×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Отстраниха от длъжност двама инспектори от Бургаската агенция по храните, обвинени като част от престъпна група за подкупи


Отстраниха от длъжност двама инспектори от Бургаската агенция по храните, обвинени като част от престъпна група за подкупи
Шефът на ОДБХ-Бургас д-р Георги Митев днес се закле като общински съветник на тържествената сесия в Бургас
Тема в развитие
виж още
скрий
30 Октомври 2019, Сряда, 11:58 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Радостина ГЕОРГИЕВА

Броят на обвинените набъбна с още двама

Апелативният специализиран наказателен съд отстрани от длъжност главните инспектори в Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас Денка Н. и Димо Г.

Те са сред петимата служители, привлечени към наказателна отговорност от Специализираната прокуратура на 28 август 2019 г. за участие в организирана престъпна група за подкупи и длъжностни престъпления на територията на област Бургас. Като ръководител на групата бе обвинен директорът на Областната дирекция д-р Георги Митев.

Петимата служители бяха задържани на 27 август 2019 г. в Бургас, Несебър и Поморие при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП. Според събраните доказателства, от началото на 2016 г., в качеството си на държавни служители и с цел получаване на подкупи, участниците системно извършвали фиктивни проверки на търговски обекти в Бургаска област, както и спирали реални проверки, извършвани от други служители в Областната дирекция. Неизвършени и прекратени проверки в търговски обекти бяха установени в Бургас, кк Слънчев бряг, Приморско, Созопол и Китен. В определени случаи директорът на ОДБХ-Бургас лично спирал текущи проверки, въздействайки на свои подчинени на място, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Установено е също, че участниците в групата получавали между 400 и 900 лева от собственици на търговски обекти в Бургаско за изготвянето от посочен от тях човек на задължителната за всеки обект „Система за самоконтрол“. На петимата обвинени през август 2019 г. бяха определени парични гаранции.

В хода на разследването бяха събрани нови доказателства за участие престъпната група на още двама служители в Областната дирекция – Етери З. и Деян С. В средата на октомври Специализираната прокуратура повдигна обвинения на двамата за участие в групата и им определи мерки за неотклонение гаранции в пари.

Отстраняването от длъжност на двамата служители в Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас Денка Н. и Димо Г. не подлежи на обжалване.

Шефът на ОДБХ-Бургас д-р Георги Митев днес се закле като общински светник на тържествената сесия в Бургас. Той отказа коментар по случая.
27
Коментара
27
Коментара по темата
27.
До доста информирания
05.01.2020 20:01:03
3
5
Петър и Мая в момента НЕ са на работа имат в сила присъда! Относно Затикашвили и Деан те със сигурност ще бъдат осъдени, но в момента не са на работа. Да не Ви дава господ да бъдете изнудване от такива, като тях. Много търговци от южното черноморие пропищяха от рекета, що клетви и псувни отнесоха нямате си представа и ако корумпирания съд ги оправдае то Господ ще ги накаже, защото в този живот има възмездие.
26.
Доста по-информиран
03.01.2020 13:04:57
3
4
До "До Флагман!!!!!!!", вие също пускате тук неистини. Д-р Етери Затикашвили и д-р Деян Стойков НЕ са отстранени от апелативния специализиран наказателен съд. Петър Арабаджиев и Мая Колева са били отстранени от работа докато се е провеждало разследване и са били възстановени, тъй като по закон всеки е невинен до доказване на противното, тоест, до влизане в сила на съдебен акт. Също така след връщането им не са разполагали със служебен автомобил. Щом се възмущавате от пристрастието на тази медия, не бъдете пристрастни и вие.
25.
До Флагман!!!!!!!
29.12.2019 21:10:48
2
2
Уважаеми журналисти от Флагман, Вие имате пристрастие към д-р Митев и всички от организираната престъпна група. Защо?!!
Защо не отразихте факта, че д-р Георги Митев (бивш вече директор), д-р Денка Благоева-Нгуен (бивш началник отдел), д-р Мария Кутлева, ветеринарния техник Дончо, испектор Петър Арабаджиев, д-р Мая Колева, д-р Деан Стойков, д-р Етери Затикашвили и д-р Димо Господинов са отстранени от работа от Апелативният специализиран наказателен съд. А знаете ли, че Петър Арабаджиев и Мая Колева бяха върнати на работа през летния сезон и не само това, а им дадоха да ползват и новия служебен автомобил и да контролират отново заведенията по южното черноморие за да се перчат и заплашват отново. Защо след, като не е минало делото?! Не мислете, че Георги Митев е света вода ненапита, хората не са това, за което се представят и това, че му симпатизирате не Ви прави чест и не е присъщо за професионални журналисти.
24.
Защо?
18.12.2019 21:58:42
0
3
Поради каква причина не публикувате нищо за останалите обвиняеми? Във всички други сериозни медии имаше статии, които цитираха съобщение на специализираната прокуратура за отстраняване на директора на ОДБХ Бургас и другите четирима инспектори. Само вие мълчите.
23.
Митев също е отстранен!
14.12.2019 15:11:41
0
1
Отстраниха и директора и другите. Там всички са за смяна!
22.
НЕ НА КОРУПЦИЯТА
02.11.2019 15:27:33
0
5
Пред съвестта си да отговарят и да анализират поведението и действията си задържаните държавни служители и част от другите, които се ослушват. Клевета е, когато казваш нещо, което е лъжа, а ако казваш истина и "настъпваш" интереса на някой е друго. Относно заплахите с Господ, кои сте Вие, че да му се месите в делата!?? Смирете се и станете по-добри, а ако не Ви стига заплатата напуснете и започнете легален бизнес. Не може да се възползваш от държавната си служба и да принуждаваш търговци да ти дават пари или да плащат за документи на "наши" хора огромни суми. Крайно време е в тази държава да се спазват правилата и да се спре с корупцията на дребно и едро. Докато всеки се примирява и мълчи няма да има прогрес в тази държава.
21.
Знаещия
02.11.2019 09:54:58
1
3
Клеветниците ще отговарат не само пред Господ, но и пред съда. Всичко с времето си!
20.
Горките хора без апартаменти останаха
01.11.2019 21:46:07
0
4
Брей тези от другата корумпирана, организирана, престъпна група горките не можаха да съберат за 3 апартамента хванаха ги рано. Не се тревожете всяко зло за добро, ето сега може да се осъзнаете и да станете по-добри и почтени. Всички служители от ОДБХ да знаят, че трябва да се държат почтено и да уважават труда и достойнството на другите, а не да говорят глупости в обектите. Не се ровите в живота на другите и не любопитствайте, защото не е Ваша работа.
19.
Прокурор
01.11.2019 21:32:19
1
2
Нека Кепекова обясни огкъде взе 3те апартамента в Сарафово, след като преди да стане директор живееше на квартира.
18.
До колегите от ОДБХ
31.10.2019 15:32:16
1
6
В това ОДБХ са като гнездо на оси. Няма уважение, колегиалност и всеки се чуди как да изкара някой лев от далавера. Всеки оправя настоящите и бившите си колеги зад гърба им, злословят по-най- грозния начин. В обектите стават смешни, предлагайки услуги и искайки пари и други неща. Ако знаят търговците как им се присмиват може да им стане малко неудобно. Най- лошото е, че приемат поведението си за нормално т.е няма никакво осъзнаване. Бях свидетел как този Стойков говори за бивша своя колежка от Несебър и не чувства как се излага. Онзи Димо и той казваше в един обект обадете се после ще ви дам номер на човек да ви разработи документи. Директора той пък играе на едро заедно с Денка Нгуен. Подли, жалко хорица, които не могат да блеснат по друг начин и да се докажат. Държавната хранилка им създаваше условия за допълнителен доход, но всяко начало си има край. Нека не забравят, че в живота има възмездие и нокой не е над другите. Всеки има достойнство и трябва да бъде уважаван. Да се готвят Илхан Юмер и колегата му от Айтос, който съсипаха хората от искане на пари. Разбира се има и 10% свестни хора, които работят там. Нека всички бъдат здрави и се замислят над поведението си.
17.
Браво!
30.10.2019 20:44:30
0
11
Корупцията прави хората алчни, безпринципни и нагли! Обвинените Етери Затикашвили и Деан Стойков трябваше още при първата акция да ги арестуват, но винаги идва видов ден. Изнудваха хората от Обзор до Синеморец да им разработват Системи за самоконтрол по най- елементарен начин, изпращайки приятеля на Затикашвили. Предлагаха и фирми за извозване на отпадъци, изкупуване на мазнини и др.,, не признаваха документи писани по легален начин от други специалисти, дори говориха против техни колеги, с които са работили, че били изгонени, но ето на тях пък ги изгониха по най- брутален начин. Така се случва, когато хвърляш кал по някой тя се връща към теб и винаги си кален. Тези хора се възгордяха и си помислиха, че са велики. Стойков да не забрави как умори овцете на цяло село в общ. Камено, като обърка ваксината. Етери Затикашвили и тя падна на неговото ниво. Хайте сега на борсата или излезте на светло ако Ви стиска да видим написаните от Вас документи дали ще се приемат в цяла България. Много е лесно да плююеш някой, но както казах по- горе идва видов ден!
16.
Чудесно
30.10.2019 18:45:52
0
7
И павката маринов и докторчето с повдигнати обвинения не къде а в специализирания съд и прокуратура, обаче.....ще решават съдбините на хората в града. Браво, хвала....
15.
Жалко
30.10.2019 16:08:33
0
18
По тази и ред други причини сдс отива там ,откъдето няма връщане.
14.
аз питам
30.10.2019 15:03:35
0
15
А тоя на снимката кога ще бъде вкаран там където му е мястото?
13.
*********
30.10.2019 14:16:29
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
12.
Утре
30.10.2019 14:08:01
0
28
СДС брутален автогол както винаги. Подкрепят само корумпирани и съдени кандидати, което ги прави главата на рибата.
11.
Бургазлия
30.10.2019 14:07:29
0
30
Как този човек е допуснат в общинския съвет ? Незабавна оставка !
Как редица криминални лица, включително и Петър Низамов, бяха допуснати до листите с кандидати за общински съветници ? Има ли и други с криминално досие в общинския съвет ???
Подигравка с гражданите !
10.
може
30.10.2019 14:01:34
2
5
докато не е осъден - може
В Несебър кметът им е избран в ареста
9.
Злати
30.10.2019 13:40:02
0
18
Осъден или срещу който се водят дела може ли да заема такава позиция в общ. съвет
8.
доктор
30.10.2019 13:31:57
3
25
До кога ще ни занимавате с този ветеринар? Няма ли да си отиде заедно с групичката там където му е мястото?
7.
гражданин
30.10.2019 12:53:34
0
39
Ещом доказан ръководител на ОПГ вместо да бъде задържан заудно с участниците Днес от кмета сочен за най добрия сред кандидатите на ПП ГЕРБ при полагане клетва заедно с новоизбрания ОБЩ.СЪВЕТ БОГОТВОРИ КАТО НАЙ ДОБРИЯ ДОКТОР Георги Митев от групата на СДС .Кво остава да се съмняваме за останалите .
6.
Кога
30.10.2019 12:48:47
4
23
А кога двамата обвиняеми ,които изнудваха ресторантьор в Несебър и бяха хванати с парите? До кога ще се проточва делото им???
5.
Кога
30.10.2019 12:48:44
4
21
А кога двамата обвиняеми ,които изнудваха ресторантьор в Несебър и бяха хванати с парите? До кога ще се проточва делото им???
4.
наблюдателен
30.10.2019 12:40:07
1
44
Е разбира се " Няма такава държава " , директора чист като сълза, като всички знаят истината. Днес на първата сесия бе наречен от кмета " стабилен доктор " , а обикновенно в нормалните държави се иска оставка на ръководителя при доказана злоупотреба със служебно положение на негови служители, а и повдигнато обвинение и срещу него.
3.
Хм
30.10.2019 12:19:27
1
26
И аз питам същото като номер 2.Дори мисля, че уволнените са изпълнявали нареждания отгоре(и понякога за лична изгода тайно)
2.
Пипи Чорапчето
30.10.2019 12:14:21
2
67
Извинете;)
А какво се случва с шефа на ОПГ-то -нали Митев е бил шефа на тази "престъпна група"?
Значи отстранени са от длъжност членовете, а главата така да се каже ще управлява града като взема решения в качеството си на общински съветник, да?;)))
Ми много ни 'убави градските старейшини....
1.
българия
30.10.2019 12:04:18
3
64
повече такива "честни" общински съветници са ни необходими! Изтъкани от алчност, корупция и наглост
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Малкото Коте на Божинов без гадже в Тайланд Малкото Коте на Божинов без гадже в Тайланд

Бояна Генова заряза годеника си?

Парализирано дете 5 часа обикаля 4 болници в София Парализирано дете 5 часа обикаля 4 болници в София

14-годишното момиче подмятано като парцал от чакалня в чакалня

Диона копира Галена в клип Диона копира Галена в клип

Силно промотираното чалга видео само показа липса на креативност от страна на бившата рапърка

Аня Пенчева сърдита на снаха си Ива Русинова Аня Пенчева сърдита на снаха си Ива Русинова

Вижте какво вбеси актрисата

За по-цветен Бургас: Да изрисуваме подлезите с ежегоден графити фестивал! За по-цветен Бургас: Да изрисуваме подлезите с ежегоден графити фестивал!

Началото бе поставено неформално със стенописа на NASIMO и ESTEO край Операта, трябва да се продължи, сигурен е наш читател

С метрото - за 5 минути от "Красно село" до "Патриарха" през май С метрото - за 5 минути от "Красно село" до "Патриарха" през май

2021 г. започва строежът в посока квартал "Левски" и "Слатина"

Тол системата ще увеличи броя на глобите за превишена скорост Тол системата ще увеличи броя на глобите за превишена скорост

Изместването на табелите за начало на населените места създава допълнителни „хранилки” за пътната полиция

Явор Бахаров е предаден на съда! Прокуратурата внесе обвинителния акт Явор Бахаров е предаден на съда! Прокуратурата внесе обвинителния акт

Има много утежняващи вината обстоятелства

Кали продължава войната с бившия си Влади Кали продължава войната с бившия си Влади

Той не спира да ме обижда!

Намаляват минималния стаж за платен годишен отпуск Намаляват минималния стаж за платен годишен отпуск

 Вместо след 8, той да бъде след 4 месеца трудов стаж за хората, постъпващи за първи път на работа

Нападнаха с камъни автобуси, превозващи евакуирани от Китай Нападнаха с камъни автобуси, превозващи евакуирани от Китай

Демонстранти хвърляха камъни и палиха огньове

Ситуацията с коронавируса - преекспонирана, имало повече страх Ситуацията с коронавируса - преекспонирана, имало повече страх

Вирусът рано или късно ще бъде овладян, заяви Евгений Кандиларов

Заловиха човешки мозък в буркан на граничен пункт Заловиха човешки мозък в буркан на граничен пункт

Пратката идвала от Торонто и е била на път за Кеноша, Уисконсин

Лидерите на ЕС не могат да се разберат заради дупката от 75 милиарда евро в бюджета след Брекзит Лидерите на ЕС не могат да се разберат заради дупката от 75 милиарда евро в бюджета след Брекзит

Втори ден продължават тежките разговори и извънредното заседание на Европейския съюз

Берлинале започна с минута мълчание заради терора в Ханау Берлинале започна с минута мълчание заради терора в Ханау

Самуел Финци откри фестивала с реч, в която обърна внимание на свободата, с която хората на стария континент разполагат

Десетки хиляди на бдение за жертвите на крайнодесния екстремист в Ханау Десетки хиляди на бдение за жертвите на крайнодесния екстремист в Ханау

Нападението е определено от разследващите като терористичен акт

Смях! Българин опитал да подкупи полицаи в Италия с ракия и суджук Смях! Българин опитал да подкупи полицаи в Италия с ракия и суджук

Карабинерите го задържали веднага с обвинение за подбуждане към корупция

Германия бере горчивите плодове на Меркел - крайнодесен застреля 9 души в наргиле барове Германия бере горчивите плодове на Меркел - крайнодесен застреля 9 души в наргиле барове

Когато насаждаш крайнолява политика, ще жънеш крайнодесни плодове

Година без Лагерфелд: Как са осиротелите Chanel, Fendi и KL Година без Лагерфелд: Как са осиротелите Chanel, Fendi и KL

Как го помнят приятелите и колегите му...

Европейските лидери влизат в борба за бюджета Европейските лидери влизат в борба за бюджета

Те се събират този четвъртък в Брюксел

Емил Димитров-Ревизоро Емил Димитров-Ревизоро Президентът какво прави – общо взето, грижи се за първата дама Виц на деня Виц на деня Пешо, съседи сме с теб откакто се помним... мислиш ли, че ще ти крада wifi?!? - Не! - Ами... тогава защо непрекъснато сменяш паролата?! Виц на деня Виц на деня Когато ви е скучно, отидете в най-близката до вас банка и изкрещете:
- Никой да не мърда!
И точно преди да извадят пистолети, добавете:
- Падна ми контактната леща.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако мъжете можеха да четат женски мисли...пак нищо нямаше да разберат
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори