×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП се готви за победа – вади най-силния си коз в битката за кмет на Созопол


БСП се готви за победа – вади най-силния си коз в битката за кмет на Созопол
В последните 12 години Тихомир Янакиев работеше усърдно, за да се утвърди като основна алтернатива на настоящето управление в лицето на Панайот Рейзи
30 Август 2019, Петък, 12:30 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Емел МАХМУД

Тихомир Янакиев с конкретни предложения как да реформира общината и да реши проблеми, които са отлагани с години

БСП се готви за победа в Созопол и вади най-силния си коз за изборите на 27-ми октомври. От „Позитано 20” са убедени в изключителните качества, експертност и харизма на местния лидер на Тихомир Янакаиев, който е и най-ярката политическа фигура на социалистите в региона. Кандидатурата му е получила категоричното одобрение на общинска конференция на червените, проведена в морския град на 24 август, научи Флагман.бг.

Тихомир Янакиев за трети път ще участва в битката за кметския стол, като този път шансовете му за победа са огромни заради вътрешните крамоли в мощната на предишния вот ГЕРБ и очаквания отлив на гласове след оттеглянето на кмета Панайот Рейзи. 

Два пъти БСП в Созопол го издига като кандидат-кмет срещу Панайот Рейзи и доверието на съгражданите му в него расте. Първият път той спечели около 1500 гласа и беше на второ място от шестима кандидати, а вторият път – 2700 гласа, като бе единственият, който се осмели да излезе като опонент на Панайот Рейзи.

Тихомир Янакиев е на 47 години, магистър е по икономика и работи в банка ДСК, като управлява успешно от дълги години три от клоновете й. В последните 12 години той работеше усърдно, за да се утвърди като основна алтернатива на настоящето управление в лицето на Рейзи  и до голяма степен успя. БСП традиционно записва добри резултати в Созопол, доколкото могат да бъдат сравнени с резултатите на БСП в други общини.

Голямата победа за Янакиев бе на евроизборите, където БСП бе първа политическа сила Созопол. Това може би дава и най-голямата надежда за успех на вота наесен.

„Победата на евроизборите е продиктувана от крамолите в ГЕРБ. Уважавам Георги Пинелов като човек и политик, за Панайот Рейзи – нямам коментар. Битката ще е сериозна, но ще я спечелим”, каза пред Флагман.бг Тихомир Янакиев.

Кандидатът на БСП изброи проблемите, които са най-големите язви в Созопол, и ще залегнат в неговата предизборна платформа. Той е категоричен, че е много важно да се направи ревизия на всички сключени договори досега по време на управлението на Панайот Рейзи.

„Трябва да се провери всичко, като се започне от сметопочистване, снегопочистване, озеленяване. Всяка година за озеленяване Созопол харчи около 400 хиляди лева, а аз колкото и да се напъвам, не мога да видя къде отиват тези пари. Като се направи анализ на договорите, които се изпълняват, като се види как са сключени, ще може да се разбере къде отиват и парите. В Община Созопол е нужна  много сериозна финансова дисциплина”, обяви Янакиев.

„Ние сме ангажирани с проблемите на хората в Созопол. На всяка сесия внасяхме питания по злободневни теми и проблемите на местните. Единствената опозиция срещу Панайот Рейзи и неговите хора бяхме ние – аз и моите хора от БСП и ЗС „Александър Стамболийски” в Общинския съвет”, каза Тихомир Янакиев пред Флагман.бг.

Социалистите са особено активни при обсъждането на бюджета, тъй като аз Янакиев е икономист и там е неговата сила. „През последните 4 години никога не сме гласували „за” бюджетите на г-н Рейзи и на ГЕРБ. С тях беше трудно да се работи, защото те не приемаха и добрите предложения и препоръки и никога не бяха конструктивни”, категоричен е кандидатът на БСП за кмет на Созопол.

Янакиев е категоричен, че едно от най-важните неща, които трябва да направи следващият кмет, е да стегне финансовата дисциплина на Общината. „Трябва да започне да се изпълнява оздравителният план на Община Созопол. Това е първото и неотложно нещо, защото според седемте критерия на Министерството на финансите, според които една община може да бъде определена, че е в лошо финансово състояние, ние отговаряме на 5 от тях. Ние сме единствената община в цяла България, която се вместваше в 5 от тези 7 критерия.  Бяхме стигнали до прецедента да рефинансираме безлихвен дълг по ПУДООС с лихвен такъв.  Трябва да се види дали този оздравителен план работи, защото аз и спрямо него имах също обструкции. Но той вече е приет, утвърден е и трябва да се действа по него”, каза Тихомир Янакиев.

Второто нещо, което е много важно, според него, е да се решават належащите проблеми на хората. Един от основните е липсата на адекватно медицинско обслужване в Созопол, тъй като на територията на общината през лятото има около 70-80 хиляди души по данни на полицията.

„На какво се крепи здравната грижа в града ни – на двама общопрактикуващи лекари, като единият вече е пенсионер не сериозна възраст, както и на местното звено на Спешна помощ. За голяма част от селата едно джипи обслужва 4-5 населени места, дори в различни общини. Медицинското обслужване и здравната грижа за хората е изключително важна. Тук трябва да се пипнат сериозно нещата. Трябва да се помисли за изграждането на един съвременен, модерен, неголям медицински център, който да лекува адекватно пациентите. Трябва ни нещо малко, гъвкаво, оперативно, което да върши работа”, категоричен е кандидатът за кмет от БСП в Созопол.

Янакиев ще се заеме и със следващия сериозен проблем за Созопол – липсата на паркоместа в красивия черноморски курорт. „Транспортната схема на града е тотално объркана. За да дойде един човек в града ни, той се чуди с часове къде да паркира колата си. Постоянно стават скандали за паркоместа и това е изключително неприятно. Трябва да се работи по този въпрос. Според нас трябва да се промени изцяло транспортната схема на града, да се направят буферни паркинги, да се отпушат паркоместа. Като цяло концепцията за плащането трябва да се промени”, коментира Янакиев и обясни, че конкретните предложения ще бъдат заложени в предизборната му платформа, като цялостна концепция за транспортната схема на Созопол.

Друг сериозен проблем е чистотата на града. "Созопол постоянно е мръсен, особено през лятото. Сметопочистването е на много ниско ниво. Не, че хората не работят,  чистачите дават всичко от себе си, но самата система е слаба. Като имате предвид, че всяка година залагаме в бюджета 3 млн. лв. за сметопочистване и сметоизвозване. Тези пари не се използват  и остават в преходен остатък, който по мои сведения е около 2 млн. лв. Созопол има пари за сметопочистване, същевременно градът не е добре почистен. Аз бях предложил при тази ситуация да намалим такса смет, тъй като парите не могат да отидат за друго, незаконно е. Защо да се трупат преходни остатъци и да не можем да ги разходваме. На това не получих конкретна информация, но всеки си носи отговорността. Оттук нататък ще се постараем ние да поемем отговорността и да променим нещата”, отсече Тихомир Янакиев.

Като местен човек той познава добре проблемите в общината и е категоричен, че в селата край Созопол положението е трагично. „Там е просто ужас – вървяха уж едни пари за оправяне на улици, за изчистване на дерета, а накрая дълги години нищо не се прави. Започнаха два проекта за ВиК в селата Крушевец и Росен, адмирирам това и се надявам, че ще бъдат завършени като хората, а не като пречиствателната станция и канализацията на Равна гора. Там за доста потрошени пари се включи една малка част от населението. В селата има крещяща нужда от облагородяване – асфалтиране, ВиК, ел. инсталации. Трябва да се кандидатства по проекти за малките населени места, да се направят спортни площадки, защото младите хора бягат от селата най-вече. Селата ни са много красиви, тук е Странджа, морето”, добави кандидатът за кмет на БСП в Созопол Тихомир Янакиев.




19
Коментара по темата
19.
Другарче.
04.09.2019 09:23:04
1
3
И друг път съм предлагал алтернатива на ГЕРБ и на БСП, това е някой ромски представител. Досега не ни е управлявал ром, а ние това заслужаваме. Затова отново предлагам Христо Бардуков, като социализиран ром. Вярно е ,че се гърчее, но ромите упорито прикриват своята идентичност. Всички села ще гласуват з него. Ще се кръстим Рома-Созопол и ще се веселим без прекъсване.
18.
аспасия
02.09.2019 11:08:55
13
4
Тишо-банкомата да стане кмет на Созопол.Срам и позор , братя българи.
Той да си седи на задника , тази хапка не е за неговата уста.Той щял да оправи , това и онова-човек който няма понятие от управленска политика.Горкият Созопол- червен комуняга кмет-честитоооооо
17.
никога вече бсп на власт
31.08.2019 12:05:42
381
18
ако искаме да живеем в европейска държава, като бели хора, не трябва никога повече червените боклуци на власт
16.
виселие
31.08.2019 11:10:17
74
3
ся око бат пони земе че кандиса и стане пак кмет на созопола ши видите вие какви пишман бизнесмени и банкери и кметуве сте што то нищо не знаити и не можете бат пони е най добриа айди бе пат пони дай да станеш пак кмет само на теби ти утива на тези нови изедници и чурбаджии ко ся тапърва да поват да крадат так не мо же не е за тях тази работа нито могат като хората да се снимат нито да крадат като хората ами за ко ши са там така ни може
15.
Mesten
31.08.2019 10:07:27
274
35
От тази статия освен бля бля разбрах само,че на изборите ще има нова коалиця-тишо кака аспасия и най-новото попълнение........и ниговото имееее еееее гошо пинелов,а и да не забравяме господин гребенаров
14.
С теб сме
31.08.2019 00:29:29
612
1741
Уникален човек достоен за кметския стол. Време е за хора, които държат на думата си, а не само нагло да пълнят джоба!!! С теб сме, Тишо!
13.
Fut
30.08.2019 22:35:36
1
1
ВСозопол ок, но в Бургас Николов ли ви посочи кандидата, че ще бъде по-зле и от кандидатите на малките партии.
12.
Свобода на словото според Шайката ГЕрП
30.08.2019 18:32:11
344
1262
В МС Борисоф НЕ даде на журналистите да задават въпроси. С демонтирани микрофони за журналистите премина пресконференцията на премиера Бойко Борисов и новият председател на Европейската комисия Урсула ван дер Лайен, съобщи Дарик.
11.
Гласувайте срещу Шайката ГЕрП
30.08.2019 18:00:32
395
1300
За да има бъдеще България. За да имат децата ни къде да живеят, а не да се скитат по света немили недраги!
10.
Червен
30.08.2019 16:41:46
933
386
Лелеле Созопол ще е червен
Умирам от кеффффф
Пак нищо няма да се случва 4г
Давай Тишоооо с теб сме давай нека кака Аспасия дойде
9.
Червен
30.08.2019 16:41:44
764
380
Лелеле Созопол ще е червен
Умирам от кеффффф
Пак нищо няма да се случва 4г
Давай Тишоооо с теб сме давай нека кака Аспасия дойде
8.
сите са маскари
30.08.2019 16:36:42
2
14
В Сз, Сл.бр, Нб и т.н няма БСП, няма ГЕРБ, нито друга партия, там е цар лев
7.
*********
30.08.2019 16:36:22
279
380
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Flagman amsn
30.08.2019 14:43:58
76
3
Mnogo me kefite dneska pusnahte ststiata kato nova nishto che e ot bchera, utre ia pusnete pak xaxaxa mnogo me kefi da ia cheta
5.
Турист
30.08.2019 12:09:36
395
1420
Успех и дано както го мисли и казва така да стане.Дано не е поредното поставено лице и друг да дърпа конците .Дано си остане все така тежащ на мястото си
4.
ами
30.08.2019 11:39:26
397
1327
Банкерчето ми се вижда свестен не прилича на оная крадлива сган
3.
страничен
30.08.2019 10:28:12
398
1319
Ако изберат този банкер за кмет има бъдеще общината. Ако са пак старите нови дългове и фалит
2.
Добри
29.08.2019 19:33:06
507
1327
Успех , Тихич!!!
1.
дядо
29.08.2019 19:15:05
1145
413
Малеййй,как мазно го местя!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ето какво съветва нотариус Милена Илчева, за да се сключват спокойно и законосъобразно сделките за всички страни Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“
Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори