×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Актьорът Антон Радичев: Зет ми Богомил Грозев не постъпва почтено с мен. Пия по една ракийка срещу коронавируса


28 Март 2020, Събота, 16:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

Пенсията ми е малка, не ми стига, но добре, че още съм на сцената, казва актьорът

Актьорът Антон Радичев – звезда от култовия филм „Оркестър без име“ и тв шоуто „Клуб НЛО“, през 2019-а отбеляза 45 години на сцената. Той е един от активно работещите пенсионери в гилдията и продължава да играе в спектакли на Народния театър.Страхува ли се от върлуващия коронавирус, какви мерки взема, за да се опази, и какво препоръчва на възрастните хора, Антон Радичев сподели пред „Ретро“.
 
- Г-н Радичев, страхувате ли се от върлуващия коронавирус?

- Нормално е като всеки човек да се притеснявам и аз. Обаче не се редя по опашки в магазините, не ходя да се запасявам. Мисля, че това е нормалното поведение. Някои пазаруват, презареждат се, после ще им се развали олиото. Всяко нещо си има срок на годност.

- Вие как се пазите?

- Редовно си мия ръцете, сега ще ходя да търся маски, дано да намеря, и така.

- А вярвате ли, че ракията бори вируса?

- Е, пийвам вечер по една ракийка (смее се). Не че вярвам, ама... Даже един приятел ми каза: „Що не си направиш греяна ракия?“ Е, защо да я правя греяна, все тая.

- Одобрявате ли въвеждането на извънредно положение в държавата?

- Нормално е. Даже малко са закъснели. Трябва да има извънредно положение. Онзи ден четох, че намерили четирима шофьори на тирове в някакво заведение. Това е безотговорно поведение. Нека да се направи всичко възможно срещу разпространяването на заразата. Въпреки че още не е дошъл пикът. Но дано се разминем.

- Мислите ли, че българите са способни да спазват правила, да имат чувство на отговорност не само към себе си, но и към другите, или надделява егоизмът?

- Мисля, че сега, като въведоха тези закони, свързани със затвор, с големи глоби за по 5 хил. лв., българинът вече ще се уплаши и няма да се правят глупости. Егоизмът може и да надделява у някои, но българинът е така устроен, че когато има заплаха от затвор и когато трябва да плаща пари, той вече забравя за своя егоизъм, започва да се притеснява и да действа по друг начин. Защото единственото нещо, което стряска, са парите. Даже не става въпрос толкова и за затвора. Парите са това, което го стяга и го притеснява българина.

- Като любимец на публиката какво бихте посъветвали хората, особено възрастните, които са най-застрашени?

- Да не излизат, да не ходят да пазаруват по магазините, да не посещават поликлиниката, като усетят най-малкото нещо. А да се обадят на личния лекар. Това е най-важното. И оттам нататък да се действа, ако е необходимо, да се изпрати кола и т. н. За да може да се предотврати разнасянето на вируса.

- Някои по-млади актьори, които са на граждански договори в театрите, се оплакаха, че този месец няма да могат да си платят сметките и държавата трябва да ги подпомогне...

- И аз съм така в Народния театър, вече започнах 46-ата година на сцената. Вместо като мои доста по-възрастни колеги, които са на половин заплата, аз съм на хонорар. Защото така, като играя по-често, ще взимам повече пари, отколкото, ако съм на половин щат. Но сега при тези мерки срещу вируса няма да взимам хонорари изобщо. Но важното е в момента да се помогне на държавата и да се ограничи разпространението на заразата. Категорично трябваше да затворят театрите, защото иначе ще стане страшно. И това, дето щяха да се продават билети през едно място, не е сериозно. Ако има един болен човек в салона, той ще зарази сума ти други хора.

- Макар и да вземате хонорари, вие сте пенсионер, как се справяте с бита?

- Пенсията ми е малка, не ми стига, но добре, че още съм на сцената. Участвам и в доста пиеси в частния театъра на Искра Радева „Искри и сезони“, но и там паднаха представленията. Оправям се някак си. Аз не съм човек, който си позволява скъпи неща. Слагам малко бензин в колата, колкото да мога да се придвижвам до театъра и обратно. Преди това имах един мерцедес, махнах го, взех кола, която гори по-малко, и се оправям някак си. Да, пенсията ми е малка, не мога да се похваля. Пуснал съм молба в Министерството на културата за персонална пенсия, но вече няколко години нямам отговор оттам.

- Според мнозина отношението към пенсионерите у нас е несправедливо?

- Сигурно. Доста от тях вземат много малки пенсии, които за нищо не стигат – ток, парно, телефон, храна, лекарства – какво да платиш по-напред. Но хората в провинцията, на село, си гледат животинки, гледат си градини с домати, затварят си консерви и по този начин се оправят. А младите им помагат с някакви средства.

- Вълнува ли ви политиката?

- Не се вълнувам от политика. И мисля, че така е по-добре.

- Скоро бяхте в лечебен център в Павел баня, какви болежки имате?

- Когато намеря време и възможност, ходя в Павел баня, защото през 2010 г. ми направиха операция от дискова херния. Като отидох за първи път, видях едни млади здрави момчета и ги попитах защо са тук. И те страдали от дискова херния, но откакто идвали два пъти в годината по десет дни в Павел баня, нямали болки и забравили вече за проблема. Там се правят процедури с лечебна вода, но повече от половин час не трябва да се стои в нея. И тя не трябва да е много гореща, трябва да е 33-34 градуса, както е там. На мен ми правят по четири процедури на ден, традиционен и подводен масаж... След това се чувствам добре и затова ходя по два пъти в годината.

- В „Оркестър без име“ героя ви го цакаха с топла бира, с какво го цакат сега българина?

- Сега вече не цакат с топла бира, защото заведенията са частни и никой повече няма да им стъпи. Днес ни цакат с пенсиите, със сметките. Ето сега имам дело с „Топлофикация“.  Аз съм си изключил радиаторите, но са ми надписали сметките за тръбите. И без да ме питат, без да ме викат на съдебни дела, без да ми пращат съобщения, ме осъждат и ми слагат лихви. Изведнъж се оказа, че трябва да плащам хиляда левове, разноски за делата, за адвокати, ужас. Чакам да видим какво ще стане. Дали са ме на частен съдебен изпълнител, който ми стопира всички сметки в банката и там съм на минус. Само ми позволяват да си изтегля пенсията. А всички хонорари, които идват на банковата ми сметка, отиват при частния съдебен изпълнител и „Топлофикация“. Но то пък сега няма да има хонорари, така че... Наел съм си адвокат и ще видим.

- Неотдавна споделихте, че още не е решен въпросът с вече бившия ви зет – тв водещия Богомил Грозев, който е ипотекирал вашия апартамент, за да изтегли заем, но още не прехвърля ипотеката на свое име. Има ли вече развръзка на този казус?

- Не, не се е решил проблемът. Аз се притеснявам, защото всъщност живея в жилище на банката. То си е мое, събориха ни къщата едно време, дадоха ми това жилище и изведнъж ... Ами като си се развел с дъщеря ми, веднага реши този въпрос! Той ми каза още преди година и нещо: Другата седмица ти се обаждам, Тонка, и се разбираме с тебе, идвам, оправяме там нещата, прехвърлям си кредита. Аз говорих с майка му, тя каза, че е съгласна да прехвърлят ипотеката на някой от нейните апартаменти – тя притежава три. Но Богомил Грозев още нищо не е направил.

- Това почтено ли е?

- Не е почтено, разбира се, казал съм го хиляда пъти. Той си плаща така или иначе кредита. Но защо не го плащаш на някой от вашите апартаменти, а на моя апартамент, дето нямаш нищо общо вече нито с дъщеря ми, нито с мен, нито с никой.

- Според вас защо не го прави?

- Не мога да разбера. Купи си нови коли, ходи по чужбина да кара ски, насам-натам, изобщо харчи си пари достатъчно. Трябвали му 3 хиляди лева, за да прехвърли ипотеката на друг апартамент. Аз даже му предложих да му дам 3 хиляди лева пред нотариус, които той след време да ми ги върне и да се оправи тая работа. Той каза: „Не, не, аз ще си оправя нещата.“ Ама то вече станаха доста години. И така.


В категории: Лайфстайл


4
Коментара
Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 4
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 2
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 3
4
Коментара по темата
4.
до 3
29.03.2020 10:38:14
0
1
Стига сте ревали за чуждото умряло. Нито Антон Радичев, нито Богомил Грозев, нито дъщеря му са "бедни работещи". Заложен апартамент за да се изтеглят едни пари и да се изхарчат безразсъдно. Това е в случая. А има обикновени хора, които са много по зле. А сега може да ме разпънеш на кръст, но това си е лично мое мнение.
3.
Дидо
28.03.2020 20:14:20
1
5
До 1 Възмутен
Щото проблемите му са и проблеми на 90 % от работещите бедни,за това бе калъф!!!!
2.
Mandjata
28.03.2020 18:40:48
0
5
Bat Toni parite koito mu dade na zet ti gi iziade v Greece s Desa-golemia nos podvizavashta se kato tancyorka
1.
възмутен
28.03.2020 17:40:51
21
3
Как може в този труден момент за държавата, вие ни занимавате с личните проблеми на Антон Радичев. Ами да се оправя никой не го е накарал да си заложи апартамента. Направил го е напълно съзнателно да угоди на зет си и дъщеря си, а сега се жалва.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев
Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори