×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Войници влизат в циганските махали заради епидемията от коронавирус?


Войници влизат в циганските махали заради епидемията от коронавирус?
Какъв е проблемът заради епидемията от коронавирус военнослужещите да заменят полицаите и да охраняват циганските махали, попита Каракачанов
27 Март 2020, Петък, 17:36 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Ако се наложи, те ще пазят посолствата и АЕЦ „Козлодуй“, каза военният министър Красимир Каракачанов

Какъв е проблемът заради епидемията от коронавирус военнослужещите да не заменят полицаите, като още преди години площади и катедрали из Европа се пазеха от техни колеги с пълно бойно снаряжение? Това каза в „Лице в лице“ по бТВ военният министър Красимир Каракачанов. 

„Първото, което може да се направи, е непряко да участват, т.е. да тръгнат военните с патрули по градовете, а да отменим полицаите и жандармерията. В някои от гетата, където купонът не спира въпреки мерките, може да се наложи участието на военнослужещи“, добави той.

Нямам притеснение, че някой на две ракии може да вдигне армията, заяви министърът.

Не виждам какво в демократичния инстинкт на някои хора се е възбудил толкова, при положение, че това е от няколко години. Така той отговори на депутати от опозицията, които изтъкнаха, че не е редно армията да изземва функциите на полицията. 

„Ако се наложи, полицията ще бъде отменена. Стотици военнослужещи могат да отидат на границата, за да може служителите на МВР да се върнат в градовете. Може да поемат охраната на АЕЦ „Козлодуй“. Над 100 жандармеристи охраняват посолствата в София. Какъв е проблемът да бъдат заменени от военнослужещи?“, попита Каракачанов. 

Той потвърди, че двама български офицери са с коронавирус. Единият е прибран вчера от Косово, а другият се лекува в инфекциозна болница в Букурещ. 

„На офицера, който вчера се завърна от Косово, са направени три проби, от които първите две са отрицателни, но последната е положителна. 

„Имаме няколко военни контингента в различни точки на света. Най-големият, който е от 160 души, е в Афганистан. Утре заминава поредната смяна. Войниците бяха проверени. 14 дни са под карантина, престояха в един от военно-почивните комплекси на Министерството на отбраната“, уточни вицепремиерът. 

„21 от българските военнослужещи са все още в Косово, 12 са в Босна и Херциговина, в Мали пък служат 4 военни лекари“, добави той.

Не се налага военно положение, успокои Каракачанов. На този етап не се налага да заменяме полицаите, но тези момчета не са от желязо и в един момент военнослужещи могат да поемат част от задълженията им, каза още той.


В категории: Животът


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
12
Коментара по темата
12.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
29.03.2020 20:45:54
0
1
затворете гетата
11.
Дернев
28.03.2020 10:22:20
0
1
Нямат работа вътре. Вънка блокада и само влизане. Никакво движение навън. Осигурявсне зареждане на магазините им. Ако трябва купоннасистема да севъведе. Затворете гетата, докато не сме пламнал страната. Тогава и армията ще е безпомощна. Ако я има защото и те са хора. Затворете гетата.
10.
Да
28.03.2020 04:04:13
0
2
Малеее като знам кои мои набори са сега военни ми става смешно.Там са най-големите тъпаци и най-големите страхливци.Жални ни майка ей хораааа.Лафа при тях е следният.Аз не съм военен просто работя за тях.
9.
Атийциии
28.03.2020 03:13:12
0
2
АПЗ-тата с по 3-, бона заплата по време на криза, да пазят комлука.
8.
Каракачанов
27.03.2020 21:16:56
0
9
От утре стрелбите ще се провеждат в циганските махали, с цел обучение в реални условия на контенгента за Афганистан.
7.
Ердоган
27.03.2020 20:58:10
0
1
По внимателно с Османското наследство
6.
Коко
27.03.2020 20:21:15
3
5
Ако беше бай тошо да ти беше отлещил един шамар вий задминахте и комунистите бе там за една фраза министър сменихме а тоя иска да помагал с танкове
5.
Az
27.03.2020 19:54:05
2
18
Вадете ги тея лишпери от казармите цял ден стоят и пърдят вътре и спат. И уж бяхме много добре отвсякъде ни хвалеха че сме много добре излишаци туй онуй а държавата фалира за десет дена
4.
Mat
27.03.2020 19:49:19
2
11
Вади самолетите за три милиарда не вее срам хляб няма да едем те самолети ше.копуват ай са бий се ама комисионите хубави
3.
КапитанЯ
27.03.2020 19:46:55
1
17
По старото ром сега ще обясни на по младото ром, че зелените човечета не са като сините човечета! Вдигаш ръка на синьо човече и в пангото полсе БХК те спасява, вдигаш ръка на зелено човече и я губиш! Старото ром знае че тия не ги лови БХК, Евророма и каквото и да бил друго НПО!
2.
XX
27.03.2020 19:27:23
5
8
Ши види той, съвета на европата като почне да му дърпа ушите... само да свърши кризата и соросоидите ще го налазят.
1.
Киркор
27.03.2020 18:51:07
2
37
В цял свят е нормално армията да участва в поддържката на обществения ред, само тука братче голям зор да ги изкарат от поделенията, стига само тренировка дайте малко действия. Хич не го харесвам тоя фен на чашата, но е прав.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори