×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Личност на годината 2019: Доброволецът от БЧК Златка Атанасова - за 40 години служба в кръводаряването и спешната помощ


Личност на годината 2019: Доброволецът от БЧК Златка Атанасова - за 40 години служба в кръводаряването и спешната помощ
В края на 2019 г. тя се пенсионира, но няма да остане у дома, защото отдадеността на доброто у нея не е работа, кариера и пари
Тема в развитие
Спасителят-водолаз Валентин Иванов води в онлайн гласуването за „Личност на годината 2019” Бургазлийка, чиито животни са спасени от тандема, претендент за "Личност на годината 2019": Не с пари, а с любов лекуват!  Цял Казанлък подкрепя д-р Николай Игнатов – претендент за „Личност на годината 2019” Започна гласуването онлайн за Личност на годината 2019, вижте как да подкрепите своя фаворит Първият победител в „Личност на годината” – момичето с огромно сърце, днес открива таланти и радва 10 хиляди деца в България Номиниран за статуетката „Флагман“ ще бъде награден и от Община Бургас Личност на годината 2019: Райчо Бухлев – калифорниецът от Малко Търново, който гради параклиси в Странджа Личност на годината 2019: Д-р Николай Игнатов – реаниматорът с миротворческа мисия на три континента Личност на годината 2019: Доброволецът от БЧК Златка Атанасова - за 40 години служба в кръводаряването и спешната помощ Личност на годината 2019: Бисер Русимов – за безкористното му лидерство в редица обществено значими каузи Личност на годината 2019: Валентин Иванов – спасителят със свръхчовешки героизъм в кръвта, върнал към живот стотици хора Личност на годината 2019: Тандемът, който спасява бедстващи диви животни Флагман.бг започва приема на номинации за Личност на годината 2019, вижте условията на конкурса
виж още
скрий
06 Януари 2020, Понеделник, 15:38 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

През целия си живот тя помага на хората - първо като медицинска сестра, а после и в неправителствения сектор, делото й е истински героизъм

Тя е жената, която олицетворява хуманизъм, доброволчество и милосърдие в едно. Жената, която обучи хиляди бургазлии на първа помощ.

Именно по тази причина нейните колеги от Училище за бременни и родители „Мама знае най-добре“, Центъра за образование и култура „Проф. Елка Константинова“, Екип за реагиране при спешни ситуации към Съдърланд Бургас и Фондация „Св. Николай Чудотворец Бургас“ изпратиха нейната номинация в класацията на Флагман.бг "Личност на годината 2019". 

През целия си живот Златка Атанасова се е отдала на това да помага на хората - първо като медицинска сестра, а после и като част от неправителствения сектор. Веднага след като авършила медицинското училище, през 1976 г. Златка Атанасова започва работа като медицинска сестра в Морския диспансер в Свети Влас. След това от 1983 г. до 1991 г. става сестра и в Хирургичната лабора тория към МБАЛ-Бургас. Годините, прекарани в грижи за пациентите, за нея са „ангажимент“, който тя върши с лека ръка.

В началото на 90-те години е сред стотиците български медици, които  отиват да работят в Либия, за да могат да осигурят по-доброто бъдеще за семействата си. Там също се отдава на призванието да помага на най-беззащитните. Прибира се в България няколко години преди да се разрази безумното дело срещу българските медици в северноафриканската държава.

Тя влага цялото си сърце и душа  да предаде знанията, уменията и опита си на максимално много хора. Защото за нея това е кауза, която няма цена

Връщайки се в България, Златка решава да продължи образованието си. Отново водена от житейската си мисия да е в полза на обществото, тя записва специалност „Социални дейности“ в БСУ (1995 – 1999 г.). По-късно завършва и магистърска степен „Мениджмънт на социалните дейности“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ (1999 – 2001 г.). Натрупала огромен опит и знания, тя става преподавател по програма за обучение на домашни помощници и социални асистенти към Министерството на труда и социалната политика и Българската асоциация на социалните работници (2001-2004 г.).

През 2004 г. започва работа в бургаската организация на Български червен кръст като специалист по организационно развитие и първа долекарска помощ.

В годините на служба в БЧК  отговаря за две много важни направления – Първа долекарска помощ и Кръводарителски акции. Няма сестра от отделението по Трансфузионна хематология към УМБАЛ-Бургас, която да не е работила със Златка по стотиците кръводарителски кампании, които тя и екипът на БЧК организират. Целият труд, който стои зад тези кампании има една единствена  цел – да популяризира доброволното кръводаряване и да помогне за спасяването на човешки животи. А  спасените са хиляди.

Като лектор в курсовете по Първа долекарска помощ Златка Атанасова е спечелила доверието на много държавни институции, корпоративни клиенти и неправителствени организации. Тя стои зад обучението на хиляди бургазлии как да действат в спешни ситуации. Само в лекциите й по време на най-голямото училище за бременни и родители в Бургас „Мама знае най-добре“ тя обучава над 150 родители на лекция.

Десетки големи компании в Бургас се обръщат към нея, за да обучи служителите им как да реагират при различни животоспасяващи случаи. Тя влага цялото си сърце и душа  да предаде знанията, уменията и опита си на максимално много хора. Защото за нея това е кауза, която няма цена.

В края на 2019 г. Златка Атанасова достигна върха в своята професионална кариера и се пенсионира. Въпреки това, тя ще продължи да прави добро, защото за нея обучението не е работа, заплащане и кариера, а призвание!

"Вярваме, че Златка Атанасова заслужава да получи приза „Личност на годината“ за своя над 40-годишен стаж като хуманист и доброволец, юбилеят нека бъде повод", пишат до Флагман.бг нейните колеги, убедени, че последователността и отдадеността на такава кауза представляват несъмнено проявен  героизъм.

Процедурата по номиниране на изявени личности ще продължи до 13 януари.

Всеки гражданин - индивидуално, организация или група от наши читатели могат да направят своето предложение на електронната ни поща [email protected].

Условието е участникът да живее в Бургаска област, да е роден тук или да е извършил своето добро дело на бургаска територия, да не е бил номиниран за предходната 2018 година. При изпращането на данните за участие, прилагайте  биография и кратка обстоятелствена част защо именно този човек заслужава да бъде отличен с голямата награда. Тя е само една и няма подтитли.

От 00,01 часа на 14 януари 2020 г. до 23:59 часа на 21 януари 2020 г. ще се проведе интернет гласуването, което ще е с 50 % тежест при изчисляването на крайния резултат.

Останалите 50 % ще се оформят от вота на компетентното жури, в което са включени 5-има членове с безспорен авторитет  - от различни институции, браншове и организации. То е оглавено от  г-жа Елка Стоянова - юрист, председател на Районната избирателна комисия - в мандат, членове - зам.-областният управител Владимир Крумов, Атанас Сиреков – внук на легендарния бургаски кмет Атанас Сиреков, починал при изпълнение на служебен дълг (1936-1939), журналистът на свободна практика Божидар Божков и победителят в класацията от миналата година адвокат Теньо Тенев.

Статуетката, символизираща флагман е уникална и е творба на бургаския скулптор Огнян Петков.

Тържествената церемония по награждаването на Личност на годината 2019 ще се проведе на 24-ти януари, петък,  2020 г.  в зала „Георги Баев“ на Културен център Морско казино в Бургас ие под патронажа на областния управител Вълчо Чолаков.

Редакцията на Флагман ще приема номинации за "Личност на годината 2019" до 13 януари 2020 г. Вижте тук условията за участие.

 




В категории: Бургас


Флагман.БГ Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! 23/04/2024, Вторник 17:00 0
България Всички новини
Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Към момента най-много са регистрираните случаи на заболели във възраст до 1 година и усложненията при новородените са по-чести Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Къщата му е до тази на обвинения в контрабанда Стефан Димитров - една ограда ги дели, обяви Тошко Йорданов Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Все повече млади хора предпочитат напитките на растителна основа пред кравето мляко Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Почнаха разпити – установява се кой за малко не предизвика снощи инцидент с фатален изход Община Несебър организира "Цветни дни за Марти" Община Несебър организира "Цветни дни за Марти" От администрацията призовават гражданите, гостите и приятелите на града да се присъединят към благотворителната акция За пример: Наградиха първокласници от Тервел, намерили и върнали голяма сума пари За пример: Наградиха първокласници от Тервел, намерили и върнали голяма сума пари Доброто стои в основата на човешките отношения, заяви министърът на образованието Млад мъж се хвърли от Аспаруховия мост, в болница е с множество фрактури Млад мъж се хвърли от Аспаруховия мост, в болница е с множество фрактури Не е ясна причината да посегне на живота си Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Над 650 изпълнители ще пеят и танцуват по улиците на морския град, за да го превърнат в истинска цветна столица през уикенда Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Благодари на партийната структура
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори