×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • ОД на МВР в Бургас разкри 30 престъпления през уикенда
  • 114 новозаразени с коронавирус за последните 24 часа, 1 е в Бургас
НА ЖИВО

БСП се готви за победа – вади най-силния си коз в битката за кмет на Созопол


БСП се готви за победа – вади най-силния си коз в битката за кмет на Созопол
В последните 12 години Тихомир Янакиев работеше усърдно, за да се утвърди като основна алтернатива на настоящето управление в лицето на Панайот Рейзи
30 Август 2019, Петък, 12:30 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Емел МАХМУД

Тихомир Янакиев с конкретни предложения как да реформира общината и да реши проблеми, които са отлагани с години

БСП се готви за победа в Созопол и вади най-силния си коз за изборите на 27-ми октомври. От „Позитано 20” са убедени в изключителните качества, експертност и харизма на местния лидер на Тихомир Янакаиев, който е и най-ярката политическа фигура на социалистите в региона. Кандидатурата му е получила категоричното одобрение на общинска конференция на червените, проведена в морския град на 24 август, научи Флагман.бг.

Тихомир Янакиев за трети път ще участва в битката за кметския стол, като този път шансовете му за победа са огромни заради вътрешните крамоли в мощната на предишния вот ГЕРБ и очаквания отлив на гласове след оттеглянето на кмета Панайот Рейзи. 

Два пъти БСП в Созопол го издига като кандидат-кмет срещу Панайот Рейзи и доверието на съгражданите му в него расте. Първият път той спечели около 1500 гласа и беше на второ място от шестима кандидати, а вторият път – 2700 гласа, като бе единственият, който се осмели да излезе като опонент на Панайот Рейзи.

Тихомир Янакиев е на 47 години, магистър е по икономика и работи в банка ДСК, като управлява успешно от дълги години три от клоновете й. В последните 12 години той работеше усърдно, за да се утвърди като основна алтернатива на настоящето управление в лицето на Рейзи  и до голяма степен успя. БСП традиционно записва добри резултати в Созопол, доколкото могат да бъдат сравнени с резултатите на БСП в други общини.

Голямата победа за Янакиев бе на евроизборите, където БСП бе първа политическа сила Созопол. Това може би дава и най-голямата надежда за успех на вота наесен.

„Победата на евроизборите е продиктувана от крамолите в ГЕРБ. Уважавам Георги Пинелов като човек и политик, за Панайот Рейзи – нямам коментар. Битката ще е сериозна, но ще я спечелим”, каза пред Флагман.бг Тихомир Янакиев.

Кандидатът на БСП изброи проблемите, които са най-големите язви в Созопол, и ще залегнат в неговата предизборна платформа. Той е категоричен, че е много важно да се направи ревизия на всички сключени договори досега по време на управлението на Панайот Рейзи.

„Трябва да се провери всичко, като се започне от сметопочистване, снегопочистване, озеленяване. Всяка година за озеленяване Созопол харчи около 400 хиляди лева, а аз колкото и да се напъвам, не мога да видя къде отиват тези пари. Като се направи анализ на договорите, които се изпълняват, като се види как са сключени, ще може да се разбере къде отиват и парите. В Община Созопол е нужна  много сериозна финансова дисциплина”, обяви Янакиев.

„Ние сме ангажирани с проблемите на хората в Созопол. На всяка сесия внасяхме питания по злободневни теми и проблемите на местните. Единствената опозиция срещу Панайот Рейзи и неговите хора бяхме ние – аз и моите хора от БСП и ЗС „Александър Стамболийски” в Общинския съвет”, каза Тихомир Янакиев пред Флагман.бг.

Социалистите са особено активни при обсъждането на бюджета, тъй като аз Янакиев е икономист и там е неговата сила. „През последните 4 години никога не сме гласували „за” бюджетите на г-н Рейзи и на ГЕРБ. С тях беше трудно да се работи, защото те не приемаха и добрите предложения и препоръки и никога не бяха конструктивни”, категоричен е кандидатът на БСП за кмет на Созопол.

Янакиев е категоричен, че едно от най-важните неща, които трябва да направи следващият кмет, е да стегне финансовата дисциплина на Общината. „Трябва да започне да се изпълнява оздравителният план на Община Созопол. Това е първото и неотложно нещо, защото според седемте критерия на Министерството на финансите, според които една община може да бъде определена, че е в лошо финансово състояние, ние отговаряме на 5 от тях. Ние сме единствената община в цяла България, която се вместваше в 5 от тези 7 критерия.  Бяхме стигнали до прецедента да рефинансираме безлихвен дълг по ПУДООС с лихвен такъв.  Трябва да се види дали този оздравителен план работи, защото аз и спрямо него имах също обструкции. Но той вече е приет, утвърден е и трябва да се действа по него”, каза Тихомир Янакиев.

Второто нещо, което е много важно, според него, е да се решават належащите проблеми на хората. Един от основните е липсата на адекватно медицинско обслужване в Созопол, тъй като на територията на общината през лятото има около 70-80 хиляди души по данни на полицията.

„На какво се крепи здравната грижа в града ни – на двама общопрактикуващи лекари, като единият вече е пенсионер не сериозна възраст, както и на местното звено на Спешна помощ. За голяма част от селата едно джипи обслужва 4-5 населени места, дори в различни общини. Медицинското обслужване и здравната грижа за хората е изключително важна. Тук трябва да се пипнат сериозно нещата. Трябва да се помисли за изграждането на един съвременен, модерен, неголям медицински център, който да лекува адекватно пациентите. Трябва ни нещо малко, гъвкаво, оперативно, което да върши работа”, категоричен е кандидатът за кмет от БСП в Созопол.

Янакиев ще се заеме и със следващия сериозен проблем за Созопол – липсата на паркоместа в красивия черноморски курорт. „Транспортната схема на града е тотално объркана. За да дойде един човек в града ни, той се чуди с часове къде да паркира колата си. Постоянно стават скандали за паркоместа и това е изключително неприятно. Трябва да се работи по този въпрос. Според нас трябва да се промени изцяло транспортната схема на града, да се направят буферни паркинги, да се отпушат паркоместа. Като цяло концепцията за плащането трябва да се промени”, коментира Янакиев и обясни, че конкретните предложения ще бъдат заложени в предизборната му платформа, като цялостна концепция за транспортната схема на Созопол.

Друг сериозен проблем е чистотата на града. "Созопол постоянно е мръсен, особено през лятото. Сметопочистването е на много ниско ниво. Не, че хората не работят,  чистачите дават всичко от себе си, но самата система е слаба. Като имате предвид, че всяка година залагаме в бюджета 3 млн. лв. за сметопочистване и сметоизвозване. Тези пари не се използват  и остават в преходен остатък, който по мои сведения е около 2 млн. лв. Созопол има пари за сметопочистване, същевременно градът не е добре почистен. Аз бях предложил при тази ситуация да намалим такса смет, тъй като парите не могат да отидат за друго, незаконно е. Защо да се трупат преходни остатъци и да не можем да ги разходваме. На това не получих конкретна информация, но всеки си носи отговорността. Оттук нататък ще се постараем ние да поемем отговорността и да променим нещата”, отсече Тихомир Янакиев.

Като местен човек той познава добре проблемите в общината и е категоричен, че в селата край Созопол положението е трагично. „Там е просто ужас – вървяха уж едни пари за оправяне на улици, за изчистване на дерета, а накрая дълги години нищо не се прави. Започнаха два проекта за ВиК в селата Крушевец и Росен, адмирирам това и се надявам, че ще бъдат завършени като хората, а не като пречиствателната станция и канализацията на Равна гора. Там за доста потрошени пари се включи една малка част от населението. В селата има крещяща нужда от облагородяване – асфалтиране, ВиК, ел. инсталации. Трябва да се кандидатства по проекти за малките населени места, да се направят спортни площадки, защото младите хора бягат от селата най-вече. Селата ни са много красиви, тук е Странджа, морето”, добави кандидатът за кмет на БСП в Созопол Тихомир Янакиев.
Флагман.БГ Рибарите: "Циганката" дойде Рибарите: "Циганката" дойде 03/08/2020, Понеделник 20:40 1
19
Коментара по темата
19.
Другарче.
04.09.2019 09:23:04
1
3
И друг път съм предлагал алтернатива на ГЕРБ и на БСП, това е някой ромски представител. Досега не ни е управлявал ром, а ние това заслужаваме. Затова отново предлагам Христо Бардуков, като социализиран ром. Вярно е ,че се гърчее, но ромите упорито прикриват своята идентичност. Всички села ще гласуват з него. Ще се кръстим Рома-Созопол и ще се веселим без прекъсване.
18.
аспасия
02.09.2019 11:08:55
13
4
Тишо-банкомата да стане кмет на Созопол.Срам и позор , братя българи.
Той да си седи на задника , тази хапка не е за неговата уста.Той щял да оправи , това и онова-човек който няма понятие от управленска политика.Горкият Созопол- червен комуняга кмет-честитоооооо
17.
никога вече бсп на власт
31.08.2019 12:05:42
381
18
ако искаме да живеем в европейска държава, като бели хора, не трябва никога повече червените боклуци на власт
16.
виселие
31.08.2019 11:10:17
74
3
ся око бат пони земе че кандиса и стане пак кмет на созопола ши видите вие какви пишман бизнесмени и банкери и кметуве сте што то нищо не знаити и не можете бат пони е най добриа айди бе пат пони дай да станеш пак кмет само на теби ти утива на тези нови изедници и чурбаджии ко ся тапърва да поват да крадат так не мо же не е за тях тази работа нито могат като хората да се снимат нито да крадат като хората ами за ко ши са там така ни може
15.
Mesten
31.08.2019 10:07:27
274
35
От тази статия освен бля бля разбрах само,че на изборите ще има нова коалиця-тишо кака аспасия и най-новото попълнение........и ниговото имееее еееее гошо пинелов,а и да не забравяме господин гребенаров
14.
С теб сме
31.08.2019 00:29:29
612
1741
Уникален човек достоен за кметския стол. Време е за хора, които държат на думата си, а не само нагло да пълнят джоба!!! С теб сме, Тишо!
13.
Fut
30.08.2019 22:35:36
1
1
ВСозопол ок, но в Бургас Николов ли ви посочи кандидата, че ще бъде по-зле и от кандидатите на малките партии.
12.
Свобода на словото според Шайката ГЕрП
30.08.2019 18:32:11
344
1262
В МС Борисоф НЕ даде на журналистите да задават въпроси. С демонтирани микрофони за журналистите премина пресконференцията на премиера Бойко Борисов и новият председател на Европейската комисия Урсула ван дер Лайен, съобщи Дарик.
11.
Гласувайте срещу Шайката ГЕрП
30.08.2019 18:00:32
395
1300
За да има бъдеще България. За да имат децата ни къде да живеят, а не да се скитат по света немили недраги!
10.
Червен
30.08.2019 16:41:46
933
386
Лелеле Созопол ще е червен
Умирам от кеффффф
Пак нищо няма да се случва 4г
Давай Тишоооо с теб сме давай нека кака Аспасия дойде
9.
Червен
30.08.2019 16:41:44
764
380
Лелеле Созопол ще е червен
Умирам от кеффффф
Пак нищо няма да се случва 4г
Давай Тишоооо с теб сме давай нека кака Аспасия дойде
8.
сите са маскари
30.08.2019 16:36:42
2
14
В Сз, Сл.бр, Нб и т.н няма БСП, няма ГЕРБ, нито друга партия, там е цар лев
7.
*********
30.08.2019 16:36:22
279
380
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Flagman amsn
30.08.2019 14:43:58
76
3
Mnogo me kefite dneska pusnahte ststiata kato nova nishto che e ot bchera, utre ia pusnete pak xaxaxa mnogo me kefi da ia cheta
5.
Турист
30.08.2019 12:09:36
395
1420
Успех и дано както го мисли и казва така да стане.Дано не е поредното поставено лице и друг да дърпа конците .Дано си остане все така тежащ на мястото си
4.
ами
30.08.2019 11:39:26
397
1327
Банкерчето ми се вижда свестен не прилича на оная крадлива сган
3.
страничен
30.08.2019 10:28:12
398
1319
Ако изберат този банкер за кмет има бъдеще общината. Ако са пак старите нови дългове и фалит
2.
Добри
29.08.2019 19:33:06
507
1327
Успех , Тихич!!!
1.
дядо
29.08.2019 19:15:05
1145
413
Малеййй,как мазно го местя!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Неприятности за Овена, да внимава, защото това е деня на изкушенията! Неприятности за Овена, да внимава, защото това е деня на изкушенията!

Хороскоп за деня – 4 август 2020, вторник

Пламен Гьонев арестуван в Созопол с марихуана, Костадин Бисеров – в Несебър с коктейл от наркотици Пламен Гьонев арестуван в Созопол с марихуана, Костадин Бисеров – в Несебър с коктейл от наркотици Прокуратурата подхвана двамата, умува дали да ги обвини за наркоразпространение Коя е най-пренебрегваната мъжка ерогенна зона Коя е най-пренебрегваната мъжка ерогенна зона

Не сте особено сигурни как да процедирате с този вълшебен бутон на удоволствието

Видовете целувки, които са любими на мъжете Видовете целувки, които са любими на мъжете

Един от най-честите въпроси, които жените си задаваме е какво харесват мъжете в интимен план

Задържаха 19-годишния Александър Стоянов от Бургас, шофирал джипа си мъртво пиян Задържаха 19-годишния Александър Стоянов от Бургас, шофирал джипа си мъртво пиян

Александър е спипан на ул."Стара планина" рано сутринта - след здраво поркане цяла вечер

 

Цветан Цветанов: Корупцията е в големите инфраструктурни проекти Цветан Цветанов: Корупцията е в големите инфраструктурни проекти

За Борисов няма спасение, трябваше да предложи експертен кабинет, но изпусна момента, смята бившият втори в ГЕРБ

 

4 зодии, които могат да ви забият нож в гърба 4 зодии, които могат да ви забият нож в гърба

Вижте кои са те

Пъстра зеленчукова супа - как да я приготвим бързо Пъстра зеленчукова супа - как да я приготвим бързо

Вижте рецептата

Ден 26: Стотици пак на протест в София, петима вече са в гладна стачка Ден 26: Стотици пак на протест в София, петима вече са в гладна стачка

Продължават денонощните блокади на ключови кръстовища

Рибарите: "Циганката" дойде Рибарите: "Циганката" дойде

На въдиците им се хванали "циганките"-  по 60- 100 грама екземпляра

 

Папа Бенедикт XVI е тежко болен Папа Бенедикт XVI е тежко болен

Оттеглилият се 93-годишен папа страда от херпес зостер

Заразените с коронавирус по света надхвърлиха 18 милиона, в САЩ съветват да се носят маски и вкъщи Заразените с коронавирус по света надхвърлиха 18 милиона, в САЩ съветват да се носят маски и вкъщи Пандемията продължава бързото си разпространение по света Норвежци опразниха шведските магазини Норвежци опразниха шведските магазини На места се забелязват 70-метрови опашки на касите Турция няма да затваря хотели при случай на COVID-19 Турция няма да затваря хотели при случай на COVID-19

Досега броят на заразените с коронавирус в Турция надхвърли 231 000

Арестуваха един от бодигардовете на кралицата заради 9 сака с кокаин Арестуваха един от бодигардовете на кралицата заради 9 сака с кокаин

Охранителят е отстранен от задълженията си до края на разследването

Учени установиха как коронавирусът уврежда обонянието Учени установиха как коронавирусът уврежда обонянието

Хората, които са се разболели от COVID-19, не могат да загубят обонянието си завинаги

Почина актьорът Уилфорд Бримли Почина актьорът Уилфорд Бримли

Той е известен с ролята си на д-р Блеър в нашумелия през 80-години филм „Нещото“

Времето на Лукашенко да си тръгне спокойно и кротко е отминалo безвъзвратно Времето на Лукашенко да си тръгне спокойно и кротко е отминалo безвъзвратно

Каквито и добрини да си направил на страната си, никаква благодарност не бива да чакаш, ще те изритат, напсуват, охулят, че накрая може и в кауша да те вкарат

Малките деца са най-опасните преносители на COVID-19 Малките деца са най-опасните преносители на COVID-19

Това показва проучване

Хиляди протестират в Берлин срещу корона-ограниченията Хиляди протестират в Берлин срещу корона-ограниченията

За последното денонощие в Германия са регистрирани 955 случая на заразата

Илиян Василев Илиян Василев В БТВ маршируват само представители на властта, гради имиджа си на "обективна" телевизия с елементарни покрития от протеста Виц на деня Виц на деня Много хубав часовник имаш...
- Благодаря. Взех го супер евтино от ЛИДЛ. Само 5,99 лв.
- Колко е часът ?
- 77:68.
Виц на деня Виц на деня - Пешо, кое е най-запомнящото се нещо което са ти казвали след се*с?
- А да видим друг път ще крадеш ли череши...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Ани, как кръстихте детето?
- Бойко - да му е пълно шкафчето!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори