×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

10 неща, които не бива да правите след караница


10 неща, които не бива да правите след караница
Има милиони причини, които могат да доведат до караница – неприятности на работа, главоболие, безсъние
08 Септември 2019, Неделя, 21:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Ако просто отблъсквате партньора или не го забелязвате, той може да реши, че го наказвате и занапред няма да бъде толкова открит с вас

Поднасяме на вниманието ви десет неща, които трябва да избягвате след спор и караница. Иначе последиците от тях могат да бъдат катастрофални.

1. Не игнорирайте партньора

Съвсем нормално е да имате нужда да си починете от отношенията ви, но информирайте половинката си за това. Ако просто отблъсквате партньора или не го забелязвате, той може да реши, че го наказвате и занапред няма да бъде толкова открит с вас. Вместо това кажете: „На мен емоциите не ми минават толкова бързо, колкото на теб. Дай ми едно денонощие и всичко ще бъде наред“.

2. Не дръжте думите на партньора в арсенала си

Каквото и да наговори половинката ви по време на караницата, то трябва да си остане там. Ако нещо от думите на партньора ви е засегнало, кажете му го веднага. Не пазете тези фрази в паметта си, за да ги обсъждате на следващия ден. Ако постоянно се дърлите за забележките, казани в разгара на кавга, просто ще се въртите в кръг и никога няма да решите проблемите си.

3. Не казвайте само „извинявай“, ако партньорът все още ви е обиден

„Извинявай“ само по себе си може да бъде възприето като желание да ви оставят на мира, за да се заемете с нещо друго. Психолозите ни съветват не само да се извиняваме, но и да поясняваме за какво се извиняваме и да обещаваме, че няма да повторим тази грешка отново.

4. Не се оправдавайте за избухването си

Има милиони причини, които могат да доведат до караница – неприятности на работа, главоболие, безсъние. Едно проучване на Калифорнийския университет е показало, че двойките, които не спят достатъчно, се карат по-често. Няма да е справедливо обаче да се оправдавате пред партньора си с това. Ако сте ядосани, тъжни или обидени, партньорът ви трябва да знае за това. Следващия път, когато сте имали тежък ден на работа, съобщете на половинката си за това предварително, за да е наясно за причината да сте раздразнителни.

5. Не си отивайте, ако партньорът ви повдигне спорна тема

Ако след караницата са минали само няколко минути, кажете на партньора си, че сте готови да отговорите на всякакви въпроси или да изслушате допълнителни аргументи, след като имате малко време да помислите. Ако той повдигне същата тема след ден-два, дайте му шанс и го изслушайте, вместо да му обръщате гръб. Питайте, ако ви се струва, че не сте разбрали нещо.

6. Не се обиждайте един друг

Дори ако още не сте дошли на себе си, не прибягвайте до лични обиди. Никога не го правете, защото на любимия ви човек ще му е много трудно да ви прости за това. Например, ако се карате заради бюджета си за почивка, не наричайте съпруга си скръндза, навирайки под носа му снимки на ваша приятелка от Гърция. Той най-вероятно ще ви обиди в отговор. По-добре се успокойте и предложете свой вариант, който да устройва и двамата.

7. Не правете секс в знак на сдобряване, ако не го искате

Много мъже възприемат секса след кавга като възможност да се сдобрят и сближат с половинката. Ако обаче вие не сте в настроение за интимни забави, прегърнете партньора си и му кажете, че това ще стане утре. Не го отблъсквайте без обяснение, защото можете да нараните чувствата му.

8. Не зацикляйте на причината за кавгата

По-добре използвайте енергията си за разрешаване на проблема. Например, партньорът ви е забравил да си вземе кеш на мероприятие, на което не се приемат банкови карти. Поскарали сте се за това, но после сте отишли до банкомат и сте решили това недоразумение. Ако обаче подобна разсеяност му стане навик, намекнете му тактично за проблема, вместо да започвате с „Как така?! Пак ли?!“.

9. Не казвайте „Нямах това предвид“

Ефектът на тези фрази е същият като от гума за триене върху перманентен маркер. Те само нагнетяват ситуацията, защото партньорът ви ще отговори „Напротив, точно това имаше предвид!“. Непрекъснатото обсъждане кой и какво е имал предвид ви задържа в миналото, докато в същото време бихте могли да търсите приемливо решение за бъдещето.

10. Не се самобичувайте за това, че не сте се сдържали да се скарате

Всички искат да имат заинтересован партньор, а караниците са признак, че все още работите над отношенията си (което е добре). Смята се, че една двойка е обречена, ако партньорите казват „Преди постоянно се карахме, а сега просто вдигаме ръце и се разминаваме“. Това не означава, че са постигнали съгласие. Това означава, че вече са сложили кръст на отношенията си, макар формално още да са заедно. Затова желанието да стигнете до същината на разногласията, ако ще и чрез кавги, е похвално!


В категории: Лайфстайл


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори