×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

676 българи с коронавирус, излекуваните от COVID-19 са 71


676 българи с коронавирус, излекуваните от COVID-19 са 71
Кораб, завърнал се от учение с 200 души на борда, подлежи на изследване, съобщи генерал Мутафчийски
13 Април 2020, Понеделник, 08:05 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Три нови жертви на коронавируса у нас, 38-годишен мъж издъхна в „Пирогов“

676 българи са с коронавирус. Новите потвърдени с COVID-19 за последното денонощие са 7. Това каза шефът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. 

"От тях в болници са настанени шестима. Има обаче около 400 теста, които се очаква днес да бъдат потвърдени. Дай Боже болните да са по-малко, но едва ли“, добави той.

"Четирима от новите инфектирани са от София. Двама са в "Пирогов", един в "Токуда" и един амбулатолен. В Стара Загора има двама заразени, а в Пазарджик - един", заяви генералът.

„Няма нови области. Общият брой на заболелите е 676, увеличението е с 1% от вчера. Активни са 575“, добави той.

„Един от нашите кораби, който се завърна от учение. Там са близо 200 човека и подлежат на изследвания. Тестват се за антитела. Ще бъдат направени и PCR тестове. Резултатите могат да бъдат съобщение утре“, съобщи Мутафчийски.

Той съобщи, че са излекувани 71 българи- двама във ВМА и един мъж в Сливен. 

Има обаче и трима починали. Жена на 68 години от Хисар, която е била с множество придружаващи заболявания и мъж на 58 години в Хасково са новите жертви на страшния коронавирус. Починал е и мъж на 38 години в "Пирогов", който е бил приет в болницата с тежка двустранна пневмония.

"Общо 17 мъже и 14 жени са починали. Средната възраст е 64 години. В болница имаме 230 човека, от които 36 са в интензивни отделения", заяви проф. Мутафчийски. 

Той отказа да коментира обредите в храмовете, след като му бе зададен въпроса защо в някои църкви свещениците са давали причастие с една и съща лъжичка. 

„Повечето от хората се вслушаха в апела ни да не ходят хората на църква. В някои храмове имаше по пет – шест човека. Призовавам хората да не ходят на църква нито в Страстната седмица, нито на Великден“, заяви генералът. 

Той потвърди, че са осигурени още 15 000 дози хлорикин и заплаши, че пазарите, които се отварят днес, ще бъдат затворени на момента, ако се установи, че мерките не се спазват.


В категории: Животът


12
Коментара
Флагман.БГ Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка 23/04/2024, Вторник 17:20 0
Флагман.БГ Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! 23/04/2024, Вторник 17:00 2
12
Коментара по темата
12.
Ахх
13.04.2020 12:26:47
0
3
Мале мале, кой им вярва на тези плешиви лъжци?!? На бесилото до 9то коляно! Господ забавя, но не забравя!
11.
oko
13.04.2020 10:00:44
1
6
Мутафчийски, сигурно си бил добър хирург, но в момента си плюеш на името, като се хващащ да повтаряш явни лъжи, за да поддържаш престъпни кражби!
Никога не е късно да станеш за резил!
Ти си знаеш колко ще ти платят, но вредиш на цял един народ, а със сигурност си се клел да помагаш!
Господ гледа!
10.
Гешев????
13.04.2020 09:56:43
45
15
Жалба изготвена от адвокат Елена Гунчева срещу Бойко Борисов, ген.Мутафчийски, министър Ананиев

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

В изпълнение на общественото си задължение по чл.205 ал.1 от Наказателно-процесуалния кодекс, Ви уведомявам за наличие на данни за евентуално извършено престъпление от общ характер по смисъла на чл.326 ал.1 от Наказателния кодекс.
По националните телевизии – БТВ, Нова телевизия, БНТ1, както и други, които не мога да изброя подробно, но са ноторно известни, лицата Бойко Методиев Борисов и Венцислав Методиев Мутафчийски /не ми е известна родствена връзка между лицата, въпреки сходството в презимето/, предаваха заблуждаващи знаци за тревога, с което считам за вероятно да са осъществили състава на престъпление по чл.326 ал.1 от НК със следните свои изказвания:
Относно лицето Бойко Методиев Борисов: на 04.04.2020 година, пред медиите, включително телевизии и радиопредавания /ноторно известни/, заяви, че „след 2-3 седмици ще сме в ада”, с което заяви, че има тревога и възбуди неоснователен страх и паника в голям брой български граждани, като използва заблуждаващи данни. Също ноторно известен факт е, че в България болните от коронавирус и починалите от него са пренебрежимо малък брой. И без да се принизява заплахата от зараза, насаждането на страх и паника сред българските граждани, използвайки медиите, за да разпространява заблуждаващи факти, Бойко Методиев Борисов вероятно е нарушил закона, което и следва да се установи. Считам, че следва да бъде разпитано лицето, какви медицински показатели и данни за заболяването му дават основание да всява страх, като плаши българите с ад относно заболяването. Още повече, същото се случва в дни, когато православните християни в България празнуват Великденските празници и подобна тревога нарушава правото им на религия, като се има предвид, че съгласно Библията адът е наказание за грешниците, които са се отрекли от Бог или са имали смъртни грехове. По този начин лицето навежда твърдения, че явно само грешници и неверници се заразяват с вируса.

На 12 април същото лице заяви, че „ще дойдат хладилните камиони както в Ню Йорк /явно визирайки извозването на починалите от болниците/”, като отново създаде паниха и страх сред хората, докато към посочената дата, починалите от коронавируса са 29 човека от началото на заболеваемостта в България. И отново, без да омаловажавам сериозността на заразата, посочвам, че насаждането на страх и паника сред населението и заплахите с „чували с трупове, хладилни камиони и ад” не само няма да спомогне за спазване на мерките, но и ще причини лека телесна повреда на гражданите – състояние, неопасно за живота, като ги разтревожи, доведе до депресия, безсъние, нервност, несигурност в бъдещето и дори суицидни мисли, които е възможно дори да бъдат реализирани, какъвто случай вече имаше.

По отношение на лицето Венцислав Методиев Мутафчийски – същият, използвайки средствата за масово осведомяване, всеки ден насажда страх сред българските граждане, паника, която води до редица психични заболявания и суицидни мисли, като вместо адекватни мерки, съобразени със заболяването и картината му у нас, използва медиите предимно за всяване на паника, като също споменава трупове, хладилни камиони, смърт и т.н., многократно всеки ден, с което пряко застрашава психичното здраве на българите. Всички изказвания на лицето са ноторно известни и моля прокуратурата да провери дали изказванията му не представляват евентуално извършено престъпление по чл.326 от НК. Също така, моля да проверите дали чрез изказванията и предприетите мерки от Националния оперативен щаб, не се поставя в опасност здравето и живота на българските граждани, тъй като ежедневно мерките се променят, като най-показателен е примерът с маските, за които лицето първоначално твърдеше, че не са необходими, а днес на брифинг пред медиите с конклудентни действия и отклоняване на въпроси показа, че и бебетата и малките деца трябва да носят маски, което пък може да постави в сериозен риск здравето и живота им.
По отношение на лицето Ананиев, известен като министър на здравеопазването, моля да проверите дали има необходимата компетентност от професионална гледна точка за издаване на заповеди за противоепидемични мерки с оглед обстоятелството, че същият не е завършил медицина, а заповедите му са неиздържани, взаимно си противоречат и поставят населението в риск за здравето и живота му, тъй като на практика заповедите не са мотивирани от медицинска гледна точка, каквато е задължителна за противоепидемичните мерки. Моля да проверите и дали не е надхвърлил правомощията си по закон евентуално и дали издадените от него заповеди са доведени по установения в АПК ред до знанието на населението.
С оглед на горното, моля да образувате проверка и предвид високата степен на обществена опасност, да бъде уведомена обществеността за извършената проверка. Всеки гражданин е длъжен да съобщи на органите на досъдебното производство за деяния, които според него биха могли да представляват престъпление, като това е обществено задължение на гражданите, както задължение на прокуратурата е да упражнява контрол за законността!
9.
Изгрев
13.04.2020 09:44:21
0
9
До номер 5 и 6 браво за логиката и точната действителност. Браво!!!
8.
Факт
13.04.2020 09:32:04
0
9
За 7 случая за 24 часа до кога ще седим блокирани?
7.
oko
13.04.2020 09:26:11
0
13
По "логиката" на псевдо-генерала, утре могат да кажат, че са сменили методиката и болните от 676 да станат 1352, а починалите от 31, да станат 62... Просто да си ги отчетат още веднъж, защото са приели нов начин на броене...
Преди 20-ина дни бяха казали, че на Цветница ще е страшно, трябва спешно да се измисли нещо, че кредита още не е изтеглен, а няма болни...
6.
Бургас
13.04.2020 09:21:07
3
13
В копирания коментар е обяснено ясно и точно - еди и същи заболели и починали ги обявяват два пъти, за да всяват паника и да върви кражбата на пари!

"Сутрин е официално, привечер е неофициално. Реално това, което се подхвърля привечер, се повтаря сутрин. Общата бройка е вярна, но хората не обръщат толкоз внимание на тези неща. Целта е повечето да запомнят, че има 6 човека установени от вчера вечерта и седем от днес сутринта. А те са шест от вчера и един от днес.

Това е много внимателно премислена умишлена манипулация, не знам няма ли един достоен прокурор в тази държава да се самосезира? Тези хора са съвсем видимо НАТЪЖЕНИ от това, че няма много новозаразени. Не би трябвало да е трудно да се разкрие какъв интерес встъщност имат."
5.
КороноТъпак
13.04.2020 09:01:13
4
18
Мутафчийски : "..наближава нещо което с невиждана ярост в човешката история...", " след две седмици на Цветница и Велиден очакваме пика на заболяемостта". Б.Б. ".. след две седмици ще сме в АдА ..". Днес едновременно по бТВ и Нова баха поканили за рагряваща група преди Мутафчийски шефовете на Александровска и Пиротов. Същите, които вчера говореха за чували с трупове, морги и хладилни камиони. Такова Слънце днес ще пече, че освен на курами вируса ще опече и докторските им болни мозъци ! Бог да ни пази ! И голямо БЛАГОДАРЯ на всички смели Православни отишли вчера на църква да измолят Бога за нас !
4.
Бай Спиро
13.04.2020 08:44:22
1
5
През уикенда вируса си почива и той. Днес ще наваксаме
3.
Данчо
13.04.2020 08:29:49
0
11
Това е общия брой за 24 часа. Данните за събота 669 за неделя 676 пробите започват да се изследват в 8 сутринта до късно вечерта готовите проби се съобщават в 17:30 вечерта с късните проби в 8 сутринта
2.
Генерал
13.04.2020 08:12:54
6
13
Майгапчийски
1.
Генерал без армия
13.04.2020 08:11:47
6
16
Снощи бяха 675, тази сутрин са 676, значи от снощи до днес има 1 нов случай. Как ги изкараха 7?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина Готвят организацията на Лято 2023 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2023 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Николай Денков, а не Кирил Петков ще е водач, а третата позиция ще е за Атанас Атанасов Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! Внесени са промени в закона за здравето Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ То протече в процедурни спорове и без никакво действие по същество Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Към момента най-много са регистрираните случаи на заболели във възраст до 1 година и усложненията при новородените са по-чести Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Къщата му е до тази на обвинения в контрабанда Стефан Димитров - една ограда ги дели, обяви Тошко Йорданов Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Все повече млади хора предпочитат напитките на растителна основа пред кравето мляко Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Почнаха разпити – установява се кой за малко не предизвика снощи инцидент с фатален изход
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори