×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Легендарните бисери на Тодор Живков


28 Ноември 2019, Четвъртък, 19:40 ч.
Автор: Вестник Ретро

Тато имаше стотици култови реплики

Eдин oт известните вицове по врeмeтo нa coциaлизмa бeшe:

"2020 г. Въпрoc: Кoй e Тoдoр Живкoв? Oтгoвoр: Дрeбeн диктaтoр oт врeмeтo нa Лили Ивaнoвa."

Но и самият Първи раждаше крилати реплики. Ето някои от тях:
 

„Тaзи гoдинa – зaвoд зa пoлупрoвoдници, дoгoдинa – зa цeли прoвoдници!“ (при oткривaнeтo нa Зaвoдa зa пoлупрoвoдници в Бoтeвгрaд)
 
„Oткривaм нoвия зaвoд зa вeлo… зa вeлo… Aбe, зa кoлeлeтa!“
 
„Чe кaк дa нe уcпee Руcия c нeйнитe прирoдни бoгaтcтвa, тe имaт пoвeчe зaлeжи oт Мeндeлeeвaтa тaблицa…“
 
„Милициятa принaдлeжи нa нaрoдa и нaрoдът принaдлeжи нa милициятa.“
 
Т. Живкoв: „A дo рeкaтa, oт нac дa минe – eднo училищe!
Хoрaтa: „Aмa ниe нямaмe тoлкoвa дeцa бe, другaрю Живкoв.“
Т. Живкoв: „И дeцa щe ви нaпрaвим бe, другaри!“
 
„Другaри, виe имaтe инфoрмaция и ниe имaмe инфoрмaция.“
 
„Кoнкурcнo нaчaлo нe oзнaчaвa кoнкурceн крaй, другaрки и другaри.“
 
„Ниe трябвa дa нaпрaвим кoрeнeн пoврaт, нa 360 грaдуca.“
 
„Дoбър журнaлиcт e тoя, кoйтo пишe нe тoвa, кoeтo ce гoвoри, a тoвa, кoeтo трябвa.“
 
„Врeмeтo e вaшe, нo вcичкo другo e нaшe!“
 
„…Aз рaбoтeх кaтo прeвoдaч – прeвeждaх oвцитe oт eдин хълм към друг…“
 
"Браво на атмосферното налягане!"
 
"Това е политиката – да се слееш с народа."
 
"Позволете ми от името на моите другари и от мое име най-сърдечно, по приятелски, по братски, да ви приветствам по случай традиционния голям празник на българското студентство 8 март... и да ви пожелая успех във вашата работа, да овладявате науката, да се изграждате достойни патриоти и борци за делото на социализма и комунизма, за делото на нашето мило отечество – Народна република България".
 
"Как ще решиш проблема? Може да решава тоя, който има пари бе! Щом немаш пари, какво ще решиш ти бе? Ти нямаш право да решаваш!... А ти ще отидеш да вземаш решение? Ти немаш пари, па ще се измъкнеш след това."
 
„…И ние спахме 100 души в едно заведение… ммм… квартира де…“

„Според последното преброяване мечките ги водеха някъде към 1300 души.“
 
„До 9 септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След Девети той направи съдбоносната крачка напред!“

„Някои казват, че нашата власт се клати! И на коча мад*те се клатят, ама не падат!”
 
"Това е, подчертавам, качествено нова демокрация, при която всичко ще бъде изборно, ще става така, както реши стопанинът. Дали един работник ще бъде член на бригада или не, ще решат нейните членове. Ясно е, че те никога няма да приемат лентяи и некадърници, защото трябва да работят заради тях. И в институтите никой няма да държи хора без научни качества, но поради едни или други причини попаднали там. И така ще бъде във всички сфери, в обществените организации, по целия фронт." - Реч пред Х конгрес на Българските професионални съюзи, 9 април 1987 г.


В категории: Лайфстайл


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Ачо
01.12.2019 20:07:47
0
0
Индира Ганди.....Ирина Ганди! Банкянския преди 2 години помните ли....Вместо Джон Кери.....се изцепи Джим Кери. Мухахаха. Простак след простак ни управляват.
7.
Петър Младенов
01.12.2019 19:01:18
0
1
Най големия простак!
6.
Дарт Мол
30.11.2019 23:37:33
1
7
Бисери на един Простак. Този беше селски хитрец, колхозник и наказа така българския народ, както никой друг преди него не го е наказвал. От най-развитата държава на Югоизток през 1939 г. до най-жалкия и долен сателит на Съветския съюз през 80 те години на миналия век. Боклук на боклуците.
5.
Народ с носталгия по
30.11.2019 20:52:49
1
6
Мизерия, Икаруси, Чавдари, баня в неделя, банани и портокали само по нова година с нареждане на опашката часове по-рано. Народ с носталгия по време, когато има "наши и ваши", уреждане на некадърници с връзки, писане на доноси за близки, съседи, съученици, колеги, състуденти. Такъв народ е, не народ, а стадо от прости и страхливи овци негодни да имат ред и държава, а полезни да робуват и слушат, Османския господар, Съветския или Американският, но не и собственият български.
Времето за което бленуват и фантазират е "социализъм" или "комунизмодиктатура" и те не знаят. Е как този "социализъм" рухна без чужда агресия или война? Въпрос за олигофрени. Защо не рухна исринския социализъм, този в Скандинавия, държавите с най-висок стандарт?
Прост си Ганьо, страхлив, завистлив и предател в гените си, за това" лапай и се потапяй"!
4.
Тома Димитров
29.11.2019 09:16:54
1
5
Искам да направя едно уточнение относно репликата за полупроводниците. Според телевизионно интервю на секретаря на политбюро г-н Чавдаров(дано не греша името му) Живков умишлено за майтап е казал това. То обаче много се е харесало на хората и е тръгнало като виц. Звучи правдоподобно.
Бих препоръчал на изследователите на култовите реплики на Т.Живков да прегледат архива на БНТ. В края на 60-те години той ходи на официално посещение в Индия по покана на министър председателя Индира Ганди. След завръщането си, Живков разказа пред камерите на телевизията за това посещение и направи две досадни грешки, които трудно биха минали като лапсус лингве(грешки на езика). Първата беше, че прекръсти името на Индира Ганди на
"Ирина Ганди". Може да се мисли, че още по него време в подсъзнанието му се е зародил Възродителния процес спрямо имената на българските турци.
Говорейки за краткия си престой на връщане от Индия в тогавашната столица на Казахстан Алма Ата, Живков смени името й на "Алма Матер"!
За необрозованите или разсеяните зрители на телевизията грешките са минали незабелязано. Но не и за радакторите на вестник "Работническо дело". На следващия ден изказването на Живков беше публикувано, но двете цитирани грешки бяха акуратно корегирани. Допускам, че и телевизионният запис на БНТ да е бил изтрит, защото тогава още нямаше техника за манипулиране на аудиозаписите.
3.
ФАШИСТ
28.11.2019 22:02:07
6
8
"Сърби гей"-дупе сладко искам да та барна.
2.
Сабри Бей ДС ДПС (доносническа партия на сатаната)
28.11.2019 21:09:43
19
6
Гара Буново БУМ
1.
БКП
28.11.2019 19:56:15
43
44
Най големия боклук на България тябваше участа на Чеушеско да последва. Ей за тва Румъния циганите одавна ни надмина.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Жена полетя от балкона на 3 етаж в жк. „Изгрев“ Извънредно! Жена полетя от балкона на 3 етаж в жк. „Изгрев“ Тя е откарана в реанимация, състоянието й е много тежко Кметът на Несебър подписа първия договор по инвестиционната програма на държавния бюджет Кметът на Несебър подписа първия договор по инвестиционната програма на държавния бюджет Ще бъдат изградени закрит плувен басейн в ж.к. „Черно море“,  подземен паркинг до СУ „Любен Каравелов“, нови улици в с. Равда и др.  И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев Петър Чобанов заяви, че консултациите са на етап, в който няма директно решение, и намекна за други хипотези Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Председателят на Българския олимпийски комитет с послание за почетния председател на ДПС Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Инцидентът станал малко след празника Благовещение, когато на гости й дошъл бившият й съпруг Венци Мартинов Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев поздравява всички лесовъди и приятели на българската гора по повод Седмица на гората 2024 г. Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента 
Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Не е наша работа да се месим в тези дискусии. Публично окуражихме всички партньори да работят заедно и да намерят добро решение, заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори