×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Захариева пише на Димитър Бойчев: Пандемията не позволява да се прогнозира дори непосредственото бъдеще


Захариева пише на Димитър Бойчев: Пандемията не позволява да се прогнозира дори непосредственото бъдеще
Депутатът Бойчев поиска информация от министърката заради неяснотите около студентските бригади в САЩ тази година
22 Април 2020, Сряда, 18:01 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Министърката отправя апел българите да не пътуват след въпрос на депутата за студентските бригади в САЩ

Външният министър Екатерина Захариева отправи „своеобразен апел“ чрез депутата Димитър Бойчев българите да не пътуват в чужбина.

Повод е въпрос на бургаския народен представител от ГЕРБ по реда на парламентарния контрол във връзка с неяснотите около провеждането на традиционните бригади на наши студенти в САЩ.

„Динамичната и трудна ситуация, пред която сме изправени, свързана с борбата с COVID-19, засяга все повече сектори на обществения, политическия и икономическия живот“, пише Бойчев до Захариева.

Според депутата през последните години близо 6000 български студенти са заминавали за летни бригади в САЩ.

„Тази година не прави изключение – хиляди млади хора вече са сключили договори с фирми-посредници, закупили са самолетни билети и очакват да заминат. До този момент по темата за предстоящите пътувания на българските студенти няма яснота, липсва обединена информация по темата, а в медийното пространство се публикуват противоречиви информации. Липсва и официален коментар от Министерството на външните работи. Визовите интервюта също са прекратени към момента, което допълнително поражда въпроси“, пише Бойчев на Захариева на 14 април.

Той пита министърката с каква информация разполага Министерството на външните работи по отношение на предстоящите студентски бригади. Както и – каква е осъществената комуникация до момента между МвнР и САЩ (Посолството на САЩ в София, американски работодатели по сключени договори и други засегнати страни) по този въпрос.

В отговора си Екатерина Захариева пише: „Отчитайки породената от COVID-19 висока степен на неопределеност и динамика в глобален мащаб, комуникацията ни с посолството на САЩ в София по лятната програма „Работа и пътуване“ се поддържа инициативно и ефективно през последните седмици. На този етап американската страна информира, че Държавният департамент на САЩ е отправил препоръка всички начални дати по програмата да бъдат отложени за периода след 12 май 2020 г., като тази дата подлежи на преоценка на всеки 30 дни. Достъпът до информация е от основополагащо значение – затова и имаме уверението на американската страна, че всички заинтересовани лица могат да осъществят пряк конктакт с посолството на САЩ в София.“

На сайта на посолството имало информация за лятната програма „Работа и пътуване“. Там имало и пълен списък с оторизираните български агенции за набиране на кандидати по програмата.

„Становището на американските колеги е, че именно въпросните агенции-посредници са най-подходящият източник на оперативна информация по програмата, тъй като те осъществяват и поддържат контакта между кандидатите у нас и партньорските структури в САЩ.

В заключение, отправям чрез Вас и своеобразен апел в контекста на пандемията и консолидираните ни усилия за защита на здравето и живота на сънародниците ни в България и в чужбина. COVID-19 поставя на тежко изпитание не само отделни програми и системи, но и цели държави, наднационални структури, регионални, континентални и глобални субекти. Още от самото начало на кризата и към момента Министерството на външните работи постоянно отправя препоръка към всички български граждани да не предприемат международни пътувания или, ако го правят, това да е само в случаи на крайна необходимост. Опасността се изразява и в това, че пандемията не позволява да се дефинира еднозначно и да се прогнозира със сигурност дори непосредственото бъдеще. Споделям очакванията и надеждата си, че със солидарни усилия, решителност и осъзната преценка на ситуацията ще осигурим както адекватна защита на човешкото здраве и живот, така и очакваната от всички ни нормализация в системата на международните отношения.“

Отговорът на Захариева е от 21 април.

Междувременно американският президент Доналд Тръмп обяви, че поставя 60-дневна пауза на издаването на определени видове зелена карта.

„За предпазване на американските работници ще издам указ за временно прекратяване на имиграцията в САЩ“, заяви Тръмп, цитиран от БНР.

Намерението на президента за имиграционни рестрикции бе обявено в Туитър в понеделник като според източници, цитирани от „Вашингтон пост“, това е станало преди тази политика да е била подготвена за прилагане. Също според изданието Държавния департамент все още очаква указания за това издаването на кои визи ще бъде поставено на пауза.

Голяма част от желаещите за постоянен имигрантски статут в САЩ имат роднини, които са американски граждани или такива с право за постоянно пребиваване. Идващите на временни селскостопански бригади няма да бъдат засегнати от ограничението, информира още БНР.
 




10
Коментара по темата
10.
Трябват други въпроси
23.04.2020 11:40:40
0
2
Бойчев ме кефи как пита неща, които знае предварително, като областен координатор на Герб. Задават въпроси, колкото да мине време и да се отбележи накрая, че е вземал думата като депутат, че не е хубаво да не си се вясвал на трибуната.
9.
Винаги трябва да имаш резервен план
23.04.2020 02:42:25
0
4
Прогнози могат и е добре да се правят. Без прогнози и целеполагане нищо не може да се постигне. А колкото до пътуването по студентски бригади, ако това са думите и, значи е редно да кажат, че се планира по-дълга изолация и затваряне на граници, ако правилно съм я разбрал. В този тон на песен могат да кажат на родния турузъм, че тази година ще е нулев за тях. Обаче като не могат да осигурят препитание на хората кво правим?
8.
Gxogxotxo
22.04.2020 21:40:50
0
2
АПРОПО. ПУТИН. Е. ВЪРЛ. ПРОТИВНИК. НА. РУСКИЯ. ЦАРСКИ. ДВОР НА. РОМАНОВИТЕ......ТОЙ. Е С ГРУЗИНСКИ. ЕВРЕЙСКИ. КОРЕНИ КАТО. СТАЛИН......КОЙТО Е СИН НА. ГРУЗИНСКА КНЯГИНЯ. БОГАТА ТЪРГУВАЩА С ГРУЗИНСКИ. КОНЯК И ВИНО И. БАЩА. МУ ( НА СТАЛИН ). Е. СИНА НА. .... РОТШИЛД. ЖИВЕЕЩ. В. ГЕРМАНИЯ.........АЛЕЛУЯ........
7.
Йьпъдпъфчъф
22.04.2020 21:35:09
0
2
ТРЪМП Е. МОРМОН. 3 ТО. ПОКОЛЕНИЕ...АПРОПО. ТРЪМП Е. ОТ. РОДА НА РУСКИЯ. .. ЦАР АЛЕКСАНДЪР 2. ПРА ДЯДО МУ Е. ЖЕНЕН. ЗА. СРЪБСКА. КНЯГИНЯ. КРАСАВИЦА....ОТ ТАМ ИДВА И МАНИЯТА ДА СЕ ЖЕНЯТ ЗА СЛАВЯНКИ. КРАСАВИЦИ. .......АЛЕЛУЯ......
6.
do 4
22.04.2020 20:52:41
0
1
Роберт О'Брайн е МОРМОН
О'Брайн е глава на National Security Consil/USA/
ТРЪМП е хитър гъвкав бизнесмен добре пласиран в бизнеса с имоти ,избран за президент на САЩ от руските хакери на Путин
5.
$_$
22.04.2020 20:43:01
1
2
има опасност отишлите на бригада студенти да станат ''опитни мишки и зайчета '' на акулите от Фармацевтичната промишленост
4.
Xotzotxtoxo
22.04.2020 20:25:31
0
2
МОРМОНА. ДОНАЛД ТРЪМП. ЕЛЕГАТНО. ВИ ГО. ПОКАЗА.......НЕТ. РАБОТА. В. USA... НЕТ. ДОЛЯРИ.....РОБИ НА ТРУДА ....ЕМИ...ГРАНТИ....
3.
Келнер
22.04.2020 19:12:39
0
7
не се знай ,знай ли са и да са знай не е сигурно
2.
Ъпдейт на ъпдейта
22.04.2020 18:44:22
0
4
Никой нищо не знае
1.
Нищо
22.04.2020 18:27:32
0
5
но от сърце
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори