×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

A1 спира окончателно услугата bob, но не е ясно откога


A1 спира окончателно услугата bob, но не е ясно откога
Спирането на услугите става постепенно, служители в офисите убеждават клиентите вече да не ползват bob, а да минат на план на А1
Тема в развитие
виж още
скрий
31 Август 2019, Събота, 11:03 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

От компанията не признават официално, но клиенти в офисите са убеждавани да прекратят договорите си и да минат на друг план

А1 прави поредни стъпки към спиране на услугата bob, показа проучване на „Флагман“.

Действащите абонати все още могат да я ползват, не е ясно обаче докога.

Още през юни съобщихме, че служители в офисите се опитват да убеждават клиенти на bob да се откажат от услугата и да я заменят с план на А1. Аргументът им бе, че bob ще спира от юли. Това се оказа невярно. Всъщност bob само преустанови включването на нови абонати.

Това може да се прочете и на сайта bob.bg:Считано от 01.07.2019 г. „А1 България“ ЕАД преустановява предлагането на тарифни планове с търговска марка „bob“, като се спира възможността за сключване на нови договори от нови абонати или съществуващи абонати на други услуги на А1. Сключените до настоящия момент договори за тарифни планове „bob“ запазват своето действие, като текущите абонати могат да ползват допълнителни услуги (гласова поща, моят bob на www.bob.bg ), могат да заявяват допълнителни пакети, да удължават срока на договора си, да преминават към тарифни планове с марка „bob“, както и да променят тарифния си план към текущите актуални от портфолиото на А1.“

От 1 септември предстои допълнително спиране на услуги, става ясно отново от сайта на bob: „Считано от 01.09.2019 г. се преустановява възможността текущите абонати на тарифни планове „bob“ да променят тарифните си планове с други тарифни планове с марка „bob“. Абонатите могат да активират актуални bob допълнителни пакети и услуги, както и да преминават към текущите актуални планове от портфолиото на А1, публикувани на www.a1.bg.“

Няколко ползватели на bob през последния месец се оплакаха от служители на А1 на редакционните телефони на „Флагман“. В клиентските офиси продължавали да ги убеждават, че услугата ще спре и че трябва да преминат на план на А1.

Това не се прави навсякъде, както се убеди лично репортер на „Флагман“, който се представи за клиент и попита как стоят нещата с bob.

В един от офисите в София служителка обясни, че услугата продължава да действа и че не принуждават абонатите да преминават на план на А1.

Обадихме се обаче (като клиент) и на оператор на bob – на телефон 123. Той каза, че услугата продължава да действа, но директно посочи, че в един момент ще спре, макар че не е ясно кога.

Ако предстои някаква промяна от страна на оператора, всички клиенти ще бъдат уведомени и тогава вече ще може да вземете решение какво да направите с картата – дали към А1 или към някой друг оператор да я прехвърлите, дали да закриете номера. Предстои това, но не мога да ви кажа кога ще се случи. Конкретна дата не мога да дам като информация“, каза служителият от bob.

След конкретен въпрос дали услугата ще спре в един момент, отговорът бе „да“.

Отправихме официално запитване и до пресцентъра на А1 със следните въпроси - А1 има ли намерение за окончателно спиране на услугата bob и за прекратяване на договорите с клиентите? Ако да, за кога е планирано да се случи това?

Конкретен отговор обаче не дойде, а общо взето ни бе повторена информацията от сайта на bob.

От 01.07.2019 г. „А1 България“ ЕАД преустанови предлагането на тарифни планове с търговска марка „bob“, като спря възможността за сключване на нови договори от нови или съществуващи абонати на други услуги на А1. Считано от 01.09.2019 г. ще се преустанови възможността текущите абонати на тарифни планове „bob“ да променят тарифните си планове с други тарифни планове с марка „bob“.

Сключените до настоящия момент договори за тарифни планове „bob“ запазват своето действие, като текущите абонати могат да ползват допълнителни услуги (гласова поща, моят bob на www.bob.bg ), могат да заявяват допълнителни пакети, както и да преминават към текущите актуални планове от портфолиото на А1, публикувани на www.a1.bg“, се посочва в отговора на отдел „Корпоративни комуникации“ до „Флагман“.

По всичко личи, че в плановете на А1 е bob в един момент да спре. Въпросът е - кога.

Основно предимство на bob е, че договорите са безсрочни и могат да бъдат прекратени по всяко време без санкция. Тарифите пък са прости и ясни, а таксите – относително ниски.


В категории: Бизнес


7
Коментара по темата
7.
Радка
18.09.2019 10:55:24
0
4
Аз бях излъгана от служител на А1, че услугата, която ползвам на на bob и плащам по 10.8 стотинки на минута е
променена на 70 стотинки на минута и така ме принудиха да си избера абонаментен план към А1. Оказа се че такова нещо няма!
Сега ще подам жалба в КЗП.
6.
Димитър
31.08.2019 22:50:23
1
9
Искам да кажа към всички който си мислят, че bob ще се премахне говорих с по горен състав на а1 където ми обясниха,че боб ще продължава да съществува когато решат боб да се закрие ние потребителите ще получим sms от оператора.За сега се води слух който не е верен bob съществува за напред.
5.
Старшината
31.08.2019 20:19:58
2
6
Ясно!
Спират боба,
минаваме на леща
4.
висок
31.08.2019 14:28:17
3
7
BOB пенсионерския телефон за 2,99 лв на месец! Мечта. Ще го спрат за да дерат по 5,99 от всеки човек! Сега съм на Виваком за 4,99 лв на месец!
3.
Бобан Аеднович
31.08.2019 14:25:22
1
9
Вижте какви са тарифите на bob в Австрия и Словения... Поредната гавра с българския потребител...
2.
Потребител на bob
31.08.2019 13:13:39
2
17
Всеки път щом отида за нещо до офис на А1, започват да ме убеждават да мина на абонаментен план и че вече услугата bob не се поддържа. Същевременно не ми предлагат по-добра или подобна оферта. Предлагат всеки път 100 минути и 100 МБ Интернет за 5,99 лв при положение, че на bob плащам по 10.8 стотинки на минута и почти не говоря и по 1 лев за 500 МБ на месец. Ако наистина решат да го спират, мисля да мина на Булсатком.
1.
Las vegas
31.08.2019 12:49:42
1
22
Лъжат като мангали , много ги е яд че няма договори и не могат да си въртят номерата да ти надуват сметката а ти да нямаш право да си прекъснеш договора, боб беше единствената оферта която даваше някакви права на потребителите, всички оператори са мошеници с протекции от държавата, не мога да разбера защо трябва да има такива договори по 1 ,2 години , така се гарантира на оператора че няма да мръднеш за това време , това си е чисто извиване на ръце
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лозенец празнува своя вековен юбилей Лозенец празнува своя вековен юбилей 100 години от с. Ембелец до днешно с. Лозенец Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Община Бургас представя 5 локации, вижте ги  Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Причината за палежа е неуредени финансови отношения Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед На какво се дължи рязката промяна? МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево Местно РУ и администрацията на Общината започват усилена работа, за да осигурят спокоен летен сезон за туристите  ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Ст. и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори