×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

US-оръжейна фирма обмисля да пренесе заводите си у нас


US-оръжейна фирма обмисля да пренесе заводите си у нас
Компанията желае да предложи на българското правителство да създаде на местна територия своя първи производствен център в ЕС
28 Септември 2019, Събота, 09:27 ч.

Янките искат да стъпят за първи път в ЕС през България

Американският производител на военна техника The Armored Group (TAG)  обяви предложение да пренесе цялото си производство на военен клас бронирани машини в България и да изпълни поръчката за този вид техника за нуждите на сухопътни ни войски. От реализацията на проекта ще бъдат разкрити поне 1000 работни места, пише Днес.бг

Освен създаване на производствен център на територията на България, целта е и продажба на продуктите им както в страната, така и в Европейския съюз.

Вчера компанията представи различните модели отбранителна техника, които са част от нейното 30-годишно портфолио.

Аспарух Пилософ, представител на TAG за България, сподели, че компанията желае да предложи на българското правителство да създаде на местна територия своя първи производствен център в ЕС.

Той обърна внимание на една от основните машини на компанията – MASTIFF, която по неговите думи „технически е най-усъвършенстваната8х8 машина, която разполага с голяма устойчивост и маневреност“.

"Нашето предложение е България да не бъде просто клиент на базиран в друга държава производител“, заяви изпълнителният директор на TAG Робърт Паздерка. „Ние даваме на България възможност да обедини усилията си с нашата компания и заедно да се конкурираме със същите тези производители на големия пазар за бронирани автомобили в ЕС. Още повече, че България ще излезе на този пазар с най-модерните американски технологии и по всяка вероятност с най-конкурентните цени,“ поясни той.

По думите му, групата е готова да използва за сглобяването на машините всякакви материали и компоненти, произведени в България, които съответстват на изискванията. „Освен това можем да проектираме и произведем бойна машина по изискванията на клиенти, включително с динамична и активна защита от огъня на противника“, добави той и изтъкна, че едно от достойнствата на цялата серия е използването на модули, с което поддръжката на бойния автомобил е много по-бърза, лесна и евтина. Американецът посочи за пример, че приполеви условия двигателят може да се смени за минути.

Пилософ подчерта, че всички машини от портфолиото на TAG отговарят и дори надхвърлят изискванията на българското правителство и в частност на Министерството на отбраната, които са провели среща с представители на компанията с интерес към нейните продукти.

Паздерка посочи от своя страна, че компанията се стреми да се наложи на европейския пазар и да бъде конкурентна на останалите производители в региона.

„Идеята ни за преместване на производството ни в България дойде, след като разбрахме за сделката за закупуване на изтребителите F-16 от българското правителство“, сподели той.

"Ние предлагаме по-добрата алтернатива на пазара и на българското правителство“, подчерта представителят на TAG за България.

По думите на Паздерка машините на компанията могат да бъдат подобрявани в процеса на поддръжка и по този начин да бъдат конкурентни и за в бъдеще.

„Относно плащането при поръчка, ние сме гъвкави и можем да обсъдим различните варианти с българските власти“, изтъкна изпълнителният директор.

Той посочи, че компанията е готова да инвестира в България пропорционално на търсенето в региона и това ще позволи отварянето на хиляди работни места, ако правителството се съгласи на договор.

Относно цената на различните машини, Паздерка заяви, че пазарната стойност на даден продукт зависи от спецификациите на модела и от целите, за които клиента иска да използва продукта.

„За момента официалната позиция на министерството на отбраната е, че предложението на TAG е закъсняло, тъй като маркетинговото проучване относно закупуването на подобна техника от страна на България е приключило още през 2017 г.“, заяви Пилософ, като добави, че това решение трябва да се преразгледа и посъветва българските власти да не следват сляпо тръжните процедури.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/index/2019/09/28/us-oryjeina-firma-obmislia-da-prenese-zavodite-si-u-nas.424384
 


В категории: Бизнес


7
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
7
Коментара по темата
7.
ХХ
28.09.2019 11:56:58
1
4
Каква европа, бе сенил дементирал?!
Европа лиже чичо сам по яко отколкото ние някога сме лизали московския...
6.
Дернев
28.09.2019 11:46:21
3
1
Идеята не е лоша, особено ако се дондира в ЕС каква нужда може да има за тази техника с оглед на бъдещата ни единна армия. Лошото е само, че целта им е Украйна. Производството тука многократно намаля разходите им за доставка в тази посока. Което не едобре за БГ, не едобре и за Европа.
5.
ХХ
28.09.2019 11:40:50
2
3
@4
Завиждаш а?! Не знам колко "истински" бургазлия си, но ако виждаш нещата инак, значи си прост.

Пп. 1. Ще те разочаровам - не ми плащат.
2. Не знам да пиша срещу Бургас на старите бургазлии.
4.
До ХХ
28.09.2019 10:44:28
3
2
Аллло, кореняка бургазлия,ти цяла сутрин пишеш под всяка една статия тук.Кажи ми,на коментар ли ти плащат или на час? И ако наистина беше бургазлия,като мен, нямаше да приемеш да пишеш против града си за хонорар.Поне си измисли различни имена , че ставаш смешен така.
3.
Ми Фолкваген?
28.09.2019 10:42:20
1
5
Кво стана с него бе? Че и Хюндай казват щял да идва. Ама друг път.
Избори идат и машината за лъжи е завъртяна на пълни обороти.
Жалки, жалки ГРОБаджии.
2.
 كتائب الشهيد عز الدين القسام‎
28.09.2019 10:19:52
0
2
Tez sa tolkoz nepotrebni kolkoto i reklamata im Asparuha da go duha
1.
ХХ
28.09.2019 10:09:40
3
9
От статията разбирам, 1. че сме евтини и 2. че още дълго ще останем евтини...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори