×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тихомир Янакиев: ГЕРБ да не мислят, че ще излъжат хората, Германова в Созопол означава Рейзи


Тихомир Янакиев: ГЕРБ да не мислят, че ще излъжат хората, Германова в Созопол означава Рейзи
Толкова години е била в неговия екип, че аз не виждам някаква разлика между нея и Панайот Рейзи, категоричен е кандидатът на БСП в Созопол Тихомир Янакиев
13 Септември 2019, Петък, 18:00 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка: Авторът

Кандидатът на БСП вече води активна кампания, работи усилено и провежда срещи с жителите на община Созопол, макар предизборната кампания още да не е официално започнала

„Красимира Германова е част от групата на г-н Рейзи, тя му е дясната ръка. Толкова години е била в неговия екип, че аз не виждам някаква разлика между нея и Панайот Рейзи. Все едно, че на тези избори се борим с Рейзи. ГЕРБ нали не си мислят, че с тази мимикрия ще излъжат хората – като махат Рейзи и слагат Германова.” Това каза пред Флагман.бг кандидатът за кмет от БСП в Созопол Тихомир Янакиев.

Той вече води активна кампания, работи усилено и провежда срещи с жителите на община Созопол, макар предизборната кампания още да не е официално започнала. 

Край на драмата: Националното ръководство на ГЕРБ определи кандидат-кмета на партията в Созопол

„Кампанията върви и както нашите опоненти, така и ние не оставаме без ангажименти всеки ден. Днес имам среща в град Черноморец с хора, с които ще обсъдим съдбата на армейските имоти на територията на община Созопол. Там попадат имотите на много хора от Черноморец и това живо вълнува местните. Те искат да чуят бъдещите управници на Общината каква политика ще водят, как могат да помогнат и дали въобще имат желание да го направят. След това ще се срещнем с жители на село Зидарово. Селата през мандатите на бившия кмет бяха пренебрегнати откъм благоустрояване. Проблемите там са много и не могат да се решат с магическа пръчка, но поне хората трябва да видят, че някой има желание да ги чуе, да стане съпричастен към техните искания и да се опита да им помогне”, каза Тихомир Янакиев.

Основните точки в предизборната програма на Янакиев са няколко. Първата е условно назована „Човекът и Общината”, като в нейния фокус се слагат хората, започвайки от децата и възрастните хора. Следващата точка засяга условията и качеството на живот за местните – тук се включват здравеопазване, социални дейности, култура, спорт. Следваща точка касае бизнес, икономика и финанси.

„Тук е много важно да се изясни всичко около общинската собственост, начинът на използването й. Досега бяхме свидетели на хищническо експлоатиране на общинската собственост, което се свеждаше в по-голямата си част до продажбата на общинските активи и в по-малка част и степен на отдаването им под наем. Аз искам да обърна пирамидата така, че общинската собственост да започне да се отдава, а продажбите да стават само в краен случай. Не всяка година да залагаме по няколко милиона лева от продажба на общинско имущество, а напротив – да залагаме приходи от отдаването му под наем. Продажбите ще стават само в краен случай, целенасочено и след като има ясен консенсус. Трябва да се маркират и активите. До момента ясен достъп до общинската собственост в електронен формат нямаме. Хората не знаят какво притежава Община Созопол, това е и причината да не се управлява правилно”, каза кандидатът за кмет на БСП в Созопол.

Той изброи и крачките за икономическото стабилизиране на богатата, но на практика фалирала Община Созопол. „Ако съгражданите ми дадат доверието си като кмет, на първо място трябва да се направи финансов одит, който да каже какво е реално финансовото състояние на Общината”, каза Янакиев.

БСП се готви за победа – вади най-силния си коз в битката за кмет на Созопол

„Всяка година гледам отчета на бюджета, приемаме нов бюджет и всичко е цветущо, докато в един момент ни дойде като гръм от ясно небе, че Община Созопол е в много лошо финансово състояние. Затова аз вяра ще имам само на себе си. След като разберем какво е финансовото състояние, ще трябва да се прецизират всички договори, които има Общината за външни услуги и да се направи качествена и точна преценка кои са необходими и кои не са, кои да продължат да се изпълняват и кои не. Трябва да се прецени кои функции и дейности могат да бъдат поети със собствени сили, дали не трябва да се направят нови структури, които да гарантират изпълняването им. Тези неща трябва да бъдат направени, защото Общината иначе ще продължи по същия път”, категоричен е Тихомир Янакиев.

Той заяви, че в община Созопол образованието също е изключително важно. „Тук учениците стават все по-малко и трябва да се направи нещо сериозно, което не включва само изграждане на база. Предвиждаме изграждане на допълнения към основната сграда на училището, то вече е ремонтирано, но това не е достатъчно. Освен това трябва да се направят програми, чрез които да се отпускат стипендии на ученици с отлични резултати. Може да се помисли за ситуирането на нови паралелки с профилираност”, каза Янакиев.

В момента се обсъждат и няколко варианта за схемата на паркирането. „Оказа се, че приходите от общинските паркинги на територията на община Созопол са 26 хиляди лв. на година. Това е изключително смешно и нелепо, чудя се как изобщо ни го дават като информация. От над 500 паркоместа да се отчита такъв финансов резултат... Задаваме въпроса – кой е собственик на фирмата, която заедно с Общината стопанисва паркингите. Беше ни казано, че има публично-частно партньорство, но никой не знае коя е фирмата, има ли тя общо с действащи общински съветници? В тази посока има много какво да се направи, каквото и да променим, каквито и облекчения да въведем за туристите и местните жители, винаги ще изкараме повече от 26 хиляди лева приходи годишно”, категоричен е кандидатът за кмет на БСП Тихомир Янакиев.




22
Коментара по темата
22.
*********
23.09.2019 12:41:45
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
21.
Санитар
23.09.2019 09:36:37
0
3
До баба Ванга. Много добре, към днешна дата вашето предсказание е вярно. Кажете ми- Георги Пинелов ще спечели ли?
20.
Баба Ванга
21.09.2019 18:00:07
2
5
Бардуков ще махне снимката на Б. Б., ще се откаже от Рейзи и ще премине към друг кандидат за кмет. Най-вероятно към Пинелов. Този човек е безгръбначен. Предател и нагаждач. Това е моето предсказание. Баба ви Ванга.
19.
Санитар
20.09.2019 16:37:16
1
4
Идеята за ромски кмет/Бардуков/ и за Созопол като средище на роми от Странджа, не е лоша. Ще се развие сватбен туризъм за циганите от цялата страна. Вярно, ще се вдигне малко шум, но ще има приходи. Дори може да се обяви Созопол като ромска столица. Кеф , маанета, музика и приходи.
18.
*********
19.09.2019 15:03:49
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
17.
*********
18.09.2019 14:11:30
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
И аз ще цитирам баба Мара от пазара с уважение!
18.09.2019 11:12:38
5
4
Бардуков не се е дистанцирал от ромският си етнос. Напротие, всички ние знаем, че е весел циганин и ако се кандидатира, ние от селата ще гласуваме за него. Нека и един циганин да стане кмет!
15.
Бай Иване
15.09.2019 12:48:17
2
65
А ти бай Иване, отде знаеш, че никой не е сезирал прокуратурата и контролните органи, както пишеш? Питал ли си, или се говориш ей така? А питал ли си дали Тихомир не е говорил за лошото състояние на финансите на общината? А когато има срещи с избирателите в градове и села, колко от нас ходят на тези срещи , да чуят, да пита? Ти бай Иване ходиш ли на събрания, или си стоиш у дома и напопържваш ?
14.
до всички
14.09.2019 15:22:18
0
92
Които дават минуси на коментар 12. Значи за вас демокрацията не важи и я потъпквате което считам че и вие ще усетите негативите в близко бъдеще. По право БСП трябва да има 4 представителя в ОИК Созопол
13.
*********
14.09.2019 12:43:53
22
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
шок и ужас
14.09.2019 09:18:14
33
102
Изгониха офицялните преставители на БСП от Общинската Избирателна Комисия - Созопол с незначителни доводи и назначиха протежета на Рейзи и Германова.
11.
Бай Иване
14.09.2019 08:41:12
16
9
Знаеш ли колко държавни органи правят проверки на общината - финансови по проекти, договори и т.н. и кво на никой не му е направило впечетление нищо.
10.
до Бай Иван
14.09.2019 08:11:33
6
12
Като са знаели сезирали и сигнализирали какво. Някой да е взел мерки. Справка кражбите и дълговете на от общината вече не се и коментират
9.
виселие
14.09.2019 07:22:39
33
4
бат пони нии ни сме ти забравили с теби сми и ште гласуваме само за теб за тези предателки и ненаядени изедници никога не се сдаваи баштице наш
8.
Chitatel
14.09.2019 07:17:16
62
9
Май Бай Иван като ви казва истината и боли?
7.
Бай Иван
14.09.2019 00:52:15
132
15
И като приходите от паркингите са 26000 лева вие къде бяхте толкова години господа общински съветници ?!? Защо толкова години не сезирахте прокоратурата или други контролни органи????? Защо нито един от вас не входира предложение, докладна в общинсакия съвет как да се въстановят имотите на черноморци попадащи във военните поделения ,ами като дойдат избори и всеки яхва тази вълна на недоволство от черноморци ??? Тихомире , не се прави на света вода ненапита.Ти си икономист и не знаеше какво е финансовото състояние на общината ,така ли ,ай де де тези ще ги разправяш на бабите и на ромите по селата.Всеки общински съветник по закон има право да поиска във устен или писмен вид всякаква информация от общинската администрация и тя не може да му бъде отказана.КОЛКО ПЪТИ ВИЕ поискахте такава информация и я предоставихте през тези 12 години на гражданите на община Созопол ??? НИКОЛКО !!!!!! Така че, стига клишета и предизборни лабардони.Слагайте сега минусчета ама това е истината.Но стига да непродължаваме по нататък.
6.
Черноморски гей.
14.09.2019 00:19:25
4
15
Забравихте ли варианта с Рома-Созопол? Винаги празник, винаги радост! Бардучето ще ни пее гръцки песни, нали се дистанцира от ромският си етнос. Силна музика, цигански романси и гръцки песни. Какъв живот ще настане.
5.
браво
13.09.2019 20:41:42
2
47
Каква компетентност и интелигентен изказ
4.
XX
13.09.2019 20:17:54
0
8
@3
Пич, аз говоря за гербаджиите... а както цветанов беше казал преди години, 100% от пълнолетните българи са били членове на бкп ... сега сигурно на герб :).
3.
до ХХ
13.09.2019 18:29:49
14
110
Каза, ама преди съдът да каже, че тези са крадци и наглеци! Сега е различно! А дали пък има някой, който да не знае, че паркинзите са на Стойчо манджата общинския съветник на Герб? В Созопол всичко се знае. Сега малко Губерчето се опитва да стане вся и все, но той не знае, че бате Поньо е с изтънени джобове, след като му откраднаха и 50 хиляди джобни, така че трудно ще дава вече!
2.
ХХ
13.09.2019 18:10:50
70
28
Тоя па...
Сякаш има значение за електората на герб, кой ще е кандидат.
Боко ясно си каза, че и магаре да предложи - и него ще изберат.
1.
Созополчанин
13.09.2019 18:05:54
25
343
Браво Тихомире, само така!
Ти си нашата надежда. Трябва да отмиеем старото, което е било начело с Рейзи и сега иска да бъде неговия скрит коз отново.
Бори се и вярвай че ще спечелиш. Хората те обичат и вярват в теб.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори