04.05.2020 17:28:46
1
9
При Vivacom реално плащаш за 100, а ти дават 80-85. Не е ясно как ще стане обратното, но важното е да обещават и да се рекламират. Нещо за съкращаване на работни места не се говори? Тия и А1/Мобилтел/Мтел си падат най-агресивни и лъжливи.
13.
Естествено
04.05.2020 16:57:58
2
8
говоря ако клиентското у-во е директно вързано, а не през wifi. Там трудно ще получиш максимална скорост особенно с евтините комбинирани у-ва които дават.
12.
До 11
04.05.2020 16:55:31
4
1
Това бие на технически проблем.
Нормално през всички у-ва в най-лош случай да получаваш 80% от максималната скорост. Някъде има слаба връзка и първата работа е да диагностицираш дали е от страна на клиента след това ако всичко е чисто звъниш и говориш с техниците им, директно ги помоли тези които отговарят на първа линия да те пренасочат.
11.
Потребител
04.05.2020 16:48:00
6
15
Да бе, тия са ебати мошениците - плащаш за 100, получаваш 50. Не съм слещнал още човек да получава скорост за ккавато се е абонирал и си лаща като поп..
10.
Толуп
04.05.2020 16:07:53
0
9
Аз съм толуп и спя до 14 часа.
9.
Толуп
04.05.2020 16:07:40
0
9
Аз съм толуп и спя до 14 часа.
8.
Пипи Чорапчето
04.05.2020 16:07:14
0
18
Слагайте по едно "платено съобщение", де;)
7.
Така е 6
04.05.2020 16:00:53
3
6
2020 пък да не поддържаш Гигабит или 10. Абе българска работа, както винаги жалка.
6.
Важна подробност
04.05.2020 15:49:02
2
15
Покритие до 1Gbit има само в центъра, в другите квартали оптиката поддържа до 100Mbit скорост. Малко хора могат да се възползват от тази "оферта".
5.
До 4
04.05.2020 15:46:31
1
4
Моля? Как получаваш тези цифри?
4.
Хахах
04.05.2020 15:36:50
4
6
До 500 mgbps което ще рече 2-4 mgbps
3.
Мрежар
04.05.2020 15:36:41
21
35
Дано изградят по-бързо 5G мрежите. Тогава наистина ще имаме качествен интернет.
2.
Да ама не
04.05.2020 15:29:58
1
18
Безплатен обяд няма !
1.
Потребител
04.05.2020 15:16:36
6
29
Пълна измама е това
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори