×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал! Предприемач обвини синдикатите, че защитават измамници, болните щели да получават повече пари


Скандал! Предприемач обвини синдикатите, че защитават измамници, болните щели да получават повече пари
Излиза, че защитавате измамниците, които си вземат болничните, за да ходят на плаж или на планина, каза Васил Велев от АИКБ, а Манолов от Подкрепа каза, че не бива да бъдат наказвани работниците
15 Ноември 2019, Петък, 08:25 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Ощетени от предложените промени за първия ден от болничните ще са единствено тези, които крадат, каза Васил Велев от АИКБ

Луд спор за това дали първият ден от болничните да е за сметка на работника и дали защитавайки го, синдикатите не защитават измамници нажежи страстите в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия. Председателят на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България Васил Велев обвини в ефир синдикалният лидер на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, че защитава тези, които уж са болни, а докато са в болнични, ходят на плаж или в планината за гъби.

„Синдикатите трябва да се определят на чия страна са! Кого защитават – дали тези, които крадат, симулират и заминават на плаж, или в планината за губи, или тези които са коректни и ходят на работа? Болните ще получат четири пъти повече пари по новата схема. Излиза обаче, че защитавате измамниците. Ощетени ще са единствено тези, които крадат“, заяви  предприемачът.

Организират протести заради промените при болничните?

„Средно болничният догодина ще е около 35 лева. Средно един човек веднъж няма да ги получи. Средно един българин ще получи 35 лева повече от това, че ще се работи, от това, че няма да го окрадат други, които се правят на болни“, добави той.

Манолов пък изтъкна, че има фирми, които не се занимават с нищо друго, освен да отчитат болнични листа. 

„Само в София са установени около 400 такива фирми. Това, че някой срива производството обаче, не може да се стовари вината върху болните“, добави той.

Ако съм си счупил крака и това е установено в болница, фалшив ли ми е болничния лист?“, попита синдикалният лидер. 

„Нека хванат тези, които лъжат, че са болни и да си понесат вината! Виновен е този, който е издал фалшивия болничен лист“, подчерта той. 

„Не могат да ги хванат, защото 2/3 от Европа правят така. На 500 заловени има един наказан. Това е най-масовата абсолютно безнаказана кражба“, каза пък Велев.

Междувременно пред бТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров каза, че синдикатите са в стачна готовност заради предложението на управляващите първият ден от болничния да се плаща от работника.
 
Според него идеята на управляващите по този начин да пресекат практиката за взимане на фалшиви болнични няма как да бъде оправдана и няма да доведе до нищо добро.

„Смятам, че хората ще реагират и ние ще ги поведем. Ако някой си мисли, че така лесно ще мине този въпрос, е сбъркал”, заяви Димитров в „Тази сутрин“.

По думите му тази мярка ще доведе и до това хората, вместо три, да започнат да взимат повече дни болнични.

Изчисленията на синдикатите показват, че годишно една майка ще бъде ощетена с около половин заплата.

„Стотици хиляди хора ще пострадат, без да имат никаква вина. Как ще обясним на една майка, която трябва да си гледа болното дете, че първият ден няма да й бъде платен. Около 10 пъти в годината една майка взима болнични. Това означава да й вземем горе долу половин заплата на година, без да й обясним защо. Това е скандално”, заяви президентът на КНСБ.

Според Пламен Димитров е нужна сериозна борба с кухите фирми, които източват НОИ. Той призова всички онези, които имат възможности да разследват, най-накрая да започнат да го правят.
 


В категории: Животът


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
17
Коментара по темата
17.
_nib_
16.11.2019 14:43:34
0
0
Това ако не е предложение на оня боклук валерката-на.
16.
_nib_
16.11.2019 14:43:00
0
0
Това ако не е предложение на оня боклук валерката-на.
15.
_nib_
16.11.2019 14:42:18
0
0
Това ако не е предложение на оня боклук валерката-на.
14.
ебб26
15.11.2019 22:54:43
0
1
Аз не си взимам фалшиви болнични и със своето пред(по)ложение господа управляващите пряко ме обиждат.
Също така нека се произнесат по многочислените обратни случаи - когато работникът ходи на работа болен, защото иначе работодателят го гледа накриво.
13.
*********
15.11.2019 12:43:27
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
добре де
15.11.2019 11:09:49
1
6
нека да не се плащат всички дни от болничния, но срещу него да получавам безплатно лекарства и лечение. Аптеката и доктора да си вземат парите от НОИ.
11.
Пипи Чорапчето
15.11.2019 10:33:56
0
7
Кой "предприемач", бе?! Велев ли?!
Е, не знаех, че бившата комсомолска номенклатура и синекура станала предприемач;)) Че този преди да "избухне демокрацията" беше шеф на Републиканския Център на ТНТМ;)))
Този морен вода цял живот не е пил, сега - "предприемач"?;)
10.
СмЕх
15.11.2019 10:25:17
3
9
Не стига че всеки месец ми дърпат от заплатата сумати пари за "здравни", а и ще ми казват кога да си ги ползвам!? После се чудим защо 2/3 от хората се осигуряват на минилални заплати!
9.
Андрешко
15.11.2019 09:52:03
30
4
Всички знаят че голяма част от болничните са фалшиви ! Ние обаче си мислим че сме най хитрите и ще прецакаме капитализЪма. Затова ходим цял живот със скъсани цървули. Ма лоумници ,ами върнете си Тодор Живков и чакайте банани за Нова година !
8.
NN
15.11.2019 09:44:22
2
37
Първият ден от болничния е най-важен и най -скъп, харчиш за лекар и лекарства.
Тази простотия защо не я извадиха преди изборите ?
7.
Невежа
15.11.2019 09:44:15
5
17
Тия т. н . синдикални лидери колко дни трудов стаж имат ?
На колко работника са осигурили работа и платили заплати ?
Хрантутници-измамници и рекетьори .
боли ги гъза за работниците мислят ЕДИНСТВЕНО И САМО ЗА СЕБЕ СИ !!!
6.
Marinero
15.11.2019 09:27:45
1
13
Нещата са много по-прости, става въпрос за сделка между герп и патреотите. Както официално бе съобщено коалицията се "договори" тоест сключи сделка патреотите да се отбележат пред електората си с 250 лв мин. пенсия а герп да погалят олигарха Домусчиев, техен придворен и назначен от тях бизнесмен с приемането на искането му за неплащането на първия ден от болничните. Ситуацията за всички(политици и олигарси) е win-win плюс бонус , откланяне на вниманието на обществото от съществените проблеми.
5.
Тъп
15.11.2019 09:02:19
2
23
Как болните ще получат повече пари бе, тъпанар. Като не им платите първия ден?!? Свише ли ще дойдат тези повече пари ?
4.
И тиз бул предприемач!?
15.11.2019 09:01:13
2
39
Къв оредприемач си ти бе Велев? Назначен от Партията. Тоз ако му дадете власт, ще накара работниците да си плащат, че ходят на работа. Е, сега стана ли ви ясно защо и на какви българския народ казва - чорбаджии изедници.
У за какви пари е ревнал, като всички знаем, че тез 70% са на база заплата по договпр. Сиреч 500 лв/месец бруто. Ма големи пари плаща 'бузнеса', няма що. И тези им се видяха много. Ей, ненаядени са.
3.
1
15.11.2019 08:59:16
2
29
Тоя вмирисан на пръст пенсионер няма ли да се разкара вече. Продажен плъх крадлив.
2.
много антипатичен
15.11.2019 08:41:09
0
31
Велев, пак ли ти бе?
Вземи се скрий някъде!
Омръзна ми да ти гледам физиономията навсякъде и ад бълваш анти човешки мисли.
Нямаш ли роднини? Коя майка те е раждала? Пфуу
1.
Дълбоката Държава
15.11.2019 08:36:38
1
4
А ние къде сме?
- Нас ни няма. Защото през последните години един министър на образованието, изразявайки с безпощадна яснота духът на днешна България, беше казал, че идеалът на българската образователна система е създаването на Идеалния Потребител. Когато образователната система произвежда „идеални потребители”, това е начинът, фактически, да се спре по нашите земи Историята, това е българското zum Todt Gehen…
Просто някои хора в България решиха, че трябва да се спре българската история, за да бъдат те по-щастливи – българите от пост-историчен тип, говорещи с децата си изключително на английски.
Аз разбирам това. Но големият въпрос не е към тях… А към другите българи - какво правят те, това безразлично ли им е? Може би е дошло време с младите хора да се говори по нов начин, да им се възлага отговорност, да им се казват нови истини – без да се щадят.
От друга страна, ако ние искаме да имаме нещо общо с новия ЕС, трябва да поговорим със себе си, да се опитаме да разберем какво искаме от себе си и от съдбата си. Как си представяме прогреса? Какво е нашето бъдеще, идентичността ни? Петър Стояновият „Нов Цивилизационен Избор” се оказа банално менте - като автора си, впрочем...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори