×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ВМРО: Пратете дрогираните шофьори да се трудят в моргата! Ние питаме: Вие ли ще ги поведете?


ВМРО: Пратете дрогираните шофьори да се трудят в моргата! Ние питаме: Вие ли ще ги поведете?
Патриотите от ВМРО решиха да извлекат малко дивиденти от убийството на Милен Цветков в катастрофа
23 Април 2020, Четвъртък, 15:14 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Това може би на много българи ще се стори чудесно предложение, абсолютно адекватно, изпълнимо е – защото депутатите могат да приемат каквито желаят промени в законодателството

Патриотите от ВМРО решиха да извлекат малко дивиденти от убийството на Милен Цветков в катастрофата, предизвикана от дрогиран 22-годишен младеж зад волана на мощен джип. Те разпратиха до медиите предложение за законопроект, в който настояват за назидание дрогираните шофьори да полагат обществено полезен труд, като работят в моргите, реанимациите и травматологиите. Въпреки че малко прилича на Крумовите закони, това може би на много българи ще се стори чудесно предложение, абсолютно адекватно, изпълнимо е – защото депутатите могат да приемат каквито желаят промени в законодателството.

Проблемът обаче е друг, отново чисто морален –  тези промени касаят само дрогираните шофьори и къде в представите Ви за законотворчество са тези, които сядат зад волана под въздействието на алкохол като един от Вашите?

Ето и цялото съобщение, с което ВМРО оповестява за предложението:

 

ВМРО: Дрогираните шофьори да работят в моргите, реанимациите и травматологиите, за да видят какво са причинили на жертвите си!

Искаме и по-високи глоби за шофиране след употреба на наркотици и вдигане на минималното наказание за причинено ПТП от 3 на 5 години.

 

Промените са в Наказателния кодекс и вече са внесени в деловодството на Народното събрание. Те касаят чл. 67, ал. 3; чл. 343, ал. 3 буква б и чл. 343б, ал. 3. Целта на законопроекта е да се намали броя на условните присъди, които се налагат чрез сега действащата правна уредба и да се постигне максимална превенция чрез превъзпитание на хората, които се качват зад волана под въздействието на наркотични вещества.

Статистиката за катастрофите у нас е доста притеснителна и за съжаление тя се променя в нарастваща прогресия последните години. Бруталният удар, довел до смъртта на журналиста Милен Цветков, направен с висока скорост и без никакъв спирачен път, е доказателство какво е влиянието на определени субстанции над хора, позволили си да седнат в това състояние зад волана. Поведението на 22-годишния шофьор, непосредствено след инцидента, показва пълна липса на чувство за вина и отговорност за причиненото ПТП. Ето защо за нас е важно, когато едно такова дело влезне в съдебната зала, възможностите за налагане на условна присъда да бъдат сведени до минимум, а тогава, когато се наложи, то да има възможност за прилагате на предложените от нас мерки – полагане на труд като чистачи и санитари в отделенията, до които стигат жертвите като реанимации, ортопедии и морги. Тази мярка със сигурност би имала сериозен ефект в посока превъзпитание и бъдеща превенция от рецидив на същото деяние.

Ето и част от мотивите, които народните представители от ВМРО прилагат към исканите промени в НК:

...Предложението не въвежда нещо непознато за наказателното право, а само възстановява идеята на законодателя, заложена при първоначалното въвеждане на пробацията като наказание и възможността за налагането на една от пробационните мерки в изпитателния срок. За разлика от 2002 г. към момента системата на пробационните служби е изградена изцяло и функционира на базата на натрупания опит за изпълнение на наказанието пробация. В същото време приемането на предложението ще даде допълнителни възможности на държавата да наблюдава поведението на условно осъдените лица. А от гледна точка на обществения интерес ще възстанови в известна степен доверието на гражданите към държавата и в случаите, когато е приложено условното осъждане.

Предвид статистиката, че лицата, които излежават ефективни присъди, по дела свързани с употреба на наркотични вещества, в следствие на което са извършили ПТП, влизащи в специализираните състави на НК, относно ПТП, биват осъждани условно или излизат предсрочно при определени обстоятелства и попадат под юрисдикцията на института на порбацията, ние от ВМРО предлагаме съществуващата пробационна мярка „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за всички лица, попадащи в тази категория при упоменатите условия, да бъдат реализирани с полагане на труд като санитари и хигиенисти в шоковите зали, реанимациите, моргите и психиатричните отделения, както и в отделенията на болниците, в които има нужда от помощ към настоящия момент.

Днес държавата има нужда от тази превенция и от този процес на превъзпитание с оглед на зачестилите ПТП-та и жертви на пътя.

Като друга мярка ние предлагаме и завишаване на долния праг на наказанието при причиняване на смърт от шофьори под въздействието на наркотични или сходни с тях вещества в следствие на ПТП на пет години. С това на практика отпада възможността за условно осъждане. Няма оправдание за отнемане на човешки живот при тези обстоятелства, което да предполага условна присъда.

Превантивните санкции при констатирано нарушение на забраната за управляване моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техните аналози също са несъответстващи на обществената опасност от това деяние. Превенцията, както е доказано от практиката, е дори по-важна от последващите наложени санкции за извършено престъпление. По тази причина смятаме, че и глобите при ситуация, в която лицето зад волана е установено при проверка, че е под въздействието на наркотични или сходни вещества, трябва да бъдат завишени.

 


В категории: Политика


14
Коментара по темата
14.
глупции
24.04.2020 09:42:54
0
0
Това с г-н Цветков си беше убииство . Малко ми идват в повече случайностите . Как баш върху неговата кола се хвърлиха тия лапета ... как и милиметър спирачен път нямаше , как удобно се ометоха част от тях . Този зад волана е правил обири преди време , дали не му е обещано нещо за да свърши една мръсна работа , и да му се размине .Всичките друсалки бяха подготвени , какво да приказват , и какво не пред полицаите .Съмнителна работа , напомняща на един циганин срещнал случайно излязалата за джогинг журналистка , и той нашмъркотен и му се до.бало , че взел и я убил .
13.
www
23.04.2020 18:31:18
1
9
Ще ги води в моргата амбреажа Джамбази. Преди три месеца го хванаха да кара мъртвопиян.
12.
възмутен теляк
23.04.2020 18:27:04
0
2
Да, разбира се .
11.
Smith
23.04.2020 17:05:33
1
14
Лъжепатриотите всичката им работа такава - гръмки популистки изказвания без никакво покритие. Джамбазки защо му направиха пробата за алкохол 3 часа след като го сгащиха? При това във военно-медицинска академия, пряко подчинена на ДС шкембевойводата Каракачански? Ми за да падне под 1.2 промила и да мине по тънката лайсна. Мина с извинение! Сега същите тези съветски клефуци лъжепатриоти ще учат народа да не пие! Перверзници абсолютни!
10.
Тъпанари
23.04.2020 17:03:04
1
6
Тея от ВМРО наистина са пишман патрЕоти. Как ще ги пуснат в моргите, ми те наркоманите ще научат всички доктори, които могат да им изписват наркотични вещества и ще стане една търговия....даже тези, които няма да искат, ще продават.... Луди за връзване.
Егати държавата, всичките без грам мозък.
9.
Ерол
23.04.2020 16:25:58
1
10
Ах ако се ограмотят повечето цигани, да ви видя тогава кой ще гласува за вас
8.
Ганьо
23.04.2020 16:20:42
0
21
Значи Явор Бахаров може да кара нон стоп пиян и надрусан, а другите не могат така ли? Вие сами им насаждате чувството за безнаказаност. Що тъй бе?
7.
Трол
23.04.2020 16:19:03
1
8
Нас само крумови закони ще ни оправят. Иначе идеята не е лоша-за дрогиран или пиян шофьор.
6.
Дамаджана отвори се
23.04.2020 16:09:36
0
19
Джамбазки ли ще води бригадата, аве тия от ВМРО(МВрО) са ултра популисти специалисти в отклоняване на обществените нагласи
5.
Радостина
23.04.2020 16:06:19
0
13
После ми кажи как да ви уважава човек, след като вие самите не се уважавате.
4.
Abe
23.04.2020 16:01:47
0
11
Тоз,дето уби журналиста тотално дрогиран явно ще му се зарадват в затвора.Ще го женят всяка вечер хаха.Тез,там жена не са виждали гидини и само.чакат нещо младо да се появи.Серат всички в една кофа.Последният я хвърля.Може ли да си представите какви са условията.Така че майка му да му занесе рокли хаха
3.
Първо мисли и после пиши
23.04.2020 16:00:31
0
23
Бяхте сложили заглавна снимка на Джамбазки на статията. И изведнъж явно сте настъпали котето и падна статията за 10 минути, докато си смените снимката...
2.
Писнами от глупости честно
23.04.2020 15:57:58
0
10
Пиян и дрогиран каква е разликата може ли някой да ми обясни? Вие съвсем се подигравате вече на хората с интелект, ама да те повечето статии са насочени към безмозъчните огрета които също гласуват
1.
Джамбаза
23.04.2020 15:47:43
0
8
Не е лошо момче, но не е ходило в казарма, а и с тая фамилия...
Някой знае ли какво означава джамбаз?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори