×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Най-малко 30 загинаха и седем бяха ранени след рекордните проливни дъждове, предизвикали наводнения и свлачища в южната част на Бразилия
  • 31 станаха жертвите на силния трус в Турция
  • Неделният ден носи облаци, но остава топло
НА ЖИВО

Има ли инвеститор за карго летище в Равнец, питат съветници


Има ли инвеститор за карго летище в Равнец, питат съветници
Веселина Илиева показва последните промени в ПУП-а на Равнец на днешното заседание на Правната комисия към ОбС Бургас
12 Септември 2019, Четвъртък, 21:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Концепцията на Бачийски звучи интересно, но ако имаше реален интерес, трябваше да се появи поне една компания, смятат общинари

Има ли действителен интерес за карго летище в Равнец, питат общински съветници, след като на постоянни комисии това бе една от най-обсъжданите теми.

Припомняме, че по настояване на Константин Бачийски Подробния устройствен план (ПУП) за бъдещата индустриална зона се оттегли на сесията през август, преработи сериозно и сега ще се внесе за ново разглеждане през септември.

След дълъг дебат бяха нанесени корекции, които ограничиха строителството в зоната около двете самолетни писти на бившето военно летище. Това до известна степен ограничи възможностите за реализиране на по-голямо производство в бъдещия индустриален парк.

Арх.Димитър Георгиев, съветник от ГЕРБ, призова Константин Бачийски да съобщи дали има инвеститор и кога се очаква такъв, защото се стопира един от големите проекти на Бургас заради хипотетичната вероятност за изграждане на карголетище.

Диян Димов, председател на комисията по „Транспорт и морско дело“ в ОбС Бургас определи реакцията на Бачийски за „крайна“ и на няколко пъти призова за разумни коментари по темата и припомни, че ако се появи такъв инвеститор, то действително ПУП-ът ще може да се преработи, за да се изпълнят изискванията му.

Няма община, която би отхвърлила подобно предложение, но такова реално липсвало, защото ако имало интерес, той щеше да е заявен, отбелязаха съветници на заседанията на постоянните комисии.

Главният архитект на Община Бургас Веселина Илиева също призна, че процедурата за превръщането на Равнец в карголетище е дълга и много сложна. Необходимо е разрешение от Министерството на транспорта, обследване на териториите с обхват от 5 км радиус, тъй като се налагали редица ограничения върху прилежащите имоти.

Друга спънка би бил концесионният договор на „Фрапорт“, който забранявал откриването на друго летище в радиус от 100 км от това в кв.Сарафово.

„В момента не говорим за летище, а за индустриална зона, разрешена според решението на ОбС. Съобразихме се доколкото е възможно с изискванията на г-н Бачийски. Очакваме инвеститора, ако има такъв да дойде и декларира интереса си“, допълни арх.Илиева.

Живко Димитров, началник на дирекция „Общински имоти“ днес призова съветниците за по-бърза работа, защото изтича срокът, в който Община Бургас трябва да реализира плана си за Индустриална зона в Равнец.

 


В категории: Политика


Ще стане ли хлябът 2 лева?
Ще стане ли хлябът 2 лева? 26/01/2020, Неделя 19:20 2
20
Коментара по темата
20.
MBA
16.09.2019 14:48:55
0
5
Аз ходих да гледам тази сесия, на която говориха за Равнец и от всички, които се изказаха лично видях, че единствения, които разбира от летища и полети е Коцето Бачийски, той е и единствения който се позова на факти и показа нормативни документи, а не да приказва празни приказки, като останалите, които бяха против неговата идея. С радост ще подкрепя неговата идея.
19.
Dobri
16.09.2019 14:43:31
0
7
Щом Бачийски се е хванал, дори и да отнеме време на Равнец ще има летище гарантирам ви го !!!
Той е супер упорит и умен човек и най-вече знае какво говори.
18.
Бургас
16.09.2019 14:38:36
0
5
Няма значение каква е заплатата в общинския съвет на Бачийски , защото той е единствения съветник, които си е дарил всичките пари за последните 8 години за здравеопазването на Бургас и не е взел нито една стотинка.
17.
Закривай темата с практика съдебна
13.09.2019 15:19:05
0
2
Съдът намира искането за процесуално допустимо, а по същество и за основателно. С оглед на постановения правен резултат се обосновава извод за настъпването на вреди по смисъла на АПК. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред петчленен състав на Върховния административен съд.
16.
Сега вече можете да изтриете пост 13-15
13.09.2019 15:13:07
0
1
Нямате грижи и правото да се публикува в медията ви е зачетено ! Така казва съдебната практика на ВАС :)
15.
Коалиция Герб-ОП (от която е и самият г-н Бачийски
13.09.2019 15:07:45
0
1
Плана Бачийски или как да си направиш предизборен популизъм за общински съветник мандат 2019г.-2023г.:
1.измисляш си някаква много сладникава за пенсионери преспективна "възможност" за едно село от общината.
2.даваш пари на електронните и аутдоор медии да говорят за това от сутрин до вечер и да тупосат физиономията ти под слогана по билбордове и витрини.
3.правиш си снимки с бели ризи със замислено и заинтересовано лице, да прави впечатление че си чист и неизцапан (некорумпиран все едно).
4.говориш и си вярваш на глупостите въпреки че нищо не разбираш но така са казали че трябва да правиш за да си още 4г. на общинската хранилка и зоб.
За всичко това да се случи си готов и си се впуснал с дружки ОЗБГ, да го играеш момче форлойфер или казано по-грубичко да си в ролята на презерватив на един много богат чичко, който те бие по време управленско в общината и ти дава зоб да папкаш и си презентираш каквито ти идеи подаде "ДС тръста" само и само, да отклоняваш и разсейваш гласовете на бургазлии от насъбраният у тях негативен вот срещу коалиция Герб-ОП (от която си част и ти самият г-н Бачийски).
14.
ВЪРНЕТЕ ПОСТ №13 ИЛИ ЩЕ СЕЗИРАМ СЪДА и СЕМ,
13.09.2019 13:42:53
0
1
Г-ЖО КАСАБОВА и Г-Н ВАСИЛЕВ !!!!

ХАЙДЕ ДАЙТЕ ОБЯСНЕНИЕ , КОЕ НЕ БЕШЕ ПО ТЕМАТА НА МАТЕРИАЛА написан под пост №13 !?? ВЪРНЕТЕ ПОСТА ИЛИ ЩЕ СЕЗИРАМ СЪДА и СЕМ, ЧЕ ИЗВЪРШВАТЕ И НАЛАГАТЕ ПЕРМАНЕНТНО ЦЕНЗУРА ПО КОМЕНТАРИ ПОКАЗВАЩИ РЕАЛНАТА СТРАНА и НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ ТЕМИТЕ ВИ, и ТАКА ЦЕЛЕНАСОЧЕНО МАНИПУЛИРАТЕ ГРАЖДАНИТЕ НА БУРГАС И СТРАНАТА, КОИТО ЧЕТАТ САЙТА ВИ.
ВИЕ СТЕ, АЗ РЕДА ДО СЕМ и АДМ.СЪД-Бс го знам.
13.
"СРАМА Бачийски" не плана ......
13.09.2019 12:54:28
1
2
Нагледно как един местен фирмаджия, докопал се за ОСЕМ ГОДИНИ до общинският съвет на Бургас и получил за тези 8г. едни - 48000лв. (всичките 51 съветника са взели по толкова), сега си ПРАВИ ПИ АР и си ИЗМИСЛИ ЕФЕКТНА ПРЕДИЗБОРНА ТЕМА за 2000 бр. ЛАПНИ ШАРАНИ да му се вържат и да го наместят отново за още 4г. в съвета. А този младеж до сега НЕ Е ВКАРАЛ и 10% от парите които получава за съветник, ОБРАТНО В ОБЩИНАТА КАТО ИНВЕСТИЦИЯ НЕГОВА ИЛИ ЧУЖДА. Само едни приказки, прожекция на фотоси и дотам.

Като е толкова заинтересован за ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ на Бургас, ОСЕМ ГОДИНИ КАКВИ МУХИ МУ БРЪМЧАХА ЧЕ НЕ СЕ СЕТИ да го реализира мерака си от 2017г. до сега. Пък НЕКА ДА РАБОТИ И Я РЕАЛИЗИРА ТАЗИ СИ ИДЕЯ И БЕЗ ДА Е ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК и НА ХРАНИЛКАТА.

Нима хората с реален бизнес и реално направени инвестиции в общината са все политици и общински съветници !? Ако си проспериращ бизнесмен и имаш възможност да инвестираш милиони в Бургас, ПРОСТО ГО ПРАВИШ като отиваш при кмета и си заявяваш намеренията ама и с доказателства че ги имаш и милионите и проектните задания и инвестиционни разчети. Италианците които вчера бяха в Бургас го показаха нагледно. А наш Бъчко, още нищо не е представил като ПРОЕКТНО-ИНВЕСТИЦИОННО задание, а си разиграва общинските съветници и кмета с идейки предизборни че и по билбордовете из Бургас вече се е издокарал рекламирайки си "плана Бачийски" . Дано не му се вържат бургазлии и да гласуват за хипотезите на Бъчко, че накрая ще се окажат за пореден път излъгани и "СРАМА Бачийски" ще е за тях, докато той ще си е пак съветник още 4г. с осигурени по 1200лв. месечно от бюджета общински.
12.
Плана бачийски
13.09.2019 08:48:59
1
11
Бачийски да каже защо кандидата ме за общински съветник в листата събори общински блок и защо искаше да строи в двора на училище Любен Каравелов
11.
ИНТЕРЕСНО
13.09.2019 00:48:18
6
12
Бай мангал от Равнец , пази НАТО - вското летище заедно с кмета - агент на ДС ?!
Найс ...
Нали ?!
Ееее...ахти и територията ?!
Това - само там става !
10.
Gocho от Вануату
13.09.2019 00:37:04
14
22
Чоуек с пари , търсещ да инвестира - Първо нема да дойде на тая територия !
Требе да е некой Мазохист !
Дори и да опитва да пере пари !
Требе да си наистина Луд да инвестираш на територията на трите прасета !
А когато искаш да вкараш пари в това село , требе да знаеш че кмета му е Бивш служител на ДС - Доказано !
Кво карго - кви 5 лева ?!
9.
*********
12.09.2019 23:37:30
4
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
*********
12.09.2019 22:58:07
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
военен
12.09.2019 22:45:11
7
10
Летище до НХК ???
МИ,
НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ ???
Едно време военните пазеха НХК !!! Няма как цивилни самолети да кръжат над НХК,ОПАСНО Е !!!
АМА КОЙ ДА СЕ СЕТИ !!!
САМО УМНИЦИ В ОБЩИНАТА
6.
Инвестор
12.09.2019 22:12:51
7
12
Има ли инвеститор за карго летище в Равнец, питат съветници???
НЯМАААА!!!!!
5.
Хохо
12.09.2019 22:04:59
10
18
Поредната гръмка идея без покритие. Бачийски само обещава с гръмки думи без грам покритие. А това, че не може да има друго летище в радиус от 100 км. от самото начало беше ясно, не знам общинарите толкова ли са неграмотни, че на сесия никой не повдигна въпроса.
4.
инвеститори бол
12.09.2019 21:40:16
156
165
я каква стена направиха на САРАФОВО ДА СПИРА ШУМА НА САМОЛЕТИТЕ , я какъв ДЕЛФИНАРИУМ ИЗБАЧКАХА ДО СОЛНИЦИТЕ, МИ неб остъргачите у морската са най високите у вселената , я скапаните кръгови , я ремонтираните улици след ремонтите как блестят след дъжд , абе ЧУДОООО ,УЕЕЕ ЧУЕЕЕК
3.
Авиатор
12.09.2019 21:23:42
20
29
Бачийски губи времето на всички ни. Разбираемо е. Няма си представа от летищна дейност. Няма никакъв шанс да се лицензира старата писта по съвременните стандарти на ЕС. Да не говорим, че съгласно концесията на Фрапорт търговско летище в Равнец не може да има.
2.
*********
12.09.2019 21:22:01
101
98
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
!!!
12.09.2019 21:18:08
17
30
ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ НЯМА НИКАКЪВ ИНВЕСТИТОР! БАЧИЙСКИ РАЗИГРАВА ОБЩИНАТА ЗА ДА СИ ПРАВИ ПРЕДИЗБОРНА РЕКЛАМА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо жените предпочитат непознати любовници Защо жените предпочитат непознати любовници

Вижте причините

Как районът на Триречието в Странджа не стана през 1987 г. природен парк Как районът на Триречието в Странджа не стана през 1987 г. природен парк

Ако това беше се случило, може би Ковач и Тракийски лагер щяха да се развият като места за обществен туризъм

3 типа мъже, които са пълна загуба на време и емоции за жените 3 типа мъже, които са пълна загуба на време и емоции за жените 6 признака, че всъщност не сте влюбени 6 признака, че всъщност не сте влюбени

Без да си давате сметка

Януари продължава със сериозни заболявания, регистрирани са два случая на туберкулоза Януари продължава със сериозни заболявания, регистрирани са два случая на туберкулоза

Данните са изминалата седмица в Бургаско

Деси Слава сравни свекърва си с Бонка от „Пътят на честта” Деси Слава сравни свекърва си с Бонка от „Пътят на честта”

Певицата разкри, че превъзхожда свекърва си 

Арестуваха боса на мол „Парадайз” Арестуваха боса на мол „Парадайз”

Закопчан е заедно с бандата наемни убийци с „Ролс Ройс”, групата следена 4 месеца от родните служби

Венета Райкова се завръща в БНТ след 20 години Венета Райкова се завръща в БНТ след 20 години

Тв водещата разказва за началото на кариерата си 

Зоната за отдих край крепостта Русокастро посреща първите туристи напролет? Зоната за отдих край крепостта Русокастро посреща първите туристи напролет?

Основните процедури почти са приключили, скоро ще стартира съществената част

Николета нямала никакви пороци, не пие, не пуши... Николета нямала никакви пороци, не пие, не пуши...

Плеймейтката никога не е пушила и дори няма желание да пробва

Kaĸ дa бъдeтe ycпeшни cпopeд eдни oт нaй-бoгaтитe млaди пpeдпpиeмaчи Kaĸ дa бъдeтe ycпeшни cпopeд eдни oт нaй-бoгaтитe млaди пpeдпpиeмaчи

Teзи милиapдepи нe ca пpeĸapaли живoтa cи в изгpaждaнeтo нa бoгaтcтвo и ycпex, a ca гo пocтигнaли в мнoгo пo-ĸpaтĸи cpoĸoвe

Папа Франциск: Господи, помогни на Китай в борбата със заразата Папа Франциск: Господи, помогни на Китай в борбата със заразата

Заразените вече са 1975 души

Китай разработва ваксина от нов вид срещу коронавируса Китай разработва ваксина от нов вид срещу коронавируса Рекордна пратка кокаин заловиха в Гърция Рекордна пратка кокаин заловиха в Гърция

Според полицията организацията е спечелила незаконни приходи над 509 милиона евро

Хари: Тъжен съм, но това беше единственото решение Хари: Тъжен съм, но това беше единственото решение

Братът на принц Уилям изгуби кралската си титла

Сеизмолог, прогнозирал труса в Източна Турция, предупреждава за нов Сеизмолог, прогнозирал труса в Източна Турция, предупреждава за нов

Възможно е областта Кахраманмараш също да бъде ударена от земетресение

31 станаха жертвите на силния трус в Турция 31 станаха жертвите на силния трус в Турция

Общо 45 души засега са изровени от отломките

Путин ще остане на власт поне до 2024-та, той не бърза с промените Путин ще остане на власт поне до 2024-та, той не бърза с промените

Руският президент добре помнил грешките на предшествениците си

7 души с признаци на новия коронавирус са хоспитализирани в Москва 7 души с признаци на новия коронавирус са хоспитализирани в Москва

По предварителни данни всички те са китайски граждани

В Словения се появиха унисекс WC, тръгнаха критики В Словения се появиха унисекс WC, тръгнаха критики

"Левичарска провокация" или "джендър идеология"?

Бойко Борисов Бойко Борисов Аз съм болен левскар, "Левски" ще има след мен и след Божков Виц на деня Виц на деня - Искам да ми изпеете песента "Колю ш*ба Радка?"
След кратко объркване и бърз спор, оркестърът обявява:
- А сега ще изпълним песента "Кой уши байряка"...
Виц на деня Виц на деня -Дядо, какво е любов?
-Това е усмивката, която имаш, спомняйки си за мен.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако е пила степчета - голяма е за теб
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори